Docent digitale werkvormen Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Docent digitale werkvormen? Lees de functieomschrijving.

De docent digitale werkvormen geeft les in het vak digitale werkvormen.

De docent digitale werkvormen geeft les op een MBO of HBO opleiding in de richting kunst, kunst en cultuur, media, webdesign, animatie, gamedesign of een andere soortgelijke opleiding of geeft zelf freelance cursussen/lessen/workshops. De docent digitale werkvormen geeft les in alle facetten van het vak digitale werkvormen. Zijn lessen kunnen wel per opleiding verschillen (afhankelijk van wat de leerlingen/studenten voor het vak waarvoor zij studeren moeten leren). Zo kan de docent digitale werkvormen les geven in webdesign en in digitale fotografie maar ook in het tekenen en maken van animaties voor films, cartoons of games, het maken van een stop motion film of het werken met een programma als Vectorworks (waarin technische tekeningen worden gemaakt).

De docent digitale werkvormen geeft zijn leerlingen/studenten zowel theorieles als praktijkles en doet dit over het algemeen in een klaslokaal met computers. Hier kunnen de leerlingen/studenten aan de slag met de verschillende opdrachten om bijvoorbeeld dingen te animeren of om te leren werken met verschillende computerprogramma's.

De docent digitale werkvormen ontwikkelt zijn eigen lesmateriaal met behulp van de bestaande computerprogramma's. Hij geeft zijn leerlingen/studenten opdrachten, toetsen, projecten en tentamens die hij vervolgens nakijkt, bespreekt en eventueel becijfert. De voornaamste taak van de docent digitale werkvormen is lesgeven in het vak digitale werkvormen en daarbij letten op de ontwikkeling van zijn leerlingen/studenten en waar nodig de leerlingen/studenten extra hulp bieden door middel van individuele begeleiding.

De docent digitale werkvormen heeft verstand van het vak digitale werkvormen en weet dit op een interessante, educatieve en begrijpelijke manier op zijn leerlingen/studenten over te brengen. Daarnaast durft hij ook streng op te treden mocht een leerling/student de orde in de klas verstoren om zo de orde in de klas te bewaken of weer hersteld te krijgen.

Naast zijn werk als docent digitale werkvormen zal de docent digitale werkvormen ook aanwezig zijn bij vergaderingen met collega's om de opleiding en de leerlingen/studenten te bespreken.

Wil je werken als Docent digitale werkvormen?

Werk je al als Docent digitale werkvormen en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Docent digitale werkvormen worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Docent digitale werkvormen, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Docent digitale werkvormen in één oogopslag

Persoonstype:

Netwerk:

 • Leerlingen/studenten
 • Collega's
 • Directeur van de school
 • Ouders van leerlingen

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €1200 tot €1900

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Docent digitale werkvormen

Wat verdient een Docent digitale werkvormen?

De docent digitale werkvormen verdient (afhankelijk van het aantal jaren werkervaring en opleiding) op een MBO of HBO opleiding tussen de €1200,- en €1900,- bruto per maand. De docent digitale werkvormen die freelance cursussen/lessen/workshops geeft mag zelf zijn uurtarief bepalen; hier valt dus geen specifieke salarisindicatie voor te geven.

Salarisschaal Docent digitale werkvormen

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Docent digitale werkvormen

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Docent digitale werkvormen

Hoe goed is de toekomst voor de Docent digitale werkvormen? 

Het arbeidsmarktperspectief voor de docent digitale werkvormen is gemiddeld. Er is voldoende werkgelegenheid voor de docent digitale werkvormen omdat er op veel opleidingen les in digitale werkvormen moet worden gegeven.

Daarnaast kan de docent digitale werkvormen ook een andere rol op zich nemen in het onderwijs door zich te specialiseren in één vak (bijvoorbeeld Photoshop) en daarin les te gaan geven of door een mentorrol op zich te nemen.

Baankans Docent digitale werkvormen

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Docent digitale werkvormen worden: Opleidingen tot Docent digitale werkvormen

Hoe word je een Docent digitale werkvormen? 

De docent digitale werkvormen heeft over het algemeen een algemene onderwijsbevoegdheid gehaald op één van de docentenopleidingen en is na jaren werkervaring binnen de digitale werkvormen les gaan geven op de MBO of HBO opleiding (of cursussen/lessen/workshops gaan geven).

De 1 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Docent digitale werkvormen

Workshop Digitale didactiek (Didactische vaardigheden, train-de trainer)
De workshop ‘Digitale didactiek’ is bij uitstek geschikt voor iedereen die meer uit zijn lessen of trainingen wil halen door deelnemers aan het werk te zetten op de manier die …
Meer opleidingen Docent digitale werkvormen

Weet je nog niet of je Docent digitale werkvormen wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Docent digitale werkvormen of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Docent digitale werkvormen

Met wie werkt een Docent digitale werkvormen samen? 

Het netwerk van de docent digitale werkvormen bestaat uit zijn leerlingen/studenten, zijn collega's, de directeur van de school (als hij op een school werkt) en de ouders van leerlingen tijdens ouderavonden.


 • Leerlingen/studenten
 • Collega's
 • Directeur van de school
 • Ouders van leerlingen
Docent digitale werkvormen


Organisaties waar een Docent digitale werkvormen werkzaam is

Waar werkt een Docent digitale werkvormen meestal? 

De docent digitale werkvormen werkt op een MBO of HBO opleiding of geeft freelance cursussen/workshops/lessen digitale werkvormen.

Meer weten over werken in de Creatief & Design?

Bekijk werken in Creatief & Design

Best beoordeelde werkgevers Docent digitale werkvormen

Waar kun je het beste werken als Docent digitale werkvormen? Hieronder vindt je de best door de Docent digitale werkvormen beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Docent digitale werkvormen.

Competenties, Skills en Vaardigheden Docent digitale werkvormen:

Welke competenties heeft een een Docent digitale werkvormen nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Docent digitale werkvormen

Wat voor persoonlijkheid heb je als Docent digitale werkvormen nodig? 

De docent digitale werkvormen is een waarnemer. Hij let goed op zijn leerlingen/studenten en kijkt naar hun ontwikkeling. De docent digitale werkvormen weet van elke leerling/student waar deze zich in het lesprogramma bevindt en of er leerlingen/studenten zijn die eventueel individuele begeleiding nodig hebben.

Daarnaast is de docent digitale werkvormen een gever. Hij geeft zijn kennis op het gebied van digitale werkvormen over op zijn leerlingen/studenten en geeft ze waar nodig individuele begeleiding.

Bekijk de persoonstypen voor Docent digitale werkvormen


Gever


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Docent digitale werkvormen

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Docent digitale werkvormen

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Docent digitale werkvormen

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Docent digitale werkvormen

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Docent digitale werkvormen dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Docent digitale werkvormen belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Docent digitale werkvormen. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Docent digitale werkvormen iets voor je?

Zou je graag Docent digitale werkvormen willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Docent digitale werkvormen bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


Ga direct naar