CNC Kanter Worden Opleiding, Baankans, Omscholen en Training

CNC Kanter worden: Opleidingen tot CNC Kanter

Wil je CNC Kanter worden? Op deze pagina vind je het ontwikkelingspad, de opleidingen CNC Kanter, de omschool informatie, het online aanbod en ook de competentie trainingen en cursussen voor een CNC Kanter.

Hoe word je een CNC Kanter? 

Een CNC Kanter heeft meestal een MBO-opleiding metaalbewerking of kanten gevolgd (vakgerichte opleiding MBO niveau 2). Op het VMBO (voorheen LTS) wordt daarvoor de basis gelegd. Naast de technische know-how over boren en bewerken wordt de CNC Kanter ook kennis van software en machines bijgebracht.

Er worden ook cursussen voor volwassenen aangeboden die CNC Kanter willen worden.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot CNC Kanter

Er zijn geen opleidingen CNC Kanter aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een CNC Kanter in werkt

Bekijk meer opleidingen Industrie & Productie

Is het verstandig om CNC Kanter te worden?

Voordat je aan een opleiding CNC Kanter begint is het een goed idee om eerst te bepalen of er goede baankansen zijn voor nu en in de toekomst. Je wilt namelijk misschien geen CNC Kanter worden als de baankansen matig of slecht zijn.

Wat is de toekomst van CNC Kanter?

Het perspectief op de arbeidsmarkt is goed, er zijn veel vacatures voor een CNC Kanter. Er is nog steeds een tekort op de arbeidsmarkt van mensen met een technische opleiding. Met name vrouwen worden gestimuleerd een technische opleiding te volgen.

De doorgroeimogelijkheden zijn gemiddeld, tenzij een extra studie wordt gevolgd. CNC Kanters kunnen wel leren zelfstandig programma's te schrijven voor metaalbewerkingsmachines. Zodoende kunnen ze bijvoorbeeld doorgroeien naar een zelfstandige programmeurfunctie. Meer technisch aangelegde CNC Kanters zouden bijvoorbeeld monteur kunnen worden.

De actuele kans op werk voor een CNC Kanter

Het beroep CNC Kanter is onderdeel van de beroepsfamilie Plaatwerkers (deelbewerking). De kans op werk voor de beroepsfamilie Plaatwerkers (deelbewerking) is in de huidige periode zeer goed

Huidige aantal vacatures

636

Baankans CNC Kanter

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Omscholen tot CNC Kanter

Als je je wilt omscholen tot CNC Kanter is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt jouw opleiding CNC Kanter door de werkgever georganiseerd. Wanneer er omschoolvacatures CNC Kanter zijn vind je die hier direct onder.

Vacatures met (Om)scholing tot CNC Kanter

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, BBL (Beroepsbegeleidende Leerweg) opleidingsvacatures, Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor CNC Kanter dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Leerling vacatures

Vacature Leerling kanter
Timing Uitzendbureau
Bedrijfsomschrijving Deze opdrachtgever is een leverancier van snijwerk. Alle producten die ze leveren worden op maat gemaakt voor de klant zodat het altijd aan alle wensen voldoet. Ze werken in …
Vacature Leerling kanter
Timing Uitzendbureau
Wil je graag een nieuw vak leren en ben je nieuwsgierig naar de metaaltechniek? Dan zoeken we jouWe zijn opzoek naar iemand die graag het vak van kanter wil leren. …
Vacature Leerling Frezer (M/ V) - Lelystad
Bureau Techniek, Lelystad
Frezer - Wil jij het vak van het frezen leren en wil je 's avonds of 's ochtends vrij? Bekijk dan deze vacature eens Als leerling frezer wordt je binnen …

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot CNC Kanter

Als je CNC Kanter wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar CNC Kanter zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie CNC Kanter

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een CNC Kanter?

Competenties en Vaardigheden CNC Kanter

Naast de interesse en motivatie is het belangrijk dat je over de competenties beschikt die een CNC Kanter nodig heeft om succesvol te werken. Sommige van deze competenties zal je van nature hebben, maar de meeste kan je gewoon aanleren. Hieronder vind je de opleidingen, cursussen en trainingen voor de competenties die een CNC Kanter nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de CNC Kanter

Trainingen & cursussen Accuratesse
Accuratesse
Trainingen & cursussen Creativiteit
Creativiteit
Trainingen & cursussen Doorzettingsvermogen
Doorzettingsvermogen
Trainingen & cursussen Omgaan met details
Omgaan met details
Trainingen & cursussen Resultaatgerichtheid
Resultaatgerichtheid

Persoonlijkheid van een CNC Kanter

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep CNC Kanter. Als CNC Kanter wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen CNC Kanter:


zie volledige beschrijving persoonstype CNC Kanter

Vakkennis voor een CNC Kanter

Het is voor een CNC Kanter ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen CNC Kanter zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Training & Opleidingen CNC Kanter


Werkervaring CNC Kanter

Het is voor een startend CNC Kanter die net de opleiding heeft afgerond minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot CNC Kanter is het een pluspunt wanneer er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoalsGeen opleiding CNC Kanter, maar iets anders?

Is een opleiding CNC Kanter het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.


Weten hoe het is om als CNC Kanter te werken? Lees het interview

Wanneer je overweegt om een CNC Kanter te worden is het een goed idee om te lezen hoe het is om als CNC Kanter te werken. Bekijk hier het interview.
Er is helaas nog geen interview geplaatst. Wil je worden geïnterviewd of ken je iemand waarvan je het interview zou willen lezen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Ben jij geschikt om CNC Kanter te worden?

Zou je graag CNC Kanter willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, ga dan naar onze Baansuggestie tool en vind kansrijke vacatures die bij jouw baanprofiel passen. Zo kom je erachter of een opleiding CNC Kanter voor jou een goede keuze is. Misschien zijn er zelfs omschoolvacatures... bekijk het nu!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties!

Ga direct naar