Docent civiele techniek Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Docent civiele techniek? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep docent civiele techniek. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je docent civiele techniek wordt.

 

Wat is een Docent civiele techniek?

De docent civiele techniek geeft les in het vak civiele techniek.

De docent civiele techniek geeft les op een MBO of HBO opleiding in de richting civiele techniek of op een andere technische opleiding. De docent civiele techniek leert zijn leerlingen/studenten door middel van theorie en praktijklessen alle facetten van het vak civiele techniek. Dit vak is gericht op water en wegbouwkunde en op het ontwerpen van projecten als de bouw van bruggen, spoorwegen, dijken, booreilanden, sluizen en tunnels. De docent civiele techniek geeft lessen omtrent het ontwerp, de constructie, de ontwikkeling en de uitvoering van bovenstaande en andere projecten, waaronder lessen in het tekenen en berekenen van een constructie, mechanica, les in de verschillende computerprogramma's, infrastructuur en les in technisch tekenen. Ook besteedt de docent civiele techniek veel tijd aan projecten en projectbegeleiding.

De docent civiele techniek ontwikkelt over het algemeen zijn eigen lesmateriaal. Hij geeft zijn leerlingen, theorieopdrachten, praktijkopdrachten, projecten, huiswerk, toetsen en tentamens die hij vervolgens ook nakijkt, bespreekt en eventueel becijfert. Door middel van het werk van de leerlingen/studenten kijkt hij naar hun studievoortgang en ontwikkeling en bespreekt deze met ze. Ook biedt hij ze, waar nodig, eventueel individuele of groepsgerichte begeleiding aan.

De docent civiele techniek heeft zelf veel technisch inzicht en verstand van het vak civiele techniek en weet dit op een leuke, educatieve, interessante en begrijpelijke manier op zijn leerlingen/studenten over te brengen. Daarnaast durft hij ook streng op te treden wanneer een leerling/student de orde in de klas verstoord om deze weer te herstellen en de orde te bewaren.

Naast zijn werkzaamheden in de klas zal de docent civiele techniek ook een bezoek brengen aan stagebedrijven wanneer zijn leerlingen/studenten stage lopen en zal hij aanwezig zijn bij vergaderingen met collega's om de leerlingen/studenten, de opleiding en de school te bespreken en te kijken naar verbeterpunten binnen de opleiding en de school.Wil je werken als Docent civiele techniek?

Werk je al als Docent civiele techniek en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Docent civiele techniek worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Docent civiele techniek, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Docent civiele techniek in één oogopslag

Persoonstype:

Netwerk:

 • Leerlingen/studenten
 • Collega's
 • Mensen uit het vak en stagebeleiders
 • Ouders van leerlingen/studenten
 • Directeur van de school

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €1500 tot €2200

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Docent civiele techniek

Wat verdient een Docent civiele techniek?

De docent civiele techniek verdient, afhankelijk van de school waar hij werkzaam is en het aantal jaren werkervaring, tussen de €1500,- en €2200,- bruto per maand.

Salarisschaal Docent civiele techniek

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Docent civiele techniek

Er zijn geen vacatures Docent civiele techniek aanwezig. Je kan wel meer informatie vinden over de branche waar een Docent civiele techniek in werkt.

Meer weten over de sector waar een Docent civiele techniek in werkt

Bekijk werken in Onderwijs

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Docent civiele techniek

Wat is de toekomst van Docent civiele techniek?

Er is redelijk veel werkgelegenheid voor de docent civiele techniek. Het arbeidsmarktperspectief voor de docent civiele techniek met relevante diploma's en voldoende praktijkervaring is gemiddeld.

Daarnaast kan de docent civiele techniek zich specialiseren in andere technische vakken om ook daarin les te kunnen geven en kan hij naast zijn rol als docent ook een andere rol binnen het onderwijs op zich nemen (waaronder bijvoorbeeld een mentorrol).

Baankans Docent civiele techniek

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Docent civiele techniek worden: Opleidingen tot Docent civiele techniek

Wil je Docent civiele techniek worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Docent civiele techniek.

Hoe word je een Docent civiele techniek? 

De docent civiele techniek heeft een opleiding ''Civiele Techniek'' of ''Built Environment'' gevolgd. Deze opleidingen zijn HBO en vierjarig. Na enige jaren praktijkervaring (en eventueel het behalen van een onderwijsbevoegdheid) kan hij vervolgens les gaan geven als docent civiele techniek.

De 1 best beoordeelde opleidingen tot Docent civiele techniek

PowerCivil – Basis
Bentley PowerCivil is een toonaangevend programma in de civiele techniek. Het programma wordt gebruikt voor het ontwerpen van infrastructuurprojecten. In de cursus PowerCivil – Basis krijgt u een overzicht van alle civieltechnische …
PowerCivil – Basis

Omscholen of doorgroeien tot Docent civiele techniek

Als je Docent civiele techniek wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Docent civiele techniek zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Docent civiele techniek

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Docent civiele techniek?

Competenties en Vaardigheden Docent civiele techniek

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Docent civiele techniek nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Docent civiele techniek nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Docent civiele techniek

Trainingen & cursussen Coachen
Coachen
Trainingen & cursussen Initiatief ontplooien
Initiatief ontplooien
Trainingen & cursussen Inzicht in omgeving
Inzicht in omgeving
Trainingen & cursussen Kritisch
Kritisch
Trainingen & cursussen Luisteren
Luisteren
Trainingen & cursussen Motiveren
Motiveren
Trainingen & cursussen Omgaan met details
Omgaan met details
Trainingen & cursussen Overtuigen
Overtuigen
Trainingen & cursussen Plannen en organiseren
Plannen en organiseren
Trainingen & cursussen Presenteren
Presenteren
Trainingen & cursussen Resultaatgerichtheid
Resultaatgerichtheid

Persoonlijkheid van een Docent civiele techniek

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Docent civiele techniek. Als Docent civiele techniek wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Docent civiele techniek:


zie volledige beschrijving persoonstype Docent civiele techniek

Vakkennis voor een Docent civiele techniek

Het is voor een Docent civiele techniek ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Docent civiele techniek zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Docent civiele techniek


Werkervaring Docent civiele techniek

Het is voor een startend Docent civiele techniek die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Docent civiele techniek is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals Docent installatietechniek, Docent mechanische techniek .

Iets anders leren?

Is Docent civiele techniek het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Docent civiele techniek

Met wie werkt een Docent civiele techniek samen? 

Het netwerk van de docent civiele techniek bestaat uit zijn leerlingen/studenten, zijn collega's, mensen uit het vak die op school komen spreken, stagebegeleiders bij de stagebedrijven waar zijn leerlingen/studenten stage lopen, ouders van leerlingen/studenten tijdens ouderavonden en de directeur van de school.


 • Leerlingen/studenten
 • Collega's
 • Mensen uit het vak en stagebeleiders
 • Ouders van leerlingen/studenten
 • Directeur van de school
Docent civiele techniek


Organisaties waar een Docent civiele techniek werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Docent civiele techniek meestal werkt.

Waar werkt een Docent civiele techniek?

De docent civiele techniek werkt op een MBO of HBO opleiding op een school.

Meer weten over werken in de Onderwijs & Training?

Bekijk werken in Onderwijs & Training

Best beoordeelde werkgevers Docent civiele techniek

Waar kun je het beste werken als Docent civiele techniek? Hieronder vind je de best door de Docent civiele techniek beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Docent civiele techniek.

Competenties, Skills en Vaardigheden Docent civiele techniek:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Docent civiele techniek.

Welke competenties heeft een Docent civiele techniek nodig?

Een Docent civiele techniek heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Docent civiele techniek

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Docent civiele techniek passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Docent civiele techniek nodig? 

De docent civiele techniek is een waarnemer. Hij let goed op de studievoortgang en de ontwikkeling van zijn leerlingen, houdt veranderingen binnen de technische sector nauwlettend in de gaten, en let goed op tijdens lessen en projecten om te kijken hoe zijn leerlingen/studenten het doen.

Daarnaast is de docent civiele techniek een gever. Hij geeft zijn kennis en visie op het gebied van het vak civiele techniek over op zijn leerlingen/studenten en geeft ze waar nodig extra tips, adviezen of individuele of groepsgerichte begeleiding. Tijdens vergaderingen met collega's zal de docent civiele techniek ook zijn mening geven wanneer de opleiding, de school en de leerlingen/studenten worden besproken.

Bekijk de persoonstypen voor Docent civiele techniek


Gever


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Docent civiele techniek

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Docent civiele techniek

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Docent civiele techniek

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Docent civiele techniek

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Docent civiele techniek dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Docent civiele techniek belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Docent civiele techniek. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Docent civiele techniek iets voor je?

Zou je graag Docent civiele techniek willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Docent civiele techniek bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Docent civiele techniek

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar