Docent crisiscommunicatie Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Docent crisiscommunicatie? Lees de functieomschrijving.

De docent crisiscommunicatie geeft les in het vak crisiscommunicatie.

De docent crisiscommunicatie geeft les op een MBO of HBO opleiding in de richting communicatie, communicatiemanagement of een andere soortgelijke opleiding. Ook kan de docent crisiscommunicatie trainingen crisiscommunicatie geven. De docent crisiscommunicatie geeft zowel theorie als praktijklessen over alle facetten van het vak crisiscommunicatie. Zo geeft hij zijn leerlingen/studenten lessen over hoe in te grijpen en te handelen tijdens een crisis, het maken van een crisisprotocol en het inschatten van situaties. Na het halen van dit vak kunnen de leerlingen/studenten hun kennis van het vak crisiscommunicatie meenemen binnen hun toekomstige beroep.

De docent crisiscommunicatie ontwikkelt over het algemeen zijn eigen lesmateriaal en geeft zijn leerlingen/studenten opdrachten, huiswerk, projecten, toetsen en tentamens en bekijkt deze, bespreekt deze en becijfert deze. Na aanleiding van al deze opdrachten kijkt de docent crisiscommunicatie naar de studievoortgang en ontwikkelingen van de leerlingen/studenten, bespreekt deze met hen en biedt ze waar nodig individuele begeleiding of extra tips en adviezen.

De docent crisiscommunicatie heeft verstand van het vak crisiscommunicatie en weet dit op een interessante, leuke en educatieve manier over te brengen op zijn leerlingen/studenten. Hij let goed op hun studievoortgang en let daarnaast op hun houding en gedrag in de klas en treedt waar nodig streng op wanneer een leerling/student zich vervelend gedraagt om de orde in de klas te bewaren of herstellen.

Naast zijn werkzaamheden in de klas zal de docent crisiscommunicatie de leerlingen/studenten ook op stage bezoeken om te kijken hoe het daar met ze gaat en om hun vordering met de stagebegeleider te bespreken. Ook zal hij aanwezig zijn tijdens vergaderingen met collega's om de school, de opleiding en de leerlingen/studenten te bespreken en te kijken naar eventuele verbeterpunten binnen de opleiding en school.

Wil je werken als Docent crisiscommunicatie?

Werk je al als Docent crisiscommunicatie en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Docent crisiscommunicatie worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Docent crisiscommunicatie, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!

Bekijk de vacatures Bekijk de opleidingen Bekijk salarisinfo Vind de beste werkgevers

Alles over het beroep Docent crisiscommunicatie in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

 • Collega's
 • Directeur van de school
 • Leerlingen/studenten
 • Stagebegeleiders
 • Mensen uit het vak

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €1600 tot €2200

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Docent crisiscommunicatie

Wat verdient een Docent crisiscommunicatie?

De docent crisiscommunicatie verdient tussen de €1600,- en €2200,- bruto per maand, afhankelijk van het aantal jaren werkervaring en de school waar hij werkzaam is. De docent crisiscommunicatie die alleen trainingen geeft mag over het algemeen zijn eigen tarief bepalen; voor hem valt geen specifieke indicatie te geven.

Salarisschaal Docent crisiscommunicatie

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Docent crisiscommunicatie

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Docent crisiscommunicatie

Hoe goed is de toekomst voor de Docent crisiscommunicatie? 

Het arbeidsmarktperspectief en de werkgelegenheid voor de docent crisiscommunicatie is gemiddeld. Er is voldoende werkgelegenheid op de verschillende MBO en HBO opleidingen.

Naast zijn werkzaamheden in de klas kan de docent crisiscommunicatie ook een mentorrol op zich nemen op de opleiding waar hij werkt.

Baankans Docent crisiscommunicatie

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Docent crisiscommunicatie worden: Opleidingen tot Docent crisiscommunicatie

Hoe word je een Docent crisiscommunicatie? 

De docent crisiscommunicatie heeft zelf een WO of HBO opleiding communicatie gedaan (bijvoorbeeld ''communicatiewetenschap'', ''communicatie'', ''communicatie en Informatiewetenschappen'' of ''Tekst en communicatie'' en is na enige jaren praktijkervaring les gaan geven als docent crisiscommunicatie.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Docent crisiscommunicatie

Meer opleidingen Docent crisiscommunicatie

Weet je nog niet of je Docent crisiscommunicatie wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Docent crisiscommunicatie of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Docent crisiscommunicatie

Met wie werkt een Docent crisiscommunicatie samen? 

Het netwerk van de docent crisiscommunicatie bestaat uit zijn collega's, de directeur van de school, zijn leerlingen/studenten, de stagebegeleiders op de stagebedrijven en mensen uit het vak.


 • Collega's
 • Directeur van de school
 • Leerlingen/studenten
 • Stagebegeleiders
 • Mensen uit het vak
Docent crisiscommunicatie


Organisaties waar een Docent crisiscommunicatie werkzaam is

Waar werkt een Docent crisiscommunicatie meestal? 

De docent crisiscommunicatie werkt op een MBO of HBO opleiding op een school.

Meer weten over werken in de Onderwijs & Training?

Bekijk werken in Onderwijs & Training

Best beoordeelde werkgevers Docent crisiscommunicatie

Waar kun je het beste werken als Docent crisiscommunicatie? Hieronder vindt je de best door de Docent crisiscommunicatie beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Docent crisiscommunicatie.

Competenties, Skills en Vaardigheden Docent crisiscommunicatie:

Welke competenties heeft een een Docent crisiscommunicatie nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Docent crisiscommunicatie

Wat voor persoonlijkheid heb je als Docent crisiscommunicatie nodig? 

De docent crisiscommunicatie is een waarnemer. Hij let goed op de studievoortgang van zijn leerlingen/studenten en daarnaast op de ontwikkelingen binnen de huidige maatschappij en cultuur. Daarnaast is de docent crisiscommunicatie een gever. Hij geeft zijn kennis en visie op het gebied van het vak crisiscommunicatie over op zijn leerlingen/studenten en geeft waar nodig individuele begeleiding of extra adviezen en/of tips.

Bekijk de persoonstypen voor Docent crisiscommunicatie


Gever


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Docent crisiscommunicatie

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Docent crisiscommunicatie

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Docent crisiscommunicatie

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Docent crisiscommunicatie

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Docent crisiscommunicatie dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Docent crisiscommunicatie belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Docent crisiscommunicatie. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Docent crisiscommunicatie iets voor je?

Zou je graag Docent crisiscommunicatie willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Docent crisiscommunicatie bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Docent crisiscommunicatie

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar