Docent accountancy Worden Opleiding, Baankans, Omscholen en Training

Docent accountancy worden: Opleidingen tot Docent accountancy

Wil je Docent accountancy worden? Op deze pagina vind je het ontwikkelingspad, de opleidingen Docent accountancy, de omschool informatie, het online aanbod en ook de competentie trainingen en cursussen voor een Docent accountancy.

Hoe word je een Docent accountancy? 

De docent accountancy heeft een WO opleiding ''Accountancy'', ''Accountancy and Control'', ''Accountancy and controlling'', ''Leraar 1e graad economie en bedrijfswetenschappen'' gevolgd of de HBO opleiding ''Leraar bedrijfseconomie'' gevolgd. Al deze opleidingen zijn over het algemeen vierjarig.

De 1 best beoordeelde opleidingen Docent accountancy

bijgewerkt op 07-01-2022

Praktijkgerichte Internal auditopleiding: Management Control Auditing 1
Praktijkgerichte Internal auditopleiding onder de titel: Management Control Auditing voor: collega’s uit het externe veld (zoals accountancy- en IT-auditopgeleiden) en zij-instromers of starters van master- of HBO-niveau die: met veel …
Praktijkgerichte Internal auditopleiding: Management Control Auditing 1

Is het verstandig om Docent accountancy te worden?

Voordat je aan een opleiding Docent accountancy begint is het een goed idee om eerst te bepalen of er goede baankansen zijn voor nu en in de toekomst. Je wilt namelijk misschien geen Docent accountancy worden als de baankansen matig of slecht zijn.

Wat is de toekomst van Docent accountancy?

Het arbeidsmarktperspectief voor de docent accountancy is goed. Er is voldoende werkgelegenheid op de verschillende MBO en HBO opleidingen accountancy en daarnaast kan de docent accountancy zich (na eventueel zich ook in dit vak gespecialiseerd te hebben) ook in andere economische vakken les gaan geven. Daarnaast kan de docent accountancy naast zijn rol als docent ook nog een andere rol binnen het onderwijs op zich nemen (waaronder bijvoorbeeld een mentorrol).

De actuele kans op werk voor een Docent accountancy

Het beroep Docent accountancy is onderdeel van de beroepsfamilie Docenten hoger onderwijs economie en recht. De kans op werk voor de beroepsfamilie Docenten hoger onderwijs economie en recht is in de huidige periode goed

Huidige aantal vacatures

1

Baankans Docent accountancy

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Omscholen tot Docent accountancy

Als je je wilt omscholen tot Docent accountancy is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt jouw opleiding Docent accountancy door de werkgever georganiseerd. Wanneer er omschoolvacatures Docent accountancy zijn vind je die hier direct onder.

Vacatures met (Om)scholing tot Docent accountancy

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, BBL (Beroepsbegeleidende Leerweg) opleidingsvacatures, Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Docent accountancy dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Docent accountancy

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Docent accountancy

Als je Docent accountancy wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Docent accountancy zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Docent accountancy

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Docent accountancy?

Competenties en Vaardigheden Docent accountancy

Naast de interesse en motivatie is het belangrijk dat je over de competenties beschikt die een Docent accountancy nodig heeft om succesvol te werken. Sommige van deze competenties zal je van nature hebben, maar de meeste kan je gewoon aanleren. Hieronder vind je de opleidingen, cursussen en trainingen voor de competenties die een Docent accountancy nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Docent accountancy

Trainingen & cursussen Accuratesse
Accuratesse
Trainingen & cursussen Analytisch
Analytisch
Trainingen & cursussen Coachen
Coachen
Trainingen & cursussen Financieel bewustzijn
Financieel bewustzijn
Trainingen & cursussen Kritisch
Kritisch
Trainingen & cursussen Resultaatgerichtheid
Resultaatgerichtheid
Trainingen & cursussen Uitdrukkingsvaardigheid
Uitdrukkingsvaardigheid

Persoonlijkheid van een Docent accountancy

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Docent accountancy. Als Docent accountancy wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Docent accountancy:


zie volledige beschrijving persoonstype Docent accountancy

Vakkennis voor een Docent accountancy

Het is voor een Docent accountancy ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen Docent accountancy zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Training & Opleidingen Docent accountancy


Werkervaring Docent accountancy

Het is voor een startend Docent accountancy die net de opleiding heeft afgerond minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Docent accountancy is het een pluspunt wanneer er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoalsGeen opleiding Docent accountancy, maar iets anders?

Is een opleiding Docent accountancy het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.


Opleidingen en Trainingen per vaardigheid Docent accountancy

Als je Docent accountancy wilt worden, of beter wilt worden in je vak, is het slim op opleidingen of trainingen volgt om je vaardigheden en eigenschappen te versterken. Hieronder vind je de vaardigheidstrainingen en opleidingen voor een Docent accountancy


Weten hoe het is om als Docent accountancy te werken? Lees het interview

Wanneer je overweegt om een Docent accountancy te worden is het een goed idee om te lezen hoe het is om als Docent accountancy te werken. Bekijk hier het interview.
Er is helaas nog geen interview geplaatst. Wil je worden geïnterviewd of ken je iemand waarvan je het interview zou willen lezen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Ben jij geschikt om Docent accountancy te worden?

Zou je graag Docent accountancy willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, ga dan naar onze Baansuggestie tool en vind kansrijke vacatures die bij jouw baanprofiel passen. Zo kom je erachter of een opleiding Docent accountancy voor jou een goede keuze is. Misschien zijn er zelfs omschoolvacatures... bekijk het nu!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties!

Ga direct naar