Docent danswetenschap Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Docent danswetenschap? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep docent danswetenschap. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je docent danswetenschap wordt.

 

Wat is een Docent danswetenschap?

De docent danswetenschap geeft les in het vak danswetenschap.

De docent danswetenschap geeft les op een HBO opleiding in de richting dans, danswetenschap, theaterwetenschap, choreografie of een andere soortgelijke opleiding. De docent danswetenschap geeft les in alle facetten van het vak danswetenschap. Zo geeft hij zijn studenten onder andere les over de oorsprong van de verschillende dansstijlen, de ontwikkeling van de dansstijlen door de jaren heen en leert hij ze alle facetten van het wetenschappelijk dansonderzoek (onderzoek, analyse, evaluatie e.d.). De voornaamste taak van de docent danswetenschap is zijn kennis en visie op het gebied van het vak danswetenschap overbrengen op zijn studenten en ze daarbij voorbereiden op hun toekomstige beroep.

De docent danswetenschap ontwikkelt zijn eigen lesmateriaal of maakt gebruik van bestaand lesmateriaal en geeft zijn studenten toetsen, tentamens, opdrachten en huiswerk dat hij vervolgens nakijkt, met de studenten bespreekt en waar nodig becijfert. Na aanleiding van de resultaten van deze opdrachten en de inzet van de studenten in de les kan de docent danswetenschap de studieontwikkeling en studievoortgang van zijn studenten nauwgezet bijhouden en waar nodig individuele begeleiding of extra tips en adviezen bieden.

De docent danswetenschap heeft verstand van het vak danswetenschap en weet zijn kennis en visie op een leuke, interessante en educatieve manier op zijn studenten over te brengen. Ook durft hij streng op te treden wanneer een student zich vervelend gedraagt of zijn werk niet goed doet.

Naast zijn werkzaamheden als docent zal de docent danswetenschap ook aanwezig zijn bij eventuele ouderavonden (om met de ouders van studenten de studieontwikkeling en studievoortgang van hun kind te bespreken) en bij vergaderingen met collega's (om de opleidingen, de school en de studenten te bespreken en te kijken naar verbeterpunten binnen de opleiding en school). Ook kan de docent danswetenschap zijn leerlingen/studenten meenemen naar dansvoorstellingen om na afloop hierover te praten.

Vind kansrijke banen die bij jouw persoonlijkheid en competenties passen

Wil je een baan vinden die echt bij jou past? Wil je omscholen maar weet je nog niet wat? Met baansuggestie krijg je actuele vacatures te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je kan ervoor kiezen om kansrijke banen en ook omschoolvacatures de voorrang te geven. Na 3 stappen krijg je gelijk jouw unieke baansuggesties te zien die horen bij jouw persoonlijke baanprofiel. Doe nu inspiratie op voor de ontwikkeling van jouw loopbaan!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties

Wil je werken als Docent danswetenschap?

Werk je al als Docent danswetenschap en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Docent danswetenschap worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Docent danswetenschap, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Docent danswetenschap in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

 • Studenten
 • Collega's
 • Ouders van studenten
 • Directeur van de school

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €1600 tot €2200

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Docent danswetenschap

Wat verdient een Docent danswetenschap?

De docent danswetenschap verdient tussen de €1600,- en €2200,- bruto per maand, afhankelijk van de school waar hij werkzaam is en het aantal jaren werkervaring.

Salarisschaal Docent danswetenschap

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Wil je jouw salaris verhogen?

Bekijk dan welke banen echt bij jouw passen met onze tool BaansuggestieVacatures Docent danswetenschap

Er zijn geen vacatures Docent danswetenschap aanwezig. Je kan wel meer informatie vinden over de branche waar een Docent danswetenschap in werkt.

Meer weten over de sector waar een Docent danswetenschap in werkt

Bekijk werken in Onderwijs

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Docent danswetenschap

Wat zijn de baankansen voor een Docent danswetenschap?

Het arbeidsmarktperspectief voor de docent danswetenschap is laag. Er is weinig werkgelegenheid omdat het vak alleen op exacte opleidingen wordt gegeven. Wel kan de docent danswetenschap zich na specialisatie ook les in het vak theaterwetenschap of dansgeschiedenis gaan geven.

Naast zijn werkzaamheden als docent kan de docent danswetenschap ook een andere rol binnen het onderwijs op zich nemen (waaronder bijvoorbeeld een mentorrol).

De actuele kans op werk voor een Docent danswetenschap

Het beroep Docent danswetenschap is onderdeel van de beroepsfamilie Docenten hoger onderwijs taal en cultuur. De kans op werk voor de beroepsfamilie Docenten hoger onderwijs taal en cultuur is in de huidige periode gemiddeld

Huidige aantal vacatures

0

Baankans Docent danswetenschap

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Docent danswetenschap worden: Opleidingen tot Docent danswetenschap

Wil je Docent danswetenschap worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Docent danswetenschap.

Hoe word je een Docent danswetenschap? 

De docent danswetenschap heeft een opleiding ''Theaterwetenschap'' of ''Docent Dans'' gevolgd (HBO of WO, vierjarig) en is (eventueel na jaren praktijkervaring) les gaan geven als docent.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Docent danswetenschap

Er zijn geen opleidingen Docent danswetenschap aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Docent danswetenschap in werkt

Bekijk alle opleidingen Onderwijs

Omscholen tot Docent danswetenschap

Als je je wilt omscholen tot Docent danswetenschap is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt het leertraject hiervoor door de werkgever georganiseerd. Als er op dit moment omschoolvacatures voor Docent danswetenschap zijn vind je die hieronder.

Bepaal jouw omschoolkeuze met Baansuggestie

Met baansuggestie krijg je kansrijke banen te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je vindt ook direct omschoolvacatures als deze er zijn. Je kunt nu inspiratie op doen en jouw omschoolkeuze bepalen op basis van wat bij jou past! Bekijk jouw baansuggesties!

Vacatures met (Om)scholing

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, Opleidingsvacatures (BBL, Beroepsbegeleidende Leerweg), Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Docent danswetenschap dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Docent danswetenschap

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Docent danswetenschap

Als je Docent danswetenschap wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Docent danswetenschap zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Docent danswetenschap

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Docent danswetenschap?

Competenties en Vaardigheden Docent danswetenschap

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Docent danswetenschap nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Docent danswetenschap nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Docent danswetenschap

Trainingen & cursussen Analytisch
Analytisch
Trainingen & cursussen Kritisch
Kritisch
Trainingen & cursussen Luisteren
Luisteren
Trainingen & cursussen Motiveren
Motiveren
Trainingen & cursussen Presenteren
Presenteren
Trainingen & cursussen Resultaatgerichtheid
Resultaatgerichtheid
Trainingen & cursussen Uitdrukkingsvaardigheid
Uitdrukkingsvaardigheid

Persoonlijkheid van een Docent danswetenschap

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Docent danswetenschap. Als Docent danswetenschap wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Docent danswetenschap:


zie volledige beschrijving persoonstype Docent danswetenschap

Vakkennis voor een Docent danswetenschap

Het is voor een Docent danswetenschap ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Docent danswetenschap zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Docent danswetenschap


Werkervaring Docent danswetenschap

Het is voor een startend Docent danswetenschap die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Docent danswetenschap is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals Docent dansgeschiedenis, Docent theaterwetenschap .

Iets anders leren?

Is Docent danswetenschap het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Docent danswetenschap

Met wie werkt een Docent danswetenschap samen? 

Het netwerk van de docent danswetenschap bestaat uit zijn studenten, zijn collega's, de ouders van studenten en de directeur van de school.


 • Studenten
 • Collega's
 • Ouders van studenten
 • Directeur van de school
Docent danswetenschap


Organisaties waar een Docent danswetenschap werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Docent danswetenschap meestal werkt.

Waar werkt een Docent danswetenschap?

De docent danswetenschap werkt op een HBO opleiding op een school.

Meer weten over werken in de Onderwijs & Training?

Bekijk werken in Onderwijs & Training

Best beoordeelde werkgevers Docent danswetenschap

Waar kun je het beste werken als Docent danswetenschap? Hieronder vind je de best door de Docent danswetenschap beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Docent danswetenschap.

Competenties, Skills en Vaardigheden Docent danswetenschap:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Docent danswetenschap.

Welke competenties heeft een Docent danswetenschap nodig?

Een Docent danswetenschap heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Docent danswetenschap

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Docent danswetenschap passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Docent danswetenschap nodig? 

De docent danswetenschap is een waarnemer. Hij let goed actuele ontwikkelingen binnen de danswereld om dit mee te nemen binnen zijn lesmateriaal en let op de studieontwikkeling en studievoortgang van zijn studenten zodat hij ze waar nodig individuele begeleiding of extra tips en advies kan bieden. Dit maakt de docent danswetenschap ook een gever. Hij geeft waar nodig individuele begeleiding of extra tips en/of adviezen en brengt zijn kennis en visie op het vak danswetenschap over op zijn studenten.

Bekijk de persoonstypen voor Docent danswetenschap


Gever


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Docent danswetenschap

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Docent danswetenschap

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Docent danswetenschap

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Docent danswetenschap

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Docent danswetenschap dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Docent danswetenschap belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Docent danswetenschap. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Docent danswetenschap iets voor je?

Zou je graag Docent danswetenschap willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Docent danswetenschap bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Docent danswetenschap

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar