Docent controleleer Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Docent controleleer? Lees de functieomschrijving.

De docent controleleer geeft les in het vak controleleer.

De docent controleleer geeft les op een MBO of HBO opleiding op een school op de opleiding accountancy, bedrijfseconomie of een andere soortgelijke opleiding. De docent controleleer geeft les in alle facetten van het vak controleleer. In dit vak leren leerlingen/studenten waar ze op moeten letten bij een controleopdracht.

De docent controleleer ontwikkelt zijn eigen lesmateriaal of maakt gebruik van bestaand lesmateriaal en geeft zijn leerlingen/studenten theorielessen, opdrachten, toetsen, tentamens, praktijkopdrachten en huiswerk die hij vervolgens nakijkt, bespreekt en waar nodig becijfert. Naar aanleiding van deze resultaten kan de docent controleleer de studievoortgang van zijn leerlingen/studenten nauwgezet bijhouden en hier met ze over spreken om te kijken of het goed gaat en wat er eventueel moet gebeuren als de leerling/student in kwestie er niet zo goed voorstaat.

De docent controleleer heeft verstand van het vak controleleer en weet dit op een leuke, interessante en educatieve manier op zijn leerlingen/studenten over te brengen. Daarnaast weet hij de leerlingen/studenten goed te begeleiden tijdens projecten en durft hij streng op te treden wanneer een leerling/student de orde in de klas verstoord om de orde in de klas weer te herstellen.

Naast zijn werkzaamheden in de klas zal de docent controleleer ook aanwezig zijn tijdens vergaderingen met collega's (waarin hij de opleidingen en de school bespreekt en kijkt naar verbeterpunten en daarnaast praat over de studievoortgang van de leerlingen/studenten) en gaat hij eventueel ook op stagebezoek wanneer zijn leerlingen/studenten stage lopen.

Wil je werken als Docent controleleer?

Werk je al als Docent controleleer en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Docent controleleer worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Docent controleleer, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Docent controleleer in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

 • Collega's
 • Directeur van de school
 • Leerlingen/studenten
 • Stagebegeleiders
 • Mensen uit het vak

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €1600 tot €2200

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Docent controleleer

Wat verdient een Docent controleleer?

De docent controleleer verdient, afhankelijk van de school waar hij werkzaam is en het aantal jaren werkervaring, tussen de €1600,- en €2200,- bruto per maand.

Salarisschaal Docent controleleer

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Docent controleleer

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Docent controleleer

Hoe goed is de toekomst voor de Docent controleleer? 

Het arbeidsmarktperspectief voor de docent controleleer is goed. Er is voldoende werkgelegenheid op de verschillende MBO en HBO opleidingen accountancy en daarnaast kan de docent controleleer zich (na eventueel zich ook in dit vak gespecialiseerd te hebben) ook in andere economische vakken les gaan geven. Daarnaast kan de docent controleleer naast zijn rol als docent ook nog een andere rol binnen het onderwijs op zich nemen (waaronder bijvoorbeeld een mentorrol).

Baankans Docent controleleer

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Docent controleleer worden: Opleidingen tot Docent controleleer

Hoe word je een Docent controleleer? 

De docent controleleer heeft een WO opleiding ''controleleer'', ''Accountancy and Control'', ''Accountancy and controlling'', ''Leraar 1e graad economie en bedrijfswetenschappen'' gevolgd of de HBO opleiding ''Leraar bedrijfseconomie'' gevolgd. Al deze opleidingen zijn over het algemeen vierjarig.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Docent controleleer

Meer opleidingen Docent controleleer

Weet je nog niet of je Docent controleleer wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Docent controleleer of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Docent controleleer

Met wie werkt een Docent controleleer samen? 

Het netwerk van de docent controleleer bestaat uit zijn collega's, de directeur van de school, de leerlingen/studenten, stagebegeleiders (wanneer hij zijn leerlingen/studenten op stage bezoekt om daar over de stagevoortgang te spreken) en mensen uit het vak die op school komen spreken.


 • Collega's
 • Directeur van de school
 • Leerlingen/studenten
 • Stagebegeleiders
 • Mensen uit het vak
Docent controleleer


Organisaties waar een Docent controleleer werkzaam is

Waar werkt een Docent controleleer meestal? 

De docent controleleer werkt op een MBO of HBO opleiding op een school.

Meer weten over werken in de Onderwijs & Training?

Bekijk werken in Onderwijs & Training

Best beoordeelde werkgevers Docent controleleer

Waar kun je het beste werken als Docent controleleer? Hieronder vindt je de best door de Docent controleleer beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Docent controleleer.

Competenties, Skills en Vaardigheden Docent controleleer:

Welke competenties heeft een een Docent controleleer nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Docent controleleer

Wat voor persoonlijkheid heb je als Docent controleleer nodig? 

De docent controleleer is een waarnemer. Hij let goed op de klas, begeleidt ze bij projecten en let goed op de studievoortgang van zijn leerlingen/studenten. Daarnaast houdt hij goed in de gaten wie zich goed gedraagt en wie niet om dit met de andere collega's en met de leerling/student in kwestie zelf te bespreken.

Ook is de docent controleleer een gever. Hij geeft zijn kennis en visie op het vak controleleer over op zijn leerlingen/studenten en biedt waar nodig individuele begeleiding of extra tips en adviezen.

Bekijk de persoonstypen voor Docent controleleer


Gever


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Docent controleleer

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Docent controleleer

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Docent controleleer

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Docent controleleer

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Docent controleleer dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Docent controleleer belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Docent controleleer. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Docent controleleer iets voor je?

Zou je graag Docent controleleer willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Docent controleleer bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Docent controleleer

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar