Technoloog Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Technoloog? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep technoloog. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je technoloog wordt.

 

Wat is een Technoloog?

Een technoloog is puur en alleen een kenner van technologie. Bedrijven die een technoloog als zodanig in dienst hebben zijn er dan ook niet veel. Wel hebben veel bedrijven een procestechnoloog, producttechnoloog, innovatietechnoloog en dergelijke in dienst. In functieomschrijving komen deze echter vaak overeen met veel andere technische beroepen, in het bijzonder de managementfuncties en de adviesfuncties (technisch adviseur/technisch consultant).

Technoloog als functie op zich bestaat dus niet. Wat de procestechnoloog, producttechnoloog en innovatietechnoloog echter gemeen hebben, is dat ze in een coördinerende en/of adviserende functie staan. Ze denken na over hoe het bedrijf op het gebied van de specifieke technologieën vooruitgang kan boeken. Ze houden zich bezig met de technische details van waar anderen slechts op oppervlakkig niveau mee werken. De technoloog is ook constant betrokken bij alle fasen van de onderzoeksprocessen in het bedrijf, zodat hij of zij enerzijds het bedrijf kan adviseren over het gebruik van de wetenschappelijke vooruitgangen, en anderzijds de onderzoekers kan adviseren over wat te doen met de wensen van de overige afdelingen van het bedrijf.

Wil je werken als Technoloog?

Werk je al als Technoloog en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Technoloog worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Technoloog, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Technoloog in één oogopslag

Persoonstype:

Netwerk:

 • Onderzoeker
 • Productontwikkelaar
 • Productmanager
 • Technisch adviseur
 • Technisch coördinator

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €2500 tot €5000

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

15


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Technoloog

Wat verdient een Technoloog?

Veel technologen (nogmaals, de precieze functieomschrijvingen kunnen sterk verschillen) zullen starten tussen de 2500 en de 3000 euro per maand. Doorgaans kan men vervolgens groeien naar pakweg 4500 á 5000 euro per maand.

Salarisschaal Technoloog

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Technoloog

Op zoek naar een nieuwe baan als Technoloog? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Technoloog. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Technoloog vacatures

Senior Procestechnicus/ technoloog
Waterschap Brabantse Delta
Senior Procestechnicus/technoloog Breda, 36 uur per week Wie zijn wij? Waterschap Brabantse Delta is een modern waterschap in Midden- en West-Brabant. We staan voor onze waterschapstaken: de zorg voor voldoende …
Kwaliteitsmedewerker Food
Checkmark Labrecruitment
Als Kwaliteitsmedewerker Food ben je mede verantwoordelijk voor de uitvoering van het kwaliteitsbeheer. Je werkzaamheden variëren van o.a. het verzorgen van trainingen, audits tot het beheer van kwaliteitssystemen en klachtenafhandeling. …
Technoloog zuiverings- en verontreinigingsheffing (medewerker heffingen)
Waterschap Rijn en IJssel
Waterschap Rijn en IJssel zoekt voor de unit vergunningverlening en handhaving een:Technoloog zuiverings- en verontreinigingsheffing (medewerker heffingen)Doetinchem, uur per weekDe komende jaren staat ons waterschap voor belangrijke uitdagingen. …
Senior (informatie)technoloog zuiverings- en verontreinigingsheffing
Waterschap Rijn en IJssel
Waterschap Rijn en IJssel zoekt voor de unit vergunningverlening en handhaving een:Senior (informatie)technoloog zuiverings- en verontreinigingsheffingDoetinchem, uur per weekDe komende jaren staat ons waterschap voor belangrijke uitdagingen. Het …
Process Engineer
Hays
Bergen op Zoom | Process Engineer | | Bachelor | Process industry | Lean | GMP | SAP | Result drivenAs Process Engineer you will act as owner of (technical) …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Technoloog

Wat is de toekomst van Technoloog?

Voor iemand die aan het werk wil als technoloog an sich is het arbeidsmarktperspectief ongunstig, die functie als zodanig bestaan praktisch geen vacatures voor. Procestechnologen, innovatietechnologen, enzovoorts maken meer kans. Met de opleiding en/of ervaring die nodig is voor de functie zijn sowieso genoeg andere functies te vinden (zie de andere beroepen in de sector techniek op deze site), dat is het probleem niet. Voor technologen die al aan het werk zijn is er echter vaak wel veel doorgroeiperspectief. Dit komt vooral doordat de vaak grote bedrijven waar technologen voor werken meestal een doorgroeitraject klaar hebben liggen.

Baankans Technoloog

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

15


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Technoloog worden: Opleidingen tot Technoloog

Wil je technoloog worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Technoloog? 

Hbo is het minimale niveau voor de technoloog. Meestal vragen vacatures minimaal om een aantal jaren werkervaring, tenzij de sollicitant een starter is met een wo-diploma. Dit zal altijd gaan om diploma’s in technische richting, welke precies vereist is zal afhangen van het bedrijf.

De 2 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Technoloog

Textuur- en oppervlaktekarakterisering
Textuur- en oppervlaktekarakterisering In deze cursus maak jij je belangrijke technieken eigen om de porositeit, dichtheid, poriegrootteverdelingen en het specifiek oppervlak van vaste stoffen te bepalen. Daarnaast leer je verschillende type …
Deeltjesgroottekarakterisering
Deeltjesgroottekarakterisering Tijdens deze cursus maak je de belangrijkste technieken eigen om deeltjesgrootteverdelingen en deeltjesvormen te bepalen. Aan de hand van voor- en nadelen ga je de verschillende technieken met elkaar …
Meer opleidingen Technoloog

Weet je nog niet of je Technoloog wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Technoloog of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen
Netwerk Technoloog

Met wie werkt een Technoloog samen? 

Het netwerk van de technoloog zal doorgaans bestaan uit mensen die eveneens veel met technologie bezig zijn: onderzoekers, ontwikkelaars, technisch adviseurs en managers op verschillende niveaus.


 • Onderzoeker
 • Productontwikkelaar
 • Productmanager
 • Technisch adviseur
 • Technisch coördinator
Technoloog


Organisaties waar een Technoloog werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Technoloog meestal werkt.

Waar werkt een Technoloog?

De technoloog werkt meestal bij een bedrijf dat onder andere een technische afdeling heeft. De technoloog moet hier vaak ook rekening houden met de vertaalslag naar andere afdelingen. Puur technische bedrijven hebben vaak geen functies met de naam ‘technoloog’, hoewel in de gebruikelijke zin van het woord álle werknemers daar technologen zijn: allen houden zich dag in dag uit bezig met technologie.

Meer weten over werken in de Onderzoek & Wetenschap?

Bekijk werken in Onderzoek & Wetenschap

Best beoordeelde werkgevers Technoloog

Waar kun je het beste werken als Technoloog? Hieronder vind je de best door de Technoloog beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Technoloog.

Competenties, Skills en Vaardigheden Technoloog:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Technoloog.

Welke competenties heeft een Technoloog nodig?

Een Technoloog heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Technoloog

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Technoloog passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Technoloog nodig? 

De technoloog is een Waarnemer. Zijn of haar werk bestaat voor een groot deel uit het bestuderen van technische details en hun toepassingen. Het is dan ook van belang dat de technoloog nieuwsgierig en onderzoekend aangelegd is, en met plezier ontwikkelingen in het vakgebied volgt. Vanwege het feit dat de technoloog vaak in contact staat met andere afdelingen zullen eigenschappen van het persoonstype Bemiddelaar hem of haar echter ook van pas komen.

Bekijk de persoonstypen voor Technoloog


Waarnemer


Lees meer

Interview met een Technoloog

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Technoloog

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Technoloog

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Technoloog

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Technoloog dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Technoloog belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Technoloog. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Technoloog iets voor je?

Zou je graag Technoloog willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Technoloog bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Technoloog

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar