Docent belastingrecht Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Docent belastingrecht? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep docent belastingrecht. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je docent belastingrecht wordt.

 

Wat is een Docent belastingrecht?

De docent belastingrecht geeft les in het vak belastingrecht.

De docent belastingrecht geeft les op een MBO of HBO opleiding in de richting accountancy, bedrijfseconomie, fiscale economie of een andere soortgelijke economische opleiding. De voornaamste taak van de docent belastingrecht is zijn kennis en visie op het gebied van het vak belastingrecht overbrengen op zijn leerlingen/studenten. Hij geeft onder andere les over de basisbegrippen en structuur van de wet inkomstenbelasting waarbij de verhouding inkomstenbelasting en loonbelasting aan de orde komt en geeft les in het bepalen van een inkomstenbelastingschuld van een particulier. Daarnaast leert de docent belastingrecht zijn leerlingen/studenten inzicht te verkrijgen in het boxensysteem van de Wet Inkomstenbelasting. In het algemeen leert de docent belastingrecht zijn leerlingen/studenten dus inzicht te krijgen binnen de tarieven van de inkomensbelasting zodat ze uiteindelijk de aangifte inkomstenbelasting van een particulier kunnen verzorgen.

De docent belastingrecht ontwikkelt zijn eigen lesmateriaal of maakt gebruik van bestaand lesmateriaal en geeft zijn leerlingen/studenten opdrachten, tentamens en huiswerk dat/die hij vervolgens nakijkt, met de leerlingen/studenten bespreekt en waar nodig becijfert. Naar aanleiding van al dit gemaakte werk kan de docent belastingrecht de studievoortgang en studieontwikkeling van zijn leerlingen/studenten nauwgezet bijhouden en waar nodig met ze om de tafel gaan om te kijken wat er niet goed gaat, wat er beter kan en hoe hij ze daar het beste bij kan helpen.

De docent belastingrecht heeft verstand van het vak belastingrecht en weet zijn kennis en visie op een interessante en educatieve manier op zijn leerlingen/studenten over te brengen. Daarnaast durft hij ook streng op te treden wanneer leerlingen/studenten zich vervelend gedragen of geen goede inzet tonen om ten alle tijde de leerlingen/studenten zo optimaal mogelijk te begeleiden en de orde in de klas te bewaren. Ook kan de docent belastingrecht projecten begeleiden.

Naast zijn werkzaamheden in de klas is de docent belastingrecht ook aanwezig tijdens vergaderingen met collega's om de leerlingen/studenten te bespreken en te kijken naar verbeterpunten binnen de school en opleiding.Wil je werken als Docent belastingrecht?

Werk je al als Docent belastingrecht en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Docent belastingrecht worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Docent belastingrecht, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Docent belastingrecht in één oogopslag

Sector:

Persoonstype:

Netwerk:

 • Leerlingen/studenten
 • Collega's
 • Directeur van de school
 • Mensen uit het vak

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €1500 tot €2100

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Docent belastingrecht

Wat verdient een Docent belastingrecht?

Het salaris van de docent belastingrecht die fulltime werkzaam is op een school verdient, afhankelijk van het aantal jaren werkervaring en de school waar hij werkzaam is, tussen de €1500,- en €2100,- bruto per maand.

Salarisschaal Docent belastingrecht

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Docent belastingrecht

Er zijn geen vacatures Docent belastingrecht aanwezig. Je kan wel meer informatie vinden over de branche waar een Docent belastingrecht in werkt.

Meer weten over de sector waar een Docent belastingrecht in werkt

Bekijk werken in Onderwijs

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Docent belastingrecht

Wat is de toekomst van Docent belastingrecht?

Het arbeidsmarktperspectief voor de docent belastingrecht is gemiddeld. Er is voldoende werkgelegenheid op de verschillende economische opleidingen. Daarnaast kan de docent belastingrecht de werkgelegenheid voor zichzelf vergroten door ook in andere economische vakken les te gaan geven.

Baankans Docent belastingrecht

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Docent belastingrecht worden: Opleidingen tot Docent belastingrecht

Wil je docent belastingrecht worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Docent belastingrecht? 

De docent belastingrecht heeft een WO opleiding ''Economics'', ''Finance'', ''Financial Management'', ''Fiscale Economie'', ''Leraar 1e graad Economie en Bedrijfswetenschappen'' of een andere soortgelijke WO opleiding gevolgd of heeft de opleiding ''Leraar Bedrijfseconomie'' of ''Fiscaal Recht'' gevolgd (HBO, vierjarig) en is eventueel na het behalen van een onderwijsbevoegdheid les gaan geven in het vak belastingrecht.

De 1 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Docent belastingrecht

MBA Belastingwetgeving - flexibel online - E-learning
Je wilt je voorbereiden op het examen MBA Belastingwetgeving van de Nederlandse Associatie voor Examinering. Verdiep je kennis op het gebied van belastingwetgeving of ga verder met de andere MBA-modules …
Meer opleidingen Docent belastingrecht

Weet je nog niet of je Docent belastingrecht wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Docent belastingrecht of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen
Netwerk Docent belastingrecht

Met wie werkt een Docent belastingrecht samen? 

Het netwerk van de docent belastingrecht bestaat uit zijn leerlingen/studenten, zijn collega's, de directeur van de school en mensen uit de economische sector die op school over hun vak komen spreken.


 • Leerlingen/studenten
 • Collega's
 • Directeur van de school
 • Mensen uit het vak
Docent belastingrecht


Organisaties waar een Docent belastingrecht werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Docent belastingrecht meestal werkt.

Waar werkt een Docent belastingrecht?

De docent belastingrecht geeft les op een MBO of HBO opleiding op een school.

Meer weten over werken in de Accountancy & Finance?

Bekijk werken in Accountancy & Finance

Best beoordeelde werkgevers Docent belastingrecht

Waar kun je het beste werken als Docent belastingrecht? Hieronder vind je de best door de Docent belastingrecht beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Docent belastingrecht.

Competenties, Skills en Vaardigheden Docent belastingrecht:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Docent belastingrecht.

Welke competenties heeft een Docent belastingrecht nodig?

Een Docent belastingrecht heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Docent belastingrecht

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Docent belastingrecht passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Docent belastingrecht nodig? 

De docent belastingrecht is een waarnemer. Hij let goed op de studievoortgang en studieontwikkeling van zijn leerlingen/studenten zodat hij ze zo optimaal mogelijk les kan geven en kan begeleiden. Dit maakt de docent belastingrecht ook tot een gever. Hij geeft zijn kennis en visie op het gebied van het vak belastingrecht over op zijn leerlingen/studenten en biedt ze waar nodig individuele begeleiding of extra tips en adviezen.

Bekijk de persoonstypen voor Docent belastingrecht


Gever


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Docent belastingrecht

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Docent belastingrecht

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Docent belastingrecht

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Docent belastingrecht

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Docent belastingrecht dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Docent belastingrecht belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Docent belastingrecht. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Docent belastingrecht iets voor je?

Zou je graag Docent belastingrecht willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Docent belastingrecht bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Docent belastingrecht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar