CNC Frezer Worden Opleiding, Baankans, Omscholen en Training

CNC Frezer worden: Opleidingen tot CNC Frezer

Wil je CNC Frezer worden? Op deze pagina vind je het ontwikkelingspad, de opleidingen CNC Frezer, de omschool informatie, het online aanbod en ook de competentie trainingen en cursussen voor een CNC Frezer.

Hoe word je een CNC Frezer? 

Een CNC Frezer moet minstens een technische opleiding met CNC volgen op VMBO+ -niveau. De MBO-opleiding Werktuigbouwkunde is zeer geschikt, aangevuld met de opleiding CNC Frezer.

Erg belangrijk bij dit beroep is ervaring. Veel bedrijven zoeken mensen met minstens een aantal jaar relevante werkervaring. 

De 5 best beoordeelde opleidingen CNC Frezer

bijgewerkt op 25-11-2021

502.09 CNC Frezen (programmeren)
Doel Deze cursus CNC frezen programmeren is een typische maatwerkcursus. In elk bedrijf wordt weer anders gewerkt waardoor wordt deze cursus alleen in-company wordt gegeven. Vooraf wordt de opleidingsbehoefte vastgesteld …
502.09 CNC Frezen (programmeren)
502.08 CNC Frezen (basis)
Doel Deze basiscursus is een typische maatwerkcursus. In elk bedrijf wordt weer anders gewerkt, hierdoor wordt deze cursus alleen in-company gegeven. Vooraf wordt de opleidingsbehoefte vastgesteld en in samenspraak de …
502.08 CNC Frezen (basis)
502.07 CNC Draaien (programmeren)
Doel Deze cursus CNC programmeren is een typische maatwerkcursus. In elk bedrijf wordt weer anders gewerkt waardoor wordt deze cursus alleen in-company wordt gegeven. Vooraf wordt de opleidingsbehoefte vastgesteld en …
502.07 CNC Draaien (programmeren)
Cursus CNC programmeren, frezen en draaien
Tijdens de cursus CNC Programmeren, frezen en draaien leert u onder andere meer over de programmacycli, het bewerken van werkstukcontouren en hoe u met behulp van de programmeertechnieken een eigen …
Cursus CNC programmeren, frezen en draaien
502.10 Operator CNC-bewerkingscentrum
Doel Het doel van deze cursus is dat de deelnemer zelfstandig kan programmeren. Het kunnen opspannen en omspannen van diverse werkstukken behoort tot de eigen gemaakte vaardigheden. De cursist kan …
502.10 Operator CNC-bewerkingscentrum

Is het verstandig om CNC Frezer te worden?

Voordat je aan een opleiding CNC Frezer begint is het een goed idee om eerst te bepalen of er goede baankansen zijn voor nu en in de toekomst. Je wilt namelijk misschien geen CNC Frezer worden als de baankansen matig of slecht zijn.

Wat is de toekomst van CNC Frezer?

Het aantal vacatures voor een CNC Frezer lijkt redelijk. Toch wordt van een CNC Frezer vaak ook gevraagd om kennis van CNC draaien. Veel bedrijven zoeken dus niet een CNC Frezer én een CNC Draaier, maar een CNC Draaier/Frezer. Dit kan lastig zijn bij het vinden van een geschikte baan.

Een CNC Frezer kan doorstromen naar CNC Draaier/Frezer. Ook kan hij steeds meer verantwoordelijkheden krijgen en leiding gaan geven. Ook zou hij door kunnen stromen naar CNC Programmeur of Tekenaar/Werkvoorbereider.

De actuele kans op werk voor een CNC Frezer

Het beroep CNC Frezer is onderdeel van de beroepsfamilie CNC-verspaners (inclusief programmeren). De kans op werk voor de beroepsfamilie CNC-verspaners (inclusief programmeren) is in de huidige periode zeer goed

Huidige aantal vacatures

61

Baankans CNC Frezer

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Omscholen tot CNC Frezer

Als je je wilt omscholen tot CNC Frezer is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt jouw opleiding CNC Frezer door de werkgever georganiseerd. Wanneer er omschoolvacatures CNC Frezer zijn vind je die hier direct onder.

Vacatures met (Om)scholing tot CNC Frezer

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, BBL (Beroepsbegeleidende Leerweg) opleidingsvacatures, Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor CNC Frezer dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor CNC Frezer

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot CNC Frezer

Als je CNC Frezer wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar CNC Frezer zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie CNC Frezer

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een CNC Frezer?

Competenties en Vaardigheden CNC Frezer

Naast de interesse en motivatie is het belangrijk dat je over de competenties beschikt die een CNC Frezer nodig heeft om succesvol te werken. Sommige van deze competenties zal je van nature hebben, maar de meeste kan je gewoon aanleren. Hieronder vind je de opleidingen, cursussen en trainingen voor de competenties die een CNC Frezer nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de CNC Frezer

Trainingen & cursussen Accuratesse
Accuratesse
Trainingen & cursussen Ambitie
Ambitie
Trainingen & cursussen Analytisch
Analytisch
Trainingen & cursussen Discipline
Discipline
Trainingen & cursussen Omgaan met details
Omgaan met details
Trainingen & cursussen Resultaatgerichtheid
Resultaatgerichtheid
Trainingen & cursussen Zelfsturing
Zelfsturing

Persoonlijkheid van een CNC Frezer

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep CNC Frezer. Als CNC Frezer wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen CNC Frezer:


zie volledige beschrijving persoonstype CNC Frezer

Vakkennis voor een CNC Frezer

Het is voor een CNC Frezer ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen CNC Frezer zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Training & Opleidingen CNC Frezer


Werkervaring CNC Frezer

Het is voor een startend CNC Frezer die net de opleiding heeft afgerond minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot CNC Frezer is het een pluspunt wanneer er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoalsGeen opleiding CNC Frezer, maar iets anders?

Is een opleiding CNC Frezer het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.


Weten hoe het is om als CNC Frezer te werken? Lees het interview

Wanneer je overweegt om een CNC Frezer te worden is het een goed idee om te lezen hoe het is om als CNC Frezer te werken. Bekijk hier het interview.
Er is helaas nog geen interview geplaatst. Wil je worden geïnterviewd of ken je iemand waarvan je het interview zou willen lezen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Ben jij geschikt om CNC Frezer te worden?

Zou je graag CNC Frezer willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, ga dan naar onze Baansuggestie tool en vind kansrijke vacatures die bij jouw baanprofiel passen. Zo kom je erachter of een opleiding CNC Frezer voor jou een goede keuze is. Misschien zijn er zelfs omschoolvacatures... bekijk het nu!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties!

Alle opleidingen CNC Frezer

502.06 CNC Draaien (basis)

502.06 CNC Draaien (basis)

Doel Deze basiscursus is een typische maatwerkcursus. In elk bedrijf wordt weer anders gewerkt. Hierdoor wordt deze cursus alleen in-company gegeven. Vooraf wordt de opleidingsbehoefte vastgesteld en in samenspraak de lesinhoud bepaald. Het type van de machine, de taal, hoe …

 • Onderwerp opleiding CNC Frezer
 • Lesmethode In-company / Maatwerk
 • Prijs € 1.500,00
 • Duur 4 dagen
503.05 CNC Kanten en zetten

503.05 CNC Kanten en zetten

Doel Het leren werken met een CNC kantbank. U leert de hoe een kantbank werkt, hoe deze aan te sturen met een door uzelf geschreven CNC programma. Tevens leert u de machine afstellen met de juiste gereedschappen zodat u een …

 • Onderwerp opleiding CNC Frezer
 • Lesmethode In-company / Maatwerk
 • Prijs € 1.495,00
 • Duur 5 dagen
503.07 CNC Pijpbuigen en profielbuigen

503.07 CNC Pijpbuigen en profielbuigen

Doel Het kort herhalen en opfrissen van de theorie achter CNC pijp- en profielbuigen. Middels praktijkgerichte opdrachten de vaardigheden aanleren om zelfstandig opdrachten uit te kunnen voeren. De cursisten oefenen stap voor stap van eenvoudige naar complexere opdrachten. Cursusinhoud Theorie  …

 • Onderwerp opleiding CNC Frezer
 • Lesmethode In-company / Maatwerk
 • Prijs € 1.160,00
 • Duur 4 dagen
503.11 CNC zagen en boren

503.11 CNC zagen en boren

Doel Het kort herhalen en opfrissen van de theorie achter CNC zagen en boren. Middels praktijkgerichte opdrachten de vaardigheden aanleren om zelfstandig opdrachten uit te kunnen voeren. De cursisten oefenen stap voor stap van eenvoudige naar complexere opdrachten. Cursusinhoud Theorie …

 • Onderwerp opleiding CNC Frezer
 • Lesmethode In-company / Maatwerk
 • Prijs € 1.160,00
 • Duur 4 dagen
Cursus Optimaal verspanen

Cursus Optimaal verspanen

De prestaties van moderne hardmetalen gereedschappen voor CNC draai- en freestechnologie nemen alsmaar toe. Als u deze moderne gereedschappen effectief inzet kunnen er kortere cyclustijden met langere standtijden tijdens de verspaning worden gerealiseerd. Tijdens de cursus wordt daar uitvoerig op in …

 • Onderwerp opleiding CNC Frezer
 • Lesmethode Klassikaal
 • Prijs € 1.160,00
 • Duur 5 dagen
Beoordeling

Ga direct naar