Docent cultuurgeschiedenis Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Docent cultuurgeschiedenis? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep docent cultuurgeschiedenis. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je docent cultuurgeschiedenis wordt.

 

Wat is een Docent cultuurgeschiedenis?

De docent cultuurgeschiedenis geeft les in het vak cultuurgeschiedenis.

De docent cultuurgeschiedenis geeft les op een MBO of HBO opleiding in de richting kunst, kunst en cultuur, media, theater of een andere soortgelijke opleiding. De docent cultuurgeschiedenis geeft les in alle facetten van het vak cultuurgeschiedenis. Zijn voornaamste taak is zijn kennis op het gebied van het vak cultuurgeschiedenis op zijn leerlingen/studenten overbrengen zodat zij deze kennis kunnen meenemen naar hun toekomstige beroep. De docent cultuurgeschiedenis geeft les in onder andere cultuurhistorie, cultuurgeschiedenis voor 1900 en cultuurgeschiedenis na 1900, historisch-ruimtelijke wetenschappen en het benaderen van de cultuurhistorische inhoud binnen de actualiteit.

De docent cultuurgeschiedenis ontwikkelt zijn eigen lesmateriaal of maakt gebruikt van bestaand lesmateriaal. Hij geeft zijn leerlingen/studenten toetsen, opdrachten, huiswerk en tentamens die hij vervolgens zelf ook nakijkt, met de leerlingen/studenten bespreekt en waar nodig becijfert. Na aanleiding van de behaalde studieresultaten en de inzet in de klas kijkt de docent cultuurgeschiedenis naar de studievoortgang van zijn leerlingen/studenten en gaat waar nodig met ze om de tafel om de voortgang te bespreken en te kijken wat er beter kan.

De docent cultuurgeschiedenis heeft verstand van het vak cultuurgeschiedenis en weet zijn kennis en visie op een leuke, educatieve en interessante manier op zijn leerlingen/studenten over te brengen. Daarnaast durft hij ook streng op te treden wanneer een leerling/student zich vervelend gedraagt om de orde in de klas te bewaken en/of herstellen. Naast zijn werkzaamheden als docent cultuurgeschiedenis is de docent cultuurgeschiedenis ook aanwezig bij vergaderingen met collega's (om de opleiding en de leerlingen/studenten te bespreken en te kijken naar verbeterpunten binnen de opleiding en de school) en is hij aanwezig bij ouderavonden (om met de ouders van leerlingen/studenten de studievoortgang van hun kind te bespreken).

Vind kansrijke banen die bij jouw persoonlijkheid en competenties passen

Wil je een baan vinden die echt bij jou past? Wil je omscholen maar weet je nog niet wat? Met baansuggestie krijg je actuele vacatures te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je kan ervoor kiezen om kansrijke banen en ook omschoolvacatures de voorrang te geven. Na 3 stappen krijg je gelijk jouw unieke baansuggesties te zien die horen bij jouw persoonlijke baanprofiel. Doe nu inspiratie op voor de ontwikkeling van jouw loopbaan!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties

Wil je werken als Docent cultuurgeschiedenis?

Werk je al als Docent cultuurgeschiedenis en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Docent cultuurgeschiedenis worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Docent cultuurgeschiedenis, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Docent cultuurgeschiedenis in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

 • Leerlingen/studenten
 • Directeur van de school
 • Collega's
 • Ouders van leerlingen/studenten

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €1600 tot €2200

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Docent cultuurgeschiedenis

Wat verdient een Docent cultuurgeschiedenis?

De docent cultuurgeschiedenis verdient tussen de €1600,- en €2200,- bruto per maand, afhankelijk van de school waar hij werkzaam is en het aantal jaren werkervaring.

Salarisschaal Docent cultuurgeschiedenis

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Wil je jouw salaris verhogen?

Bekijk dan welke banen echt bij jouw passen met onze tool BaansuggestieVacatures Docent cultuurgeschiedenis

Er zijn geen vacatures Docent cultuurgeschiedenis aanwezig. Je kan wel meer informatie vinden over de branche waar een Docent cultuurgeschiedenis in werkt.

Meer weten over de sector waar een Docent cultuurgeschiedenis in werkt

Bekijk werken in Onderwijs

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Docent cultuurgeschiedenis

Wat zijn de baankansen voor een Docent cultuurgeschiedenis?

Het arbeidsmarktperspectief voor de docent cultuurgeschiedenis is laag. Er is vrij weinig werkgelegenheid omdat het vak cultuurgeschiedenis alleen op exacte opleidingen wordt gegeven. Wel kan de docent cultuurgeschiedenis ook in specifieke vakken als kunstgeschiedenis of theatergeschiedenis les gaan geven.

Naast zijn werk als docent cultuurgeschiedenis kan de docent cultuurgeschiedenis ook andere werkzaamheden binnen het onderwijs op zich nemen (waaronder bijvoorbeeld een mentorrol).

De actuele kans op werk voor een Docent cultuurgeschiedenis

De kans op werk voor het beroep Docent cultuurgeschiedenis is op dit moment onbekend.

Huidige aantal vacatures

0

Baankans Docent cultuurgeschiedenis

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Docent cultuurgeschiedenis worden: Opleidingen tot Docent cultuurgeschiedenis

Wil je Docent cultuurgeschiedenis worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Docent cultuurgeschiedenis.

Hoe word je een Docent cultuurgeschiedenis? 

De docent cultuurgeschiedenis heeft een opleiding cultuurhistorie (WO, vierjarig) gevolgd of is na jaren praktijkervaring als cultuurhistoricus of kunsthistoricus als docent cultuurgeschiedenis gaan werken.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Docent cultuurgeschiedenis

Er zijn geen opleidingen Docent cultuurgeschiedenis aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Docent cultuurgeschiedenis in werkt

Bekijk alle opleidingen Onderwijs

Omscholen tot Docent cultuurgeschiedenis

Als je je wilt omscholen tot Docent cultuurgeschiedenis is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt het leertraject hiervoor door de werkgever georganiseerd. Als er op dit moment omschoolvacatures voor Docent cultuurgeschiedenis zijn vind je die hieronder.

Bepaal jouw omschoolkeuze met Baansuggestie

Met baansuggestie krijg je kansrijke banen te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je vindt ook direct omschoolvacatures als deze er zijn. Je kunt nu inspiratie op doen en jouw omschoolkeuze bepalen op basis van wat bij jou past! Bekijk jouw baansuggesties!

Vacatures met (Om)scholing

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, Opleidingsvacatures (BBL, Beroepsbegeleidende Leerweg), Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Docent cultuurgeschiedenis dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Docent cultuurgeschiedenis

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Docent cultuurgeschiedenis

Als je Docent cultuurgeschiedenis wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Docent cultuurgeschiedenis zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Docent cultuurgeschiedenis

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Docent cultuurgeschiedenis?

Competenties en Vaardigheden Docent cultuurgeschiedenis

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Docent cultuurgeschiedenis nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Docent cultuurgeschiedenis nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Docent cultuurgeschiedenis

Trainingen & cursussen Coachen
Coachen
Trainingen & cursussen Initiatief ontplooien
Initiatief ontplooien
Trainingen & cursussen Kritisch
Kritisch
Trainingen & cursussen Luisteren
Luisteren
Trainingen & cursussen Motiveren
Motiveren
Trainingen & cursussen Omgaan met details
Omgaan met details
Trainingen & cursussen Plannen en organiseren
Plannen en organiseren
Trainingen & cursussen Presenteren
Presenteren
Trainingen & cursussen Uitdrukkingsvaardigheid
Uitdrukkingsvaardigheid

Persoonlijkheid van een Docent cultuurgeschiedenis

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Docent cultuurgeschiedenis. Als Docent cultuurgeschiedenis wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Docent cultuurgeschiedenis:


zie volledige beschrijving persoonstype Docent cultuurgeschiedenis

Vakkennis voor een Docent cultuurgeschiedenis

Het is voor een Docent cultuurgeschiedenis ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Docent cultuurgeschiedenis zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Docent cultuurgeschiedenis


Werkervaring Docent cultuurgeschiedenis

Het is voor een startend Docent cultuurgeschiedenis die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Docent cultuurgeschiedenis is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals Docent dansgeschiedenis, Docent muziekgeschiedenis .

Iets anders leren?

Is Docent cultuurgeschiedenis het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Docent cultuurgeschiedenis

Met wie werkt een Docent cultuurgeschiedenis samen? 

Het netwerk van de docent cultuurgeschiedenis bestaat uit zijn leerlingen/studenten, de directeur van de school, de ouders van leerlingen/studenten en zijn collega's.


 • Leerlingen/studenten
 • Directeur van de school
 • Collega's
 • Ouders van leerlingen/studenten
Docent cultuurgeschiedenis


Organisaties waar een Docent cultuurgeschiedenis werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Docent cultuurgeschiedenis meestal werkt.

Waar werkt een Docent cultuurgeschiedenis?

De docent cultuurgeschiedenis werkt op een MBO of HBO opleiding op een school.

Meer weten over werken in de Onderwijs & Training?

Bekijk werken in Onderwijs & Training

Best beoordeelde werkgevers Docent cultuurgeschiedenis

Waar kun je het beste werken als Docent cultuurgeschiedenis? Hieronder vind je de best door de Docent cultuurgeschiedenis beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Docent cultuurgeschiedenis.

Competenties, Skills en Vaardigheden Docent cultuurgeschiedenis:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Docent cultuurgeschiedenis.

Welke competenties heeft een Docent cultuurgeschiedenis nodig?

Een Docent cultuurgeschiedenis heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Docent cultuurgeschiedenis

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Docent cultuurgeschiedenis passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Docent cultuurgeschiedenis nodig? 

De docent cultuurgeschiedenis is een gever. Hij geeft zijn kennis en visie op het gebied van het vak cultuurgeschiedenis over op zijn leerlingen/studenten en geeft ze waar nodig individuele begeleiding en extra tips en/of adviezen. Ook is de docent cultuurgeschiedenis een waarnemer. Hij let op de studievoortgang en studieontwikkeling van zijn leerlingen/studenten (zowel in de klas als na aanleiding van het ingeleverde werk) en geeft aan wanneer hij denkt dat ze extra hard moeten gaan werken of individuele begeleiding nodig hebben.

Bekijk de persoonstypen voor Docent cultuurgeschiedenis


Gever


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Docent cultuurgeschiedenis

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Docent cultuurgeschiedenis

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Docent cultuurgeschiedenis

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Docent cultuurgeschiedenis

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Docent cultuurgeschiedenis dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Docent cultuurgeschiedenis belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Docent cultuurgeschiedenis. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Docent cultuurgeschiedenis iets voor je?

Zou je graag Docent cultuurgeschiedenis willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Docent cultuurgeschiedenis bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Docent cultuurgeschiedenis

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar