Docent film en media Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Docent film en media? Lees de functieomschrijving.

De docent film en media geeft les in het vak film en media.

De docent film en media geeft les op een MBO of HBO opleiding in de richting film en media, film, televisie of een andere soortgelijke opleiding. Daarnaast kan de docent film en media ook freelance cursussen/workshops/lessen geven. De docent film en media geeft zowel theorie als praktijkles in alle facetten van het vak film en media. Hij leert zijn leerlingen/studenten onder andere hoe ze met een film en fotocamera moeten werken, hoe ze de camera moeten bijstellen, hoe ze shots moeten monteren, hoe een shotlist werkt, en hoe ze de beelden moeten monteren en editen.

De docent film en media ontwikkelt zijn eigen lesmateriaal. Hij geeft zijn leerlingen/studenten opdrachten, praktijkopdrachten, huiswerk, projecten, toetsen en tentamens, bekijkt deze, bespreekt deze en becijfert deze. De docent film en media let middels deze opdrachten op de studievoortgang en ontwikkeling van zijn leerlingen/studenten en geeft ze waar nodig extra tips en adviezen of individuele of groepsgerichte begeleiding. Ook zal de docent film en media films die zijn leerlingen/studenten maken bekijken en beoordelen en zal hij les geven in een computerruimte waar de leerlingen/studenten met verschillende computerprogramma's leren monteren en editen.

De docent film en media heeft zelf verstand van het vak film en media en weet zijn kennis en visie op een interessante, educatieve en leuke manier op zijn leerlingen/studenten over te brengen. Daarnaast durft de docent film en media streng op te treden wanneer een leerling zich vervelend gedraagt om de orde in de klas te bewaren en/of herstellen.

Naast zijn werkzaamheden in de klas zal de docent film en media ook op stagebezoek gaan als zijn leerlingen/studenten stage lopen en zal hij aanwezig zijn bij vergaderingen om de opleidingen, de school en de leerlingen/studenten te bespreken en te kijken naar eventuele verbeterpunten binnen de school en opleiding.

Wil je werken als Docent film en media?

Werk je al als Docent film en media en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Docent film en media worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Docent film en media, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Docent film en media in één oogopslag

Persoonstype:

Netwerk:

 • Leerlingen/studenten
 • Collega's
 • Directeur van de school
 • Mensen van het stagebedrijf
 • Ouders van leerlingen/studenten

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €1200 tot €2100

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Docent film en media

Wat verdient een Docent film en media?

De docent film en media die werkzaam is op een school verdient tussen de €1200,- en €2100,- bruto per maand, afhankelijk van het aantal jaren werkervaring en de school waar hij werkt. De docent film en media die freelance cursussen/lessen/workshops geeft mag zijn eigen (uur)tarief bepalen; hier valt dus geen specifieke indicatie voor te geven.

Salarisschaal Docent film en media

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Docent film en media

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Docent film en media

Hoe goed is de toekomst voor de Docent film en media? 

Het arbeidsmarktperspectief en de werkgelegenheid voor de docent film en media is gemiddeld. Er is voldoende werkgelegenheid op de verschillende opleidingen in de richting film, media, cultuur en televisie.

Daarnaast kan de docent film en media als hij niet als docent aan de slag kan ook werkzaam zijn binnen de sector film en media.

De docent film en media kan naast zijn werk als docent ook een andere rol op zich nemen binnen het onderwijs (waaronder bijvoorbeeld een mentorrol).

Baankans Docent film en media

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Docent film en media worden: Opleidingen tot Docent film en media

Hoe word je een Docent film en media? 

De docent film en media heeft zelf een opleiding ''film en media'' of een andere soortgelijke film, televisie of media opleiding gevolgd en is na enige jaren werkervaring les gaan geven op de MBO of HBO opleiding om zo zijn kennis en visie op het vak docent film en media op leerlingen/studenten over te brengen.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Docent film en media

Meer opleidingen Docent film en media

Weet je nog niet of je Docent film en media wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Docent film en media of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Docent film en media

Met wie werkt een Docent film en media samen? 

Het netwerk van de docent film en media bestaat uit zijn leerlingen/studenten, zijn collega's, de directeur van de school, de mensen van het stagebedrijf en de ouders van leerlingen/studenten tijdens ouderavonden. Daarnaast kan zijn netwerk ook bestaan uit mensen uit het vak die op school komen spreken.


 • Leerlingen/studenten
 • Collega's
 • Directeur van de school
 • Mensen van het stagebedrijf
 • Ouders van leerlingen/studenten
Docent film en media


Organisaties waar een Docent film en media werkzaam is

Waar werkt een Docent film en media meestal? 

De docent film en media werkt op een MBO of HBO opleiding op een school of geeft freelance cursussen/workshops/lessen.

Meer weten over werken in de Creatief & Design?

Bekijk werken in Creatief & Design

Best beoordeelde werkgevers Docent film en media

Waar kun je het beste werken als Docent film en media? Hieronder vindt je de best door de Docent film en media beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Docent film en media.

Competenties, Skills en Vaardigheden Docent film en media:

Welke competenties heeft een een Docent film en media nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Docent film en media

Wat voor persoonlijkheid heb je als Docent film en media nodig? 

De docent film en media is een waarnemer. Hij kijkt op een bepaalde manier naar de wereld die hem helpt bij het maken van films en kan deze visie en kennis op zijn leerlingen/studenten overbrengen. Ook let hij goed op in de klas op de studievoortgang van zijn leerlingen/studenten.

Daarnaast is de docent film en media een gever. Hij geeft zijn kennis en visie op het vak film en media over op zijn leerlingen/studenten en geeft waar nodig individuele begeleiding.

Bekijk de persoonstypen voor Docent film en media


Gever


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Docent film en media

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Docent film en media

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Docent film en media

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Docent film en media

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Docent film en media dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Docent film en media belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Docent film en media. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Docent film en media iets voor je?

Zou je graag Docent film en media willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Docent film en media bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Docent film en media

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar