Docent cultuurwetenschappen Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Docent cultuurwetenschappen? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep docent cultuurwetenschappen. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je docent cultuurwetenschappen wordt.

Wat is een Docent cultuurwetenschappen?

De docent cultuurwetenschappen geeft les in het vak cultuurwetenschappen.

De docent cultuurwetenschappen geeft les op een HBO opleiding algemene cultuurwetenschappen, cultuurwetenschappen of een andere soortgelijke opleiding. De voornaamste taak van de docent cultuurwetenschappen is zijn kennis op het gebied van cultuurwetenschappen overbrengen op zijn studenten zodat ze deze kennis mee kunnen nemen binnen hun toekomstige beroep. De docent cultuurwetenschappen geeft les in alle facetten van het vak cultuurwetenschappen waaronder lessen in de overeenkomsten tussen diverse kunst en cultuuruitingen, de relatie tussen woord en beeld, kunst en mediatheorie en beeldend taalgebruik.

De docent cultuurwetenschappen ontwikkelt zijn eigen lesmateriaal of maakt gebruik van bestaand lesmateriaal en geeft zijn studenten toetsen, tentamens, opdrachten, huiswerk en andere opdrachten die hij vervolgens nakijkt, met de studenten bespreekt en waar nodig becijfert. Na aanleiding van al deze gemaakte opdrachten en de inzet in de les kan de docent cultuurwetenschappen de studieontwikkeling en studievoortgang van zijn studenten nauwgezet bijhouden en waar nodig individuele begeleiding bieden.

De docent cultuurwetenschappen heeft verstand van het vak cultuurwetenschappen en weet zijn kennis en visie op een leuke, educatieve en interessante manier op zijn studenten over te brengen. Ook durft hij streng op te treden wanneer de inzet van een student in de les te laag is of wanneer iemand zich vervelend gedraagt om ten alle tijde de orde in de klas te bewaren en/of herstellen.

Naast zijn werkzaamheden in de klas is de docent cultuurwetenschappen ook aanwezig tijdens vergaderingen met collega's om de opleidingen, de school en de studenten te bespreken en te kijken naar verbeterpunten voor de opleidingen en de school.

Wil je werken als Docent cultuurwetenschappen?

Werk je al als Docent cultuurwetenschappen en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Docent cultuurwetenschappen worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Docent cultuurwetenschappen, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Docent cultuurwetenschappen in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

 • Studenten
 • Collega's
 • Directeur van school
 • Mensen uit het vak

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €1600 tot €2200

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Docent cultuurwetenschappen

Wat verdient een Docent cultuurwetenschappen?

De docent cultuurwetenschappen verdient tussen de €1600,- en €2200,- bruto per maand, afhankelijk van het aantal jaren werkervaring en de school waar hij werkzaam is.

Salarisschaal Docent cultuurwetenschappen

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Docent cultuurwetenschappen

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Docent cultuurwetenschappen

Wat is de toekomst van Docent cultuurwetenschappen?

Het arbeidsmarktperspectief voor de docent cultuurwetenschappen is gemiddeld. Er is voldoende werkgelegenheid op de verschillende opleidingen. Ook kan de docent cultuurwetenschappen les in andere soortgelijke vakken gaan geven.

Naast zijn werkzaamheden als docent kan de docent cultuurwetenschappen ook een andere rol binnen het onderwijs op zich nemen (bijvoorbeeld een mentorrol).

Baankans Docent cultuurwetenschappen

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Docent cultuurwetenschappen worden: Opleidingen tot Docent cultuurwetenschappen

Wil je docent cultuurwetenschappen worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Docent cultuurwetenschappen? 

De docent cultuurwetenschappen heeft een opleiding ''Cultuurwetenschappen'' of ''Algemene Cultuurwetenschappen'' gevolgd (HBO, master of WO) en is (na het behalen van een onderwijsbevoegdheid of enkele jaren praktijkervaring) les in het vak cultuurwetenschappen gaan geven.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Docent cultuurwetenschappen

Meer opleidingen Docent cultuurwetenschappen

Weet je nog niet of je Docent cultuurwetenschappen wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Docent cultuurwetenschappen of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Docent cultuurwetenschappen

Met wie werkt een Docent cultuurwetenschappen samen? 

Het netwerk van de docent cultuurwetenschappen bestaat uit zijn studenten, zijn collega's, de directeur van de school en mensen uit het vak die op school komen spreken.


 • Studenten
 • Collega's
 • Directeur van school
 • Mensen uit het vak
Docent cultuurwetenschappen


Organisaties waar een Docent cultuurwetenschappen werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Docent cultuurwetenschappen meestal werkt.

Waar werkt een Docent cultuurwetenschappen?

De docent cultuurwetenschappen werkt op een HBO opleiding op school.

Meer weten over werken in de Onderwijs & Training?

Bekijk werken in Onderwijs & Training

Best beoordeelde werkgevers Docent cultuurwetenschappen

Waar kun je het beste werken als Docent cultuurwetenschappen? Hieronder vind je de best door de Docent cultuurwetenschappen beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Docent cultuurwetenschappen.

Competenties, Skills en Vaardigheden Docent cultuurwetenschappen:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Docent cultuurwetenschappen.

Welke competenties heeft een Docent cultuurwetenschappen nodig?

Een Docent cultuurwetenschappen heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Docent cultuurwetenschappen

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Docent cultuurwetenschappen passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Docent cultuurwetenschappen nodig? 

De docent cultuurwetenschappen is een gever. Hij geeft zijn kennis en visie op het vak van cultuurwetenschappen over op zijn studenten en biedt waar nodig extra tips, adviezen of individuele begeleiding. Ook is de docent cultuurwetenschappen een waarnemer. Hij let goed op de studievoortgang en studieontwikkeling van zijn studenten zodat hij ze zo optimaal kan helpen bij hun ontwikkeling binnen het vak cultuurwetenschappen.

Bekijk de persoonstypen voor Docent cultuurwetenschappen


Gever


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Docent cultuurwetenschappen

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Docent cultuurwetenschappen

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Docent cultuurwetenschappen

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Docent cultuurwetenschappen

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Docent cultuurwetenschappen dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Docent cultuurwetenschappen belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Docent cultuurwetenschappen. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Docent cultuurwetenschappen iets voor je?

Zou je graag Docent cultuurwetenschappen willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Docent cultuurwetenschappen bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Docent cultuurwetenschappen

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar