Docent creatief schrijven: Salaris, Opleiding, Taken & Vaardigheden

Docent creatief schrijven: Salaris, Opleiding, Taken & Vaardigheden

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep Docent creatief schrijven. Je vindt ook de vaardigheden, competenties en eigenschappen die een Docent creatief schrijven nodig heeft.Wat doet een Docent creatief schrijven? Lees de functieomschrijving.

Wat is een Docent creatief schrijven?

De docent creatief schrijven geeft les in het vak creatief schrijven.

De docent creatief schrijven geeft les op een VMBO, HAVO of VWO school, het gymnasium, het volwassenenonderwijs of geeft les op een MBO of HBO opleiding in de richting journalistiek, creatief schrijven, writing for performance of een andere kunst, cultuur of schrijfopleiding. Ook kan de docent creatief schrijven freelance (of voor een centrum voor de kunsten) cursussen/workshops/lessen creatief schrijven geven.

De docent creatief schrijven geeft les in het alle facetten van het vak creatief schrijven. Hij leert zijn leerlingen/studenten alles over het schrijven van onder andere columns, verhalen en gedichten. Daarnaast geeft de docent creatief schrijven ook les in het leren schrijven (de grammaticale regels, goed Nederlands en de didactiek), laat hij de leerlingen/studenten specifieke dingen lezen en geeft hij les in het leren schrijven voor doelgroepen (bijvoorbeeld proza voor kinderen of jongeren). Door deze lessen leren de studenten/leerlingen zich ontwikkelen binnen het vak creatief schrijven. De docent creatief schrijven leert zijn leerlingen/studenten de basiskennis van de verschillende onderdelen die bij het schrijven komen kijken. Tijdens deze lessen kunnen de leerlingen/studenten leren welke schrijfstijl het beste bij hun past en zich binnen die stijl meer ontwikkelen (door bijvoorbeeld cursussen of lessen/opleidingen in die precieze schrijfrichting te volgen).

De docent creatief schrijven ontwikkelt zijn eigen lesmateriaal en geeft zijn leerlingen/studenten opdrachten, projecten, toetsen en tentamens die hij zelf ook nakijkt, bespreekt en becijfert. Naar aanleiding van de klassikale lessen en de cijfers van de leerlingen/studenten kijkt hij naar de ontwikkeling van zijn leerlingen/studenten en geeft ze waar nodig extra individuele begeleiding.

De docent creatief schrijven heeft zelf ervaring op het gebied van creatief schrijven, heeft veel kennis van de verschillende onderdelen van het vak en kan dit op een interessante, leuke en educatieve manier op de leerlingen/studenten overbrengen. Daarnaast durft hij strengt op te treden wanneer iemand in de klas de orde verstoort.

Naast het werk in de klas zal de docent creatief schrijven ook aanwezig zijn bij vergaderingen met collega's om de opleiding en de school te bespreken.

 

Past het beroep Docent creatief schrijven bij jou?

Wil je een baan vinden die echt bij jou past? Wil je omscholen maar weet je nog niet wat? Met baansuggestie krijg je actuele vacatures te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je kunt Kansrijke banen en omschoolvacatures de voorrang geven. Na 3 stappen zie je gelijk jouw unieke baansuggesties op basis van jouw baanprofiel!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties

Andere namen het beroep Docent creatief schrijven

Andere namen die voor dit beroep gebruikt worden zijn: Leraar creatief schrijven


Vacatures Docent creatief schrijven

Op zoek naar een nieuwe baan als Docent creatief schrijven? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Docent creatief schrijven. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

Nationale Beroepengids

Vacatures laden...

Vacatures Docent creatief schrijven per ervaringsniveau

junior Docent creatief schrijven vacatures startend Docent creatief schrijven vacatures senior Docent creatief schrijven vacatures beginnend Docent creatief schrijven vacatures trainee Docent creatief schrijven vacatures leidinggevend Docent creatief schrijven vacatures medior Docent creatief schrijven vacatures aankomend Docent creatief schrijven vacatures ervaren Docent creatief schrijven vacatures leerling Docent creatief schrijven vacatures vacatures omscholen tot Docent creatief schrijven vacatures opleiding tot Docent creatief schrijven

Salaris en Arbeidsvoorwaarden Docent creatief schrijven

Wat verdient een Docent creatief schrijven?

Het gemiddeld salaris van voor de klas staande tweede graads docenten in het voortgezet en volwassendeonderwijs ligt tussen de €2865,- en €4366,- bruto per maand. 

Salarisschaal Docent creatief schrijven

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Meer weten over het salaris Docent creatief schrijven

Bekijk dan de verdere salaris informatie zoals gemiddeld jaarsalaris en uurloon Docent creatief schrijven


Bekijk het salaris Docent creatief schrijven per ervaringsniveau

Salaris junior Docent creatief schrijven Wat verdient een startend Docent creatief schrijven? Wat is het loon senior Docent creatief schrijven? beginnend Docent creatief schrijven salaris Maximaal salaris trainee Docent creatief schrijven Hoeveel verdient een leidinggevend Docent creatief schrijven? Wat is het salaris van een medior Docent creatief schrijven? Salaris aankomend Docent creatief schrijven Wat verdient een ervaren Docent creatief schrijven? Welk salaris krijgt een leerling Docent creatief schrijven?


Docent creatief schrijven worden: Opleidingen tot Docent creatief schrijven

Wil je Docent creatief schrijven worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Docent creatief schrijven.

Hoe word je een Docent creatief schrijven? 

De docent creatief schrijven heeft een opleiding ''Docent Creatief Schrijven'' (kaderopleiding amateurkunst), of een andere docentopleiding gevolgd en daar een onderwijsbevoegdheid gehaald (hbo, vierjarig), heeft zelf een creatieve schrijfopleiding gevolgd (bijvoorbeeld ''Writing for Performance) of heeft zelf jaren als creatief schrijver gewerkt en is nu uit de praktijk gestapt om les te gaan geven.

Opleidingen Docent creatief schrijven

Voor Assistants - Creatief Zakelijk Schrijven
Webteksten, social media, mails, persberichten, rapporten of blogs: een heldere en originele zakelijke tekst schrijven is een uitdaging. Hoe gebruik je creativiteit om het nét even anders te doen? Hoe …
Voor Assistants - Creatief Zakelijk Schrijven
Commercieel en Creatief Schrijven - Virtual Classroom
Voor iedereen die geregeld commerciële teksten schrijft en graag het commercieel en creatief schrijven naar een hoger niveau wil brengen. Je beheerst de basis van zakelijk schrijven. In de Virtual …
Commercieel en Creatief Schrijven - Virtual Classroom
Creatief en Doelgericht Schrijven - Virtual Classroom
Is schrijven een deel van je werk? Ben je bijvoorbeeld commercieel medewerker of redacteur? Als je creatiever wilt leren schrijven, geijkte schrijfpatronen wilt doorbreken of meer succes wilt behalen met …
Creatief en Doelgericht Schrijven - Virtual Classroom
Effectief en Creatief Schrijven - Virtual Classroom
Deze training is voor iedereen die effectieve en creatieve teksten wil schrijven en handvatten en inspiratie zoekt om dat nog beter en efficiënter te doen. Of je nu contentspecialist bent …
Effectief en Creatief Schrijven - Virtual Classroom
Video en Animatie
Met bewegende content kun je snel complexe boodschappen overbrengen. En vaak is het nog leuk om naar te kijken ook. Denk aan flashy video’s en animaties, zo’n bewegende banner of
Video en AnimatieDocent creatief schrijven worden: Omscholen tot Docent creatief schrijven

Als je je wilt omscholen tot Docent creatief schrijven is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt het leertraject hiervoor door de werkgever georganiseerd. Als er op dit moment omschoolvacatures voor Docent creatief schrijven zijn vind je die hieronder.

Bepaal jouw omschoolkeuze met Baansuggestie

Met baansuggestie krijg je kansrijke banen te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je vindt ook direct omschoolvacatures als deze er zijn. Je kunt nu inspiratie op doen en jouw omschoolkeuze bepalen op basis van wat bij jou past! Bekijk jouw baansuggesties!

Vacatures met (Om)scholing

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, Opleidingsvacatures (BBL, Beroepsbegeleidende Leerweg), Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Docent creatief schrijven dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Docent creatief schrijven

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Docent creatief schrijven

Als je Docent creatief schrijven wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Docent creatief schrijven zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Docent creatief schrijven

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Docent creatief schrijven?


Competenties en Vaardigheden Docent creatief schrijven:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Docent creatief schrijven.

Welke competenties heeft een Docent creatief schrijven nodig?

Een Docent creatief schrijven heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.

Creativiteit
Creativiteit

Steekwoorden: durf, lateraal denken, initiatief, verfrissend

Omschrijving

Bij een project of opdracht is het handig om er een creatieveling bij te hebben. Deze mensen komen vaak met verfrissende ideeën input. Wanneer werkzaamheden vastlopen, kan deze creatieveling met goede oplossingen komen. Creatievelingen kunnen omspringen met veranderende omstandigheden op de werkvloer.

Sterke punten
Deze mensen zijn goed in out-of-the-box denken, zij kunnen vaste patronen of ideeën loslaten en komen met een compleet nieuw perspectief. Deze mensen hebben vaak lef en zijn initiatiefrijk. Zij komen vaak zelf met andere oplossingen.

Zwakke punten
Creatieve mensen hebben vaak veel verschillende ideeën, maar dit kunnen er ook teveel zijn. Deze mensen kunnen dan ook vaker nogal chaotisch overkomen. Hun ideeën bestaan voor het overgrote deel uit losse flodders en duidelijkheid ontbreekt dan. Deze mensen hebben vaak wel een goede sfeer of inspiratie nodig. Ontbreekt het hieraan, dan kan de creatieveling nog weleens vastlopen. Bepaalde creatievelingen kunnen erg eigenwijs zijn, zij hebben dan het idee dat hun plan het beste is.

Initiatief ontplooien
Initiatief ontplooien

Steekwoorden: proactief, ondernemend, toekomst, ambitieus

Omschrijving

Deze personen komen zelf met oplossingen of nieuwe ideeën. Ze zien bepaalde kansen en proberen hierop in te spelen. Met het oplossen van problemen of het maken van taken reageren deze personen proactief. Ze staan vooraan om iets te ondernemen.

Sterke punten
Proactiviteit is een eigenschap die direct wordt gekoppeld aan initiatiefnemende personen. Ze zijn ook ambitieus. Ze willen dingen verbeteren, problemen oplossen, doelen stellen en die ook bereiken. Daarnaast komen ze vaak met creatieve ideeën en kijken daarbij optimistisch naar de toekomst.

Zwakke punten
Deze personen kunnen overijverig overkomen. Ze hebben altijd ideeën en oplossingen. Deze competentie wordt dan ook weleens gekoppeld aan de term bemoeial. Een idee opperen wanneer dit niet gewenst is, kan voor veel mensen frustrerend zijn. Daarnaast kunnen iniatiefnemers betweterig overkomen, omdat zij altijd vooraan staan. Anderen krijgen dan minder kans hun ideeën op tafel te leggen.

 

Innovatief
Innovatief

Steekwoorden: ideeën, creatief, conceptueel denken

Omschrijving

Deze mensen zijn in staat om patronen en randvoorwaarden los te laten en oplossingen of nieuwe manier van denken te ontwikkelen. Zij kijken eerst naar het resultaat, bedenken vervolgens oplossingen en betrekken vervolgens pas de randvoorwaarden en regels. Tijdens brainstormsessies komen deze mensen vaak met heel veel ideeën.

Sterke punten
De competentie ‘innovatief’ heeft veel overeenkomsten met de competentie ‘creativiteit’. Deze mensen hebben vaak veel verschillende creatieve ideeën. Daarbij houden ze het resultaat wel voor ogen. Verder kunnen deze innovators vaak goed conceptueel denken, zij zien oplossingen voor problemen en kijken hierbij niet direct naar de regels en randvoorwaarden.

Zwakke punten
Hierbij geldt dat creativiteit een valkuil kan zijn, veel verschillende ideeën kunnen zorgen voor chaos. Deze mensen hebben zoveel verschillende ideeën en soms bestaan deze enkel uit losse flodders. Daarbij kunnen de ideeën onrealistisch zijn, omdat ze geen rekening houden met regels en randvoorwaarden.

Kritisch
Kritisch

Steekwoorden: analytisch vermogen, overtuigen, vragen stellen, accuratesse 

Omschrijving

Deze mensen beoordelen en analyseren opdrachten op hun eigen manier. Ze leggen een lijst met criteria langs de opdracht en bekijken zo bijvoorbeeld de haalbaarheid van de opdracht. Bij iedere taak stellen zij zichzelf verschillende vragen en plaatsen vervolgens kanttekeningen. Over het algemeen beschikken deze mensen over een brede kennis en zijn ze goed op de hoogte van hun omgeving.

Sterke punten
Deze mensen kunnen vaak ook goed analyseren. Omdat ze erg precies zijn, bekijken ze taken vanuit verschillende perspectieven. Daarnaast werken kritische mensen accuraat en netjes. Ook overtuigen is een eigenschap die past bij kritisch zijn. Kritische mensen bekijken opdrachten vanuit verschillende perspectieven en stellen vervolgens argumenten op. Deze argumenten gebruiken ze vervolgens om anderen op een goede manier te overtuigen.

Zwakke punten
Mensen die te kritisch zijn, kunnen overkomen als de zogenaamde ‘pietlutten’. Verder kunnen deze mensen weleens star overkomen. Zij zijn te kritisch en willen hun mening niet bijstellen. Hierdoor kan een discussie weleens lastig zijn.

Luisteren
Luisteren

Steekwoorden: inzicht in omgeving, overtuigen, motiveren, onderhandelen

Omschrijving

Deze mensen luisteren goed naar andere mensen. Ze zijn oprecht geïnteresseerd en willen anderen graag helpen. Ze zijn overal van op de hoogte en hebben dus overzicht. Ook luisteren deze mensen goed naar de taken die zij krijgen toegewezen en voeren deze daarom meestal goed uit. 

Sterke punten
Goede luisteraars stellen vaak goede vragen of geven feedback op de verkregen informatie. Daarnaast kunnen zij met de verkregen informatie anderen overtuigen en eventueel onderhandelen over verschillende zaken. Een goede luisteraar houdt ook rekening met de dingen die juist niet worden gezegd, de zogenaamde non-verbale communicatie. Ook hier kan hij informatie uithalen.

Zwakke punten
Goed luisteren betekent niet dat je niets mag zeggen. Mensen die alleen maar luisteren kunnen verlegen of teruggetrokken overkomen. Sommige mensen luisteren enkel om dingen voor elkaar te krijgen, zij proberen hun voordeel te doen met de informatie die ze krijgen. Het ontbreekt hen dan aan oprechte interesse.

Motiveren
Motiveren

Steekwoorden: optimistisch, ambitieus, luisteren, overtuigen

Omschrijving

Deze mensen kunnen anderen aanzetten tot actie. Dit kan gebeuren op verschillende manieren, bijvoorbeeld door macht of verbondenheid met een team. Ze willen het werkplezier van anderen vergroten. Ze stellen vaak een gezamenlijk doel centraal en de motivator probeert met het hele team dit doel te behalen.

Sterke punten
In zware tijden blijven deze mensen optimistisch en kijken met een positieve blik naar de toekomst. Ze kunnen zichzelf goed motiveren, maar ook anderen nieuwe zin geven. De meeste motivators zijn goede luisteraars en hebben een goed inlevingsvermogen. Daarnaast past de competentie overtuigen ook goed bij deze competentie. Om mensen te motiveren is overtuiging op bepaalde momenten hard nodig. 

Zwakke punten
Een motivator kan doorslaan. Hij kan zo optimistisch zijn, dat hij de realiteit verliest. Dit kan samenhangen met de competentie ambitie, motivators stellen bepaalde doelen en willen deze behalen en ook bij tegenslagen doorgaan. De geloofwaardigheid van de motivator wordt dan aangetast.

Omgaan met details
Omgaan met details

Steekwoorden: structureel, plannen en organiseren, resultaat, perfectionistisch

Omschrijving

Deze mensen hebben details en procedures goed in hun hoofd zitten. Deze personen letten bij opdrachten op de details, zij controleren bijvoorbeeld de spelling en houden zich bezig met de vormgeving. Daarnaast houden deze mensen zich vaak bezig met de planning en organisatie van werkzaamheden.

Sterke punten
Deze mensen zijn precies en werken structureel. Zij kijken met een kritisch oog naar opdrachten. Daarnaast beschikken deze mensen ook vaak over de competentie ‘plannen en organiseren’. Zij hebben een goed beeld in het hoofd van het resultaat en de taken die uitgevoerd moeten worden.

Zwakke punten
De kritische houding kan ervoor zorgen dat de omgeving hen ziet als ‘pietluttig’. Verder kan het zijn dat ze zo opgaan in details dat de creativiteit van deze mensen eronder lijdt. Ook kunnen ze doorslaan en hoofdzaken uit het oog verliezen.

Samenwerken
Samenwerken

Steekwoorden: samenwerken, resultaten, assertiviteit

Omschrijving

Goed samenwerken is bijdragen aan het samenwerkingsproces, de resultaten en de harmonie binnen een team. Deze personen willen niet alleen een goede bijdrage leveren aan de opdracht, maar ook aan de sfeer binnen het team. Onder deze competentie vallen verschillende aspecten: respect hebben voor andere groepsgenoten, elkaar helpen met taken en meedenken.

Sterke punten
Een sterk punt is dat deze personen vaak een goede mensenkennis hebben, zij kunnen anderen goed inschatten en houden daarbij het resultaat en de taken in het achterhoofd. Deze mensen zijn vaak assertief, zij houden hun persoonlijke doel en het doel van de ander goed in de gaten. Ook goed kunnen netwerken is te benoemen als sterk punt.

Zwakke punten
Mensen die teveel samenwerken, kunnen hun onafhankelijkheid verliezen. Ze vinden het moeilijk om nog alleen te werken, omdat ze altijd reactie/feedback krijgen van groepsgenoten. Ook zijn de relaties van deze mensen soms belangrijker dan de werkzaamheden. Het moet vooral gezellig zijn.

Vaardigheden Docent creatief schrijven

 • Aandacht voor details
 • Analytisch vermogen
 • Controleren
 • Methodisch werken
 • Beoordelen
 • Ondernemend
 • Stimuleren
 • Bemiddelen
 • Sensitiviteit
 • Out of the box denken
 • Durf
 • Positiviteit
 • Overtuigingskracht
 • Vragen stellen
 • Oplossingsgericht
 • Geduld
 • Luisteren
 • Nieuwe oplossingen bedenken
 • Proactief
 • Creatief denken
 • Methodisch ontwerpen
 • Vernieuwend
 • Gezamenlijk resultaat
Bekijk meer Bekijk minder

Persoonlijkheid en Eigenschappen Docent creatief schrijven

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Docent creatief schrijven passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Docent creatief schrijven nodig? 

De docent creatief schrijven is een gever. Hij geeft zijn kennis op het gebied van creatief schrijven over op zijn leerlingen/studenten, helpt ze zich binnen het vak te ontwikkelen en geeft ze waar nodig individuele begeleiding.

Daarnaast is de docent creatief schrijven een levensgenieter. Hij heeft van zijn hobby zijn beroep gemaakt en mag in een vak wat hem ligt en waar hij van houdt les gaan geven aan mensen en zijn kennis op hen overbrengen om hen te helpen bij hun ontwikkeling binnen het vakgebied.

Bekijk de persoonstypen voor Docent creatief schrijven


Eigenschappen Docent creatief schrijven

 • Empatisch
 • Behulpzaam
 • Vriendelijk
 • Optimistisch
 • Energiek
 • VindingrijkArbeidsmarktperspectief Docent creatief schrijven

Wat zijn de baankansen voor een Docent creatief schrijven?

Het arbeidsmarktperspectief voor de docent creatief schrijven is gemiddeld. Er is voldoende werkgelegenheid op de verschillende scholen en daarnaast kan de docent creatief schrijven ook gaan werken bij een centrum voor de kunsten of freelance cursussen/workshops/lessen gaan geven.

De docent creatief schrijven kan meerdere rollen (waaronder die van mentor) op zich nemen en zo doorgroeien binnen het onderwijs en/of naast het onderwijs ook blijven werken als creatief schrijver.

De actuele kans op werk voor een Docent creatief schrijven

De kans op werk voor het beroep Docent creatief schrijven is op dit moment onbekend.

Huidige aantal vacatures

0

Baankans Docent creatief schrijven

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Ben je benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Zet heel eenvoudig jouw CV op Monsterboard en wordt benaderd voor nieuwe banen!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard

Doorgroei mogelijkheden Docent creatief schrijven

Je kunt als Docent creatief schrijven een beter salaris verdienen wanneer je doorgroeit binnen jouw beroepsgroep. Je kunt stapsgewijs doorgroeien naar beroepen die dichtbij jou beroep liggen door steeds kleine stappen bij te leren.

Het beroep Docent creatief schrijven is onderdeel van de beroepsfamilie Docenten culturele en kunstzinnige vorming vo/mbo. Hieronder vind je verschillende dichtbij liggende doorgroeimogelijkheden voor een Docent creatief schrijven

Mogelijke specialisaties voor een Docent creatief schrijven

vakleerkracht euritmie

docent muziekgeschiedenis/muziekleer (2e graads)

vakleerkracht muziek

docent muziekonderwijs a algemene muzikale vorming

docent muziektheorie (2e graads)

docent muziekleer algemeen (2e graads)

docent muziekgeschiedenis (2e graads)

docent algemene muzikale vorming (2e graads)

docent kunsteducatie

docent kunstgeschiedenis

docent kunstzinnige vorming

docent kunstvakken

Docent jazzgeschiedenis

Docent popgeschiedenis

Docent volksmuziekgeschiedenis

Docent hiphopgeschiedenis

Docent bluesgeschiedenis

Docent klassieke muziekgeschiedenis

docent handtekenen (1e graads)

docent etsen (1e graads)

vakleerkracht tekenen

docent lijntekenen, handtekenen en technisch schetsen, akte n2a

docent lijntekenen, handtekenen en decoratief tekenen, akte n2b

docent etsen (2e graads)

docent confectienaaien (2e graads)

docent leerbewerking (2e graads)

docent kleermaken, akte no

docent handwerktechnieken, stofversieren en tekenen, akte nd

docent dameskleermaken, akte nq

docent fijn huishoudgoed en lijfgoed, akte nr

docent handwerktechnieken en kunstnaaldwerk, akte ns

docent hand-, lijn- en kostuumtekenen, akte n 11

vakleerkracht textiele werkvormen

docent onder- en bovenkleding, akte na

leraar textiele werkvormen (2e graads)

docent kostuumnaaien (2e graads)

vakdocent handwerken en handenarbeid (2e graads)

docent kleermaken (2e graads)

docent naaldvakken (2e graads)

docent beeldhouwen

docent boetseren

docent beeldende vakken

docent beeldende vorming en muziek

docent toegepast teha en av

docent boetseren, akte nt

docent keramiekbewerken

docent audiovisuele vakken

Docent film en media

Docent filmgeschiedenis

Docent filmtheorie

Docent 3D max

Docent After Effects

docent muziektheorie (1e graads)

docent muziekonderwijs b schoolmuziek

docent musiconomie (1e graads)

docent muziekgeschiedenis (1e graads)

muziekdocent (1e graads)

docent kerkmuziek (1e graads)

docent muzikale expressie (1e graads)

docent muziekmethodiek en pedagogiek (1e graads)

docent muzisch agogisch werken (1e graads)

docent muziekgeschiedenis/muziekleer (1e graads)

docent zang (1e graads)

docent muziekleer algemeen (1e graads)

Docent songwriting

Docent klanksynthese

docent kunstnaaldwerk (1e graads)

docent textiel en vormgeving (1e graads)

docent modekritiek (1e graads)

docent mode-ontwerpen (1e graads)

docent mode (1e graads)

docent jazzballet

vakleerkracht dans

docent folklore-dans

docent dansgeschiedenis

docent danstechnieken

docent showmusicaldans

docent moderne dans

docent klassieke dans

docent choreografie

docent ballet

docent bewegingsexpressie

docent creatieve expressie

docent dramatische expressie

docent beeldende expressie

docent vrije expressie

docent handenarbeid (1e graads)

docent filmkunde

docent mime

docent stemvorming en taalbeheersing

vakleerkracht drama

docent dramaturgie

docent grimeren

docent toneelspel

docent handenarbeid (2e graads)

vakleerkracht handvaardigheid

Bekijk meer beroepen Bekijk minder beroepen

Doorgroei beroepen voor een Docent creatief schrijven

Docent Perzisch (1e graads)

Docent Frans (2e graads)

Docent Portugees (1e graads)

Docent Nederlands (1e graads)

Docent Spaans (1e graads)

Docent Scandinavische talen (1e graads)

docent zweeds (1e graads)

docent deens (1e graads)

docent noors (1e graads)

Docent Fins

Docent Duits (1e graads)

Docent Engels (1e graads)

Docent Esperanto (2e graads)

Docent Fries (2e graads)

vakleerkracht fries

Docent Hongaars (1e graads)

Docent Indonesisch (1e graads)

Docent Aziatische talen (1e graads)

docent thais (1e graads)

docent japans (1e graads)

docent chinees (1e graads)

Docent Russisch (1e graads)

Docent Arabisch (1e graads)

Docent Italiaans (2e graads)

Docent klassieke talen (1e graads)

Docent Arabisch (2e graads)

Docent Turks (1e graads)

Docent Duits (2e graads)

Docent Engels (2e graads)

vakleerkracht engels

Docent Frans (1e graads)

Docent Fries (1e graads)

Docent Hebreeuws (1e graads)

Docent Italiaans (1e graads)

Docent Russisch (2e graads)

Docent Spaans (2e graads)

Docent Turks (2e graads)

Docent Nederlands (2e graads)

Docent natuur- / scheikunde (2e graads)

docent onderzoeken en ontwerpen (beta-techniek)

Docent biologie (1e graads)

leraar menskunde (avo-vak) (1e graads)

Docent techniek (2e graads)

docent pie (produceren, installeren & energie)

docent m&t (mobiliteit & transport)

docent bwi (bouwen, wonen, interieur)

docent human technology

Docent wiskunde (1e graads)

Docent wiskunde (2e graads)

Docent natuurkunde (1e graads)

docent sterrenkunde (1e graads)

Docent biologie (2e graads)

leraar dierkunde (avo-vak) (2e graads)

leraar plantkunde (avo-vak) (2e graads)

leraar menskunde (avo-vak) (2e graads)

Docent natuurkunde (2e graads)

docent natuurkunde en mechanica, akte n 1

Docent scheikunde (1e graads)

Docent scheikunde (2e graads)

Docent management en organisatie

docent organisatiekunde

docent overheid en non-profit management

Docent algemene economie (1e graads)

docent macro-economie

docent micro-economie (1e graads)

docent monetaire economie (1e graads)

docent overheidsfinanciën (1e graads)

docent openbare financiën (1e graads)

docent economie 1 (1e graads)

Docent algemene economie (2e graads)

docent economie 1 (2e graads)

Docent maatschappijleer (1e graads)

Docent filosofie (2e graads)

Docent filosofie (1e graads)

Docent godsdienst (2e graads)

docent bijbelkennis (2e graads)

docent kerkgeschiedenis (2e graads)

docent islam godsdienst (2e graads)

docent cathegese (2e graads)

docent levensbeschouwing (2e graads)

Docent aardrijkskunde (1e graads)

docent sociale aardrijkskunde en landbeschrijving (1e graads)

docent demografie (1e graads)

docent hydrografie (1e graads)

docent meteorologie (1e graads)

docent geografie (1e graads)

docent sociale geografie (1e graads)

docent economische aardrijkskunde (1e graads)

docent fysische geografie (1e graads)

Docent geschiedenis (2e graads)

docent geschiedenis en staatsinrichting (2e graads)

Docent geschiedenis (1e graads)

docent cultuurgeschiedenis (1e graads)

docent oudheidkunde (1e graads)

docent geschiedenis oude beschavingen (1e graads)

docent histografie (1e graads)

docent geschiedenis en staatsinrichting (1e graads)

docent economische geschiedenis (1e graads)

docent sociale geschiedenis (1e graads)

Docent cultuurgeschiedenis

Docent aardrijkskunde (2e graads)

docent demografie (2e graads)

docent sociale geografie (2e graads)

docent geografie (2e graads)

Docent godsdienst (1e graads)

docent christelijke geloofsleer (1e graads)

docent cathegese (1e graads)

docent kerkgeschiedenis (1e graads)

docent cultuurgeschiedenis van het christendom (1e graads)

docent godsdienstpedagogiek (1e graads)

docent godsdienstsociologie (1e graads)

docent pastorale agogische vaardigheden (1e graads)

docent bijbelkennis (1e graads)

docent levensbeschouwing (1e graads)

Docent maatschappijleer (2e graads)

Docent leren, loopbaan, burgerschap

Docent lichamelijke oefening (1e graads)

docent gymnastiek, akte n gy

vakleerkracht gymnastiek

docent sport en bewegingsleer (1e graads)

docent sport en recreatie (1e graads)

docent ritmische gymnastiek (1e graads)

Bekijk meer beroepen Bekijk minder beroepen

Organisaties waar een Docent creatief schrijven werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Docent creatief schrijven meestal werkt.

Waar werkt een Docent creatief schrijven?

De docent creatief schrijven werkt op het voortgezet onderwijs, het gymnasium, het volwassenenonderwijs, een MBO of HBO opleiding in de richting journalistiek, writing for performance of een soortgelijke opleiding, geeft cursussen/workshops/lessen op een centrum voor de kunsten of geeft freelance cursussen/workshops/lessen.

Meer weten over werken in de Creatief & Design?

Bekijk werken in Creatief & Design

Netwerk Docent creatief schrijven

Met wie werkt een Docent creatief schrijven samen? 

Het netwerk van de docent creatief schrijven bestaat uit zijn leerlingen/studenten, zijn collega's en (als hij op een school werkt) de directeur van de school. Ook kan zijn netwerk bestaan uit ouders van leerlingen die op de school komen op ouderavonden om de ontwikkeling van hun kind met de docent creatief schrijven te bespreken.


 • Leerlingen/studenten
 • Collega's
 • Directeur van de school
 • Ouders van leerlingen
Docent creatief schrijven

Interview met een Docent creatief schrijven

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Verwante beroepen Docent creatief schrijven:

Er zijn best wel wat beroepen die op elkaar lijken of tot dezelfde "beroepsfamilie" of beroepsgroep horen. Bekijk hieronder aam wat voor beroepen een Docent creatief schrijven verwant is.

Wat zijn soortgelijke beroepen als Docent creatief schrijven?

De beroepen die verwant zijn aan Docent creatief schrijven zijn:
Docent beeldende kunst en vormgeving
Salaris: €1600 tot €2000
Opleiding: HBO
Baankans: Gemiddeld

Baankans

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep %1$s. Je vindt ook de vaardigheden, competenties en eigenschappen die een %1$s nodig heeft.
Toneelschrijver
Salaris: € tot €
Opleiding: HBO
Baankans: Onbekend

Baankans

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep %1$s. Je vindt ook de vaardigheden, competenties en eigenschappen die een %1$s nodig heeft.

Alles over het beroep Docent creatief schrijven in één oogopslag

Persoonstype:

Netwerk:

 • Leerlingen/studenten
 • Collega's
 • Directeur van de school
 • Ouders van leerlingen

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €2865 tot €4366

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0Ga direct naar