Docent civiele techniek Worden Opleiding, Baankans, Omscholen en Training

Docent civiele techniek worden: Opleidingen tot Docent civiele techniek

Wil je Docent civiele techniek worden? Op deze pagina vind je het ontwikkelingspad, de opleidingen Docent civiele techniek, de omschool informatie, het online aanbod en ook de competentie trainingen en cursussen voor een Docent civiele techniek.

Hoe word je een Docent civiele techniek? 

De docent civiele techniek heeft een opleiding ''Civiele Techniek'' of ''Built Environment'' gevolgd. Deze opleidingen zijn HBO en vierjarig. Na enige jaren praktijkervaring (en eventueel het behalen van een onderwijsbevoegdheid) kan hij vervolgens les gaan geven als docent civiele techniek.

De 1 best beoordeelde opleidingen Docent civiele techniek

bijgewerkt op 07-01-2022

PowerCivil Basis
Bentley PowerCivil is een toonaangevend programma in de civiele techniek. Het programma wordt gebruikt voor het ontwerpen van infrastructuurprojecten. In de cursus PowerCivil Basis krijgt u een overzicht van alle civieltechnische functies …
PowerCivil Basis

Is het verstandig om Docent civiele techniek te worden?

Voordat je aan een opleiding Docent civiele techniek begint is het een goed idee om eerst te bepalen of er goede baankansen zijn voor nu en in de toekomst. Je wilt namelijk misschien geen Docent civiele techniek worden als de baankansen matig of slecht zijn.

Wat is de toekomst van Docent civiele techniek?

Er is redelijk veel werkgelegenheid voor de docent civiele techniek. Het arbeidsmarktperspectief voor de docent civiele techniek met relevante diploma's en voldoende praktijkervaring is gemiddeld.

Daarnaast kan de docent civiele techniek zich specialiseren in andere technische vakken om ook daarin les te kunnen geven en kan hij naast zijn rol als docent ook een andere rol binnen het onderwijs op zich nemen (waaronder bijvoorbeeld een mentorrol).

De actuele kans op werk voor een Docent civiele techniek

De kans op werk voor het beroep Docent civiele techniek is op dit moment onbekend.

Huidige aantal vacatures

1

Baankans Docent civiele techniek

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Omscholen tot Docent civiele techniek

Als je je wilt omscholen tot Docent civiele techniek is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt jouw opleiding Docent civiele techniek door de werkgever georganiseerd. Wanneer er omschoolvacatures Docent civiele techniek zijn vind je die hier direct onder.

Vacatures met (Om)scholing tot Docent civiele techniek

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, BBL (Beroepsbegeleidende Leerweg) opleidingsvacatures, Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Docent civiele techniek dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Docent civiele techniek

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Docent civiele techniek

Als je Docent civiele techniek wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Docent civiele techniek zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Docent civiele techniek

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Docent civiele techniek?

Competenties en Vaardigheden Docent civiele techniek

Naast de interesse en motivatie is het belangrijk dat je over de competenties beschikt die een Docent civiele techniek nodig heeft om succesvol te werken. Sommige van deze competenties zal je van nature hebben, maar de meeste kan je gewoon aanleren. Hieronder vind je de opleidingen, cursussen en trainingen voor de competenties die een Docent civiele techniek nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Docent civiele techniek

Trainingen & cursussen Accuratesse
Accuratesse
Trainingen & cursussen Analytisch
Analytisch
Trainingen & cursussen Innovatief
Innovatief
Trainingen & cursussen Kritisch
Kritisch
Trainingen & cursussen Motiveren
Motiveren
Trainingen & cursussen Presenteren
Presenteren
Trainingen & cursussen Resultaatgerichtheid
Resultaatgerichtheid

Persoonlijkheid van een Docent civiele techniek

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Docent civiele techniek. Als Docent civiele techniek wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Docent civiele techniek:


zie volledige beschrijving persoonstype Docent civiele techniek

Vakkennis voor een Docent civiele techniek

Het is voor een Docent civiele techniek ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen Docent civiele techniek zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Training & Opleidingen Docent civiele techniek


Werkervaring Docent civiele techniek

Het is voor een startend Docent civiele techniek die net de opleiding heeft afgerond minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Docent civiele techniek is het een pluspunt wanneer er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoalsGeen opleiding Docent civiele techniek, maar iets anders?

Is een opleiding Docent civiele techniek het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.


Opleidingen en Trainingen per vaardigheid Docent civiele techniek

Als je Docent civiele techniek wilt worden, of beter wilt worden in je vak, is het slim op opleidingen of trainingen volgt om je vaardigheden en eigenschappen te versterken. Hieronder vind je de vaardigheidstrainingen en opleidingen voor een Docent civiele techniek


Weten hoe het is om als Docent civiele techniek te werken? Lees het interview

Wanneer je overweegt om een Docent civiele techniek te worden is het een goed idee om te lezen hoe het is om als Docent civiele techniek te werken. Bekijk hier het interview.
Er is helaas nog geen interview geplaatst. Wil je worden geïnterviewd of ken je iemand waarvan je het interview zou willen lezen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Ben jij geschikt om Docent civiele techniek te worden?

Zou je graag Docent civiele techniek willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, ga dan naar onze Baansuggestie tool en vind kansrijke vacatures die bij jouw baanprofiel passen. Zo kom je erachter of een opleiding Docent civiele techniek voor jou een goede keuze is. Misschien zijn er zelfs omschoolvacatures... bekijk het nu!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties!

Ga direct naar