Docent eventmanagement Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Docent eventmanagement? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep docent eventmanagement. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je docent eventmanagement wordt.

 

Wat is een Docent eventmanagement?

De docent eventmanagement geeft les in het vak eventmanagement.

De docent eventmanagement geeft les op een MBO of HBO opleiding in de richting Toerisme, Eventmanagement/Evenementenorganisatie, Cultuur of een soortgelijke beroepstak. De docent eventmanagement geeft les in alle facetten van het vak eventmanagement. Hij leert zijn leerlingen/studenten hoe ze een evenement op kunnen zetten en wat daar allemaal bij komt kijken. Zo leert hij zijn leerlingen/studenten onder andere een begroting maken (en het kijken naar het financiële plaatje), het zoeken naar een geschikte plek om het evenement te houden, het boeken van eventuele artiesten, communicatie, werken met medewerkers, het regelen van technische apparatuur en een technische crew en het eventueel vragen van vergunningen. De docent eventmanagement leidt zijn leerlingen/studenten door middel van opdrachten, toetsen, tentamens en projecten op tot volwaardige evenementenorganisatoren.

De docent eventmanagement ontwikkelt zijn eigen lesmateriaal en geeft zijn leerlingen/studenten opdrachten, projecten, toetsen, tentamens en huiswerk dat hij vervolgens nakijkt, bespreekt en eventueel een cijfer geeft. Ook zal de docent eventmanagement de leerlingen/studenten bezoeken op het stagebedrijf tijdens het stagejaar om te kijken hoe het met ze gaat en om ze eventueel tips en adviezen te geven.

De docent eventmanagement heeft zelf verstand van eventmanagement en weet zijn kennis en visie op een interessante, educatieve, leuke en begrijpelijke manier op zijn leerlingen/studenten over te brengen. Ook durft hij streng op te treden wanneer een leerling/student vervelend is om de orde in de klas te bewaren en geeft hij waar nodig leerlingen/studenten extra advies of individuele begeleiding.

Naast zijn werkzaamheden in de klas zal de docent eventmanagement ook aanwezig zijn tijdens vergaderingen met collega's om de leerlingen/studenten en de opleidingen te bespreken en te kijken naar eventuele nieuwe stageplaatsen.Wil je werken als Docent eventmanagement?

Werk je al als Docent eventmanagement en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Docent eventmanagement worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Docent eventmanagement, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Docent eventmanagement in één oogopslag

Netwerk:

 • Leerlingen/studenten
 • Mensen uit cultuurbranche en evenementenbranche
 • Stagebedrijven
 • Collega's
 • Directeur van de school

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €1500 tot €2100

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

1


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Docent eventmanagement

Wat verdient een Docent eventmanagement?

De docent eventmanagement verdient tussen de €1500,- en €2100,- bruto per maand, afhankelijk van de school waar hij werkt en het aantal jaren werkervaring.

Salarisschaal Docent eventmanagement

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Docent eventmanagement

Op zoek naar een nieuwe baan als Docent eventmanagement? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Docent eventmanagement. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Docent eventmanagement vacatures

Docent Eventmanagement
Hogeschool Tio
Wilt u als parttime docent Eventmanagement (- uur per week) uw praktijkkennis overbrengen op onze gemotiveerde studenten? Lees dan verder, want Hogeschool Tio is op zoek naar een professional uit

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Docent eventmanagement

Wat is de toekomst van Docent eventmanagement?

Het arbeidsmarktperspectief voor de docent eventmanagement is gemiddeld. Er zijn voldoende scholen waar het vak wordt gegeven en er is voldoende werkgelegenheid. Daarnaast kan de docent eventmanagement ook andere rollen binnen het onderwijs op zich nemen (bijvoorbeeld een mentorrol) of kan hij evenementen (blijven) organiseren.

Baankans Docent eventmanagement

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

1


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Docent eventmanagement worden: Opleidingen tot Docent eventmanagement

Wil je docent eventmanagement worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Docent eventmanagement? 

De docent eventmanagement heeft over het algemeen zelf een opleiding ''Eventmanagement'' of ''Evenementenorganisatie'' gevolgd en heeft eventueel een onderwijsbevoegdheid gehaald. Daarnaast kan de docent eventmanagement ook na vele jaren werkervaring binnen de evenementenbranche les gaan geven om zijn kennis en visie op leerlingen/studenten over te brengen.

De 2 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Docent eventmanagement

MBO Eventmanagement (privé-les)
Na afloop van deze opleiding bent u in staat om op een doeltreffende manier een event te organiseren. Doelgroep Deze opleiding is ontwikkeld voor iedere eventmedewerker en –managers of voor …
MBO Leergang Eventmanagement (privé-les)
Na afloop van deze opleiding bent u in staat om op een doeltreffende manier een event te organiseren.Door het volgen van deze leergang krijgt u een volledig inzicht in alle …
Meer opleidingen Docent eventmanagement

Weet je nog niet of je Docent eventmanagement wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Docent eventmanagement of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen
Netwerk Docent eventmanagement

Met wie werkt een Docent eventmanagement samen? 

Het netwerk van de docent eventmanagement bestaat uit zijn leerlingen/studenten, mensen uit de cultuurbranche (waaronder bijvoorbeeld muzikanten, theatermakers of dansers), zijn collega's, mensen uit de evenementenbranche, stagebedrijven en de directeur van de school. Ook kan hij te maken krijgen met ouders van leerlingen/studenten tijdens ouderavonden.


 • Leerlingen/studenten
 • Mensen uit cultuurbranche en evenementenbranche
 • Stagebedrijven
 • Collega's
 • Directeur van de school
Docent eventmanagement


Organisaties waar een Docent eventmanagement werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Docent eventmanagement meestal werkt.

Waar werkt een Docent eventmanagement?

De docent eventmanagement werkt op een MBO of HBO opleiding op een school.

Meer weten over werken in de Creatief & Design?

Bekijk werken in Creatief & Design

Best beoordeelde werkgevers Docent eventmanagement

Waar kun je het beste werken als Docent eventmanagement? Hieronder vind je de best door de Docent eventmanagement beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Docent eventmanagement.

Competenties, Skills en Vaardigheden Docent eventmanagement:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Docent eventmanagement.

Welke competenties heeft een Docent eventmanagement nodig?

Een Docent eventmanagement heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Docent eventmanagement

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Docent eventmanagement passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Docent eventmanagement nodig? 

De docent eventmanagement is een gever. Hij geeft zijn kennis en visie op het gebied van eventmanagement over op zijn leerlingen/studenten en geeft ze waar nodig extra tips en individuele begeleiding.

Ook is de docent eventmanagement een waarnemer en levensgenieter. Hij geniet van het feit dat hij van zijn hobby (evenementen organiseren) zijn beroep heeft kunnen maken en let goed op de actuele ontwikkelingen binnen de evenementenbranche om hierop in zijn lessen te kunnen anticiperen. Ook let hij op ontwikkeling van zijn leerlingen/studenten om zo hun voortgang in de gaten te blijven houden.

Bekijk de persoonstypen voor Docent eventmanagement


Gever


Lees meer

Levensgenieter


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Docent eventmanagement

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Docent eventmanagement

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Docent eventmanagement

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Docent eventmanagement

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Docent eventmanagement dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Docent eventmanagement belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Docent eventmanagement. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Docent eventmanagement iets voor je?

Zou je graag Docent eventmanagement willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Docent eventmanagement bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Docent eventmanagement

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar