Docent accountancy Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Docent accountancy? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep docent accountancy. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je docent accountancy wordt.

 

Wat is een Docent accountancy?

De docent accountancy geeft les in het vak accountancy.

De docent accountancy geeft les op een MBO of HBO opleiding op een school op de opleiding accountancy, bedrijfseconomie of een andere soortgelijke opleiding. De docent accountancy geeft les in alle facetten van het vak accountancy. Zo geeft hij onder andere les in bedrijfsadministratie, administratieve organisatie, bestuurlijke informatie – verzorging en logistiek, financiële calculaties en gegevensverwerking, management accounting en bedrijfskunde. De voornaamste taak van de docent accountancy is zijn leerlingen/studenten ontwikkelen tot en voorbereiden op een beroep als accountant of een ander soortgelijk beroep.

De docent accountancy ontwikkelt zijn eigen lesmateriaal of maakt gebruik van bestaand lesmateriaal en geeft zijn leerlingen/studenten theorielessen, opdrachten, toetsen, tentamens, praktijkopdrachten en huiswerk die hij vervolgens nakijkt, bespreekt en waar nodig becijfert. Naar aanleiding van deze resultaten kan de docent accountancy de studievoortgang van zijn leerlingen/studenten nauwgezet bijhouden en hier met ze over spreken om te kijken of het goed gaat en wat er eventueel moet gebeuren als de leerling/student in kwestie er niet zo goed voorstaat.

De docent accountancy heeft verstand van het vak accountancy en weet dit op een leuke, interessante en educatieve manier op zijn leerlingen/studenten over te brengen. Daarnaast weet hij de leerlingen/studenten goed te begeleiden tijdens projecten en durft hij streng op te treden wanneer een leerling/student de orde in de klas verstoord om de orde in de klas weer te herstellen.

Naast zijn werkzaamheden in de klas zal de docent accountancy ook aanwezig zijn tijdens vergaderingen met collega's (waarin hij de opleidingen en de school bespreekt en kijkt naar verbeterpunten en daarnaast praat over de studievoortgang van de leerlingen/studenten), is hij aanwezig op ouderavonden (om met de ouders van leerlingen/studenten over de studievoortgang van hun kind te spreken) en gaat hij eventueel ook op stagebezoek wanneer zijn leerlingen/studenten stage lopen.Wil je werken als Docent accountancy?

Werk je al als Docent accountancy en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Docent accountancy worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Docent accountancy, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Docent accountancy in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

 • Collega's
 • Directeur van de school
 • Leerlingen/studenten
 • Ouders van leerlingen/studenten
 • Stagebegeleiders en mensen uit het vak

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €1600 tot €2200

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Docent accountancy

Wat verdient een Docent accountancy?

De docent accountancy verdient, afhankelijk van de school waar hij werkzaam is en het aantal jaren werkervaring, tussen de €1600,- en €2200,- bruto per maand.

Salarisschaal Docent accountancy

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Docent accountancy

Er zijn geen vacatures Docent accountancy aanwezig. Je kan wel meer informatie vinden over de branche waar een Docent accountancy in werkt.

Meer weten over de sector waar een Docent accountancy in werkt

Bekijk werken in Onderwijs

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Docent accountancy

Wat is de toekomst van Docent accountancy?

Het arbeidsmarktperspectief voor de docent accountancy is goed. Er is voldoende werkgelegenheid op de verschillende MBO en HBO opleidingen accountancy en daarnaast kan de docent accountancy zich (na eventueel zich ook in dit vak gespecialiseerd te hebben) ook in andere economische vakken les gaan geven. Daarnaast kan de docent accountancy naast zijn rol als docent ook nog een andere rol binnen het onderwijs op zich nemen (waaronder bijvoorbeeld een mentorrol).

Baankans Docent accountancy

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Docent accountancy worden: Opleidingen tot Docent accountancy

Wil je Docent accountancy worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Docent accountancy.

Hoe word je een Docent accountancy? 

De docent accountancy heeft een WO opleiding ''Accountancy'', ''Accountancy and Control'', ''Accountancy and controlling'', ''Leraar 1e graad economie en bedrijfswetenschappen'' gevolgd of de HBO opleiding ''Leraar bedrijfseconomie'' gevolgd. Al deze opleidingen zijn over het algemeen vierjarig.

De 1 best beoordeelde opleidingen tot Docent accountancy

Online cursus Leveraged Buyouts
In deze cursus besteedt de docent veel aandacht aan de valkuilen uit de praktijk zodat u leert risico's te vermijden. ONDERWERPEN Leveraged Buyouts: vormgeving en aandachtspunten Deze nieuwe online cursus …
Online cursus Leveraged Buyouts

Omscholen of doorgroeien tot Docent accountancy

Als je Docent accountancy wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Docent accountancy zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Docent accountancy

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Docent accountancy?

Competenties en Vaardigheden Docent accountancy

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Docent accountancy nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Docent accountancy nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Docent accountancy

Trainingen & cursussen Coachen
Coachen
Trainingen & cursussen Initiatief ontplooien
Initiatief ontplooien
Trainingen & cursussen Inzicht in omgeving
Inzicht in omgeving
Trainingen & cursussen Kritisch
Kritisch
Trainingen & cursussen Luisteren
Luisteren
Trainingen & cursussen Motiveren
Motiveren
Trainingen & cursussen Omgaan met details
Omgaan met details
Trainingen & cursussen Ondernemerschap
Ondernemerschap
Trainingen & cursussen Organiseren
Organiseren
Trainingen & cursussen Plannen en organiseren
Plannen en organiseren
Trainingen & cursussen Presenteren
Presenteren
Trainingen & cursussen Resultaatgerichtheid
Resultaatgerichtheid
Trainingen & cursussen Uitdrukkingsvaardigheid
Uitdrukkingsvaardigheid

Persoonlijkheid van een Docent accountancy

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Docent accountancy. Als Docent accountancy wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Docent accountancy:


zie volledige beschrijving persoonstype Docent accountancy

Vakkennis voor een Docent accountancy

Het is voor een Docent accountancy ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Docent accountancy zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Docent accountancy


Werkervaring Docent accountancy

Het is voor een startend Docent accountancy die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Docent accountancy is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals Docent bedrijfskunde, Docent bedrijfseconomie .

Iets anders leren?

Is Docent accountancy het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Docent accountancy

Met wie werkt een Docent accountancy samen? 

Het netwerk van de docent accountancy bestaat uit zijn collega's, de directeur van de school, de leerlingen/studenten, de ouders van leerlingen/studenten (tijdens ouderavonden), stagebegeleiders (wanneer hij zijn leerlingen/studenten op stage bezoekt om daar over de stagevoortgang te spreken) en mensen uit het vak die op school komen spreken.


 • Collega's
 • Directeur van de school
 • Leerlingen/studenten
 • Ouders van leerlingen/studenten
 • Stagebegeleiders en mensen uit het vak
Docent accountancy


Organisaties waar een Docent accountancy werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Docent accountancy meestal werkt.

Waar werkt een Docent accountancy?

De docent accountancy werkt op een MBO of HBO opleiding op een school.

Meer weten over werken in de Onderwijs & Training?

Bekijk werken in Onderwijs & Training

Best beoordeelde werkgevers Docent accountancy

Waar kun je het beste werken als Docent accountancy? Hieronder vind je de best door de Docent accountancy beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Docent accountancy.

Competenties, Skills en Vaardigheden Docent accountancy:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Docent accountancy.

Welke competenties heeft een Docent accountancy nodig?

Een Docent accountancy heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Docent accountancy

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Docent accountancy passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Docent accountancy nodig? 

De docent accountancy is een waarnemer. Hij let goed op de klas, begeleidt ze bij projecten en let goed op de studievoortgang van zijn leerlingen/studenten. Daarnaast houdt hij goed in de gaten wie zich goed gedraagt en wie niet om dit met de andere collega's en met de leerling/student in kwestie zelf te bespreken.

Ook is de docent accountancy een gever. Hij geeft zijn kennis en visie op het vak accountancy over op zijn leerlingen/studenten en biedt waar nodig individuele begeleiding of extra tips en adviezen.

Bekijk de persoonstypen voor Docent accountancy


Gever


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Docent accountancy

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Docent accountancy

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Docent accountancy

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Docent accountancy

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Docent accountancy dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Docent accountancy belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Docent accountancy. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Docent accountancy iets voor je?

Zou je graag Docent accountancy willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Docent accountancy bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Docent accountancy

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar