Directeur Voortgezet Speciaal onderwijs Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Directeur Voortgezet Speciaal onderwijs? Lees de functieomschrijving.

In het primair en speciaal (voortgezet) onderwijs wordt de functie van Directeur, of schoolleider, op verscheidene manieren ingevuld. Er zijn twee criteria op basis waarvan onderscheid wordt gemaakt; de rol van het bestuur en het mandaat van de Directeur en de complexiteit van de organisatie (omvang personeelsbestand, scholenaantal). Zo zijn er verschillende bestuurlijke niveaus met bijpassende inschaling.

Op grote scholen voor primair en (voortgezet) speciaal onderwijs (met mogelijk meerdere locaties) is de rol van de Directeur afhankelijk van het soort bestuur (beleidsbepalend versus toezichthoudend).

De Directeur is op vier terreinen actief. Allereerst geeft hij sturing aan onderwijs en organisatie; hij onderhoudt o.a. contacten met ouders en relevante instellingen en bewaakt de kwaliteit van het onderwijs. Ten tweede ziet hij toe op de uitvoering van het onderwijsproces; hij verzorgt de begroting en beslist over overplaatsing of verwijdering van leerlingen. Ook personeelsmanagement valt onder zijn taken; hij is verantwoordelijk voor werving en selectie en geeft leiding aan personeel. De invulling van het vierde en laatste gebied, beleidsontwikkeling -en advisering, wordt bepaald door het beleidsbepalende karakter van het bestuur.

De Directeur heeft hierin een goeddeels uitvoerende functie; hij ontwikkelt, implementeert en evalueert beleid binnen de schoolmuren - hij brengt het beleid in de praktijk. Ook andersom fungeert hij als tussenpersoon tussen bestuur (de beleidsmakers) en praktijk (onderwijs en onderwijzers), hij houdt interne en externe ontwikkelingen nauwkeurig in de gaten, adviseert het bestuur over beleidskwesties als meerjarenplannen en doet beleidsvoorstellen. Zijn functie is naast uitvoerend dus adviserend van aard.

Naar externe contacten vertegenwoordigt de Directeur het bestuur, waaraan hij ook verantwoording aflegt.

(FUWA-PO)

Wil je werken als Directeur Voortgezet Speciaal onderwijs?

Werk je al als Directeur Voortgezet Speciaal onderwijs en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Directeur Voortgezet Speciaal onderwijs worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Directeur Voortgezet Speciaal onderwijs, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!

Bekijk de vacatures Bekijk de opleidingen Bekijk salarisinfo Vind de beste werkgevers

Alles over het beroep Directeur Voortgezet Speciaal onderwijs in één oogopslag

Sector:

Persoonstype:

Netwerk:

  • Algemeen Directeur
  • Leraar
  • Leerling

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €2811 tot €5067

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Directeur Voortgezet Speciaal onderwijs

Wat verdient een Directeur Voortgezet Speciaal onderwijs?

Een Directeur Speciaal Onderwijs zit in schaal 12. Naast het brutomaandloon van tussen de €2811 en €5067 ontvangt een Directeur diverse toelages; een eindejaarsuitkering, uitkering op de dag van de leraar (€200 bruto) en een bijdrage in ziektekosten.

Onlangs zijn de startsalarissen voor Schoolleiders verhoogd en is het carrièrepatroon ingekort, waardoor zij sneller hun maximumsalaris bereiken.

In het onderwijs krijgt de werknemer uitgebreide opleidingsmogelijkheden.

Salarisschaal Directeur Voortgezet Speciaal onderwijs

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Directeur Voortgezet Speciaal onderwijs

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Directeur Voortgezet Speciaal onderwijs

Hoe goed is de toekomst voor de Directeur Voortgezet Speciaal onderwijs? 

Het arbeidsmarktperspectief is redelijk. Het aantal functies in het primair onderwijs neemt toe. In het onderwijs wordt (bij)scholing aangemoedigd, wat de kansen op doorgroeien vergroot. Voor een Directeur op het niveau van schoolmanagement zijn er mogelijkheden hoger op de managementladder, in (overkoepelend) bestuur.

Baankans Directeur Voortgezet Speciaal onderwijs

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Directeur Voortgezet Speciaal onderwijs worden: Opleidingen tot Directeur Voortgezet Speciaal onderwijs

Hoe word je een Directeur Voortgezet Speciaal onderwijs? 

In veel gevallen zal de Directeur eerst leraar geweest zijn en dus een lesbevoegdheid hebben voor speciaal onderwijs.

Voor mensen met een dergelijk HBO diploma bestaat de masteropleiding Integraal Leiderschap voor Schoolleiders, die opleidt tot Onderwijskundig Teamleider.

Aangezien de Directeur geen onderwijzende taken uitvoert is het denkbaar dat iemand zonder lesbevoegdheid, maar met leidinggevende ervaring, de eenjarige Opleiding tot Schoolleider voor zijinstromers uit het bedrijfsleven doet en zo het onderwijs in stroomt.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Directeur Voortgezet Speciaal onderwijs

Meer opleidingen Directeur Voortgezet Speciaal onderwijs

Weet je nog niet of je Directeur Voortgezet Speciaal onderwijs wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Directeur Voortgezet Speciaal onderwijs of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Directeur Voortgezet Speciaal onderwijs

Met wie werkt een Directeur Voortgezet Speciaal onderwijs samen? 

De Directeur heeft zowel binnen als buiten de school een uitgebreid netwerk. Intern heeft hij te maken met al het personeel, lesgevend en ondersteunend. Daarnaast heeft hij contact met ouders en leerlingen. Buiten de school, bijvoorbeeld op wijkniveau, voert hij overleg met relevante instanties in (bijvoorbeeld) jeugdzorg en gemeenteambtenaren.


  • Algemeen Directeur
  • Leraar
  • Leerling
Directeur Voortgezet Speciaal onderwijs


Organisaties waar een Directeur Voortgezet Speciaal onderwijs werkzaam is

Waar werkt een Directeur Voortgezet Speciaal onderwijs meestal? 

De Directeur werkt bij een instelling voor speciaal onderwijs, in de publieke sector.

Meer weten over werken in de Management & Business?

Bekijk werken in Management & Business

Best beoordeelde werkgevers Directeur Voortgezet Speciaal onderwijs

Waar kun je het beste werken als Directeur Voortgezet Speciaal onderwijs? Hieronder vindt je de best door de Directeur Voortgezet Speciaal onderwijs beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Directeur Voortgezet Speciaal onderwijs.

Competenties, Skills en Vaardigheden Directeur Voortgezet Speciaal onderwijs:

Welke competenties heeft een een Directeur Voortgezet Speciaal onderwijs nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Directeur Voortgezet Speciaal onderwijs

Wat voor persoonlijkheid heb je als Directeur Voortgezet Speciaal onderwijs nodig? 

De Directeur kan goed met mensen overweg. Hij weet wat er speelt en wat mensen nodig hebben en hij zal dit waar mogelijk geven of faciliteren (Helper). Hij is niet alleen betrokken,maar heeft net als de leraar een idealistische inslag. Hij ziet leiding geven als een missie en doet dit met overtuiging. Hij heeft namelijk een duidelijk beeld van 'hoe het hoort'. Zijn realistische kijk op zijn werkzaamheden maken het voor hem mogelijk om theorie om te zetten in praktijk (Perfectionist).

Bekijk de persoonstypen voor Directeur Voortgezet Speciaal onderwijs


Gever


Lees meer

Perfectionist


Lees meer

Interview met een Directeur Voortgezet Speciaal onderwijs

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Directeur Voortgezet Speciaal onderwijs

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Directeur Voortgezet Speciaal onderwijs

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Directeur Voortgezet Speciaal onderwijs

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Directeur Voortgezet Speciaal onderwijs dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Directeur Voortgezet Speciaal onderwijs belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Directeur Voortgezet Speciaal onderwijs. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Directeur Voortgezet Speciaal onderwijs iets voor je?

Zou je graag Directeur Voortgezet Speciaal onderwijs willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Directeur Voortgezet Speciaal onderwijs bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Directeur Voortgezet Speciaal onderwijs

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar