Directeur Operations Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Directeur Operations? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep directeur operations. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je directeur operations wordt.

 

Wat is een Directeur Operations?

 

De directeur Operations leidt de Operations afdeling in een bedrijf. De directeur Operations is verantwoordelijk dat zijn/haar werknemers de deadlines halen die nodig zijn om winst te maken. De directeur Operations heeft verschillende taken. Ten eerste stuurt de directeur Operations de mensen aan die onder hem werken zodat het team goed functioneert. Het is mogelijk dat de directeur Operations hier iemand opzet die een aantal zaken van hem of haar overneemt. Echter, de directeur Operations is eindverantwoordelijk voor het functioneren van het team op de Operationsafdeling dus het is aan hem of haar om het team zelf aan te sturen of er iemand voor in dienst te nemen.
Daarbij is het van het grootste belang dat de directeur Operations goed is in het maken en halen van bedrijfsplannen. Het is aan de directeur Operations om inzicht te hebben in de markt waarop gewerkt wordt en de lat dusdanig hoog te leggen dat er plannen gehaald kunnen worden maar het wel een uitdaging blijft.  De directeur Operations bestudeert daarbij ook de concurrenten op de markt en neemt dit mee in zijn bedrijfsstrategie. Deze zal de directeur Operations dan ook van tijd tot tijd moeten aanpassen. Ook is het aan de directeur Operations om snel in te zien wanneer iemand of een team op de Operations afdeling niet goed functioneert. De directeur Operations wil ten alle tijden voorkomen dat het niet goed functioneren van iemand invloed heeft op de gang van zaken en zal dus voortijdig in moeten grijpen door iemand te waarschuwen, te instrueren of te ontslaan.
Tevens moet de directeur Operations verstand hebben van de afdeling waarop hij/zij werkzaam is. De directeur Operations moet zelf ook ervaring hebben opgedaan in de Operations zodat hij/zij precies weet wat de valkuilen zijn en hoe iemand op de afdeling zich dient te ontwikkelen tot een goede werknemer. De directeur Operations neemt ook mensen aan en moet snel kunnen merken of iemand de potentie heeft om goed te worden in de Operations. Tot slot overlegt de directeur Operations veel met andere leidinggevende in het bedrijf waar de Operations bij hoort. Wil je werken als Directeur Operations?

Werk je al als Directeur Operations en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Directeur Operations worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Directeur Operations, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Directeur Operations in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

 • Werknemers
 • Leidinggevenden
 • Andere directeuren
 • Secretaresse

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €4500 tot €6500

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

5


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Directeur Operations

Wat verdient een Directeur Operations?

 

Het salaris is afhankelijk van ervaring, leeftijd en het aantal mensen dat de directeur Operations onder zich heeft werken. Uitgaande van tussen de 50 en 500 mensen in dienst, verdient een directeur Operations tussen de E 4500 en de E 6500  bruto per maand. Echter, dit salaris kan ook beginnen met minder en stijgen naarmate er goed werk wordt afgeleverd en de ervaring groeit.

Salarisschaal Directeur Operations

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Directeur Operations

Op zoek naar een nieuwe baan als Directeur Operations? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Directeur Operations. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Directeur Operations vacatures

Vacature directeur Operations
BeljonWesterterp
• Verantwoordelijk voor beheer en optimalisatie van de ondersteunende bedrijfsprocessen. • Geeft leiding aan Operations, Finance, ICT, HRM, Facilities & Communicatie (circa 80 medewerkers). • Ontzorgt mede-directieleden/managing partners bij managementvraagstukken. …
Vacature Teamleider Operations - Duiven
SUEZ
WIJ ZOEKEN EEN Teamleider Operations - Duiven collega's en tóch een persoonlijk praatje over het afgelopen weekend? Bij SUEZ kan het. We zijn een wereldspeler met de werksfeer van een …
Vacature Directeur Operations
NLO via BeljonWesterterp
NLO is met ruim medewerkers een van de grotere en toonaangevende adviesbureaus voor de Intellectuele Eigendom (IE) in Europa. Al jaar beschermt NLO de innovaties en merken van de klanten. …
Vacature directeur Operations
NLO via BeljonWesterterp
NLO is met ruim medewerkers een van de grotere en toonaangevende adviesbureaus voor de Intellectuele Eigendom (IE) in Europa. Al jaar beschermt NLO de innovaties en merken van de klanten. …
Vacature Teamleider Operations - Duiven
SUEZ
WIJ ZOEKEN EEN Teamleider Operations - Duiven collega's en tóch een persoonlijk praatje over het afgelopen weekend? Bij SUEZ kan het. We zijn een wereldspeler met de werksfeer van een …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Directeur Operations

Wat is de toekomst van Directeur Operations?

 

De directeur Operations moet zich eerst heel erg bewijzen om voor deze baan in aanraking te komen. Er van uitgaande dat de directeur Operations dit heeft gedaan en op verschillende plekken relevante ervaring heeft opgedaan, is het alsnog moeilijk om een dergelijke functie te bekleden. Dit omdat de concurrentie zeer groot is en deze functie binnen een bedrijf maar voor een of twee mensen is weggelegd.
Het is niet echt mogelijk om door te groeien omdat de functie van directeur Operations al de hoogste functie is binnen de Operations. Wel zou het kunnen dat de directeur Operations begint met 50 mensen die onder hem of haar werken en dat dit na een tijd een groter aantal wordt als de directeur Operations zich heeft bewezen. Het salaris zal dan ook stijgen. 

Baankans Directeur Operations

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

5


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Directeur Operations worden: Opleidingen tot Directeur Operations

Wil je Directeur Operations worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Directeur Operations.

Hoe word je een Directeur Operations? 

 

De directeur Operations heeft meestal een hbo of universitaire opleiding genoten in de richting van Economie, Bedrijfskunde of marketing. Er is geen specifieke opleiding die aan sluit bij dit beroep maar een directeur Operations dient wel kennis van zaken te hebben en in staat te zijn een bedrijfsstructuur te kennen en daarbij ook de markt waarop gewerkt wordt. Een economische achtergrond is dus wel een vereiste. Daarbij dient de directeur Operations verstand te hebben van het gebied waar hij/zij leiding in geeft, namelijk de Operations. Het is van belang dat de directeur Operations een opleiding heeft genoten waarin hij/zij deze tak goed heeft leren kennen.
Echter, om een goede directeur te kunne zijn, zijn bepaalde eigenschappen het meest belangrijk. Het goed kunnen leiden en inzicht kunnen hebben in een bedrijf en de markt. Deze kwaliteiten kan iemand ook van nature in zich hebben. Dit is nog meer een vereiste dan de opleiding. Zonder hoge opleiding in de juiste richting maar met de juiste ervaring en kwaliteiten maakt de directeur Operations een kans. Met een goede studie maar zonder ervaring en kwaliteiten niet. 

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Directeur Operations

Er zijn geen opleidingen Directeur Operations aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Directeur Operations in werkt

Bekijk alle opleidingen Marketing & Communicatie

Omscholen of doorgroeien tot Directeur Operations

Als je Directeur Operations wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Directeur Operations zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Directeur Operations

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Directeur Operations?

Competenties en Vaardigheden Directeur Operations

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Directeur Operations nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Directeur Operations nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Directeur Operations

Trainingen & cursussen Anticiperen
Anticiperen
Trainingen & cursussen Besluitvaardigheid
Besluitvaardigheid
Trainingen & cursussen Inzicht in omgeving
Inzicht in omgeving
Trainingen & cursussen Motiveren
Motiveren
Trainingen & cursussen Samenwerken
Samenwerken

Persoonlijkheid van een Directeur Operations

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Directeur Operations. Als Directeur Operations wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Directeur Operations:


zie volledige beschrijving persoonstype Directeur Operations

Vakkennis voor een Directeur Operations

Het is voor een Directeur Operations ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Directeur Operations zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Directeur Operations


Werkervaring Directeur Operations

Het is voor een startend Directeur Operations die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Directeur Operations is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals Directeur personeelszaken .

Iets anders leren?

Is Directeur Operations het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Directeur Operations

Met wie werkt een Directeur Operations samen? 

 

Ten eerst heeft de directeur te maken met werknemers omdat de directeur Operations deze werknemers aan neemt of ontslaat als dit nodig is. Er is dus ten alle tijden een contact moment met de werknemers op de afdeling. Daarbij is de directeur Operations verantwoordelijk voor de kwaliteit van het werk van zijn/haar werknemers. Dit kan betekenen dat de directeur Operations de werknemers zelf aanstuurt. In dat geval is er nog meer contact tijdens de werkuren.
Ook kan het zijn dat er leidinggevenden aangewezen worden die elk een team werknemers aansturen. In dat geval zal er veel contact zijn met de leidinggevenden op de afdeling.
Tot slot heeft de directeur Operations contact met andere directeuren van het bedrijf. Zo zullen er dagelijks vergaderingen plaatsvinden waar de directeur Operations aan deel zal nemen om zijn/haar afdeling te vertegenwoordigen. Het is goed mogelijk dat de directeur Operations een secretaresse heeft die zaken voor de directeur Operations regelt. Als dit het geval is, zal er veel contact zijn met hem of haar. 


 • Werknemers
 • Leidinggevenden
 • Andere directeuren
 • Secretaresse
Directeur Operations


Organisaties waar een Directeur Operations werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Directeur Operations meestal werkt.

Waar werkt een Directeur Operations?

 

De directeur Operations zal bijna altijd voor een profit organisatie werken aangezien het bedrijf vaak is gericht op winst als deze tak bestaat. 

Meer weten over werken in de Productie?

Bekijk werken in Productie

Best beoordeelde werkgevers Directeur Operations

Waar kun je het beste werken als Directeur Operations? Hieronder vind je de best door de Directeur Operations beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Directeur Operations.

Competenties, Skills en Vaardigheden Directeur Operations:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Directeur Operations.

Welke competenties heeft een Directeur Operations nodig?

Een Directeur Operations heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Directeur Operations

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Directeur Operations passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Directeur Operations nodig? 

 

De directeur Operations heeft meestal een hbo of universitaire opleiding genoten in de richting van Economie, Bedrijfskunde of marketing. Er is geen specifieke opleiding die aan sluit bij dit beroep maar een directeur Operations dient wel kennis van zaken te hebben en in staat te zijn een bedrijfsstructuur te kennen en daarbij ook de markt waarop gewerkt wordt. Een economische achtergrond is dus wel een vereiste. Daarbij dient de directeur Operations verstand te hebben van het gebied waar hij/zij leiding in geeft, namelijk de Operations. Het is van belang dat de directeur Operations een opleiding heeft genoten waarin hij/zij deze tak goed heeft leren kennen.
Echter, om een goede directeur te kunne zijn, zijn bepaalde eigenschappen het meest belangrijk. Het goed kunnen leiden en inzicht kunnen hebben in een bedrijf en de markt. Deze kwaliteiten kan iemand ook van nature in zich hebben. Dit is nog meer een vereiste dan de opleiding. Zonder hoge opleiding in de juiste richting maar met de juiste ervaring en kwaliteiten maakt de directeur Operations een kans. Met een goede studie maar zonder ervaring en kwaliteiten niet. 

Bekijk de persoonstypen voor Directeur Operations


Baas


Lees meer

Perfectionist


Lees meer

Interview met een Directeur Operations

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Directeur Operations

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Directeur Operations

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Directeur Operations

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Directeur Operations dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Directeur Operations belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Directeur Operations. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Directeur Operations iets voor je?

Zou je graag Directeur Operations willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Directeur Operations bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Directeur Operations

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar