Docent arbeidsrecht Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Docent arbeidsrecht? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep docent arbeidsrecht. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je docent arbeidsrecht wordt.

Wat is een Docent arbeidsrecht?

De docent arbeidsrecht geeft les in het vak arbeidsrecht.

De docent arbeidsrecht geeft les op een MBO of HBO opleiding in de richting rechten, arbeidsrecht of een andere soortgelijke juridische opleiding. De docent arbeidsrecht geeft theorieles over alle facetten van het vak arbeidsrecht. De docent arbeidsrecht geeft zijn leerlingen/studenten onder andere les in onderwerpen als de civiele arbeidsrecht, de belangen van de verschillende belanghebbenden in het arbeidsrechtelijk veld (waaronder bijvoorbeeld vakbonden) plaatsen en inschatten en de samenhang tussen de privaatrechtelijke, bestuursrechtelijke en staatsrechtelijke aspecten van het arbeidsrecht. De docent arbeidsrecht leert zijn leerlingen/studenten alles over arbeidsrecht zodat zij deze kennis binnen hun toekomstige beroep binnen de juridische sector kunnen gebruiken.

De docent arbeidsrecht ontwikkelt over het algemeen met behulp van bestaand lesmateriaal zijn eigen lesmateriaal of maakt gebruik van bestaand lesmateriaal en geeft zijn leerlingen/studenten opdrachten, huiswerk, toetsen en tentamens die hij vervolgens nakijkt, bespreekt en becijfert. De docent arbeidsrecht kijkt naar aanleiding van deze resultaten naar de studievoortgang en ontwikkeling van zijn leerlingen/studenten, bespreekt deze met ze en geeft ze waar nodig individuele begeleiding.

De docent arbeidsrecht heeft zelf verstand van het vak arbeidsrecht en de juridische sector en weet zijn kennis op een interessante, begrijpelijke en educatieve manier op zijn leerlingen/studenten over te brengen. Daarnaast durft hij ook streng op te treden wanneer een leerling/student zich niet goed gedraagt om de orde in de klas te bewaren.

Naast zijn werkzaamheden in de klas zal de docent arbeidsrecht ook aanwezig zijn tijdens vergaderingen met collega's (waarin de opleiding, de leerlingen/studenten en de school worden besproken) en gaat hij op stagebezoek bij het bedrijf waar zijn studenten stage lopen tijdens de stageperiode.

Wil je werken als Docent arbeidsrecht?

Werk je al als Docent arbeidsrecht en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Docent arbeidsrecht worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Docent arbeidsrecht, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Docent arbeidsrecht in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

 • Leerlingen/studenten
 • Collega's
 • Directeur van de school
 • Mensen uit het vak
 • Stagebegeleiders

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €1500 tot €2200

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Docent arbeidsrecht

Wat verdient een Docent arbeidsrecht?

Het salaris van de docent arbeidsrecht ligt tussen de €1500,- en €2200,- bruto per maand, afhankelijk van de school waar hij werkzaam is en het aantal jaren werkervaring.

Salarisschaal Docent arbeidsrecht

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Docent arbeidsrecht

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Docent arbeidsrecht

Wat is de toekomst van Docent arbeidsrecht?

Het arbeidsmarktperspectief voor de docent arbeidsrecht is gemiddeld. Er is voldoende werkgelegenheid op de verschillende MBO en HBO opleidingen voor de docent arbeidsrecht met relevante werkervaring of relevante diploma's.

Daarnaast kan de docent arbeidsrecht doorgroeien binnen het onderwijs door naast zijn werkzaamheden in de klas ook een mentorrol op zich te nemen of kan hij nog een studie volgen/doorleren en vervolgens ook les op een Hogeschool arbeidsrecht gaan geven.

Baankans Docent arbeidsrecht

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Docent arbeidsrecht worden: Opleidingen tot Docent arbeidsrecht

Wil je docent arbeidsrecht worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Docent arbeidsrecht? 

De docent arbeidsrecht heeft een opleiding ''Arbeidsrecht'', ''Bedrijfsrecht'', ''Nederlands Recht'' of een andere soortgelijke juridische opleiding gevolgd (WO, vierjarig) en is na het behalen van een onderwijsbevoegdheid of na praktijkervaring les gaan geven.

De 5 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Docent arbeidsrecht

Basiscursus Arbeidsrecht: het ABC van het arbeidsrecht
Wat houdt het arbeidsrecht in en waarom is het arbeidsrecht zoals het is? Wat is een arbeidsovereenkomst eigenlijk? Wat komt er allemaal kijken bij het aangaan en het eindigen van …
Jaaroverzicht arbeidsrecht 2015
Jaaroverzicht arbeidsrecht 2015 Alles wat u moet weten over ontwikkelingen in de Rechtspraak van de Hoge Raad en het Europese Hof van Justitie, wetgeving en literatuur. Toelichting In deze cursus …
2Xplain PDL module Arbeidsrecht en Sociale Zekerheid
De PDL-opleiding in de perfecte mix van klassikaal, online en thuisstudie Salarisadministratie leren begrijpen zonder hulp van een docent is een onmogelijke opgave. Maar de moderne techniek biedt veel mogelijkheden …
PDL - Arbeidsrecht & Sociale Zekerheid niveau 4
Met een erkend diploma vergroot u uw meerwaarde Bent u werkzaam als salarisadministrateur of wilt u zich in de salarisadministratie bekwamen, dan is een erkend diploma geen overbodige luxe. Tijdens de …
BKL - Arbeidsrecht & Sociale Zekerheid niveau 3
Kennismaking met de basisbegrippen van de salarisadministratie  Tijdens de opleiding Basiskennis Loonadministratie (BKL®) maakt u kennis met de basisbegrippen van de salarisadministratie. U leert diverse loonberekeningen maken en krijgt zicht op …
Meer opleidingen Docent arbeidsrecht

Weet je nog niet of je Docent arbeidsrecht wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Docent arbeidsrecht of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Docent arbeidsrecht

Met wie werkt een Docent arbeidsrecht samen? 

Het netwerk van de docent arbeidsrecht bestaat uit zijn leerlingen/studenten, zijn collega's, de directeur van de school, mensen uit het vak die op school komen spreken en de stagebegeleiders op stagebedrijven waar zijn leerlingen/studenten stage lopen.


 • Leerlingen/studenten
 • Collega's
 • Directeur van de school
 • Mensen uit het vak
 • Stagebegeleiders
Docent arbeidsrecht


Organisaties waar een Docent arbeidsrecht werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Docent arbeidsrecht meestal werkt.

Waar werkt een Docent arbeidsrecht?

De docent arbeidsrecht werkt op een MBO of HBO opleiding op een school.

Meer weten over werken in de Onderwijs & Training?

Bekijk werken in Onderwijs & Training

Best beoordeelde werkgevers Docent arbeidsrecht

Waar kun je het beste werken als Docent arbeidsrecht? Hieronder vind je de best door de Docent arbeidsrecht beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Docent arbeidsrecht.

Competenties, Skills en Vaardigheden Docent arbeidsrecht:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Docent arbeidsrecht.

Welke competenties heeft een Docent arbeidsrecht nodig?

Een Docent arbeidsrecht heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Docent arbeidsrecht

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Docent arbeidsrecht passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Docent arbeidsrecht nodig? 

De docent arbeidsrecht is een waarnemer. Hij let goed op de ontwikkelingen binnen de maatschappij om dit te verwerken in zijn lesmateriaal en let daarnaast goed op de studievoortgang en ontwikkeling van zijn leerlingen/studenten. Daarnaast is de docent arbeidsrecht een gever. Hij geeft zijn kennis op het gebied van arbeidsrechten over op zijn leerlingen/studenten en biedt en geeft ze waar nodig individuele begeleiding.

Bekijk de persoonstypen voor Docent arbeidsrecht


Gever


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Docent arbeidsrecht

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Docent arbeidsrecht

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Docent arbeidsrecht

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Docent arbeidsrecht

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Docent arbeidsrecht dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Docent arbeidsrecht belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Docent arbeidsrecht. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Docent arbeidsrecht iets voor je?

Zou je graag Docent arbeidsrecht willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Docent arbeidsrecht bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Docent arbeidsrecht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar