Docent dansdramaturgie Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Docent dansdramaturgie? Lees de functieomschrijving.

De docent dansdramaturgie geeft les in het vak dansdramaturgie.

De docent dansdramaturgie geeft les op een MBO, WO of HBO opleiding in de richting dans, theater, choreografie of een andere soortgelijke dans of (eventueel) theateropleiding. De docent dansdramaturgie geeft les in het vak dansdramaturgie en leert zijn leerlingen alles over het vak dansdramaturgie (bijvoorbeeld over het kijken naar de context van een voorstelling en hoe deze te reflecteren), neemt zijn leerlingen mee naar dansvoorstellingen om deze na afloop te analyseren en geeft ze theorieles (soms met behulp van een Powerpoint presentatie). Daarnaast helpt de docent dansdramaturgie de leerlingen/studenten zich te ontwikkelen binnen hun dramaturgische ontwikkelingen en hun profilering naar de beroepspraktijk.

De docent dansdramaturgie ontwikkelt zijn eigen lesmateriaal, geeft zijn klassen theorieles en geeft ze opdrachten, huiswerk en tentamens die hij ook nakijkt en eventueel becijfert. Hij geeft zijn leerlingen zowel individueel les als groepsgericht college en is altijd bereid om mensen extra te begeleiden en te helpen.

De docent dansdramaturgie heeft zelf veel verstand van dansdramaturgie (en heeft over het algemeen zelf ook een tijd als dramaturg gewerkt) en weet zijn kennis en visie op een educatieve en interessante manier op zijn leerlingen over te brengen. Daarnaast weet hij hoe hij binnen verschillende opleidingen op een verschillende manier les kan geven om de leerlingen zich zo goed mogelijk te laten ontwikkelen binnen hun vakgebied.

Naast zijn werkzaamheden in de klas is de docent dansdramaturgie ook aanwezig bij vergaderingen met collega's om de opleidingen en de school te bespreken en te kijken naar eventuele verbeterpunten en kan hij zijn leerlingen/studenten meenemen naar dansvoorstellingen om deze na afloop te reflecteren en te bespreken.

Wil je werken als Docent dansdramaturgie?

Werk je al als Docent dansdramaturgie en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Docent dansdramaturgie worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Docent dansdramaturgie, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Docent dansdramaturgie in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

 • Studenten/leerlingen
 • Collega's
 • Directeur van de school
 • Ouders van leerlingen/studenten

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €1300 tot €2100

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Docent dansdramaturgie

Wat verdient een Docent dansdramaturgie?

De docent dansdramaturgie verdient tussen de €1300,- en €2100,- bruto per maand, afhankelijk van de school waar hij werkt en het aantal jaren werkervaring.

Salarisschaal Docent dansdramaturgie

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Docent dansdramaturgie

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Docent dansdramaturgie

Hoe goed is de toekomst voor de Docent dansdramaturgie? 

Het arbeidsmarktperspectief is gemiddeld. De docent dansdramaturgie moet actief op zoek naar een school waar het vak wordt gegeven en voldoende referenties hebben (en werkervaring) om daar op te vallen en aangenomen te worden. Daarnaast kan de docent dansdramaturgie ook werkzaam zijn als docent binnen een ander dansvak of werkzaam zijn als dansdramaturg.

Baankans Docent dansdramaturgie

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Docent dansdramaturgie worden: Opleidingen tot Docent dansdramaturgie

Hoe word je een Docent dansdramaturgie? 

De docent dansdramaturgie heeft over het algemeen een opleiding ''Docent Dans'' of een WO opleiding ''Dramaturgie'' gevolgd en is, na enige jaren als dansdramaturg gewerkt te hebben, les gaan geven in het vak dansdramaturgie.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Docent dansdramaturgie

Meer opleidingen Docent dansdramaturgie

Weet je nog niet of je Docent dansdramaturgie wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Docent dansdramaturgie of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Docent dansdramaturgie

Met wie werkt een Docent dansdramaturgie samen? 

Het netwerk van de docent dansdramaturgie bestaat uit zijn studenten/leerlingen, zijn collega's en de directeur van de school. Eventueel kan zijn netwerk ook uit ouders bestaan die langskomen op ouderavonden of open dagen.


 • Studenten/leerlingen
 • Collega's
 • Directeur van de school
 • Ouders van leerlingen/studenten
Docent dansdramaturgie


Organisaties waar een Docent dansdramaturgie werkzaam is

Waar werkt een Docent dansdramaturgie meestal? 

De docent dansdramaturgie werkt op een MBO, HBO of WO opleiding op een school.

Meer weten over werken in de Onderwijs & Training?

Bekijk werken in Onderwijs & Training

Best beoordeelde werkgevers Docent dansdramaturgie

Waar kun je het beste werken als Docent dansdramaturgie? Hieronder vindt je de best door de Docent dansdramaturgie beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Docent dansdramaturgie.

Competenties, Skills en Vaardigheden Docent dansdramaturgie:

Welke competenties heeft een een Docent dansdramaturgie nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Docent dansdramaturgie

Wat voor persoonlijkheid heb je als Docent dansdramaturgie nodig? 

De docent dansdramaturgie is een gever. Hij geeft zijn kennis op het gebied van het vak dansdramaturgie over op zijn leerlingen, weet op een interessante en educatieve manier les te geven en geeft zijn leerlingen/studenten zowel groepsgericht als individueel les.

Daarnaast is de docent dansdramaturgie een waarnemer. Hij houdt de ontwikkelingen binnen de danswereld nauwgezet bij om mee te nemen in zijn lesmateriaal en houdt de studieontwikkeling en studievoortgang van de leerlingen/studenten nauwgezet bij en weet hoe hij ze kan helpen zich nog beter te ontwikkelen binnen hun vakgebied.

Bekijk de persoonstypen voor Docent dansdramaturgie


Gever


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Docent dansdramaturgie

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Docent dansdramaturgie

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Docent dansdramaturgie

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Docent dansdramaturgie

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Docent dansdramaturgie dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Docent dansdramaturgie belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Docent dansdramaturgie. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Docent dansdramaturgie iets voor je?

Zou je graag Docent dansdramaturgie willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Docent dansdramaturgie bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Docent dansdramaturgie

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar