Docent bestuurlijke informatievoorziening Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Docent bestuurlijke informatievoorziening? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep docent bestuurlijke informatievoorziening. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je docent bestuurlijke informatievoorziening wordt.

 

Wat is een Docent bestuurlijke informatievoorziening?

De docent bestuurlijke informatievoorziening geeft les in het vak bestuurlijke informatievoorziening.

De docent bestuurlijke informatievoorziening geeft les op een MBO of HBO opleiding in de richting accountancy, bedrijfseconomie, fiscale economie, Financial Services Management of een andere soortgelijke economische opleiding. De voornaamste taak van de docent bestuurlijke informatievoorziening is zijn kennis en visie op het gebied van het vak bestuurlijke informatievoorziening overbrengen op zijn leerlingen/studenten. Hij geeft onder andere les in onderwerpen over de meer technische aspecten van informatie(stromen). Hij leert zijn leerlingen/studenten omgaan met het programma MS Access, leert zijn leerlingen/studenten hoe ze de eisen van informatieverzorging in kwalitatieve zin kunnen omschrijven en waar deze aan moeten voldoen, hoe ze een database-ontwerp kunnen beoordelen op basis van geldigheid en naar aanleiding daarvan zelf ook een database-ontwerp kunnen aanleveren en hoe ze een eenvoudig gegevensmodel kunnen invoeren in Access en deze gegevens kunnen manipuleren tot informatie.

De docent bestuurlijke informatievoorziening ontwikkelt zijn eigen lesmateriaal of maakt gebruik van bestaand lesmateriaal en geeft zijn leerlingen/studenten opdrachten, tentamens, huiswerk en andere opdrachten die hij vervolgens nakijkt, met de leerlingen/studenten bespreekt en waar nodig becijfert. Naar aanleiding van al dit gemaakte werk kan de docent bestuurlijke informatievoorziening de studievoortgang en studieontwikkeling van zijn leerlingen/studenten nauwgezet bijhouden en waar nodig met ze om de tafel gaan om te kijken wat er niet goed gaat, wat er beter kan en hoe hij ze daar het beste bij kan helpen.

De docent bestuurlijke informatievoorziening heeft verstand van het vak bestuurlijke informatievoorziening en weet zijn kennis en visie op een interessante en educatieve manier op zijn leerlingen/studenten over te brengen. Daarnaast durft hij ook streng op te treden wanneer leerlingen/studenten zich vervelend gedragen of geen goede inzet tonen om ten alle tijde de leerlingen/studenten zo optimaal mogelijk te begeleiden en de orde in de klas te bewaren. Ook kan de docent bestuurlijke informatievoorziening projecten begeleiden.

Naast zijn werkzaamheden in de klas is de docent bestuurlijke informatievoorziening ook aanwezig tijdens vergaderingen met collega's om de leerlingen/studenten te bespreken en te kijken naar verbeterpunten binnen de school en opleiding.Wil je werken als Docent bestuurlijke informatievoorziening?

Werk je al als Docent bestuurlijke informatievoorziening en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Docent bestuurlijke informatievoorziening worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Docent bestuurlijke informatievoorziening, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Docent bestuurlijke informatievoorziening in één oogopslag

Sector:

Persoonstype:

Netwerk:

  • Leerlingen/studenten
  • Collega's
  • Directeur van de school

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €1500 tot €2000

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Docent bestuurlijke informatievoorziening

Wat verdient een Docent bestuurlijke informatievoorziening?

Het salaris van de docent bestuurlijke informatievoorziening die fulltime werkzaam is op een school verdient, afhankelijk van het aantal jaren werkervaring en de school waar hij werkzaam is, tussen de €1500,- en €2000,- bruto per maand.

Salarisschaal Docent bestuurlijke informatievoorziening

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Docent bestuurlijke informatievoorziening

Er zijn geen vacatures Docent bestuurlijke informatievoorziening aanwezig. Je kan wel meer informatie vinden over de branche waar een Docent bestuurlijke informatievoorziening in werkt.

Meer weten over de sector waar een Docent bestuurlijke informatievoorziening in werkt

Bekijk werken in Onderwijs

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Docent bestuurlijke informatievoorziening

Wat is de toekomst van Docent bestuurlijke informatievoorziening?

Het arbeidsmarktperspectief voor de docent bestuurlijke informatievoorziening is gemiddeld. Er is voldoende werkgelegenheid op de verschillende economische opleidingen. Daarnaast kan de docent bestuurlijke informatievoorziening de werkgelegenheid voor zichzelf vergroten door ook in andere economische vakken les te gaan geven of cursussen/lessen/workshops in MS Access te gaan geven.

Baankans Docent bestuurlijke informatievoorziening

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Docent bestuurlijke informatievoorziening worden: Opleidingen tot Docent bestuurlijke informatievoorziening

Wil je Docent bestuurlijke informatievoorziening worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Docent bestuurlijke informatievoorziening.

Hoe word je een Docent bestuurlijke informatievoorziening? 

De docent bestuurlijke informatievoorziening heeft een WO opleiding ''Economics'', ''Finance'', ''Financial Management'', ''Fiscale Economie'', ''Leraar 1e graad Economie en Bedrijfswetenschappen'' of een andere soortgelijke WO opleiding gevolgd, heeft de opleiding ''Leraar Bedrijfseconomie'' gevolgd (HBO, vierjarig) of een opleiding ''Bestuurlijke Informatievoorziening'' gevolgd. Daarnaast heeft de docent bestuurlijke informatievoorziening een ruime kennis van het programma MS Access.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Docent bestuurlijke informatievoorziening

Er zijn geen opleidingen Docent bestuurlijke informatievoorziening aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Docent bestuurlijke informatievoorziening in werkt

Bekijk alle opleidingen Onderwijs

Omscholen of doorgroeien tot Docent bestuurlijke informatievoorziening

Als je Docent bestuurlijke informatievoorziening wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Docent bestuurlijke informatievoorziening zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Docent bestuurlijke informatievoorziening

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Docent bestuurlijke informatievoorziening?

Competenties en Vaardigheden Docent bestuurlijke informatievoorziening

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Docent bestuurlijke informatievoorziening nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Docent bestuurlijke informatievoorziening nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Docent bestuurlijke informatievoorziening

Trainingen & cursussen Accuratesse
Accuratesse
Trainingen & cursussen Analytisch
Analytisch
Trainingen & cursussen Coachen
Trainingen & cursussen Initiatief ontplooien
Trainingen & cursussen Kritisch
Trainingen & cursussen Luisteren
Trainingen & cursussen Motiveren
Trainingen & cursussen Omgaan met details
Trainingen & cursussen Plannen en organiseren
Trainingen & cursussen Presenteren
Trainingen & cursussen Resultaatgerichtheid
Trainingen & cursussen Uitdrukkingsvaardigheid

Persoonlijkheid van een Docent bestuurlijke informatievoorziening

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Docent bestuurlijke informatievoorziening. Als Docent bestuurlijke informatievoorziening wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Docent bestuurlijke informatievoorziening:


zie volledige beschrijving persoonstype Docent bestuurlijke informatievoorziening

Vakkennis voor een Docent bestuurlijke informatievoorziening

Het is voor een Docent bestuurlijke informatievoorziening ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Docent bestuurlijke informatievoorziening zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Docent bestuurlijke informatievoorziening


Werkervaring Docent bestuurlijke informatievoorziening

Het is voor een startend Docent bestuurlijke informatievoorziening die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Docent bestuurlijke informatievoorziening is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals Docent bedrijfseconomie, Docent rapporteren, Docent belastingrecht .

Iets anders leren?

Is Docent bestuurlijke informatievoorziening het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Docent bestuurlijke informatievoorziening

Met wie werkt een Docent bestuurlijke informatievoorziening samen? 

Het netwerk van de docent bestuurlijke informatievoorziening bestaat uit zijn leerlingen/studenten, zijn collega's en de directeur van de school.


  • Leerlingen/studenten
  • Collega's
  • Directeur van de school
Docent bestuurlijke informatievoorziening


Organisaties waar een Docent bestuurlijke informatievoorziening werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Docent bestuurlijke informatievoorziening meestal werkt.

Waar werkt een Docent bestuurlijke informatievoorziening?

De docent bestuurlijke informatievoorziening geeft les op een MBO of HBO opleiding op een school.

Meer weten over werken in de Accountancy & Finance?

Bekijk werken in Accountancy & Finance

Best beoordeelde werkgevers Docent bestuurlijke informatievoorziening

Waar kun je het beste werken als Docent bestuurlijke informatievoorziening? Hieronder vind je de best door de Docent bestuurlijke informatievoorziening beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Docent bestuurlijke informatievoorziening.

Competenties, Skills en Vaardigheden Docent bestuurlijke informatievoorziening:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Docent bestuurlijke informatievoorziening.

Welke competenties heeft een Docent bestuurlijke informatievoorziening nodig?

Een Docent bestuurlijke informatievoorziening heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Docent bestuurlijke informatievoorziening

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Docent bestuurlijke informatievoorziening passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Docent bestuurlijke informatievoorziening nodig? 

De docent bestuurlijke informatievoorziening is een gever. Hij geeft zijn kennis en visie op het gebied van het vak bestuurlijke informatievoorziening over op zijn leerlingen/studenten en biedt ze waar nodig individuele begeleiding of extra tips en adviezen. De docent bestuurlijke informatievoorziening is een ook waarnemer. Hij let goed op de studievoortgang en studieontwikkeling van zijn leerlingen/studenten zodat hij ze zo optimaal mogelijk les kan geven en kan begeleiden en ze waar nodig extra begeleiding kan bieden.

Bekijk de persoonstypen voor Docent bestuurlijke informatievoorziening


Gever


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Docent bestuurlijke informatievoorziening

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Docent bestuurlijke informatievoorziening

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Docent bestuurlijke informatievoorziening

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Docent bestuurlijke informatievoorziening

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Docent bestuurlijke informatievoorziening dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Docent bestuurlijke informatievoorziening belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Docent bestuurlijke informatievoorziening. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Docent bestuurlijke informatievoorziening iets voor je?

Zou je graag Docent bestuurlijke informatievoorziening willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Docent bestuurlijke informatievoorziening bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Docent bestuurlijke informatievoorziening

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar