Docent Deens worden: Opleiding, Omscholen en Vaardigheden

Docent Deens worden: Opleiding, Omscholen en Vaardigheden

Hoe kan je Docent Deens worden? Er zijn over het algemeen een aantal verschillende manieren om een beroep te leren. Je kunt de inhoud van een beroep leren via het regulier beroepsonderwijs, maar ook via gerichte cursussen en trainingen. Je kunt een nieuw beroep vaak ook deels on-the-job, oftewel in de praktijk leren. Je kunt vaak ook via zelfstudie, of via speciale omscholing jouw nieuwe beroep leren.

De eerste stap is om je in het beroep te verdiepen. Wat ga je doen als Docent Deens? Welke vaardigheden en eigenschappen heb je nodig om je werk als Docent Deens goed te kunnen uitvoeren? Hoe ziet je werkdag eruit? Wat ga je verdienen als Docent Deens?

Al deze informatie bieden wij jou hier, zodat jij kunt bepalen of je inderdaad Docent Deens wilt worden. Zo ja, dan vind je hier de opleidingen en omscholingen tot Docent Deens.

Alles over hoe je Docent Deens kunt worden


Omscholen met baangarantie en salaris

Voor beroepen met goede baankansen
Nationale Beroepengids

Vacatures laden...

Hoe word je Docent Deens?

De docent Deens heeft een cursus/training Deens gevolgd en is na het behalen van een onderwijsbevoegdheid les gaan geven, heeft een HBO docentenopleiding voortgezet onderwijs, middelbaar beroepsonderwijs of hoger beroepsonderwijs gevolgd, heeft een HBO opleiding als tolk gevolgd en is na jaren werkervaring les gaan geven, heeft de WO opleiding Scandinavische Talen en Cultuur gevolgd of is native speaker Deens en is na het behalen van zijn onderwijsbevoegdheid les gaan geven in het vak Deens.

Welke vaardigheden heb je nodig om Docent Deens te worden?

Om Docent Deens te kunnen worden heb een aantal verschillende vaardigheden nodig. Een aantal persoonlijke vaardigheden en een aantal praktische of technische vaardigheden.

De vrijwel noodzakelijke vaardigheden voor een Docent Deens zijn Luistervaardigheid, Stimuleren en Analyseren. Ook zijn Gestructureerd werken, Feedback geven en Luisteren belangrijke vaardigheden als je Docent Deens wilt worden. Verder zijn Verbanden leggen, Evalueren en Redeneren ook erg gewenste vaardigheden.

Welke competenties heb je nodig om Docent Deens te worden?

Als je Docent Deens wilt worden zal je ook een aantal competenties nodig hebben. Een competentie is een combinatie van kennis, vaardigheden, eigenschappen en ervaring.

Gewenste competenties Docent Deens

  • Coachen
  • Inzicht in omgeving
  • Kritisch
  • Luisteren
  • Motiveren
  • Omgaan met details
  • Plannen en organiseren
  • Resultaatgerichtheid
  • Visie

Welke eigenschappen heb je nodig om Docent Deens te worden?

De eigenschappen die je nodig hebt om Docent Deens te worden zijn Empathie, Behulpzaamheid en Vriendelijkheid. Andere belangrijke eigenschappen zijn Waarnemendheid, Gedetailleerdheid en Leergierigheid.


Met welke persoonstypen kun je Docent Deens worden?

Er zijn een aantal persoonstypen die passen bij het beroep Docent Deens. Dit zijn geen zwart/wit vereisten, maar vaak is het wel zo dat een bepaald persoonstype van nature een bepaald beroep beter uitoefent dan iemand met een ander persoonstype.

De persoonstypen die het meest passen bij het beroep Docent Deens zijn de Gever en de Waarnemer.

De docent Deens is een gever. Hij geeft zijn kennis en visie op het gebied van het vak Deens over op zijn leerlingen/studenten en geeft ze waar nodig individuele begeleiding, tips en adviezen. Ook is de docent Deens een waarnemer. Hij let goed op de studievoortgang en studieontwikkeling van zijn leerlingen/studenten, spreekt hier met ze over en houdt hun tempo van werken en tempo van ontwikkeling nauwgezet bij om ze zo optimaal mogelijk te kunnen begeleiden.

Opleiding Docent Deens

Er zijn een aantal verschillende opleidingsvormen waarmee je Docent Deens kunt worden. Er zijn opleidingen die je vanaf het begin opleiden tot Docent Deens. Je vindt opleidingen met baangarantie, of andere manieren voor omscholing tot Docent Deens. Maar ook cursussen en trainingen voor de Docent Deens.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Docent Deens

Er zijn geen opleidingen Docent Deens aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Docent Deens in werkt

Bekijk meer opleidingen Onderwijs

Omscholen tot Docent Deens

Hoe kan je omscholen tot Docent Deens? Waar moet je aan denken? Welke vormen van omscholing tot Docent Deens zijn er? Alles wat je wilt weten vind je hier:

Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Docent Deens

Welke basisvaardigheden heb je nodig voor omscholing tot Docent Deens?

Je hoeft natuurlijk nog niet alle beroepsspecifieke skills te hebben voordat je begint met jouw omscholing tot Docent Deens. Er zijn wel een aantal basisvaardigheden die je nodig hebt, zoals meestal Nederlandse taalkennis, of rekenvaardigheid.

Er zijn vaak ook branche overdraagbare vaardigheden die jouw kans op omscholing verhogen. Denk hierbij over het algemeen aan computer vaardigheden, of communicatie vaardigheden.

Welke motivatie heb je nodig voor omscholing tot Docent Deens?

Als je wilt omscholen tot Docent Deens is jouw motivatie een van de belangrijkste selectiecriteria van zowel de opleider als jouw mogelijke nieuwe werkgever. Je hebt namelijk nog geen werkervaring dus jouw werkgever zal wel goed overtuigd moeten zijn voordat hij/zij in jouw omscholing investeert.

Wanneer jouw motivatie erg hoog is, is de kans dat je het vak snel leert en jouw werk goed uitvoert erg groot. Daarom is motivatie überhaupt een groot selectiecriterium voor alle werkgevers.

Salaris Docent Deens

Wat verdient een Docent Deens? Het salaris van een Docent Deens begint bij €1500,- bruto per maand. Een ervaren Docent Deens verdient tot maximaal €2200,- bruto per maand. Het salaris is afhankelijk van opleiding, ervaring en inzet.