Docent creatieve therapie Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Docent creatieve therapie? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep docent creatieve therapie. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je docent creatieve therapie wordt.

 

Wat is een Docent creatieve therapie?

De docent creatieve therapie geeft les in het vak creatieve therapie.

De docent creatieve therapie geeft les op een MBO of HBO opleiding in de richting creatieve therapie of een andere soortgelijke opleiding. De docent creatieve therapie geeft zowel theorie als praktijkles in alle facetten van het vak creatieve therapie en leidt zijn leerlingen/studenten op en laat ze ontwikkelen binnen dit vak zodat zij als ze hun studie hebben afgerond meteen aan de slag kunnen in een baan binnen deze sector. Het vak creatieve therapie richt zich op hulpverlening op mensen met psychische problemen door middel van een creatief proces (waaronder bijvoorbeeld door middel van dramalessen of het maken van beeldende kunst). De docent creatieve therapie leert zijn leerlingen/studenten hoe deze hulpverlening in zijn werk gaat en leidt ze op tot creatieve therapeut door middel van zowel theorie als praktijklessen als bijvoorbeeld communicatie en drama.

De docent creatieve therapie ontwikkelt over het algemeen zijn eigen lesmateriaal. Hij geeft zijn leerlingen/studenten theorie en praktijkopdrachten, toetsen, projecten en tentamens, kijkt deze na, bespreekt deze en becijfert deze. Hij let goed op de studievoortgang en de ontwikkeling van zijn leerlingen/studenten en geeft waar nodig extra individuele begeleiding. Ook bezoekt hij de leerlingen/studenten in hun stagejaar op hun stageadres om te kijken hoe het daar gaat en om eventueel tips en adviezen te geven.

De docent creatieve therapie heeft verstand van het vak creatieve therapie en weet dit op een interessante, educatieve en leuke manier op zijn leerlingen/studenten over te brengen. Daarnaast durft hij streng op te treden wanneer een leerling/student de orde in de klas verstoord om de orde in de klas weer te herstellen. Ook is de docent creatieve therapie een verantwoordelijke werker; hij geeft les in het werken met mensen en doet dit op een verantwoordelijke manier.

Naast zijn werkzaamheden in de klas zal de docent creatieve therapie ook aanwezig zijn bij vergaderingen met collega's om de school, de opleidingen en de leerlingen/studenten te bespreken en te kijken naar eventuele verbeterpunten voor de opleidingen en de school.Wil je werken als Docent creatieve therapie?

Werk je al als Docent creatieve therapie en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Docent creatieve therapie worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Docent creatieve therapie, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Docent creatieve therapie in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

 • Leerlingen/studenten
 • Collega's
 • Directeur van de school
 • Mensen van stageadres
 • Ouders van leerlingen/studenten

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €1500 tot €2200

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Docent creatieve therapie

Wat verdient een Docent creatieve therapie?

Het salaris van de docent creatieve therapie ligt tussen de €1500,- en €2200,- bruto per maand, afhankelijk van de school waar hij werkzaam is en het aantal jaren werkervaring.

Salarisschaal Docent creatieve therapie

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Docent creatieve therapie

Er zijn geen vacatures Docent creatieve therapie aanwezig. Je kan wel meer informatie vinden over de branche waar een Docent creatieve therapie in werkt.

Meer weten over de sector waar een Docent creatieve therapie in werkt

Bekijk werken in Onderwijs

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Docent creatieve therapie

Wat is de toekomst van Docent creatieve therapie?

Het arbeidsmarktperspectief voor de docent creatieve therapie is laag. Er is vrij weinig werkgelegenheid voor de docent creatieve therapie. Daarnaast heeft de docent creatieve therapie ook concurrentie van mensen die van creatieve of kunstopleidingen komen. Ook is er weinig werkgelegenheid binnen de sector creatieve therapie te vinden.

Baankans Docent creatieve therapie

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Docent creatieve therapie worden: Opleidingen tot Docent creatieve therapie

Wil je Docent creatieve therapie worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Docent creatieve therapie.

Hoe word je een Docent creatieve therapie? 

De docent creatieve therapie heeft een opleiding ''Creatieve Therapie'', ''Manuele Therapie'' of ''Muziektherapie'' gevolgd. Deze opleidingen zijn HBO en vierjarig. Na het behalen van een diploma op één van deze opleidingen is de docent creatieve therapie meestal eerst zelf enige jaren als creatief therapeut werkzaam geweest om vervolgens het onderwijs in te gaan om zijn kennis en visie op het vak op leerlingen/studenten over te brengen.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Docent creatieve therapie

Er zijn geen opleidingen Docent creatieve therapie aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Docent creatieve therapie in werkt

Bekijk alle opleidingen Onderwijs

Omscholen of doorgroeien tot Docent creatieve therapie

Als je Docent creatieve therapie wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Docent creatieve therapie zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Docent creatieve therapie

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Docent creatieve therapie?

Competenties en Vaardigheden Docent creatieve therapie

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Docent creatieve therapie nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Docent creatieve therapie nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Docent creatieve therapie

Trainingen & cursussen Coachen
Trainingen & cursussen Creativiteit
Trainingen & cursussen Innovatief
Trainingen & cursussen Kritisch
Trainingen & cursussen Luisteren
Trainingen & cursussen Motiveren
Trainingen & cursussen Omgaan met details
Trainingen & cursussen Overtuigen
Trainingen & cursussen Plannen en organiseren
Trainingen & cursussen Presenteren
Trainingen & cursussen Resultaatgerichtheid
Trainingen & cursussen Sensitiviteit

Persoonlijkheid van een Docent creatieve therapie

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Docent creatieve therapie. Als Docent creatieve therapie wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Docent creatieve therapie:


zie volledige beschrijving persoonstype Docent creatieve therapie

Vakkennis voor een Docent creatieve therapie

Het is voor een Docent creatieve therapie ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Docent creatieve therapie zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Docent creatieve therapie


Werkervaring Docent creatieve therapie

Het is voor een startend Docent creatieve therapie die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Docent creatieve therapie is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals Docent gezondheidszorg en welzijn, Docent ergonomie .

Iets anders leren?

Is Docent creatieve therapie het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Docent creatieve therapie

Met wie werkt een Docent creatieve therapie samen? 

Het netwerk van de docent creatieve therapie bestaat uit zijn leerlingen/studenten, zijn collega's, de directeur van de school, de mensen van het stageadres waar de leerlingen/studenten stage lopen en de ouders van leerlingen/studenten tijdens ouderavonden.


 • Leerlingen/studenten
 • Collega's
 • Directeur van de school
 • Mensen van stageadres
 • Ouders van leerlingen/studenten
Docent creatieve therapie


Organisaties waar een Docent creatieve therapie werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Docent creatieve therapie meestal werkt.

Waar werkt een Docent creatieve therapie?

De docent creatieve therapie werkt op een MBO of HBO opleiding op een school.

Meer weten over werken in de Onderwijs & Training?

Bekijk werken in Onderwijs & Training

Best beoordeelde werkgevers Docent creatieve therapie

Waar kun je het beste werken als Docent creatieve therapie? Hieronder vind je de best door de Docent creatieve therapie beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Docent creatieve therapie.

Competenties, Skills en Vaardigheden Docent creatieve therapie:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Docent creatieve therapie.

Welke competenties heeft een Docent creatieve therapie nodig?

Een Docent creatieve therapie heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Docent creatieve therapie

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Docent creatieve therapie passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Docent creatieve therapie nodig? 

De docent creatieve therapie is een waarnemer. Hij let goed op de studievoortgang en de ontwikkeling van zijn leerlingen/studenten, gaat op stagebezoek en kijkt waar zij eventueel extra begeleiding nodig hebben. Daarnaast is de docent creatieve therapie een gever. Hij geeft zijn kennis en visie op het gebied van het vak creatieve therapie over op zijn leerlingen/studenten en geeft waar nodig extra tips, adviezen of individuele begeleiding.

Bekijk de persoonstypen voor Docent creatieve therapie


Gever


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Docent creatieve therapie

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Docent creatieve therapie

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Docent creatieve therapie

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Docent creatieve therapie

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Docent creatieve therapie dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Docent creatieve therapie belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Docent creatieve therapie. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Docent creatieve therapie iets voor je?

Zou je graag Docent creatieve therapie willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Docent creatieve therapie bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Docent creatieve therapie

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar