Docent consumentenrecht Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Docent consumentenrecht? Lees de functieomschrijving.

De docent consumentenrecht geeft les in het vak consumentenrecht.

De docent consumentenrecht geeft les op een MBO of HBO opleiding in de richting rechten, sociaal juridische dienstverlening of een andere soortgelijke juridische opleiding. Ook kan de docent consumentenrecht cursussen/trainingen in consumentenrecht geven. De docent consumentenrecht geeft theorieles over alle facetten van het vak consumentenrecht. Dit vak richt zich op onderwerpen als de rechten en plichten van een klant en regels na, voor en tijdens een koop van de consument (waaronder bijvoorbeeld garantierecht) en de aard, ratio en grondslagen van het consumentenrecht. De docent consumentenrecht leert zijn leerlingen/studenten alles over consumentenrecht zodat zij deze kennis binnen hun toekomstige beroep binnen de juridische sector kunnen gebruiken.

De docent consumentenrecht ontwikkelt over het algemeen met behulp van bestaand lesmateriaal zijn eigen lesmateriaal of maakt gebruik van bestaand lesmateriaal en geeft zijn leerlingen/studenten opdrachten, huiswerk, toetsen en tentamens die hij vervolgens nakijkt, bespreekt en becijfert. De docent consumentenrecht kijkt naar aanleiding van deze resultaten naar de studievoortgang en ontwikkeling van zijn leerlingen/studenten, bespreekt deze met ze en geeft ze waar nodig individuele begeleiding.

De docent consumentenrecht heeft zelf verstand van het vak consumentenrecht en de juridische sector en weet zijn kennis op een interessante, begrijpelijke en educatieve manier op zijn leerlingen/studenten over te brengen. Daarnaast durft hij ook streng op te treden wanneer een leerling/student zich niet goed gedraagt om de orde in de klas te bewaren.

Naast zijn werkzaamheden in de klas zal de docent consumentenrecht ook aanwezig zijn tijdens vergaderingen met collega's waarin de opleiding, de leerlingen/studenten en de school worden besproken en wordt gekeken naar eventuele verbeterpunten binnen de opleiding en de school.

Wil je werken als Docent consumentenrecht?

Werk je al als Docent consumentenrecht en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Docent consumentenrecht worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Docent consumentenrecht, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!

Bekijk de vacatures Bekijk de opleidingen Bekijk salarisinfo Vind de beste werkgevers

Alles over het beroep Docent consumentenrecht in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

 • Leerlingen/studenten
 • Collega's
 • Directeur van de school
 • Mensen uit het vak

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €1500 tot €2200

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Docent consumentenrecht

Wat verdient een Docent consumentenrecht?

Het salaris van de docent consumentenrecht ligt tussen de €1500,- en €2200,- bruto per maand, afhankelijk van de school waar hij werkzaam is en het aantal jaren werkervaring. Voor het salaris van de docent consumentenrecht die alleen cursussen/trainingen geeft valt geen specifieke salarisindicatie te geven omdat hij over het algemeen zijn eigen salaris mag bepalen.

Salarisschaal Docent consumentenrecht

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Docent consumentenrecht

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Docent consumentenrecht

Hoe goed is de toekomst voor de Docent consumentenrecht? 

Het arbeidsmarktperspectief voor de docent consumentenrecht is gemiddeld. Er is voldoende werkgelegenheid op de verschillende MBO en HBO opleidingen voor de docent consumentenrecht met relevante werkervaring of relevante diploma's. Ook kan de docent consumentenrecht cursussen/trainingen consumentenrecht geven.

Daarnaast kan de docent consumentenrecht doorgroeien binnen het onderwijs door naast zijn werkzaamheden in de klas ook een mentorrol op zich te nemen of kan hij nog een studie volgen/doorleren en vervolgens ook les op een Hogeschool consumentenrecht gaan geven.

Baankans Docent consumentenrecht

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Docent consumentenrecht worden: Opleidingen tot Docent consumentenrecht

Hoe word je een Docent consumentenrecht? 

De docent consumentenrecht heeft een opleiding ''Arbeidsrecht'', ''Bedrijfsrecht'', ''Nederlands Recht'' of een andere soortgelijke juridische opleiding gevolgd (WO, vierjarig) of heeft de opleiding ''Sociaal Juridische Dienstverlening'' (HBO, vierjarig) gevolgd en is na het behalen van een onderwijsbevoegdheid of na praktijkervaring les gaan geven.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Docent consumentenrecht

Meer opleidingen Docent consumentenrecht

Weet je nog niet of je Docent consumentenrecht wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Docent consumentenrecht of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Docent consumentenrecht

Met wie werkt een Docent consumentenrecht samen? 

Het netwerk van de docent consumentenrecht bestaat uit zijn leerlingen/studenten, zijn collega's, de directeur van de school en mensen uit het vak die op school komen spreken


 • Leerlingen/studenten
 • Collega's
 • Directeur van de school
 • Mensen uit het vak
Docent consumentenrecht


Organisaties waar een Docent consumentenrecht werkzaam is

Waar werkt een Docent consumentenrecht meestal? 

De docent consumentenrecht werkt op een MBO of HBO opleiding op een school.

Meer weten over werken in de Onderwijs & Training?

Bekijk werken in Onderwijs & Training

Best beoordeelde werkgevers Docent consumentenrecht

Waar kun je het beste werken als Docent consumentenrecht? Hieronder vindt je de best door de Docent consumentenrecht beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Docent consumentenrecht.

Competenties, Skills en Vaardigheden Docent consumentenrecht:

Welke competenties heeft een een Docent consumentenrecht nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Docent consumentenrecht

Wat voor persoonlijkheid heb je als Docent consumentenrecht nodig? 

De docent consumentenrecht is een waarnemer. Hij let goed op de ontwikkelingen binnen de maatschappij om dit te verwerken in zijn lesmateriaal en let daarnaast goed op de studievoortgang en ontwikkeling van zijn leerlingen/studenten. Daarnaast is de docent consumentenrecht een gever. Hij geeft zijn kennis op het gebied van consumentenrechten over op zijn leerlingen/studenten en biedt en geeft ze waar nodig individuele begeleiding.

Bekijk de persoonstypen voor Docent consumentenrecht


Gever


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Docent consumentenrecht

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Docent consumentenrecht

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Docent consumentenrecht

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Docent consumentenrecht

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Docent consumentenrecht dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Docent consumentenrecht belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Docent consumentenrecht. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Docent consumentenrecht iets voor je?

Zou je graag Docent consumentenrecht willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Docent consumentenrecht bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Docent consumentenrecht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar