CNC Kanter worden: Opleiding, Omscholen en Vaardigheden

CNC Kanter worden: Opleiding, Omscholen en Vaardigheden

Hoe kan je CNC Kanter worden? Er zijn over het algemeen een aantal verschillende manieren om een beroep te leren. Je kunt de inhoud van een beroep leren via het regulier beroepsonderwijs, maar ook via gerichte cursussen en trainingen. Je kunt een nieuw beroep vaak ook deels on-the-job, oftewel in de praktijk leren. Je kunt vaak ook via zelfstudie, of via speciale omscholing jouw nieuwe beroep leren.

De eerste stap is om je in het beroep te verdiepen. Wat ga je doen als CNC Kanter? Welke vaardigheden en eigenschappen heb je nodig om je werk als CNC Kanter goed te kunnen uitvoeren? Hoe ziet je werkdag eruit? Wat ga je verdienen als CNC Kanter?

Al deze informatie bieden wij jou hier, zodat jij kunt bepalen of je inderdaad CNC Kanter wilt worden. Zo ja, dan vind je hier de opleidingen en omscholingen tot CNC Kanter.

Alles over hoe je CNC Kanter kunt worden


Omscholen met baangarantie en salaris

Voor beroepen met goede baankansen
Nationale Beroepengids

Vacatures laden...

Hoe word je CNC Kanter?

Een CNC Kanter heeft meestal een MBO-opleiding metaalbewerking of kanten gevolgd (vakgerichte opleiding MBO niveau 2). Op het VMBO (voorheen LTS) wordt daarvoor de basis gelegd. Naast de technische know-how over boren en bewerken wordt de CNC Kanter ook kennis van software en machines bijgebracht.

Er worden ook cursussen voor volwassenen aangeboden die CNC Kanter willen worden.

Welke vaardigheden heb je nodig om CNC Kanter te worden?

Om CNC Kanter te kunnen worden heb een aantal verschillende vaardigheden nodig. Een aantal persoonlijke vaardigheden en een aantal praktische of technische vaardigheden.

De vrijwel noodzakelijke vaardigheden voor een CNC Kanter zijn Zorgvuldigheid, Oog voor detail en Nauwkeurigheid. Ook zijn Gestructureerd werken, Accuratesse en Nieuwe oplossingen bedenken belangrijke vaardigheden als je CNC Kanter wilt worden. Verder zijn Buiten kaders denken, Durf en Motivatie ook erg gewenste vaardigheden.

Welke competenties heb je nodig om CNC Kanter te worden?

Als je CNC Kanter wilt worden zal je ook een aantal competenties nodig hebben. Een competentie is een combinatie van kennis, vaardigheden, eigenschappen en ervaring.

Gewenste competenties CNC Kanter

  • Accuratesse
  • Creativiteit
  • Doorzettingsvermogen
  • Omgaan met details
  • Resultaatgerichtheid

Welke eigenschappen heb je nodig om CNC Kanter te worden?

De eigenschappen die je nodig hebt om CNC Kanter te worden zijn Idealistisch, Gedisciplineerdheid en Punctueel. Andere belangrijke eigenschappen zijn Enthousiasme, Zelfverzekerdheid en Ondernemendheid.


Met welke persoonstypen kun je CNC Kanter worden?

Er zijn een aantal persoonstypen die passen bij het beroep CNC Kanter. Dit zijn geen zwart/wit vereisten, maar vaak is het wel zo dat een bepaald persoonstype van nature een bepaald beroep beter uitoefent dan iemand met een ander persoonstype.

De persoonstypen die het meest passen bij het beroep CNC Kanter zijn de Perfectionist en de Succesvolle werker.

Een CNC Kanter moet zorgvuldig en geduldig met de handen en een machine werken naar een fraai eindresultaat.

Opleiding CNC Kanter

Er zijn een aantal verschillende opleidingsvormen waarmee je CNC Kanter kunt worden. Er zijn opleidingen die je vanaf het begin opleiden tot CNC Kanter. Je vindt opleidingen met baangarantie, of andere manieren voor omscholing tot CNC Kanter. Maar ook cursussen en trainingen voor de CNC Kanter.

Top 5 opleidingen CNC Kanter

Uitgelicht
Opleiding CNC operator met baangarantie en salaris
Vind je het mooi om iets te maken? Hou je van games? Werk je precies en wil jij een baan met goede toekomst? Dan is een baan als CNC operator …

Omscholen tot CNC Kanter

Hoe kan je omscholen tot CNC Kanter? Waar moet je aan denken? Welke vormen van omscholing tot CNC Kanter zijn er? Alles wat je wilt weten vind je hier:

Uitgelicht
Vacature Omscholen tot CNC operator met Baangarantie en Salaris!
→ Diverse werkgevers
Vind je het mooi om iets te maken? Hou je van games? Werk je precies en wil jij een baan met goede toekomst? Dan is een baan als CNC operator …

Leerling vacatures

Vacature Leerling CNC verspaner (draaier-frezer)
Randstad
Ben je op zoek naar afwisseling in je werk en wil je graag een opleiding volgen? Dan hebben wij een mooie kans voor jou bij Bies in Heerenveen Wij zijn …

Omscholen tot CNC Kanter met baangarantie

Wat betekent omscholen met baangarantie eigenlijk? Een opleiding of omscholing met baangarantie sluit zo goed aan bij de praktijk dat je na het behalen van de theorie gelijk aan het werk kan. Vaak is het ook zo dat de opleider of omschoolspecialist je helpt met het vinden van een baan. Het kan zijn dat je voordat je de opleiding begint solliciteert, of na het behalen van je opleiding.

Gratis omscholen tot CNC Kanter

Er bestaan ook (voor jou) gratis opleidingen met baangarantie, in dat geval betaald meestal jouw nieuwe werkgever de opleiding. In sommige gevallen schiet de opleider deze kosten voor, soms betaal je zelf een gedeelte, of soms wordt jouw omscholing betaald door het UWV of met een andere subsidie. Het is belangrijk dat je vooraf goed deze voorwaarden duidelijk hebt en de bij jou passende vorm kiest.

Omscholen tot CNC Kanter met salaris

Omscholen met salaris is misschien wel de meest aantrekkelijke vorm, want je wordt op dat moment betaald terwijl je de opleiding doet. In dit geval zal je al wel zijn aangenomen door jouw nieuwe werkgever, dus je moet voor deze vorm eerst solliciteren. Staar je echter niet blind op deze variant. In sommige gevallen zal je eerst een stuk(je) van de opleiding eerst in eigen tijd moeten doen, of een gedeelte van de opleiding zelf moeten betalen. Dat doe je dan om jouw geschiktheid en motivatie aan te tonen.

Omscholen is sowieso in jezelf investeren, dat doe je vooral met je eigen tijd, of door een stukje van de opleiding te betalen. In sommige gevallen kan je ook betekenen dat je in het begin een stapje terug zet in salaris. Dat zal je ervoor over moeten hebben, want de grote winst zit er voor jou in dat je een nieuw beroep leert, meer mogelijkheden en betere baankansen hebt. En natuurlijk dat je er na een bepaalde periode in salaris op vooruit gaat.

Omscholen tot CNC Kanter voor 50+

Het is voor niet ieder beroep mogelijk om op latere leeftijd te omscholen. In sommige gevallen gaat het helaas om vooroordelen, in sommige gevallen is het een gevolg van de aard van het werk. Zo zal je als zonnepanelen monteur terwijl je op het (vaak schuine) dak staat 25 kilo zware panelen moeten kunnen tillen. Daar moet je echt sterk en fit voor zijn. Er zijn zeker 50plussers zijn die zo fit zijn, maar zeker niet iedereen.

Er zijn een aantal beroepen waar ervaring en sector overdraagbare vaardigheden juist worden gewaardeerd. Een voorbeeld daarvan is het beroep Schilder, hiervoor dien je met geduld en precisie aan het werk te gaan. Daarom is er ook voor 50-plussers een goede omscholing tot Schilder met baangarantie en salaris!

Een ander beroep waar je als 50plusser goed terecht kan is CNC-operator. Dat is een mooi en goed betaald beroep,  waarvoor je ook grondig en geduldig moet werken. Dus je kunt als 50plusser ook omscholen tot CNC Operator met baangarantie en salaris!

Hoe solliciteer je op een omschool vacature tot CNC Kanter?

Het sollicitatieproces voor een omschoolvacature is zwaarder dan een gewone vacature tot CNC Kanter. Dit komt omdat je het beroep nog niet kunt uitoefenen op het moment dat je solliciteert. Je hebt waarschijnlijk al wel de passende basisvaardigheden, bent leergierig en hebt de juiste motivatie, maar voor jouw nieuwe werkgever is het wel een groter risico om jou aan te nemen dan iemand die ervaring heeft als CNC Kanter.

Je zult je dus extra goed moeten voorbereiden en kunnen aantonen dat je de basis skillset en grote motivatie hebt. In veel gevallen helpt jouw opleider je mee met de voorbereiding, zoals dat je al een basismodule van de opleiding hebt gedaan waarmee jij jouw geschiktheid kan aantonen.

De eerste stap is vaak jouw reactie op de betreffende omschoolvacature. Je doet na of tijdens deze sollicitatie vaak een eenvoudige test voor de eerste selectie. Daarna krijg je meestal contact met een opleidingsadviseur die samen met jou kijkt of jij het in je hebt om te kunnen omscholen tot CNC Kanter. In feite is dit de eerste sollicitatieronde, vergelijkbaar als je via een uitzendbureau of een recruiter een nieuwe baan zoekt.

Als je door die ronde bent, wordt je gematcht aan je nieuwe werkgever. Dan begint het zware werk, want bij je eerste gesprek met de opleider is het prima wanneer je nog in de oriënterende fase zit. Maar wanneer je met jouw mogelijk toekomstige werkgever spreekt zal je goed beslagen ten ijs moeten komen.

Welke basisvaardigheden heb je nodig voor omscholing tot CNC Kanter?

Je hoeft natuurlijk nog niet alle beroepsspecifieke skills te hebben voordat je begint met jouw omscholing tot CNC Kanter. Er zijn wel een aantal basisvaardigheden die je nodig hebt, zoals meestal Nederlandse taalkennis, of rekenvaardigheid.

Er zijn vaak ook branche overdraagbare vaardigheden die jouw kans op omscholing verhogen. Denk hierbij over het algemeen aan computer vaardigheden, of communicatie vaardigheden.

Welke motivatie heb je nodig voor omscholing tot CNC Kanter?

Als je wilt omscholen tot CNC Kanter is jouw motivatie een van de belangrijkste selectiecriteria van zowel de opleider als jouw mogelijke nieuwe werkgever. Je hebt namelijk nog geen werkervaring dus jouw werkgever zal wel goed overtuigd moeten zijn voordat hij/zij in jouw omscholing investeert.

Wanneer jouw motivatie erg hoog is, is de kans dat je het vak snel leert en jouw werk goed uitvoert erg groot. Daarom is motivatie überhaupt een groot selectiecriterium voor alle werkgevers.

Salaris CNC Kanter

Wat verdient een CNC Kanter? Het salaris van een CNC Kanter begint bij €1900,- bruto per maand. Een ervaren CNC Kanter verdient tot maximaal €2900,- bruto per maand. Het salaris is afhankelijk van opleiding, ervaring en inzet.