Docent creatief schrijven Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Docent creatief schrijven? Lees de functieomschrijving.

De docent creatief schrijven geeft les in het vak creatief schrijven.

De docent creatief schrijven geeft les op een VMBO, HAVO of VWO school, het gymnasium, het volwassenenonderwijs of geeft les op een MBO of HBO opleiding in de richting journalistiek, creatief schrijven, writing for performance of een andere kunst, cultuur of schrijfopleiding. Ook kan de docent creatief schrijven freelance (of voor een centrum voor de kunsten) cursussen/workshops/lessen creatief schrijven geven.

De docent creatief schrijven geeft les in het alle facetten van het vak creatief schrijven. Hij leert zijn leerlingen/studenten alles over het schrijven van onder andere columns, verhalen en gedichten. Daarnaast geeft de docent creatief schrijven ook les in het leren schrijven (de grammaticale regels, goed Nederlands en de didactiek), laat hij de leerlingen/studenten specifieke dingen lezen en geeft hij les in het leren schrijven voor doelgroepen (bijvoorbeeld proza voor kinderen of jongeren). Door deze lessen leren de studenten/leerlingen zich ontwikkelen binnen het vak creatief schrijven. De docent creatief schrijven leert zijn leerlingen/studenten de basiskennis van de verschillende onderdelen die bij het schrijven komen kijken. Tijdens deze lessen kunnen de leerlingen/studenten leren welke schrijfstijl het beste bij hun past en zich binnen die stijl meer ontwikkelen (door bijvoorbeeld cursussen of lessen/opleidingen in die precieze schrijfrichting te volgen).

De docent creatief schrijven ontwikkelt zijn eigen lesmateriaal en geeft zijn leerlingen/studenten opdrachten, projecten, toetsen en tentamens die hij zelf ook nakijkt, bespreekt en becijfert. Naar aanleiding van de klassikale lessen en de cijfers van de leerlingen/studenten kijkt hij naar de ontwikkeling van zijn leerlingen/studenten en geeft ze waar nodig extra individuele begeleiding.

De docent creatief schrijven heeft zelf ervaring op het gebied van creatief schrijven, heeft veel kennis van de verschillende onderdelen van het vak en kan dit op een interessante, leuke en educatieve manier op de leerlingen/studenten overbrengen. Daarnaast durft hij strengt op te treden wanneer iemand in de klas de orde verstoort.

Naast het werk in de klas zal de docent creatief schrijven ook aanwezig zijn bij vergaderingen met collega's om de opleiding en de school te bespreken.

 

Wil je werken als Docent creatief schrijven?

Werk je al als Docent creatief schrijven en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Docent creatief schrijven worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Docent creatief schrijven, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Docent creatief schrijven in één oogopslag

Persoonstype:

Netwerk:

 • Leerlingen/studenten
 • Collega's
 • Directeur van de school
 • Ouders van leerlingen

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €1200 tot €1900

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Docent creatief schrijven

Wat verdient een Docent creatief schrijven?

De docent creatief schrijven die op een school werkt verdient tussen de €1200,- en €1900,- bruto per maand, afhankelijk van de school en het aantal jaren werkervaring. De docent creatief schrijven die freelance cursussen en/of workshops en lessen geeft mag zijn eigen prijs bepalen; voor de freelance docent creatief schrijven valt dus geen specifieke indicatie te geven.

Salarisschaal Docent creatief schrijven

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Docent creatief schrijven

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Docent creatief schrijven

Hoe goed is de toekomst voor de Docent creatief schrijven? 

Het arbeidsmarktperspectief voor de docent creatief schrijven is gemiddeld. Er is voldoende werkgelegenheid op de verschillende scholen en daarnaast kan de docent creatief schrijven ook gaan werken bij een centrum voor de kunsten of freelance cursussen/workshops/lessen gaan geven.

De docent creatief schrijven kan meerdere rollen (waaronder die van mentor) op zich nemen en zo doorgroeien binnen het onderwijs en/of naast het onderwijs ook blijven werken als creatief schrijver.

Baankans Docent creatief schrijven

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Docent creatief schrijven worden: Opleidingen tot Docent creatief schrijven

Hoe word je een Docent creatief schrijven? 

De docent creatief schrijven heeft een opleiding ''Docent Creatief Schrijven'' (kaderopleiding amateurkunst), of een andere docentopleiding gevolgd en daar een onderwijsbevoegdheid gehaald (hbo, vierjarig), heeft zelf een creatieve schrijfopleiding gevolgd (bijvoorbeeld ''Writing for Performance) of heeft zelf jaren als creatief schrijver gewerkt en is nu uit de praktijk gestapt om les te gaan geven.

De 1 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Docent creatief schrijven

Video & Animatie
Met bewegende content kun je snel complexe boodschappen overbrengen. En vaak is het nog leuk om naar te kijken ook. Denk aan flashy video’s en animaties, zo’n bewegende banner of
Meer opleidingen Docent creatief schrijven

Weet je nog niet of je Docent creatief schrijven wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Docent creatief schrijven of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Docent creatief schrijven

Met wie werkt een Docent creatief schrijven samen? 

Het netwerk van de docent creatief schrijven bestaat uit zijn leerlingen/studenten, zijn collega's en (als hij op een school werkt) de directeur van de school. Ook kan zijn netwerk bestaan uit ouders van leerlingen die op de school komen op ouderavonden om de ontwikkeling van hun kind met de docent creatief schrijven te bespreken.


 • Leerlingen/studenten
 • Collega's
 • Directeur van de school
 • Ouders van leerlingen
Docent creatief schrijven


Organisaties waar een Docent creatief schrijven werkzaam is

Waar werkt een Docent creatief schrijven meestal? 

De docent creatief schrijven werkt op het voortgezet onderwijs, het gymnasium, het volwassenenonderwijs, een MBO of HBO opleiding in de richting journalistiek, writing for performance of een soortgelijke opleiding, geeft cursussen/workshops/lessen op een centrum voor de kunsten of geeft freelance cursussen/workshops/lessen.

Meer weten over werken in de Creatief & Design?

Bekijk werken in Creatief & Design

Best beoordeelde werkgevers Docent creatief schrijven

Waar kun je het beste werken als Docent creatief schrijven? Hieronder vindt je de best door de Docent creatief schrijven beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Docent creatief schrijven.

Competenties, Skills en Vaardigheden Docent creatief schrijven:

Welke competenties heeft een een Docent creatief schrijven nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Docent creatief schrijven

Wat voor persoonlijkheid heb je als Docent creatief schrijven nodig? 

De docent creatief schrijven is een gever. Hij geeft zijn kennis op het gebied van creatief schrijven over op zijn leerlingen/studenten, helpt ze zich binnen het vak te ontwikkelen en geeft ze waar nodig individuele begeleiding.

Daarnaast is de docent creatief schrijven een levensgenieter. Hij heeft van zijn hobby zijn beroep gemaakt en mag in een vak wat hem ligt en waar hij van houdt les gaan geven aan mensen en zijn kennis op hen overbrengen om hen te helpen bij hun ontwikkeling binnen het vakgebied.

Bekijk de persoonstypen voor Docent creatief schrijven


Gever


Lees meer

Levensgenieter


Lees meer

Interview met een Docent creatief schrijven

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Docent creatief schrijven

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Docent creatief schrijven

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Docent creatief schrijven

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Docent creatief schrijven dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Docent creatief schrijven belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Docent creatief schrijven. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Docent creatief schrijven iets voor je?

Zou je graag Docent creatief schrijven willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Docent creatief schrijven bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Docent creatief schrijven

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar