Docent communicatietheorie Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Docent communicatietheorie? Lees de functieomschrijving.

De docent communicatietheorie geeft les in het vak communicatietheorie.

De docent communicatietheorie geeft les op een MBO of HBO opleiding in de richting communicatie, cultuur, of een andere soortgelijke opleiding. De docent communicatietheorie geeft zowel theorie als praktijklessen over alle facetten van het vak communicatietheorie. Zo geeft hij zijn leerlingen/studenten lessen over onderwerpen als onder andere de centrale begrippen in en het ontstaan van communicatietheorie, de belangrijkste communicatietheorieën, de producenten en productieprocessen rond communicatie en de diverse inhouden en mogelijke effecten van communicatie. Zijn voornaamste taak is zijn leerlingen/studenten opleidingen en voorbereiden naar en op een beroep binnen de sector communicatie.

De docent communicatietheorie ontwikkelt over het algemeen zijn eigen lesmateriaal en geeft zijn leerlingen/studenten opdrachten, huiswerk, projecten, toetsen en tentamens en bekijkt deze, bespreekt deze en becijfert deze. Na aanleiding van al deze opdrachten kijkt de docent communicatietheorie naar de studievoortgang en ontwikkelingen van de leerlingen/studenten, bespreekt deze met hen en biedt ze waar nodig individuele begeleiding of extra tips en adviezen.

De docent communicatietheorie heeft verstand van het vak communicatietheorie en weet dit op een interessante, leuke en educatieve manier over te brengen op zijn leerlingen/studenten. Hij let goed op hun studievoortgang en let daarnaast op hun houding en gedrag in de klas en treedt waar nodig streng op wanneer een leerling/student zich vervelend gedraagt om de orde in de klas te bewaren of herstellen.

Naast zijn werkzaamheden in de klas kan de docent communicatietheorie de leerlingen/studenten ook op stage bezoeken om te kijken hoe het daar met ze gaat en om hun vordering met de stagebegeleider te bespreken. Ook zal hij aanwezig zijn tijdens vergaderingen met collega's om de school, de opleiding en de leerlingen/studenten te bespreken en te kijken naar eventuele verbeterpunten binnen de opleiding en school.

Wil je werken als Docent communicatietheorie?

Werk je al als Docent communicatietheorie en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Docent communicatietheorie worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Docent communicatietheorie, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Docent communicatietheorie in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

 • Collega's
 • Directeur van de school
 • Leerlingen/studenten
 • Stagebegeleiders
 • Mensen uit het vak

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €1600 tot €2200

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Docent communicatietheorie

Wat verdient een Docent communicatietheorie?

De docent communicatietheorie verdient tussen de €1600,- en €2200,- bruto per maand, afhankelijk van het aantal jaren werkervaring en de school waar hij werkzaam is.

Salarisschaal Docent communicatietheorie

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Docent communicatietheorie

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Docent communicatietheorie

Hoe goed is de toekomst voor de Docent communicatietheorie? 

Het arbeidsmarktperspectief en de werkgelegenheid voor de docent communicatietheorie is gemiddeld. Er is voldoende werkgelegenheid op de verschillende MBO en HBO opleidingen.

Naast zijn werkzaamheden in de klas kan de docent communicatietheorie ook een mentorrol op zich nemen op de opleiding waar hij werkt.

Baankans Docent communicatietheorie

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Docent communicatietheorie worden: Opleidingen tot Docent communicatietheorie

Hoe word je een Docent communicatietheorie? 

De docent communicatietheorie heeft zelf een WO of HBO opleiding communicatie gedaan (bijvoorbeeld ''communicatiewetenschap'', ''communicatie'', ''communicatie en Informatiewetenschappen'' of ''Tekst en communicatie'') en is na enige jaren praktijkervaring les gaan geven als docent communicatietheorie.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Docent communicatietheorie

Meer opleidingen Docent communicatietheorie

Weet je nog niet of je Docent communicatietheorie wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Docent communicatietheorie of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Docent communicatietheorie

Met wie werkt een Docent communicatietheorie samen? 

Het netwerk van de docent communicatietheorie bestaat uit zijn collega's, de directeur van de school, zijn leerlingen/studenten, de stagebegeleiders op de stagebedrijven, mensen uit het vak en ouders van leerlingen/studenten tijdens ouderavonden.


 • Collega's
 • Directeur van de school
 • Leerlingen/studenten
 • Stagebegeleiders
 • Mensen uit het vak
Docent communicatietheorie


Organisaties waar een Docent communicatietheorie werkzaam is

Waar werkt een Docent communicatietheorie meestal? 

De docent communicatietheorie werkt op een MBO of HBO opleiding op een school.

Meer weten over werken in de Onderwijs & Training?

Bekijk werken in Onderwijs & Training

Best beoordeelde werkgevers Docent communicatietheorie

Waar kun je het beste werken als Docent communicatietheorie? Hieronder vindt je de best door de Docent communicatietheorie beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Docent communicatietheorie.

Competenties, Skills en Vaardigheden Docent communicatietheorie:

Welke competenties heeft een een Docent communicatietheorie nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Docent communicatietheorie

Wat voor persoonlijkheid heb je als Docent communicatietheorie nodig? 

De docent communicatietheorie is een waarnemer. Hij let goed op de studievoortgang van zijn leerlingen/studenten en daarnaast op de ontwikkelingen binnen de huidige maatschappij en cultuur. Daarnaast is de docent communicatietheorie een gever. Hij geeft zijn kennis en visie op het gebied van het vak communicatietheorie over op zijn leerlingen/studenten en geeft waar nodig individuele begeleiding of extra adviezen en/of tips.

Bekijk de persoonstypen voor Docent communicatietheorie


Gever


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Docent communicatietheorie

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Docent communicatietheorie

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Docent communicatietheorie

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Docent communicatietheorie

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Docent communicatietheorie dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Docent communicatietheorie belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Docent communicatietheorie. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Docent communicatietheorie iets voor je?

Zou je graag Docent communicatietheorie willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Docent communicatietheorie bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Docent communicatietheorie

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar