Docent danswetenschap Worden Opleiding, Baankans, Omscholen en Training

Docent danswetenschap worden: Opleidingen tot Docent danswetenschap

Wil je Docent danswetenschap worden? Op deze pagina vind je het ontwikkelingspad, de opleidingen Docent danswetenschap, de omschool informatie, het online aanbod en ook de competentie trainingen en cursussen voor een Docent danswetenschap.

Hoe word je een Docent danswetenschap? 

De docent danswetenschap heeft een opleiding ''Theaterwetenschap'' of ''Docent Dans'' gevolgd (HBO of WO, vierjarig) en is (eventueel na jaren praktijkervaring) les gaan geven als docent.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Docent danswetenschap

Er zijn geen opleidingen Docent danswetenschap aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Docent danswetenschap in werkt

Bekijk meer opleidingen Onderwijs

Is het verstandig om Docent danswetenschap te worden?

Voordat je aan een opleiding Docent danswetenschap begint is het een goed idee om eerst te bepalen of er goede baankansen zijn voor nu en in de toekomst. Je wilt namelijk misschien geen Docent danswetenschap worden als de baankansen matig of slecht zijn.

Wat is de toekomst van Docent danswetenschap?

Het arbeidsmarktperspectief voor de docent danswetenschap is laag. Er is weinig werkgelegenheid omdat het vak alleen op exacte opleidingen wordt gegeven. Wel kan de docent danswetenschap zich na specialisatie ook les in het vak theaterwetenschap of dansgeschiedenis gaan geven.

Naast zijn werkzaamheden als docent kan de docent danswetenschap ook een andere rol binnen het onderwijs op zich nemen (waaronder bijvoorbeeld een mentorrol).

De actuele kans op werk voor een Docent danswetenschap

Het beroep Docent danswetenschap is onderdeel van de beroepsfamilie Docenten hoger onderwijs taal en cultuur. De kans op werk voor de beroepsfamilie Docenten hoger onderwijs taal en cultuur is in de huidige periode goed

Huidige aantal vacatures

0

Baankans Docent danswetenschap

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Omscholen tot Docent danswetenschap

Als je je wilt omscholen tot Docent danswetenschap is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt jouw opleiding Docent danswetenschap door de werkgever georganiseerd. Wanneer er omschoolvacatures Docent danswetenschap zijn vind je die hier direct onder.

Vacatures met (Om)scholing tot Docent danswetenschap

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, BBL (Beroepsbegeleidende Leerweg) opleidingsvacatures, Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Docent danswetenschap dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Docent danswetenschap

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Docent danswetenschap

Als je Docent danswetenschap wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Docent danswetenschap zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Docent danswetenschap

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Docent danswetenschap?

Competenties en Vaardigheden Docent danswetenschap

Naast de interesse en motivatie is het belangrijk dat je over de competenties beschikt die een Docent danswetenschap nodig heeft om succesvol te werken. Sommige van deze competenties zal je van nature hebben, maar de meeste kan je gewoon aanleren. Hieronder vind je de opleidingen, cursussen en trainingen voor de competenties die een Docent danswetenschap nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Docent danswetenschap

Trainingen & cursussen Analytisch
Analytisch
Trainingen & cursussen Kritisch
Kritisch
Trainingen & cursussen Luisteren
Luisteren
Trainingen & cursussen Motiveren
Motiveren
Trainingen & cursussen Presenteren
Presenteren
Trainingen & cursussen Resultaatgerichtheid
Resultaatgerichtheid
Trainingen & cursussen Uitdrukkingsvaardigheid
Uitdrukkingsvaardigheid

Persoonlijkheid van een Docent danswetenschap

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Docent danswetenschap. Als Docent danswetenschap wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Docent danswetenschap:


zie volledige beschrijving persoonstype Docent danswetenschap

Vakkennis voor een Docent danswetenschap

Het is voor een Docent danswetenschap ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen Docent danswetenschap zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Training & Opleidingen Docent danswetenschap


Werkervaring Docent danswetenschap

Het is voor een startend Docent danswetenschap die net de opleiding heeft afgerond minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Docent danswetenschap is het een pluspunt wanneer er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoalsGeen opleiding Docent danswetenschap, maar iets anders?

Is een opleiding Docent danswetenschap het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.


Opleidingen en Trainingen per vaardigheid Docent danswetenschap

Als je Docent danswetenschap wilt worden, of beter wilt worden in je vak, is het slim op opleidingen of trainingen volgt om je vaardigheden en eigenschappen te versterken. Hieronder vind je de vaardigheidstrainingen en opleidingen voor een Docent danswetenschap


Weten hoe het is om als Docent danswetenschap te werken? Lees het interview

Wanneer je overweegt om een Docent danswetenschap te worden is het een goed idee om te lezen hoe het is om als Docent danswetenschap te werken. Bekijk hier het interview.
Er is helaas nog geen interview geplaatst. Wil je worden geïnterviewd of ken je iemand waarvan je het interview zou willen lezen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Ben jij geschikt om Docent danswetenschap te worden?

Zou je graag Docent danswetenschap willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, ga dan naar onze Baansuggestie tool en vind kansrijke vacatures die bij jouw baanprofiel passen. Zo kom je erachter of een opleiding Docent danswetenschap voor jou een goede keuze is. Misschien zijn er zelfs omschoolvacatures... bekijk het nu!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties!

Ga direct naar