Docent civiele techniek Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Docent civiele techniek? Lees de functieomschrijving.

De docent civiele techniek geeft les in het vak civiele techniek.

De docent civiele techniek geeft les op een MBO of HBO opleiding in de richting civiele techniek of op een andere technische opleiding. De docent civiele techniek leert zijn leerlingen/studenten door middel van theorie en praktijklessen alle facetten van het vak civiele techniek. Dit vak is gericht op water en wegbouwkunde en op het ontwerpen van projecten als de bouw van bruggen, spoorwegen, dijken, booreilanden, sluizen en tunnels. De docent civiele techniek geeft lessen omtrent het ontwerp, de constructie, de ontwikkeling en de uitvoering van bovenstaande en andere projecten, waaronder lessen in het tekenen en berekenen van een constructie, mechanica, les in de verschillende computerprogramma's, infrastructuur en les in technisch tekenen. Ook besteedt de docent civiele techniek veel tijd aan projecten en projectbegeleiding.

De docent civiele techniek ontwikkelt over het algemeen zijn eigen lesmateriaal. Hij geeft zijn leerlingen, theorieopdrachten, praktijkopdrachten, projecten, huiswerk, toetsen en tentamens die hij vervolgens ook nakijkt, bespreekt en eventueel becijfert. Door middel van het werk van de leerlingen/studenten kijkt hij naar hun studievoortgang en ontwikkeling en bespreekt deze met ze. Ook biedt hij ze, waar nodig, eventueel individuele of groepsgerichte begeleiding aan.

De docent civiele techniek heeft zelf veel technisch inzicht en verstand van het vak civiele techniek en weet dit op een leuke, educatieve, interessante en begrijpelijke manier op zijn leerlingen/studenten over te brengen. Daarnaast durft hij ook streng op te treden wanneer een leerling/student de orde in de klas verstoord om deze weer te herstellen en de orde te bewaren.

Naast zijn werkzaamheden in de klas zal de docent civiele techniek ook een bezoek brengen aan stagebedrijven wanneer zijn leerlingen/studenten stage lopen en zal hij aanwezig zijn bij vergaderingen met collega's om de leerlingen/studenten, de opleiding en de school te bespreken en te kijken naar verbeterpunten binnen de opleiding en de school.

Wil je werken als Docent civiele techniek?

Werk je al als Docent civiele techniek en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Docent civiele techniek worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Docent civiele techniek, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Docent civiele techniek in één oogopslag

Persoonstype:

Netwerk:

 • Leerlingen/studenten
 • Collega's
 • Mensen uit het vak en stagebeleiders
 • Ouders van leerlingen/studenten
 • Directeur van de school

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €1500 tot €2200

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Docent civiele techniek

Wat verdient een Docent civiele techniek?

De docent civiele techniek verdient, afhankelijk van de school waar hij werkzaam is en het aantal jaren werkervaring, tussen de €1500,- en €2200,- bruto per maand.

Salarisschaal Docent civiele techniek

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Docent civiele techniek

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Docent civiele techniek

Hoe goed is de toekomst voor de Docent civiele techniek? 

Er is redelijk veel werkgelegenheid voor de docent civiele techniek. Het arbeidsmarktperspectief voor de docent civiele techniek met relevante diploma's en voldoende praktijkervaring is gemiddeld.

Daarnaast kan de docent civiele techniek zich specialiseren in andere technische vakken om ook daarin les te kunnen geven en kan hij naast zijn rol als docent ook een andere rol binnen het onderwijs op zich nemen (waaronder bijvoorbeeld een mentorrol).

Baankans Docent civiele techniek

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Docent civiele techniek worden: Opleidingen tot Docent civiele techniek

Hoe word je een Docent civiele techniek? 

De docent civiele techniek heeft een opleiding ''Civiele Techniek'' of ''Built Environment'' gevolgd. Deze opleidingen zijn HBO en vierjarig. Na enige jaren praktijkervaring (en eventueel het behalen van een onderwijsbevoegdheid) kan hij vervolgens les gaan geven als docent civiele techniek.

De 2 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Docent civiele techniek

PowerCivil V8i – Basis
Bentley PowerCivil is een toonaangevend programma in de civiele techniek. Het programma wordt gebruikt voor het ontwerpen van infrastructuurprojecten. In de PowerCivil V8i – Basiscursus krijgt de cursist een overzicht …
AutoCAD Civil 3D – Waterhuishouding, rioleringen en leidingen
AutoCAD Civil 3D is het CAD-pakket voor de civieltechnische markt. Van planvorming (landmeten) tot realisatie (uitzetten/machinebesturing) en uiteindelijk de revisie: met AutoCAD Civil 3D kan een comp AutoCAD Civil 3D …
Meer opleidingen Docent civiele techniek

Weet je nog niet of je Docent civiele techniek wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Docent civiele techniek of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Docent civiele techniek

Met wie werkt een Docent civiele techniek samen? 

Het netwerk van de docent civiele techniek bestaat uit zijn leerlingen/studenten, zijn collega's, mensen uit het vak die op school komen spreken, stagebegeleiders bij de stagebedrijven waar zijn leerlingen/studenten stage lopen, ouders van leerlingen/studenten tijdens ouderavonden en de directeur van de school.


 • Leerlingen/studenten
 • Collega's
 • Mensen uit het vak en stagebeleiders
 • Ouders van leerlingen/studenten
 • Directeur van de school
Docent civiele techniek


Organisaties waar een Docent civiele techniek werkzaam is

Waar werkt een Docent civiele techniek meestal? 

De docent civiele techniek werkt op een MBO of HBO opleiding op een school.

Meer weten over werken in de Onderwijs & Training?

Bekijk werken in Onderwijs & Training

Best beoordeelde werkgevers Docent civiele techniek

Waar kun je het beste werken als Docent civiele techniek? Hieronder vindt je de best door de Docent civiele techniek beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Docent civiele techniek.

Competenties, Skills en Vaardigheden Docent civiele techniek:

Welke competenties heeft een een Docent civiele techniek nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Docent civiele techniek

Wat voor persoonlijkheid heb je als Docent civiele techniek nodig? 

De docent civiele techniek is een waarnemer. Hij let goed op de studievoortgang en de ontwikkeling van zijn leerlingen, houdt veranderingen binnen de technische sector nauwlettend in de gaten, en let goed op tijdens lessen en projecten om te kijken hoe zijn leerlingen/studenten het doen.

Daarnaast is de docent civiele techniek een gever. Hij geeft zijn kennis en visie op het gebied van het vak civiele techniek over op zijn leerlingen/studenten en geeft ze waar nodig extra tips, adviezen of individuele of groepsgerichte begeleiding. Tijdens vergaderingen met collega's zal de docent civiele techniek ook zijn mening geven wanneer de opleiding, de school en de leerlingen/studenten worden besproken.

Bekijk de persoonstypen voor Docent civiele techniek


Gever


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Docent civiele techniek

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Docent civiele techniek

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Docent civiele techniek

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Docent civiele techniek

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Docent civiele techniek dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Docent civiele techniek belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Docent civiele techniek. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Docent civiele techniek iets voor je?

Zou je graag Docent civiele techniek willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Docent civiele techniek bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Docent civiele techniek

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar