Docent Deens Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Docent Deens? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep docent deens. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je docent deens wordt.

 

Wat is een Docent Deens?

De docent Deens geeft les in het vak Deens.

De docent Deens geeft les op het volwassenenonderwijs of op een MBO/HBO opleiding (bijvoorbeeld een opleiding tot tolk, steward of een talenopleiding). Ook kan de docent Deens freelance cursussen/workshops/lessen Deens geven. De docent Deens geeft les in alle facetten van het vak Deens. Hij leert zijn leerlingen/studenten hoe ze in het Deens kunnen communiceren, leert ze in het Deens schrijven, leert ze Deens lezen en leert ze de verschillende taalvormen en taalregels die in het Deens van pas zijn. De docent Deens ontwikkelt zijn eigen lesmateriaal of maakt gebruik van bestaand lesmateriaal en geeft zijn leerlingen/studenten mondelinge en schriftelijke opdrachten, huiswerk, toetsen en tentamens en kijkt deze na, bespreekt deze met de leerlingen/studenten en becijfert deze. Daarnaast kan docent Deens (afhankelijk van de studie) zijn leerlingen/studenten ook mondelinge examens en tentamens over de Deense literatuur afleggen. Naar aanleiding van al het ingeleverde werk en de inzet tijdens de les kan de docent Deens de studievoortgang en studieontwikkeling van zijn leerlingen/studenten nauwgezet bijhouden en waar nodig met ze om de tafel gaan om te kijken wat er beter kan en hoe hij ze daarbij het beste kan begeleiden. Indien nodig kan hij ze dan ook individuele begeleiding of extra tips, opdrachten en adviezen bieden.

De docent Deens heeft zelf veel verstand van de Deense taal, kan vloeiend Deens spreken en kan de taal zelf goed lezen en schrijven. Hij weet zijn kennis en visie op het gebied van het vak Deens op een rustige, interessante en educatieve manier uit te geven. Hij is goed verstaanbaar, heeft een rustig spreektempo en weet zijn leerlingen zowel individueel als groepsgericht goede begeleiding te geven. Ook durft hij ook streng op te treden wanneer een leerling/student zich vervelend gedraagt om ten alle tijde de orde in de klas te bewaren en/of herstellen en om de leerlingen/studenten zo goed mogelijk te motiveren en begeleiden.

Naast zijn werkzaamheden in de klas is de docent Deens ook aanwezig bij vergaderingen om met zijn collega's de leerlingen/studenten te bespreken en te kijken naar eventuele verbeterpunten binnen de opleidingen en de school.Wil je werken als Docent Deens?

Werk je al als Docent Deens en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Docent Deens worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Docent Deens, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Docent Deens in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

 • Leerlingen/studenten
 • Directeur van de school
 • Ouders van leerlingen/studenten
 • Collega's

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €1500 tot €2200

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Docent Deens

Wat verdient een Docent Deens?

De docent Deens die werkzaam is op een school verdient, afhankelijk van het aantal jaren werkervaring en de school waar hij werkzaam is, tussen de €1500,- en €2200,- bruto per maand. De docent Deens die alleen freelance cursussen/workshops/lessen geeft mag zijn eigen tarief bepalen; hiervoor valt dus geen specifieke salarisindicatie te geven.

Salarisschaal Docent Deens

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Docent Deens

Er zijn geen vacatures Docent Deens aanwezig. Je kan wel meer informatie vinden over de branche waar een Docent Deens in werkt.

Meer weten over de sector waar een Docent Deens in werkt

Bekijk werken in Onderwijs

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Docent Deens

Wat zijn de baankansen voor een Docent Deens?

Het arbeidsmarktperspectief voor de docent Deens is gemiddeld. Er is voldoende werkgelegenheid al moet de docent Deens wel op zoek gaan naar een school waar het vak wordt gegeven en een relevant diploma hebben behaald. Daarnaast kan de docent Deens de werkgelegenheid voor zichzelf vergroten door ook freelance cursussen/lessen/workshops Deens te gaan geven of, naast zijn rol als docent, ook nog een andere rol binnen het onderwijs op zich te nemen (bijvoorbeeld een mentorrol).

De actuele kans op werk voor een Docent Deens

De kans op werk voor het beroep Docent Deens is op dit moment onbekend.

Huidige aantal vacatures

0

Baankans Docent Deens

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Docent Deens worden: Opleidingen tot Docent Deens

Wil je Docent Deens worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Docent Deens.

Hoe word je een Docent Deens? 

De docent Deens heeft een cursus/training Deens gevolgd en is na het behalen van een onderwijsbevoegdheid les gaan geven, heeft een HBO docentenopleiding voortgezet onderwijs, middelbaar beroepsonderwijs of hoger beroepsonderwijs gevolgd, heeft een HBO opleiding als tolk gevolgd en is na jaren werkervaring les gaan geven, heeft de WO opleiding Scandinavische Talen en Cultuur gevolgd of is native speaker Deens en is na het behalen van zijn onderwijsbevoegdheid les gaan geven in het vak Deens.

De 2 best beoordeelde opleidingen tot Docent Deens

Individuele Taaltraining Deens - Berlitz Live Online
BVC | Berlitz Virtual Classroom: overal in Nederland, én daarbuiten - altijd! Vanuit huis, kantoor of een hotelkamer in het buitenland: op elk gewenst tijdstip! Alles wat je nodig hebt …
Individuele Taaltraining Deens - Berlitz Live Online
Blended Learning Deens (20 klokuren ind. les en 40 klokuren online)
Ontdek de voordelen van Blended Learning: leren op de manier die u het plezierigst vindt. Samen met u kiezen we de trainingsvormen die het best bij uw werksituatie en leerstijl …
Blended Learning Deens (20 klokuren ind. les en 40 klokuren online)

Omscholen of doorgroeien tot Docent Deens

Als je Docent Deens wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Docent Deens zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Docent Deens

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Docent Deens?

Competenties en Vaardigheden Docent Deens

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Docent Deens nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Docent Deens nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Docent Deens

Trainingen & cursussen Coachen
Coachen
Trainingen & cursussen Inzicht in omgeving
Inzicht in omgeving
Trainingen & cursussen Kritisch
Kritisch
Trainingen & cursussen Luisteren
Luisteren
Trainingen & cursussen Motiveren
Motiveren
Trainingen & cursussen Omgaan met details
Omgaan met details
Trainingen & cursussen Plannen en organiseren
Plannen en organiseren
Trainingen & cursussen Resultaatgerichtheid
Resultaatgerichtheid
Trainingen & cursussen Visie
Visie

Persoonlijkheid van een Docent Deens

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Docent Deens. Als Docent Deens wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Docent Deens:


zie volledige beschrijving persoonstype Docent Deens

Vakkennis voor een Docent Deens

Het is voor een Docent Deens ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Docent Deens zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Docent Deens


Werkervaring Docent Deens

Het is voor een startend Docent Deens die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Docent Deens is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals Docent Fins, Docent Zweeds .

Iets anders leren?

Is Docent Deens het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Docent Deens

Met wie werkt een Docent Deens samen? 

Het netwerk van de docent Deens bestaat uit zijn leerlingen/studenten, de directeur van de school, eventueel de ouders van leerlingen/studenten tijdens ouderavonden en zijn collega's.


 • Leerlingen/studenten
 • Directeur van de school
 • Ouders van leerlingen/studenten
 • Collega's
Docent Deens


Organisaties waar een Docent Deens werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Docent Deens meestal werkt.

Waar werkt een Docent Deens?

De docent Deens werkt op een school en geeft les aan klassen op het volwassenenonderwijs of aan MBO of HBO klassen. Ook kan de docent Deens freelance cursussen/lessen/workshops Deens geven.

Meer weten over werken in de Onderwijs & Training?

Bekijk werken in Onderwijs & Training

Best beoordeelde werkgevers Docent Deens

Waar kun je het beste werken als Docent Deens? Hieronder vind je de best door de Docent Deens beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Docent Deens.

Competenties, Skills en Vaardigheden Docent Deens:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Docent Deens.

Welke competenties heeft een Docent Deens nodig?

Een Docent Deens heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Docent Deens

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Docent Deens passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Docent Deens nodig? 

De docent Deens is een gever. Hij geeft zijn kennis en visie op het gebied van het vak Deens over op zijn leerlingen/studenten en geeft ze waar nodig individuele begeleiding, tips en adviezen. Ook is de docent Deens een waarnemer. Hij let goed op de studievoortgang en studieontwikkeling van zijn leerlingen/studenten, spreekt hier met ze over en houdt hun tempo van werken en tempo van ontwikkeling nauwgezet bij om ze zo optimaal mogelijk te kunnen begeleiden.

Bekijk de persoonstypen voor Docent Deens


Gever


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Docent Deens

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Docent Deens

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Docent Deens

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Docent Deens

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Docent Deens dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Docent Deens belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Docent Deens. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Docent Deens iets voor je?

Zou je graag Docent Deens willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Docent Deens bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Docent Deens

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar