Docent consumptieve techniek Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Docent consumptieve techniek? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep docent consumptieve techniek. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je docent consumptieve techniek wordt.

 

Wat is een Docent consumptieve techniek?

De docent consumptieve techniek geeft les in het vak consumptieve techniek.

De docent consumptieve techniek geeft les op een VMBO of MBO opleiding in de richting horeca of de richting bakkerij. De docent consumptieve techniek geeft zowel theorie als praktijkles in alle facetten van het vak docent consumptieve techniek. Hij leert zijn leerlingen/studenten onder andere alles over de productie van grondstoffen, de bereiding van halffabricaten en eindproducten en geeft les in onder andere voedingsleer, voedingschemie, hygiëne en microbiologie. De voornaamste taak van de docent consumptieve techniek is zijn leerlingen/studenten voorbereiden en zich laten ontwikkelen op het gebied van consumptieve techniek zodat zij na het behalen van het diploma meteen aan de slag kunnen in de horeca of in een bakkerij.

De docent consumptieve techniek ontwikkelt over het algemeen zijn eigen lesmateriaal. Hij geeft zijn leerlingen/studenten opdrachten, huiswerk, toetsen en tentamens die hij vervolgens nakijkt, bespreekt en eventueel becijfert. Naar aanleiding van dit werk kijkt de docent consumptieve techniek naar de studievoortgang en de ontwikkeling van zijn leerlingen/studenten, spreekt ze daarop aan en biedt ze eventueel extra individuele of groepsgerichte begeleiding.

De docent consumptieve techniek heeft zelf verstand van consumptieve techniek en weet zijn kennis op een interessante, leuke en educatieve manier op zijn leerlingen/studenten over te brengen. Daarnaast neemt hij altijd de leiding in de klas en durft hij streng op te treden wanneer een leerling/student zich vervelend gedraagt om de orde in de klas te bewaren of te herstellen.

Naast zijn werkzaamheden in de klas gaat de docent consumptieve techniek ook op stagebezoek wanneer zijn leerlingen/studenten stage lopen en zal hij aanwezig zijn bij vergaderingen met collega's om de opleidingen, de school en de leerlingen/studenten te bespreken en te kijken naar eventuele verbeterpunten binnen de opleiding en school.Wil je werken als Docent consumptieve techniek?

Werk je al als Docent consumptieve techniek en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Docent consumptieve techniek worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Docent consumptieve techniek, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Docent consumptieve techniek in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

 • Leerlingen/studenten
 • Mensen van het stagebedrijf
 • Collega's
 • Directeur van de school
 • Ouders van leerlingen/studenten tijdens ouderavonden

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €1500 tot €2100

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Docent consumptieve techniek

Wat verdient een Docent consumptieve techniek?

De docent consumptieve techniek verdient tussen de €1500,- en €2100,- bruto per maand, afhankelijk van de school waar hij werkt en het aantal jaren werkervaring.

Salarisschaal Docent consumptieve techniek

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Docent consumptieve techniek

Er zijn geen vacatures Docent consumptieve techniek aanwezig. Je kan wel meer informatie vinden over de branche waar een Docent consumptieve techniek in werkt.

Meer weten over de sector waar een Docent consumptieve techniek in werkt

Bekijk werken in Horeca

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Docent consumptieve techniek

Wat is de toekomst van Docent consumptieve techniek?

Het arbeidsmarktperspectief en de werkgelegenheid voor de docent consumptieve techniek is goed. Er is veel werkgelegenheid voor de docent consumptieve techniek omdat er veel opleidingen zijn in de sector horeca en bakkerij.

Daarnaast kan de docent consumptieve techniek doorgroeien door bijvoorbeeld ook een mentorrol op zich te nemen.

Baankans Docent consumptieve techniek

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Docent consumptieve techniek worden: Opleidingen tot Docent consumptieve techniek

Wil je Docent consumptieve techniek worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Docent consumptieve techniek.

Hoe word je een Docent consumptieve techniek? 

De docent consumptieve techniek heeft een opleiding ''Leraar Consumptieve Techniek I en II'' gevolgd. Deze opleiding is HBO en vierjarig.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Docent consumptieve techniek

Er zijn geen opleidingen Docent consumptieve techniek aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Docent consumptieve techniek in werkt

Bekijk alle opleidingen Horeca

Omscholen of doorgroeien tot Docent consumptieve techniek

Als je Docent consumptieve techniek wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Docent consumptieve techniek zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Docent consumptieve techniek

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Docent consumptieve techniek?

Competenties en Vaardigheden Docent consumptieve techniek

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Docent consumptieve techniek nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Docent consumptieve techniek nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Docent consumptieve techniek

Trainingen & cursussen Coachen
Coachen
Trainingen & cursussen Inzicht in omgeving
Inzicht in omgeving
Trainingen & cursussen Kritisch
Kritisch
Trainingen & cursussen Luisteren
Luisteren
Trainingen & cursussen Motiveren
Motiveren
Trainingen & cursussen Omgaan met details
Omgaan met details
Trainingen & cursussen Overtuigen
Overtuigen
Trainingen & cursussen Plannen en organiseren
Plannen en organiseren
Trainingen & cursussen Presenteren
Presenteren
Trainingen & cursussen Resultaatgerichtheid
Resultaatgerichtheid
Trainingen & cursussen Uitdrukkingsvaardigheid
Uitdrukkingsvaardigheid

Persoonlijkheid van een Docent consumptieve techniek

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Docent consumptieve techniek. Als Docent consumptieve techniek wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Docent consumptieve techniek:


zie volledige beschrijving persoonstype Docent consumptieve techniek

Vakkennis voor een Docent consumptieve techniek

Het is voor een Docent consumptieve techniek ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Docent consumptieve techniek zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Docent consumptieve techniek


Werkervaring Docent consumptieve techniek

Het is voor een startend Docent consumptieve techniek die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Docent consumptieve techniek is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals Banketbakker, Docent hotelmanagement, Docent toerisme en recreatie .

Iets anders leren?

Is Docent consumptieve techniek het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Docent consumptieve techniek

Met wie werkt een Docent consumptieve techniek samen? 

Het netwerk van de docent consumptieve techniek bestaat uit zijn leerlingen/studenten, de mensen van het stagebedrijf, de directeur van de school, de ouders van leerlingen/studenten bij ouderavonden en zijn collega's.


 • Leerlingen/studenten
 • Mensen van het stagebedrijf
 • Collega's
 • Directeur van de school
 • Ouders van leerlingen/studenten tijdens ouderavonden
Docent consumptieve techniek


Organisaties waar een Docent consumptieve techniek werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Docent consumptieve techniek meestal werkt.

Waar werkt een Docent consumptieve techniek?

De docent consumptieve techniek werkt op een VMBO of MBO opleiding op een school.

Meer weten over werken in de Onderwijs & Training?

Bekijk werken in Onderwijs & Training

Best beoordeelde werkgevers Docent consumptieve techniek

Waar kun je het beste werken als Docent consumptieve techniek? Hieronder vind je de best door de Docent consumptieve techniek beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Docent consumptieve techniek.

Competenties, Skills en Vaardigheden Docent consumptieve techniek:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Docent consumptieve techniek.

Welke competenties heeft een Docent consumptieve techniek nodig?

Een Docent consumptieve techniek heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Docent consumptieve techniek

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Docent consumptieve techniek passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Docent consumptieve techniek nodig? 

De docent consumptieve techniek is een gever. Hij geeft zijn kennis op het gebied van consumptieve techniek over op zijn leerlingen/studenten en bereidt ze voor op een beroep in de horeca of in een bakkerij. Ook biedt hij zijn leerlingen individuele begeleiding.

Daarnaast is de docent consumptieve techniek een waarnemer. Hij let goed op de ontwikkeling/studievoortgang van zijn leerlingen/studenten om te kijken waar zij zijn in het lesprogramma en of ze hard genoeg werken en vorderen.

Bekijk de persoonstypen voor Docent consumptieve techniek


Gever


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Docent consumptieve techniek

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Docent consumptieve techniek

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Docent consumptieve techniek

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Docent consumptieve techniek

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Docent consumptieve techniek dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Docent consumptieve techniek belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Docent consumptieve techniek. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Docent consumptieve techniek iets voor je?

Zou je graag Docent consumptieve techniek willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Docent consumptieve techniek bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Docent consumptieve techniek

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar