Docent communicatietheorie Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Docent communicatietheorie? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep docent communicatietheorie. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je docent communicatietheorie wordt.

 

Wat is een Docent communicatietheorie?

De docent communicatietheorie geeft les in het vak communicatietheorie.

De docent communicatietheorie geeft les op een MBO of HBO opleiding in de richting communicatie, cultuur, of een andere soortgelijke opleiding. De docent communicatietheorie geeft zowel theorie als praktijklessen over alle facetten van het vak communicatietheorie. Zo geeft hij zijn leerlingen/studenten lessen over onderwerpen als onder andere de centrale begrippen in en het ontstaan van communicatietheorie, de belangrijkste communicatietheorieën, de producenten en productieprocessen rond communicatie en de diverse inhouden en mogelijke effecten van communicatie. Zijn voornaamste taak is zijn leerlingen/studenten opleidingen en voorbereiden naar en op een beroep binnen de sector communicatie.

De docent communicatietheorie ontwikkelt over het algemeen zijn eigen lesmateriaal en geeft zijn leerlingen/studenten opdrachten, huiswerk, projecten, toetsen en tentamens en bekijkt deze, bespreekt deze en becijfert deze. Na aanleiding van al deze opdrachten kijkt de docent communicatietheorie naar de studievoortgang en ontwikkelingen van de leerlingen/studenten, bespreekt deze met hen en biedt ze waar nodig individuele begeleiding of extra tips en adviezen.

De docent communicatietheorie heeft verstand van het vak communicatietheorie en weet dit op een interessante, leuke en educatieve manier over te brengen op zijn leerlingen/studenten. Hij let goed op hun studievoortgang en let daarnaast op hun houding en gedrag in de klas en treedt waar nodig streng op wanneer een leerling/student zich vervelend gedraagt om de orde in de klas te bewaren of herstellen.

Naast zijn werkzaamheden in de klas kan de docent communicatietheorie de leerlingen/studenten ook op stage bezoeken om te kijken hoe het daar met ze gaat en om hun vordering met de stagebegeleider te bespreken. Ook zal hij aanwezig zijn tijdens vergaderingen met collega's om de school, de opleiding en de leerlingen/studenten te bespreken en te kijken naar eventuele verbeterpunten binnen de opleiding en school.Wil je werken als Docent communicatietheorie?

Werk je al als Docent communicatietheorie en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Docent communicatietheorie worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Docent communicatietheorie, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Docent communicatietheorie in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

 • Collega's
 • Directeur van de school
 • Leerlingen/studenten
 • Stagebegeleiders
 • Mensen uit het vak

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €1600 tot €2200

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Docent communicatietheorie

Wat verdient een Docent communicatietheorie?

De docent communicatietheorie verdient tussen de €1600,- en €2200,- bruto per maand, afhankelijk van het aantal jaren werkervaring en de school waar hij werkzaam is.

Salarisschaal Docent communicatietheorie

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Docent communicatietheorie

Er zijn geen vacatures Docent communicatietheorie aanwezig. Je kan wel meer informatie vinden over de branche waar een Docent communicatietheorie in werkt.

Meer weten over de sector waar een Docent communicatietheorie in werkt

Bekijk werken in Onderwijs

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Docent communicatietheorie

Wat is de toekomst van Docent communicatietheorie?

Het arbeidsmarktperspectief en de werkgelegenheid voor de docent communicatietheorie is gemiddeld. Er is voldoende werkgelegenheid op de verschillende MBO en HBO opleidingen.

Naast zijn werkzaamheden in de klas kan de docent communicatietheorie ook een mentorrol op zich nemen op de opleiding waar hij werkt.

Baankans Docent communicatietheorie

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Docent communicatietheorie worden: Opleidingen tot Docent communicatietheorie

Wil je Docent communicatietheorie worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Docent communicatietheorie.

Hoe word je een Docent communicatietheorie? 

De docent communicatietheorie heeft zelf een WO of HBO opleiding communicatie gedaan (bijvoorbeeld ''communicatiewetenschap'', ''communicatie'', ''communicatie en Informatiewetenschappen'' of ''Tekst en communicatie'') en is na enige jaren praktijkervaring les gaan geven als docent communicatietheorie.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Docent communicatietheorie

Er zijn geen opleidingen Docent communicatietheorie aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Docent communicatietheorie in werkt

Bekijk alle opleidingen Onderwijs

Omscholen of doorgroeien tot Docent communicatietheorie

Als je Docent communicatietheorie wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Docent communicatietheorie zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Docent communicatietheorie

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Docent communicatietheorie?

Competenties en Vaardigheden Docent communicatietheorie

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Docent communicatietheorie nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Docent communicatietheorie nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Docent communicatietheorie

Trainingen & cursussen Coachen
Coachen
Trainingen & cursussen Initiatief ontplooien
Initiatief ontplooien
Trainingen & cursussen Kritisch
Kritisch
Trainingen & cursussen Luisteren
Luisteren
Trainingen & cursussen Motiveren
Motiveren
Trainingen & cursussen Omgaan met details
Omgaan met details
Trainingen & cursussen Plannen en organiseren
Plannen en organiseren
Trainingen & cursussen Presenteren
Presenteren
Trainingen & cursussen Resultaatgerichtheid
Resultaatgerichtheid
Trainingen & cursussen Uitdrukkingsvaardigheid
Uitdrukkingsvaardigheid

Persoonlijkheid van een Docent communicatietheorie

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Docent communicatietheorie. Als Docent communicatietheorie wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Docent communicatietheorie:


zie volledige beschrijving persoonstype Docent communicatietheorie

Vakkennis voor een Docent communicatietheorie

Het is voor een Docent communicatietheorie ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Docent communicatietheorie zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Docent communicatietheorie


Werkervaring Docent communicatietheorie

Het is voor een startend Docent communicatietheorie die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Docent communicatietheorie is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals Docent communicatie, Docent ethiek .

Iets anders leren?

Is Docent communicatietheorie het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Docent communicatietheorie

Met wie werkt een Docent communicatietheorie samen? 

Het netwerk van de docent communicatietheorie bestaat uit zijn collega's, de directeur van de school, zijn leerlingen/studenten, de stagebegeleiders op de stagebedrijven, mensen uit het vak en ouders van leerlingen/studenten tijdens ouderavonden.


 • Collega's
 • Directeur van de school
 • Leerlingen/studenten
 • Stagebegeleiders
 • Mensen uit het vak
Docent communicatietheorie


Organisaties waar een Docent communicatietheorie werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Docent communicatietheorie meestal werkt.

Waar werkt een Docent communicatietheorie?

De docent communicatietheorie werkt op een MBO of HBO opleiding op een school.

Meer weten over werken in de Onderwijs & Training?

Bekijk werken in Onderwijs & Training

Best beoordeelde werkgevers Docent communicatietheorie

Waar kun je het beste werken als Docent communicatietheorie? Hieronder vind je de best door de Docent communicatietheorie beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Docent communicatietheorie.

Competenties, Skills en Vaardigheden Docent communicatietheorie:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Docent communicatietheorie.

Welke competenties heeft een Docent communicatietheorie nodig?

Een Docent communicatietheorie heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Docent communicatietheorie

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Docent communicatietheorie passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Docent communicatietheorie nodig? 

De docent communicatietheorie is een waarnemer. Hij let goed op de studievoortgang van zijn leerlingen/studenten en daarnaast op de ontwikkelingen binnen de huidige maatschappij en cultuur. Daarnaast is de docent communicatietheorie een gever. Hij geeft zijn kennis en visie op het gebied van het vak communicatietheorie over op zijn leerlingen/studenten en geeft waar nodig individuele begeleiding of extra adviezen en/of tips.

Bekijk de persoonstypen voor Docent communicatietheorie


Gever


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Docent communicatietheorie

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Docent communicatietheorie

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Docent communicatietheorie

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Docent communicatietheorie

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Docent communicatietheorie dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Docent communicatietheorie belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Docent communicatietheorie. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Docent communicatietheorie iets voor je?

Zou je graag Docent communicatietheorie willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Docent communicatietheorie bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Docent communicatietheorie

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar