Docent beeldende werkvormen Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Docent beeldende werkvormen? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep docent beeldende werkvormen. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je docent beeldende werkvormen wordt.

Wat is een Docent beeldende werkvormen?

De docent beeldende werkvormen geeft les in het vak beeldende werkvormen.

De docent beeldende werkvormen geeft les op een MBO of HBO opleiding met de richting kunst, cultuur of design. Daarnaast kan de docent beeldende werkvormen ook freelance workshops en/of cursussen beeldende werkvormen geven. De docent beeldende werkvormen geeft les in het vak beeldende werkvormen en geeft zowel theorie als praktijkgericht les. Zijn voornaamste taak is zijn leerlingen/studenten kennis laten maken met de verschillende kunstdisciplines en ze zich hierin laten ontwikkelen. De docent beeldende werkvormen leert zijn leerlingen met verschillende materialen werken en leert ze verschillende beeldende werkvormen kennen. Hij laat zijn leerlingen/studenten opdrachten maken, kijkt terwijl zij deze opdrachten maken en begeleidt ze hierin.

De docent beeldende werkvormen ontwikkelt zijn eigen lesmateriaal. Hij geeft zijn leerlingen/studenten opdrachten, projecten, huiswerk, toetsen en tentamens, bekijkt deze, bespreekt deze en becijfert deze. Hij helpt zijn leerlingen/studenten zich te ontwikkelen en zich voor te bereiden op hun examen.

De docent beeldende werkvormen heeft zelf kennis van het vak beeldende werkvormen en weet zijn kennis op een interessante, leuke, begrijpelijke en educatieve manier op zijn leerlingen/studenten over te brengen. Daarnaast let hij op zijn leerlingen/studenten wanneer zij met nieuwe materialen werken en treedt hij, wanneer het nodig is, streng op om de orde in de klas te bewaren. Daarnaast is de docent beeldende werkvormen ook aanwezig bij vergaderingen, projectbegeleiding en kan hij een mentorklas op zich nemen.

Wil je werken als Docent beeldende werkvormen?

Werk je al als Docent beeldende werkvormen en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Docent beeldende werkvormen worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Docent beeldende werkvormen, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Docent beeldende werkvormen in één oogopslag

Netwerk:

 • Leerlingen/studenten
 • Directeur van de school
 • Collega's
 • Ouders van leerlingen/studenten

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €1600 tot €2000

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Docent beeldende werkvormen

Wat verdient een Docent beeldende werkvormen?

De docent beeldende werkvormen die werkzaam is op een school verdient, afhankelijk van het aantal jaren werkervaring en de school waar hij werkt, tussen de €1600,- en €2000,- bruto per maand. De docent beeldende werkvormen die freelance cursussen/lessen/workshops geeft kan zelf een prijs bepalen; hier valt dus geen specifieke indicatie voor te geven.

Salarisschaal Docent beeldende werkvormen

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Docent beeldende werkvormen

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Docent beeldende werkvormen

Wat is de toekomst van Docent beeldende werkvormen?

Het arbeidsmarktperspectief voor de docent beeldende werkvormen is gemiddeld. Er is voldoende werkgelegenheid. De docent beeldende werkvormen kan les gaan geven op een MBO of HBO school en kan, als er in het vak beeldende werkvormen geen werk te vinden is, eventueel ook les geven in andere kunstzinnige en culturele vakken. Daarnaast kan hij ook freelance cursussen/workshops/lessen geven.

Baankans Docent beeldende werkvormen

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Docent beeldende werkvormen worden: Opleidingen tot Docent beeldende werkvormen

Wil je docent beeldende werkvormen worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Docent beeldende werkvormen? 

Voor het vak van docent beeldende werkvormen is geen specifieke opleiding. De docent beeldende werkvormen heeft over het algemeen de opleiding ''Docent beeldende kunst en vormgeving'' afgerond (hbo, vierjarig) of heeft zelf jaren als beeldende kunstenaar gewerkt en wil zijn kennis op andere mensen gaan overbrengen.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Docent beeldende werkvormen

Meer opleidingen Docent beeldende werkvormen

Weet je nog niet of je Docent beeldende werkvormen wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Docent beeldende werkvormen of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Docent beeldende werkvormen

Met wie werkt een Docent beeldende werkvormen samen? 

Het netwerk van de docent beeldende werkvormen bestaat uit zijn leerlingen/studenten, de directeur van de school, zijn collega's en de ouders van leerlingen/studenten tijdens ouderavonden.


 • Leerlingen/studenten
 • Directeur van de school
 • Collega's
 • Ouders van leerlingen/studenten
Docent beeldende werkvormen


Organisaties waar een Docent beeldende werkvormen werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Docent beeldende werkvormen meestal werkt.

Waar werkt een Docent beeldende werkvormen?

De docent beeldende werkvormen werkt op een school op een MBO of HBO opleiding of geeft freelance cursussen/workshops/lessen.

Meer weten over werken in de Creatief & Design?

Bekijk werken in Creatief & Design

Best beoordeelde werkgevers Docent beeldende werkvormen

Waar kun je het beste werken als Docent beeldende werkvormen? Hieronder vind je de best door de Docent beeldende werkvormen beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Docent beeldende werkvormen.

Competenties, Skills en Vaardigheden Docent beeldende werkvormen:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Docent beeldende werkvormen.

Welke competenties heeft een Docent beeldende werkvormen nodig?

Een Docent beeldende werkvormen heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Docent beeldende werkvormen

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Docent beeldende werkvormen passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Docent beeldende werkvormen nodig? 

De docent beeldende werkvormen is een gever. Hij geeft zijn kennis op het gebied van het vak beeldende werkvormen over op zijn leerlingen/studenten, geeft ze groepsgericht zowel theorie als praktijklessen en daarnaast wanneer het nodig is individuele begeleiding. Daarnaast is de docent beeldende werkvormen een waarnemer en een levensgenieter; hij let goed op de ontwikkeling van de leerlingen/studenten en houdt deze nauwkeurig bij zodat hij het gesprek aan kan gaan wanneer de leerlingen/studenten harder moeten werken. Ook kijkt hij waar hij ze bij kan helpen als bepaalde dingen niet goed lopen. De docent beeldende werkvormen is een levensgenieter omdat hij van zijn hobby (het maken van kunst) zijn beroep heeft gemaakt.

Bekijk de persoonstypen voor Docent beeldende werkvormen


Gever


Lees meer

Levensgenieter


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Docent beeldende werkvormen

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Docent beeldende werkvormen

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Docent beeldende werkvormen

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Docent beeldende werkvormen

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Docent beeldende werkvormen dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Docent beeldende werkvormen belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Docent beeldende werkvormen. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Docent beeldende werkvormen iets voor je?

Zou je graag Docent beeldende werkvormen willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Docent beeldende werkvormen bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Docent beeldende werkvormen

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar