Docent eventmanagement Worden Opleiding, Baankans, Omscholen en Training

Docent eventmanagement worden: Opleidingen tot Docent eventmanagement

Wil je Docent eventmanagement worden? Op deze pagina vind je het ontwikkelingspad, de opleidingen Docent eventmanagement, de omschool informatie, het online aanbod en ook de competentie trainingen en cursussen voor een Docent eventmanagement.

Hoe word je een Docent eventmanagement? 

De docent eventmanagement heeft over het algemeen zelf een opleiding ''Eventmanagement'' of ''Evenementenorganisatie'' gevolgd en heeft eventueel een onderwijsbevoegdheid gehaald. Daarnaast kan de docent eventmanagement ook na vele jaren werkervaring binnen de evenementenbranche les gaan geven om zijn kennis en visie op leerlingen/studenten over te brengen.

De 1 best beoordeelde opleidingen Docent eventmanagement

bijgewerkt op 07-01-2022

Training Online en Hybride events- Event Management
Doel van deze leergang Door de Coronacrisis is de rol van de Event Manager drastisch veranderd. Evenementen dienen georganiseerd te worden binnen nieuwe veiligheidskaders, hybride evenementen en online componenten. Als event …
Training Online en Hybride events- Event Management

Is het verstandig om Docent eventmanagement te worden?

Voordat je aan een opleiding Docent eventmanagement begint is het een goed idee om eerst te bepalen of er goede baankansen zijn voor nu en in de toekomst. Je wilt namelijk misschien geen Docent eventmanagement worden als de baankansen matig of slecht zijn.

Wat is de toekomst van Docent eventmanagement?

Het arbeidsmarktperspectief voor de docent eventmanagement is gemiddeld. Er zijn voldoende scholen waar het vak wordt gegeven en er is voldoende werkgelegenheid. Daarnaast kan de docent eventmanagement ook andere rollen binnen het onderwijs op zich nemen (bijvoorbeeld een mentorrol) of kan hij evenementen (blijven) organiseren.

De actuele kans op werk voor een Docent eventmanagement

Het beroep Docent eventmanagement is onderdeel van de beroepsfamilie Docenten hoger onderwijs economie en recht. De kans op werk voor de beroepsfamilie Docenten hoger onderwijs economie en recht is in de huidige periode goed

Huidige aantal vacatures

1

Baankans Docent eventmanagement

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Omscholen tot Docent eventmanagement

Als je je wilt omscholen tot Docent eventmanagement is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt jouw opleiding Docent eventmanagement door de werkgever georganiseerd. Wanneer er omschoolvacatures Docent eventmanagement zijn vind je die hier direct onder.

Vacatures met (Om)scholing tot Docent eventmanagement

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, BBL (Beroepsbegeleidende Leerweg) opleidingsvacatures, Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Docent eventmanagement dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Docent eventmanagement

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Docent eventmanagement

Als je Docent eventmanagement wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Docent eventmanagement zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Docent eventmanagement

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Docent eventmanagement?

Competenties en Vaardigheden Docent eventmanagement

Naast de interesse en motivatie is het belangrijk dat je over de competenties beschikt die een Docent eventmanagement nodig heeft om succesvol te werken. Sommige van deze competenties zal je van nature hebben, maar de meeste kan je gewoon aanleren. Hieronder vind je de opleidingen, cursussen en trainingen voor de competenties die een Docent eventmanagement nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Docent eventmanagement

Trainingen & cursussen Creativiteit
Creativiteit
Trainingen & cursussen Innovatief
Innovatief
Trainingen & cursussen Kritisch
Kritisch
Trainingen & cursussen Motiveren
Motiveren
Trainingen & cursussen Omgaan met details
Omgaan met details
Trainingen & cursussen Oordeelsvorming
Oordeelsvorming
Trainingen & cursussen Plannen en organiseren
Plannen en organiseren
Trainingen & cursussen Resultaatgerichtheid
Resultaatgerichtheid

Persoonlijkheid van een Docent eventmanagement

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Docent eventmanagement. Als Docent eventmanagement wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Docent eventmanagement:


zie volledige beschrijving persoonstype Docent eventmanagement

Vakkennis voor een Docent eventmanagement

Het is voor een Docent eventmanagement ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen Docent eventmanagement zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Training & Opleidingen Docent eventmanagement


Werkervaring Docent eventmanagement

Het is voor een startend Docent eventmanagement die net de opleiding heeft afgerond minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Docent eventmanagement is het een pluspunt wanneer er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals



Geen opleiding Docent eventmanagement, maar iets anders?

Is een opleiding Docent eventmanagement het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.


Opleidingen en Trainingen per vaardigheid Docent eventmanagement

Als je Docent eventmanagement wilt worden, of beter wilt worden in je vak, is het slim op opleidingen of trainingen volgt om je vaardigheden en eigenschappen te versterken. Hieronder vind je de vaardigheidstrainingen en opleidingen voor een Docent eventmanagement


Weten hoe het is om als Docent eventmanagement te werken? Lees het interview

Wanneer je overweegt om een Docent eventmanagement te worden is het een goed idee om te lezen hoe het is om als Docent eventmanagement te werken. Bekijk hier het interview.
Er is helaas nog geen interview geplaatst. Wil je worden geïnterviewd of ken je iemand waarvan je het interview zou willen lezen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Ben jij geschikt om Docent eventmanagement te worden?

Zou je graag Docent eventmanagement willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, ga dan naar onze Baansuggestie tool en vind kansrijke vacatures die bij jouw baanprofiel passen. Zo kom je erachter of een opleiding Docent eventmanagement voor jou een goede keuze is. Misschien zijn er zelfs omschoolvacatures... bekijk het nu!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties!

Ga direct naar