Docent Bulgaars Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Docent Bulgaars? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep docent bulgaars. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je docent bulgaars wordt.

 

Wat is een Docent Bulgaars?

De docent Bulgaars geeft les in het vak Bulgaars.

De docent Bulgaars geeft les op op volwassenenonderwijs of op een MBO/HBO opleiding (bijvoorbeeld een opleiding tot tolk, steward of een talenopleiding). Ook kan de docent Bulgaars freelance cursussen/workshops/lessen Bulgaars geven. De docent Bulgaars geeft les in alle facetten van het vak Bulgaars. Hij leert zijn leerlingen/studenten hoe ze in het Bulgaars kunnen communiceren, leert ze in het Bulgaars schrijven, leert ze Bulgaars lezen en leert ze de verschillende taalvormen en taalregels die in het Bulgaars van pas zijn. De docent Bulgaars ontwikkelt zijn eigen lesmateriaal of maakt gebruik van bestaand lesmateriaal en geeft zijn leerlingen/studenten mondelinge en schriftelijke opdrachten, huiswerk, toetsen en tentamens en kijkt deze na, bespreekt deze met de leerlingen/studenten en becijfert deze. Daarnaast kan docent Bulgaars (afhankelijk van de studie) zijn leerlingen/studenten ook mondelinge examens en tentamens over de Bulgaarse literatuur afleggen. Naar aanleiding van al het ingeleverde werk en de inzet tijdens de les kan de docent Bulgaars de studievoortgang en studieontwikkeling van zijn leerlingen/studenten nauwgezet bijhouden en waar nodig met ze om de tafel gaan om te kijken wat er beter kan en hoe hij ze daarbij het beste kan begeleiden. Indien nodig kan hij ze dan ook individuele begeleiding of extra tips, opdrachten en adviezen bieden.

De docent Bulgaars heeft zelf veel verstand van de Bulgaarse taal, kan vloeiend Bulgaars spreken en kan de taal zelf goed lezen en schrijven. Hij weet zijn kennis en visie op het gebied van het vak Bulgaars op een rustige, interessante en educatieve manier te geven. Hij is goed verstaanbaar, heeft een rustig spreektempo en weet zijn leerlingen zowel individueel als groepsgericht goede begeleiding te geven. Ook durft hij ook streng op te treden wanneer een leerling/student zich vervelend gedraagt om ten alle tijde de orde in de klas te bewaren en/of herstellen en om de leerlingen/studenten zo goed mogelijk te motiveren en begeleiden.

Naast zijn werkzaamheden in de klas is de docent Bulgaars ook aanwezig bij vergaderingen om met zijn collega's de leerlingen/studenten te bespreken en te kijken naar eventuele verbeterpunten binnen de opleidingen en de school.Wil je werken als Docent Bulgaars?

Werk je al als Docent Bulgaars en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Docent Bulgaars worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Docent Bulgaars, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Docent Bulgaars in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

 • Leerlingen/studenten
 • Directeur van de school
 • Ouders van leerlingen/studenten
 • Collega's

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €1500 tot €2200

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Docent Bulgaars

Wat verdient een Docent Bulgaars?

De docent Bulgaars die werkzaam is op een school verdient, afhankelijk van het aantal jaren werkervaring en de school waar hij werkzaam is, tussen de €1500,- en €2200,- bruto per maand. De docent Bulgaars die alleen freelance cursussen/workshops/lessen geeft mag zijn eigen tarief bepalen; hiervoor valt dus geen specifieke salarisindicatie te geven.

Salarisschaal Docent Bulgaars

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Docent Bulgaars

Er zijn geen vacatures Docent Bulgaars aanwezig. Je kan wel meer informatie vinden over de branche waar een Docent Bulgaars in werkt.

Meer weten over de sector waar een Docent Bulgaars in werkt

Bekijk werken in Onderwijs

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Docent Bulgaars

Wat is de toekomst van Docent Bulgaars?

Het arbeidsmarktperspectief voor de docent Bulgaars is gemiddeld. Er is voldoende werkgelegenheid al moet de docent Bulgaars wel op zoek gaan naar een school waar het vak wordt gegeven en een relevant diploma hebben behaald. Daarnaast kan de docent Bulgaars de werkgelegenheid voor zichzelf vergroten door ook freelance cursussen/lessen/workshops Bulgaars te gaan geven of, naast zijn rol als docent, ook nog een andere rol binnen het onderwijs op zich te nemen (bijvoorbeeld een mentorrol).

Baankans Docent Bulgaars

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Docent Bulgaars worden: Opleidingen tot Docent Bulgaars

Wil je docent bulgaars worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Docent Bulgaars? 

De docent Bulgaars heeft een cursus/training Bulgaars gevolgd en is na het behalen van een onderwijsbevoegdheid les gaan geven, heeft een HBO docentenopleiding voortgezet onderwijs, middelbaar beroepsonderwijs of hoger beroepsonderwijs gevolgd, heeft een HBO opleiding als tolk gevolgd en is na jaren werkervaring les gaan geven of is native speaker Bulgaars en is na het behalen van zijn onderwijsbevoegdheid les gaan geven in het vak Bulgaars.

De 1 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Docent Bulgaars

Individuele Taaltraining Bulgaars - Online Live
BVC | Berlitz Virtual Classroom: overal in Nederland, én daarbuiten - altijd! Vanuit huis, kantoor of een hotelkamer in het buitenland: op elk gewenst tijdstip! Alles wat je nodig hebt …
Meer opleidingen Docent Bulgaars

Weet je nog niet of je Docent Bulgaars wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Docent Bulgaars of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen
Netwerk Docent Bulgaars

Met wie werkt een Docent Bulgaars samen? 

Het netwerk van de docent Bulgaars bestaat uit zijn leerlingen/studenten, de directeur van de school, eventueel de ouders van leerlingen/studenten tijdens ouderavonden en zijn collega's.


 • Leerlingen/studenten
 • Directeur van de school
 • Ouders van leerlingen/studenten
 • Collega's
Docent Bulgaars


Organisaties waar een Docent Bulgaars werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Docent Bulgaars meestal werkt.

Waar werkt een Docent Bulgaars?

De docent Bulgaars werkt op een school en geeft les aan klassen op het volwassenenonderwijs of aan MBO of HBO klassen. Ook kan de docent Bulgaars freelance cursussen/lessen/workshops Bulgaars geven.

Meer weten over werken in de Onderwijs & Training?

Bekijk werken in Onderwijs & Training

Best beoordeelde werkgevers Docent Bulgaars

Waar kun je het beste werken als Docent Bulgaars? Hieronder vind je de best door de Docent Bulgaars beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Docent Bulgaars.

Competenties, Skills en Vaardigheden Docent Bulgaars:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Docent Bulgaars.

Welke competenties heeft een Docent Bulgaars nodig?

Een Docent Bulgaars heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Docent Bulgaars

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Docent Bulgaars passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Docent Bulgaars nodig? 

De docent Bulgaars is een gever. Hij geeft zijn kennis en visie op het gebied van het vak Bulgaars over op zijn leerlingen/studenten en geeft ze waar nodig individuele begeleiding, tips en adviezen. Ook is de docent Bulgaars een waarnemer. Hij let goed op de studievoortgang en studieontwikkeling van zijn leerlingen/studenten, spreekt hier met ze over en houdt hun tempo van werken en tempo van ontwikkeling nauwgezet bij om ze zo optimaal mogelijk te kunnen begeleiden.

Bekijk de persoonstypen voor Docent Bulgaars


Gever


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Docent Bulgaars

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Docent Bulgaars

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Docent Bulgaars

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Docent Bulgaars

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Docent Bulgaars dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Docent Bulgaars belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Docent Bulgaars. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Docent Bulgaars iets voor je?

Zou je graag Docent Bulgaars willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Docent Bulgaars bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Docent Bulgaars

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar