Communicatieadviseur Worden Opleiding, Baankans, Omscholen en Training

Communicatieadviseur worden: Opleidingen tot Communicatieadviseur

Wil je Communicatieadviseur worden? Op deze pagina vind je het ontwikkelingspad, de opleidingen Communicatieadviseur, de omschool informatie, het online aanbod en ook de competentie trainingen en cursussen voor een Communicatieadviseur.

Hoe word je een Communicatieadviseur? 

Om aan de slag te kunnen als Communicatieadviseur moet een opleiding op het gebied van communicatie afgerond zijn. Meestal wordt hiervoor een opleiding op HBO of WO niveau gevraagd. Op deze niveaus worden diverse communicatieopleidingen aangeboden zoals Hbo Communicatie en WO Communicatie- en Informatiewetenschappen. Deze opleidingen duren drie à vier jaar.

De 5 best beoordeelde opleidingen Communicatieadviseur

bijgewerkt op 12-09-2021

Cursus Strategische Communicatie
Tijdens de Cursus Strategische Communicatie werkt u doelgericht aan uw analytisch en strategisch vermogen en ontwikkelt u vaardigheden op het gebied van strategisch adviseren. U leert hoe u een communicatiebeleid …
Cursus Strategische Communicatie
Strategisch Communicatie Frame
Gooi het communicatieplan maar in de sloot. Dikke, gedetailleerde plannen zijn uit de tijd. Tegelijkertijd moet je uitkijken dat je je niet laat ondersneeuwen door bergen werk of je dagen …
Strategisch Communicatie Frame
Strategisch communiceren
Strategisch communiceren Deze training is gebaseerd op de inzichten van Customer Relationhip Quality- theorie en is met name toepasbaar voor communicatie in (hoog) professionele omgeving. U leert welke kenmerken van …
Strategisch communiceren
Blended class Strategische Communicatie
Of het nu gaat om het versterken van de reputatie, het krijgen en behouden van draagvlak of vertrouwen bij betrokkenen: communicatie is belangrijk bij alle strategische thema’s in een organisatie. …
Blended class Strategische Communicatie
HBO Workshop - Strategische Communicatie (privé-les)
Alle workshops worden op een praktijkgerichte manier verzorgd. Tijdens de eendaagse workshop wordt gestart met een korte uitleg over de theorie. Deze theorie dient als fundering onder de verdere workshop. …
HBO Workshop - Strategische Communicatie (privé-les)

Is het verstandig om Communicatieadviseur te worden?

Voordat je aan een opleiding Communicatieadviseur begint is het een goed idee om eerst te bepalen of er goede baankansen zijn voor nu en in de toekomst. Je wilt namelijk misschien geen Communicatieadviseur worden als de baankansen matig of slecht zijn.

Wat is de toekomst van Communicatieadviseur?

Er is veel voldoende vraag naar Communicatieadviseurs. Maar het aanbod is ook groot. Hierdoor is vooral ervaring belangrijk voor de Communicatieadviseur. Vaak begint de Communicatieadviseur als communicatiemedewerker. De communicatiemedewerker heeft voornamelijk uitvoerende taken en houdt zich minder bezig met de strategie en het beleid. Bij geschiktheid en voldoende ervaring kan de communicatiemedewerker doorgroeien naar de functie van Communicatieadviseur. De Communicatieadviseur kan later doorgroeien naar een managementfunctie en bijvoorbeeld een communicatieteam aan gaan sturen. Er zijn dus voldoende doorgroeimogelijkheden voor de Communicatieadviseur.

De actuele kans op werk voor een Communicatieadviseur

Het beroep Communicatieadviseur is onderdeel van de beroepsfamilie Communicatie- en public relations adviseurs. De kans op werk voor de beroepsfamilie Communicatie- en public relations adviseurs is in de huidige periode gemiddeld

Huidige aantal vacatures

40

Baankans Communicatieadviseur

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Omscholen tot Communicatieadviseur

Als je je wilt omscholen tot Communicatieadviseur is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt jouw opleiding Communicatieadviseur door de werkgever georganiseerd. Wanneer er omschoolvacatures Communicatieadviseur zijn vind je die hier direct onder.

Vacatures met (Om)scholing tot Communicatieadviseur

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, BBL (Beroepsbegeleidende Leerweg) opleidingsvacatures, Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Communicatieadviseur dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Communicatieadviseur

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Communicatieadviseur

Als je Communicatieadviseur wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Communicatieadviseur zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Communicatieadviseur

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Communicatieadviseur?

Competenties en Vaardigheden Communicatieadviseur

Naast de interesse en motivatie is het belangrijk dat je over de competenties beschikt die een Communicatieadviseur nodig heeft om succesvol te werken. Sommige van deze competenties zal je van nature hebben, maar de meeste kan je gewoon aanleren. Hieronder vind je de opleidingen, cursussen en trainingen voor de competenties die een Communicatieadviseur nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Communicatieadviseur

Trainingen & cursussen Besluitvaardigheid
Besluitvaardigheid
Trainingen & cursussen Conceptueel denken
Conceptueel denken
Trainingen & cursussen Doorzettingsvermogen
Doorzettingsvermogen
Trainingen & cursussen Overtuigen
Overtuigen
Trainingen & cursussen Plannen en organiseren
Plannen en organiseren
Trainingen & cursussen Presenteren
Presenteren
Trainingen & cursussen Resultaatgerichtheid
Resultaatgerichtheid
Trainingen & cursussen Sociabiliteit
Sociabiliteit
Trainingen & cursussen Uitdrukkingsvaardigheid
Uitdrukkingsvaardigheid
Trainingen & cursussen Visie
Visie

Persoonlijkheid van een Communicatieadviseur

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Communicatieadviseur. Als Communicatieadviseur wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Communicatieadviseur:


zie volledige beschrijving persoonstype Communicatieadviseur

Vakkennis voor een Communicatieadviseur

Het is voor een Communicatieadviseur ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen Communicatieadviseur zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Training & Opleidingen Communicatieadviseur


Werkervaring Communicatieadviseur

Het is voor een startend Communicatieadviseur die net de opleiding heeft afgerond minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Communicatieadviseur is het een pluspunt wanneer er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoalsGeen opleiding Communicatieadviseur, maar iets anders?

Is een opleiding Communicatieadviseur het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.


Weten hoe het is om als Communicatieadviseur te werken? Lees het interview

Wanneer je overweegt om een Communicatieadviseur te worden is het een goed idee om te lezen hoe het is om als Communicatieadviseur te werken. Bekijk hier het interview.
Er is helaas nog geen interview geplaatst. Wil je worden geïnterviewd of ken je iemand waarvan je het interview zou willen lezen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Ben jij geschikt om Communicatieadviseur te worden?

Zou je graag Communicatieadviseur willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, ga dan naar onze Baansuggestie tool en vind kansrijke vacatures die bij jouw baanprofiel passen. Zo kom je erachter of een opleiding Communicatieadviseur voor jou een goede keuze is. Misschien zijn er zelfs omschoolvacatures... bekijk het nu!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties!

Alle opleidingen Communicatieadviseur

HBO Workshop - Strategische Communicatie

HBO Workshop - Strategische Communicatie

Alle workshops worden op een praktijkgerichte manier verzorgd. Tijdens de eendaagse workshop wordt gestart met een korte uitleg over de theorie. Deze theorie dient als fundering onder de verdere workshop. Vervolgens wordt de theorie toegepast in verschillende praktijksituaties. U zult …

 • Onderwerp opleiding Communicatieadviseur
 • Lesmethode Klassikaal
 • Prijs € 495,00
 • Duur 1 dag
HBO Workshop - Strategische Communicatie (met coaching)

HBO Workshop - Strategische Communicatie (met coaching)

Alle workshops worden op een praktijkgerichte manier verzorgd. Tijdens de eendaagse workshop wordt gestart met een korte uitleg over de theorie. Deze theorie dient als fundering onder de verdere workshop. Vervolgens wordt de theorie toegepast in verschillende praktijksituaties. U zult …

 • Onderwerp opleiding Communicatieadviseur
 • Lesmethode Klassikaal
 • Prijs € 549,00
 • Duur 1 dag
Strategische Communicatie: Storydesign (incompany) 2021

Strategische Communicatie: Storydesign (incompany) 2021

Storydesign  Veel presentaties zijn een beetje saai. Dat komt omdat professionals als ze een presentatie maken al hun informatie achter elkaar zetten en dat vervolgens gaan zenden. De Amerikanen noemen dit ook wel ‘The real estate tour’: “Hier links zie …

 • Onderwerp opleiding Communicatieadviseur
 • Lesmethode In-company / Maatwerk
 • Prijs € 3.100,00
 • Duur 1 dag
Workshop Strategische Communicatie

Workshop Strategische Communicatie

Alle workshops worden op een praktijkgerichte manier verzorgd. Tijdens de eendaagse workshop wordt gestart met een korte uitleg over de theorie. Deze theorie dient als fundering onder de verdere workshop. Vervolgens wordt de theorie toegepast in verschillende praktijksituaties. U zult …

 • Onderwerp opleiding Communicatieadviseur
 • Lesmethode Klassikaal
 • Prijs € 499,00
 • Duur 1 dag
Workshop Strategische Communicatie (met coaching)

Workshop Strategische Communicatie (met coaching)

Alle workshops worden op een praktijkgerichte manier verzorgd. Tijdens de eendaagse workshop wordt gestart met een korte uitleg over de theorie. Deze theorie dient als fundering onder de verdere workshop. Vervolgens wordt de theorie toegepast in verschillende praktijksituaties. U zult …

 • Onderwerp opleiding Communicatieadviseur
 • Lesmethode Klassikaal
 • Prijs € 599,00
 • Duur 1 dag

Ga direct naar