Dermatoloog Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Dermatoloog? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep dermatoloog. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je dermatoloog wordt.

 

Wat is een Dermatoloog?

Een Dermatoloog is een arts die gespecialiseerd is in huid-, nagel en haarproblemen. Omdat het vakgebied zo breed is zijn Dermatologen specialisten op een bepaald gebied, bijvoorbeeld huidkanker of geslachtsziekten. Een Dermatoloog heeft te maken met patiënten die kampen met problemen als huidafwijkingen, spataderen, eczeem, huidkanker en geslachtsziekten. Deze patiënten zijn door een specialist of een huisarts voor verder onderzoek en behandeling doorverwezen.

Een Dermatoloog doet onderzoek naar de klachten van de patiënt, en aan de hand van de diagnose wordt er een behandelplan opgesteld. De behandelmogelijkheden waar een Dermatoloog uit kan kiezen zijn erg gevarieerd, bijvoorbeeld voorschrijven van zalven of medicijnen, wegbranden, bevriezen, lichttherapie, lasertherapie, huidtransplantatie of een chirurgische ingreep. Voor veel van deze behandelingen moet een Dermatoloog nauwkeurig kunnen werken. De nazorg van patiënten is ook erg belangrijk. Naast deze werkzaamheden is het ook belangrijk dat de administratie wordt bijgehouden. Hij werkt met patiënten van alle leeftijden.

Een Dermatoloog kan zich ook richten op wetenschappelijk onderzoek op het gebied van huidaandoeningen.

Wil je werken als Dermatoloog?

Werk je al als Dermatoloog en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Dermatoloog worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Dermatoloog, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Dermatoloog in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

 • Huisarts
 • Chirurg
 • Cardioloog
 • Internist

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €5833 tot €10833

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Huidige aantal vacatures

4


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Dermatoloog

Wat verdient een Dermatoloog?

Het salaris van een Dermatoloog ligt tussen de €5833 en €10833 per maand. Het salaris is afhankelijk van AMS richtlijnen en van de taken en werkervaring die je hebt. Er wordt ook een vakantietoeslag uitgekeerd.

Als je een eigen bedrijf hebt ligt je salaris ongeveer tussen de €150.000 en €250.000 bruto per jaar.

Salarisschaal Dermatoloog

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Dermatoloog

Op zoek naar een nieuwe baan als Dermatoloog? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Dermatoloog. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Dermatoloog vacatures

Dermatoloog in Alkmaar
Voor een gespecialiseerde aanbieder van dermatologische zorg in Alkmaar zijn wij op zoek naar een Dermatoloog. De functie is zowel parttime als fulltime in te vullen. Heeft u interesse in …
Dermatoloog / Esthetisch arts met Laser ervaring
Voor een kliniek in de omgeving van Brugge, net over de Vlaams-Nederlandse grens, zoeken wij een enthousiaste en collegiale dermatoloog of esthetisch arts met laser ervaring. De kliniek heeft korte …
Dermatoloog in Delft
Voor een gespecialiseerde aanbieder van dermatologische zorg in Delft zijn wij op zoek naar een Dermatoloog. De functie is zowel parttime als fulltime in te vullen. Heb jij interesse in …
Dermatoloog in Amsterdam
Vacature Dermatoloog in Amsterdam Wegens het groeiend aantal cliënten zoeken wij een Dermatoloog in Amsterdam. De manier van inzet is bespreekbaar en flexibel. Jouw werkzaamheden Als dermatoloog voor deze praktijk …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Dermatoloog

Wat is de toekomst van Dermatoloog?

Op het moment is er een tekort aan Dermatologen en worden er nog te weinig nieuwe Dermatologen opgeleid om dit  tekort te dichten. Er is dus voldoende werk te vinden.

Qua doorgroeimogelijkheden kan een Dermatoloog zich richten op wetenschappelijk onderzoek of  les gaan geven bij een Academisch Ziekenhuis. Als je in loondienst werkt kun je directie- of bestuursfuncties op je nemen of je kunt een eigen bedrijf beginnen.

Baankans Dermatoloog

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

4


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Dermatoloog worden: Opleidingen tot Dermatoloog

Wil je dermatoloog worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Dermatoloog? 

Om Dermatoloog te worden moet je eerst de WO opleiding Geneeskunde hebben afgerond. Deze opleiding duurt zes jaar. Daarna moet je nog een vijfjarige specialisatie aan een Academisch Ziekenhuis volgen.

In totaal duurt de opleiding tot Dermatoloog dus elf jaar.

Een Dermatoloog moet verplichte na- en bijscholingen volgen en moet vakliteratuur lezen om op de hoogte te blijven van nieuwe huidaandoeningen of nieuwe behandelingen.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Dermatoloog

Er zijn geen opleidingen Dermatoloog aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Dermatoloog in werkt

Bekijk alle opleidingen Gezondheidszorg & Farmacie


Netwerk Dermatoloog

Met wie werkt een Dermatoloog samen? 

Een Dermatoloog heeft contacten met verschillende specialisten zoals chirurgen, internisten, oogartsen en psychologen. Ook onderhoudt hij contacten met huisartsen. Bijna alle patiënten zijn door een van deze specialisten doorverwezen daar de Dermatoloog. Met hen wordt regelmatig overleg gepleegd over de behandeling van de patiënten.


 • Huisarts
 • Chirurg
 • Cardioloog
 • Internist
Dermatoloog


Organisaties waar een Dermatoloog werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Dermatoloog meestal werkt.

Waar werkt een Dermatoloog?

 • Academisch ziekenhuis
 • Algemeen ziekenhuis
 • Huidkliniek

Ook werken als zelfstandige behoort tot de mogelijkheden.

Meer weten over werken in de Gezondheidszorg?

Bekijk werken in Gezondheidszorg

Best beoordeelde werkgevers Dermatoloog

Waar kun je het beste werken als Dermatoloog? Hieronder vind je de best door de Dermatoloog beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Dermatoloog.

Competenties, Skills en Vaardigheden Dermatoloog:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Dermatoloog.

Welke competenties heeft een Dermatoloog nodig?

Een Dermatoloog heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Dermatoloog

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Dermatoloog passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Dermatoloog nodig? 

De Dermatoloog moet verantwoordelijk, betrouwbaar en loyaal zijn omdat hij te maken krijgt met vertrouwelijke informatie en bovendien met mensen werkt (Loyalist).

 Ook is hij analytisch en inzichtelijk, bekijkt hij dingen van alle kanten. Daarnaast is hij erg nauwkeurig  (Waarnemer).

Bekijk de persoonstypen voor Dermatoloog


Loyalist


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Dermatoloog

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Dermatoloog

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Dermatoloog

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Dermatoloog

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Dermatoloog dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Dermatoloog belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Dermatoloog. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Dermatoloog iets voor je?

Zou je graag Dermatoloog willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Dermatoloog bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Dermatoloog

Milan

Ik wil later dermatoloog worden waar moet ik eerst beginen

Henri

eerst je lagere school afmaken.M.vr.gr.

Cayden

Your article perfelcty shows what I needed to know, thanks!

Cayden

Your article perfelcty shows what I needed to know, thanks!

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar