Docent anatomie en bewegingsleer Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Docent anatomie en bewegingsleer? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep docent anatomie en bewegingsleer. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je docent anatomie en bewegingsleer wordt.

Wat is een Docent anatomie en bewegingsleer?

De docent anatomie en bewegingsleer geeft lessen rondom de onderwerpen anatomie en bewegingsleer.

De docent anatomie en bewegingsleer geeft les op een MBO of HBO opleiding in de richting fysiotherapie, anatomie en bewegingsleer of een andere soortgelijke opleiding. De voornaamste taak is de leerlingen/studenten opleiden tot een beroep binnen de anatomie en bewegingsleer of waarvan anatomie en bewegingsleer een belangrijk onderdeel is (bijvoorbeeld fysiotherapeut of bewegingstherapeut). De docent anatomie en bewegingsleer geeft onder andere les in osteologie (bottenkunde), myologie (spierkunde), syndesmologie (leer van ligamenten of banden in het menselijk lichaam) en bewegingsleer en geeft les over het menselijk bewegen.

De docent anatomie en bewegingsleer ontwikkelt zijn eigen lesmateriaal of maakt gebruik van bestaand lesmateriaal en geeft zijn leerlingen/studenten theorie en praktijkopdrachten, toetsen, huiswerk, projectopdrachten en werkstukopdrachten die hij vervolgens nakijkt, met de leerlingen/studenten bespreekt en deze waar nodig becijfert. Na aanleiding van al deze resultaten houdt de docent anatomie en bewegingsleer de studievoortgang en ontwikkeling van zijn leerlingen/studenten nauwgezet bij en gaat waar nodig met ze in overleg om te kijken wat er goed gaat, waar de leerling/student in kwestie harder aan moet werken en biedt en geeft waar nodig tips en adviezen of individuele begeleiding.

De docent anatomie en bewegingsleer heeft verstand van het vak anatomie en bewegingsleer en weet dit op een interessante, educatieve en verantwoordelijke manier op zijn leerlingen/studenten over te brengen. Daarnaast durft hij streng op te treden wanneer een leerling/student zich vervelend gedraagt om de orde in de klas te herstellen en ten alle tijde te bewaken en in eigen handen te hebben.

Naast zijn werkzaamheden in de klas is de docent anatomie en bewegingsleer ook aanwezig bij vergaderingen met collega's (om de leerlingen/studenten te bespreken en te kijken naar verbeterpunten binnen de opleidingen en de school) en is hij aanwezig op ouderavonden om met de ouders van de leerlingen/studenten de voortgang van hun kind te bespreken.

Wil je werken als Docent anatomie en bewegingsleer?

Werk je al als Docent anatomie en bewegingsleer en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Docent anatomie en bewegingsleer worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Docent anatomie en bewegingsleer, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Docent anatomie en bewegingsleer in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

 • Collega's
 • Leerlingen/studenten
 • Directeur van de school
 • Mensen uit het vak
 • Ouders van leerlingen/studenten

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €1600 tot €2200

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Docent anatomie en bewegingsleer

Wat verdient een Docent anatomie en bewegingsleer?

De docent anatomie en bewegingsleer die fulltime werkt verdient tussen de €1600,- en €2200,- bruto per maand, afhankelijk van het aantal jaren werkervaring en de school waar hij werkzaam is.

Salarisschaal Docent anatomie en bewegingsleer

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Docent anatomie en bewegingsleer

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Docent anatomie en bewegingsleer

Wat is de toekomst van Docent anatomie en bewegingsleer?

Het arbeidsmarktperspectief voor de docent anatomie en bewegingsleer is gemiddeld. Er is gemiddeld veel werkgelegenheid. Daarnaast kan de docent anatomie en bewegingsleer zich ook in andere vakken in hetzelfde vakgebied/opleidingsgebied specialiseren en ook daarin les gaan geven.

Naast zijn werkzaamheden in de klas kan de docent anatomie en bewegingsleer ook een andere rol binnen het onderwijs op zich nemen (waaronder bijvoorbeeld een mentorrol).

Baankans Docent anatomie en bewegingsleer

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Docent anatomie en bewegingsleer worden: Opleidingen tot Docent anatomie en bewegingsleer

Wil je docent anatomie en bewegingsleer worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Docent anatomie en bewegingsleer? 

De docent anatomie en bewegingsleer heeft een opleiding ''Bewegingswetenschappen'', ''Health Professions Education'', ''Human Movement Sciences'' of ''Physical Activity and Health'' gevolgd.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Docent anatomie en bewegingsleer

Meer opleidingen Docent anatomie en bewegingsleer

Weet je nog niet of je Docent anatomie en bewegingsleer wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Docent anatomie en bewegingsleer of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Docent anatomie en bewegingsleer

Met wie werkt een Docent anatomie en bewegingsleer samen? 

Het netwerk van de docent anatomie en bewegingsleer bestaat uit zijn collega's, zijn leerlingen/studenten, de directeur van de school, mensen uit het vak (bijvoorbeeld fysiotherapeuten of bewegingstherapeuten) die op school komen spreken en ouders van leerlingen/studenten.


 • Collega's
 • Leerlingen/studenten
 • Directeur van de school
 • Mensen uit het vak
 • Ouders van leerlingen/studenten
Docent anatomie en bewegingsleer


Organisaties waar een Docent anatomie en bewegingsleer werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Docent anatomie en bewegingsleer meestal werkt.

Waar werkt een Docent anatomie en bewegingsleer?

De docent anatomie en bewegingsleer is werkzaam op een MBO of HBO opleiding op een school.

Meer weten over werken in de Onderwijs & Training?

Bekijk werken in Onderwijs & Training

Best beoordeelde werkgevers Docent anatomie en bewegingsleer

Waar kun je het beste werken als Docent anatomie en bewegingsleer? Hieronder vind je de best door de Docent anatomie en bewegingsleer beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Docent anatomie en bewegingsleer.

Competenties, Skills en Vaardigheden Docent anatomie en bewegingsleer:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Docent anatomie en bewegingsleer.

Welke competenties heeft een Docent anatomie en bewegingsleer nodig?

Een Docent anatomie en bewegingsleer heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Docent anatomie en bewegingsleer

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Docent anatomie en bewegingsleer passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Docent anatomie en bewegingsleer nodig? 

De docent anatomie en bewegingsleer is een gever. Hij weet zijn kennis en visie op het gebied van anatomie en bewegingsleer op zijn leerlingen/studenten over te brengen en geeft ze waar nodig extra tips, adviezen of individuele begeleiding.

Ook is de docent anatomie en bewegingsleer een waarnemer. Hij let goed op de klas en houdt de studievoortgang per leerling/student nauwgezet bij om ze zo optimaal te kunnen begeleiden naar het laatste jaar en ervoor te zorgen dat ze voor het vak anatomie en bewegingsleer slagen.

Bekijk de persoonstypen voor Docent anatomie en bewegingsleer


Gever


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Docent anatomie en bewegingsleer

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Docent anatomie en bewegingsleer

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Docent anatomie en bewegingsleer

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Docent anatomie en bewegingsleer

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Docent anatomie en bewegingsleer dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Docent anatomie en bewegingsleer belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Docent anatomie en bewegingsleer. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Docent anatomie en bewegingsleer iets voor je?

Zou je graag Docent anatomie en bewegingsleer willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Docent anatomie en bewegingsleer bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Docent anatomie en bewegingsleer

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar