Docent cultuurgeschiedenis Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Docent cultuurgeschiedenis? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep docent cultuurgeschiedenis. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je docent cultuurgeschiedenis wordt.

 

Wat is een Docent cultuurgeschiedenis?

De docent cultuurgeschiedenis geeft les in het vak cultuurgeschiedenis.

De docent cultuurgeschiedenis geeft les op een MBO of HBO opleiding in de richting kunst, kunst en cultuur, media, theater of een andere soortgelijke opleiding. De docent cultuurgeschiedenis geeft les in alle facetten van het vak cultuurgeschiedenis. Zijn voornaamste taak is zijn kennis op het gebied van het vak cultuurgeschiedenis op zijn leerlingen/studenten overbrengen zodat zij deze kennis kunnen meenemen naar hun toekomstige beroep. De docent cultuurgeschiedenis geeft les in onder andere cultuurhistorie, cultuurgeschiedenis voor 1900 en cultuurgeschiedenis na 1900, historisch-ruimtelijke wetenschappen en het benaderen van de cultuurhistorische inhoud binnen de actualiteit.

De docent cultuurgeschiedenis ontwikkelt zijn eigen lesmateriaal of maakt gebruikt van bestaand lesmateriaal. Hij geeft zijn leerlingen/studenten toetsen, opdrachten, huiswerk en tentamens die hij vervolgens zelf ook nakijkt, met de leerlingen/studenten bespreekt en waar nodig becijfert. Na aanleiding van de behaalde studieresultaten en de inzet in de klas kijkt de docent cultuurgeschiedenis naar de studievoortgang van zijn leerlingen/studenten en gaat waar nodig met ze om de tafel om de voortgang te bespreken en te kijken wat er beter kan.

De docent cultuurgeschiedenis heeft verstand van het vak cultuurgeschiedenis en weet zijn kennis en visie op een leuke, educatieve en interessante manier op zijn leerlingen/studenten over te brengen. Daarnaast durft hij ook streng op te treden wanneer een leerling/student zich vervelend gedraagt om de orde in de klas te bewaken en/of herstellen. Naast zijn werkzaamheden als docent cultuurgeschiedenis is de docent cultuurgeschiedenis ook aanwezig bij vergaderingen met collega's (om de opleiding en de leerlingen/studenten te bespreken en te kijken naar verbeterpunten binnen de opleiding en de school) en is hij aanwezig bij ouderavonden (om met de ouders van leerlingen/studenten de studievoortgang van hun kind te bespreken).Wil je werken als Docent cultuurgeschiedenis?

Werk je al als Docent cultuurgeschiedenis en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Docent cultuurgeschiedenis worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Docent cultuurgeschiedenis, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Docent cultuurgeschiedenis in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

 • Leerlingen/studenten
 • Directeur van de school
 • Collega's
 • Ouders van leerlingen/studenten

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €1600 tot €2200

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Docent cultuurgeschiedenis

Wat verdient een Docent cultuurgeschiedenis?

De docent cultuurgeschiedenis verdient tussen de €1600,- en €2200,- bruto per maand, afhankelijk van de school waar hij werkzaam is en het aantal jaren werkervaring.

Salarisschaal Docent cultuurgeschiedenis

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Docent cultuurgeschiedenis

Er zijn geen vacatures Docent cultuurgeschiedenis aanwezig. Je kan wel meer informatie vinden over de branche waar een Docent cultuurgeschiedenis in werkt.

Meer weten over de sector waar een Docent cultuurgeschiedenis in werkt

Bekijk werken in Onderwijs

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Docent cultuurgeschiedenis

Wat is de toekomst van Docent cultuurgeschiedenis?

Het arbeidsmarktperspectief voor de docent cultuurgeschiedenis is laag. Er is vrij weinig werkgelegenheid omdat het vak cultuurgeschiedenis alleen op exacte opleidingen wordt gegeven. Wel kan de docent cultuurgeschiedenis ook in specifieke vakken als kunstgeschiedenis of theatergeschiedenis les gaan geven.

Naast zijn werk als docent cultuurgeschiedenis kan de docent cultuurgeschiedenis ook andere werkzaamheden binnen het onderwijs op zich nemen (waaronder bijvoorbeeld een mentorrol).

Baankans Docent cultuurgeschiedenis

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Docent cultuurgeschiedenis worden: Opleidingen tot Docent cultuurgeschiedenis

Wil je docent cultuurgeschiedenis worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Docent cultuurgeschiedenis? 

De docent cultuurgeschiedenis heeft een opleiding cultuurhistorie (WO, vierjarig) gevolgd of is na jaren praktijkervaring als cultuurhistoricus of kunsthistoricus als docent cultuurgeschiedenis gaan werken.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Docent cultuurgeschiedenis

Er zijn geen opleidingen Docent cultuurgeschiedenis aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Docent cultuurgeschiedenis in werkt

Bekijk alle opleidingen Onderwijs


Netwerk Docent cultuurgeschiedenis

Met wie werkt een Docent cultuurgeschiedenis samen? 

Het netwerk van de docent cultuurgeschiedenis bestaat uit zijn leerlingen/studenten, de directeur van de school, de ouders van leerlingen/studenten en zijn collega's.


 • Leerlingen/studenten
 • Directeur van de school
 • Collega's
 • Ouders van leerlingen/studenten
Docent cultuurgeschiedenis


Organisaties waar een Docent cultuurgeschiedenis werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Docent cultuurgeschiedenis meestal werkt.

Waar werkt een Docent cultuurgeschiedenis?

De docent cultuurgeschiedenis werkt op een MBO of HBO opleiding op een school.

Meer weten over werken in de Onderwijs & Training?

Bekijk werken in Onderwijs & Training

Best beoordeelde werkgevers Docent cultuurgeschiedenis

Waar kun je het beste werken als Docent cultuurgeschiedenis? Hieronder vind je de best door de Docent cultuurgeschiedenis beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Docent cultuurgeschiedenis.

Competenties, Skills en Vaardigheden Docent cultuurgeschiedenis:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Docent cultuurgeschiedenis.

Welke competenties heeft een Docent cultuurgeschiedenis nodig?

Een Docent cultuurgeschiedenis heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Docent cultuurgeschiedenis

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Docent cultuurgeschiedenis passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Docent cultuurgeschiedenis nodig? 

De docent cultuurgeschiedenis is een gever. Hij geeft zijn kennis en visie op het gebied van het vak cultuurgeschiedenis over op zijn leerlingen/studenten en geeft ze waar nodig individuele begeleiding en extra tips en/of adviezen. Ook is de docent cultuurgeschiedenis een waarnemer. Hij let op de studievoortgang en studieontwikkeling van zijn leerlingen/studenten (zowel in de klas als na aanleiding van het ingeleverde werk) en geeft aan wanneer hij denkt dat ze extra hard moeten gaan werken of individuele begeleiding nodig hebben.

Bekijk de persoonstypen voor Docent cultuurgeschiedenis


Gever


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Docent cultuurgeschiedenis

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Docent cultuurgeschiedenis

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Docent cultuurgeschiedenis

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Docent cultuurgeschiedenis

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Docent cultuurgeschiedenis dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Docent cultuurgeschiedenis belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Docent cultuurgeschiedenis. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Docent cultuurgeschiedenis iets voor je?

Zou je graag Docent cultuurgeschiedenis willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Docent cultuurgeschiedenis bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Docent cultuurgeschiedenis

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar