Docent acrobatiek Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Docent acrobatiek? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep docent acrobatiek. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je docent acrobatiek wordt.

Wat is een Docent acrobatiek?

De docent acrobatiek geeft les in het vak acrobatiek.

De docent acrobatiek geeft les op een MBO of HBO opleiding in de richting circus, dans of een andere soortgelijke opleiding. Daarnaast kan de docent acrobatiek ook freelance cursussen/workshops/lessen acrobatiek geven. De voornaamste taak van de docent acrobatiek is zijn kennis en visie op het gebied van het vak acrobatiek op zijn leerlingen/studenten overbrengen en ze opleiden en voorbereiden naar/op een beroep als acrobaat of een ander soortgelijk beroep. De docent acrobatiek geeft zowel theorie als praktijklessen in onder andere; acrobatiek, bewegingskunst, timing, opbouwen van trucs, samenwerken en techniek.

De docent acrobatiek ontwikkelt over het algemeen zijn lesmateriaal en geeft zijn leerlingen/studenten praktijkopdrachten, toetsen, huiswerk en oefeningen, bekijkt deze, bespreekt deze en geeft deze eventueel een cijfer. Ook kijkt de docent acrobatiek naar uitvoeringen van zijn leerlingen/studenten. Naar aanleiding van de resultaten van zijn leerlingen/studenten kijkt de docent acrobatiek naar hun studievoortgang en hun ontwikkeling en biedt ze waar nodig individuele begeleiding en tips of adviezen.

De docent acrobatiek heeft zelf veel verstand van het vak acrobatiek en weet zijn kennis en visie op ene leuke, educatieve en interessante manier op zijn leerlingen/studenten over te brengen. Hij let goed op de ontwikkeling van zijn leerlingen/studenten en op hun veiligheid tijdens praktijkopdrachten en het leren van trucs om ervoor te zorgen dat er geen dingen misgaan en ze geen blessures oplopen. Naast zijn werkzaamheden in de klas is de docent acrobatiek ook aanwezig bij vergaderingen met collega's en bij uitvoeringen van zijn leerlingen/studenten en neemt hij zijn leerlingen/studenten mee naar voorstellingen in het theater om ze de verschillende soorten acrobaten te laten zien.

Wil je werken als Docent acrobatiek?

Werk je al als Docent acrobatiek en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Docent acrobatiek worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Docent acrobatiek, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Docent acrobatiek in één oogopslag

Persoonstype:

Netwerk:

 • Directeur van de school
 • Collega's
 • Leerlingen/studenten
 • Mensen uit het vak
 • Ouders van leerlingen/studenten

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €1200 tot €1810

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Docent acrobatiek

Wat verdient een Docent acrobatiek?

De docent acrobatiek die werkzaam is op een school verdient, afhankelijk van de school waar hij werkt en het aantal jaren werkervaring, tussen de €1200,- en €1810,- bruto per maand. De docent acrobatiek die freelance cursussen/workshops/lessen geeft mag zijn eigen uurtarief bepalen; voor deze docent acrobatiek valt dus geen specifieke salarisindicatie te geven.

Salarisschaal Docent acrobatiek

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Docent acrobatiek

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Docent acrobatiek

Wat is de toekomst van Docent acrobatiek?

Het arbeidsmarktperspectief en de werkgelegenheid voor de docent acrobatiek is laag. Er is vrij weinig werkgelegenheid omdat het vak niet op veel scholen wordt gegeven. Daarom geven de meeste docenten acrobatiek voornamelijk freelance cursussen/lessen/workshops. Om potentiële leerlingen aan te trekken is het wel belangrijk dat zij goede promotie voor zichzelf weten te maken om die leerlingen te bereiken.

Baankans Docent acrobatiek

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Docent acrobatiek worden: Opleidingen tot Docent acrobatiek

Wil je docent acrobatiek worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Docent acrobatiek? 

De docent acrobatiek heeft zelf een circusopleiding of dansopleiding gevolgd of is na jaren praktijk en werkervaring les gaan geven om zijn kennis en visie op het gebied van het vak acrobatiek op zijn leerlingen/studenten over te brengen.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Docent acrobatiek

Meer opleidingen Docent acrobatiek

Weet je nog niet of je Docent acrobatiek wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Docent acrobatiek of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Docent acrobatiek

Met wie werkt een Docent acrobatiek samen? 

Het netwerk van de docent acrobatiek bestaat uit de directeur van de school en collega's (wanneer hij op een school werkzaam is), zijn leerlingen/studenten, mensen uit het vak en ouders van leerlingen/studenten die hij ziet en spreekt tijdens uitvoeringen van zijn leerlingen/studenten en ouderavonden.


 • Directeur van de school
 • Collega's
 • Leerlingen/studenten
 • Mensen uit het vak
 • Ouders van leerlingen/studenten
Docent acrobatiek


Organisaties waar een Docent acrobatiek werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Docent acrobatiek meestal werkt.

Waar werkt een Docent acrobatiek?

De docent acrobatiek werkt op een school, centrum voor de kunsten of geeft freelance cursussen/workshops/lessen op locatie.

Meer weten over werken in de Creatief & Design?

Bekijk werken in Creatief & Design

Best beoordeelde werkgevers Docent acrobatiek

Waar kun je het beste werken als Docent acrobatiek? Hieronder vind je de best door de Docent acrobatiek beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Docent acrobatiek.

Competenties, Skills en Vaardigheden Docent acrobatiek:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Docent acrobatiek.

Welke competenties heeft een Docent acrobatiek nodig?

Een Docent acrobatiek heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Docent acrobatiek

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Docent acrobatiek passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Docent acrobatiek nodig? 

De docent acrobatiek is een waarnemer. Hij let goed op de ontwikkeling en studievoortgang van zijn leerlingen/studenten en houdt ze goed in de gaten tijdens praktijkopdrachten en oefeningen om de veiligheid in het gareel te houden en blessures te voorkomen.

Daarnaast is de docent acrobatiek een gever en perfectionist. Hij wil zijn leerlingen/studenten de trucs zo goed mogelijk leren en geeft zijn kennis en visie op het gebied van het vak acrobatiek over op zijn leerlingen/studenten.

Bekijk de persoonstypen voor Docent acrobatiek


Gever


Lees meer

Perfectionist


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Docent acrobatiek

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Docent acrobatiek

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Docent acrobatiek

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Docent acrobatiek

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Docent acrobatiek dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Docent acrobatiek belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Docent acrobatiek. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Docent acrobatiek iets voor je?

Zou je graag Docent acrobatiek willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Docent acrobatiek bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Docent acrobatiek

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar