Docent fysiopathologie Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Docent fysiopathologie? Lees de functieomschrijving.

De docent fysiopathologie geeft les in het vak fysiopathologie.

De docent fysiopathologie geeft les op een HBO opleiding in de richting fysiotherapie, gezondheidszorg en welzijn, fysiologie, pathologie, anatomie of een andere soortgelijke opleiding. De docent fysiopathologie geeft les in de verschillende facetten van het vak fysiopathologie en richt zich in het algemeen op het benaderen van ziektes vanuit het standpunt van een verstoorde fysiologie. Hierdoor worden de oorzaken, pathogenese en klinische verschijnselen van een ziekte met elkaar in verband gebracht waardoor de principes van de behandeling van een ziekte duidelijk worden.

De docent fysiopathologie ontwikkelt zijn eigen lesmateriaal of maakt gebruik van bestaand lesmateriaal en geeft zijn leerlingen/studenten toetsen, tentamens, praktijk en theorieopdrachten, huiswerk, werkstukopdrachten en projectopdrachten. Daarnaast begeleidt de docent fysiopathologie zijn studenten naar een stage toe en gaat hij wanneer zij stage lopen ook op stagebezoek om met de leerlingen/studenten en de stagebegeleider hun stageperiode te evalueren en te bespreken. Na aanleiding van al deze resultaten kijkt de docent fysiopathologie naar de studievoortgang van zijn studenten en spreekt ze waar nodig op hun ontwikkeling aan op te kijken wat er eventueel beter kan en of hij daarbij kan helpen.

De docent fysiopathologie heeft verstand van het vak fysiopathologie en weet zijn kennis op een leuke, educatieve, verantwoordelijke en interessante manier op zijn studenten over te brengen. Ook durft de docent fysiopathologie streng op te treden wanneer een student zich vervelend gedraagt om ten alle tijde de orde in de klas te bewaken en/of herstellen.

Naast zijn werkzaamheden in de klas en het stagebezoek zal de docent fysiopathologie ook aanwezig zijn tijdens vergaderingen met collega's (om de studenten te bespreken en te kijken naar verbeterpunten binnen de opleiding en school).

Wil je werken als Docent fysiopathologie?

Werk je al als Docent fysiopathologie en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Docent fysiopathologie worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Docent fysiopathologie, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!

Bekijk de vacatures Bekijk de opleidingen Bekijk salarisinfo Vind de beste werkgevers

Alles over het beroep Docent fysiopathologie in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

 • Studenten
 • Collega's
 • Stagebegeleiders
 • Directeur van de school
 • Mensen uit het vak

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €1600 tot €2200

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Docent fysiopathologie

Wat verdient een Docent fysiopathologie?

De docent fysiopathologie verdient tussen de €1600,- en €2200,- bruto per maand, afhankelijk van de school waar hij werkzaam is en het aantal jaren werkervaring.

Salarisschaal Docent fysiopathologie

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Docent fysiopathologie

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Docent fysiopathologie

Hoe goed is de toekomst voor de Docent fysiopathologie? 

Het arbeidsmarktperspectief voor de docent fysiopathologie is gemiddeld. Er is voldoende werkgelegenheid op de verschillende opleidingen fysiopathologie. Daarnaast kan de docent fysiopathologie zich ook in andere vakken specialiseren en daarin les gaan geven.

Naast zijn werkzaamheden in de klas kan de docent fysiopathologie ook een andere rol binnen het onderwijs op zich nemen (waaronder bijvoorbeeld een mentorrol).

Baankans Docent fysiopathologie

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Docent fysiopathologie worden: Opleidingen tot Docent fysiopathologie

Hoe word je een Docent fysiopathologie? 

De docent fysiopathologie heeft een opleiding ''Fysiotherapeut'', ''Fysiotherapie'', ''Fysiologie'', ''Pathologie (WO)'', ''Anatomie ''(WO), ''Manuele therapie'' (HBO, vierjarig) of ''Fysiotherapiewetenschap'' gevolgd en is (eventueel na het behalen van een onderwijsbevoegdheid) les gaan geven als docent fysiopathologie.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Docent fysiopathologie

Meer opleidingen Docent fysiopathologie

Weet je nog niet of je Docent fysiopathologie wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Docent fysiopathologie of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Docent fysiopathologie

Met wie werkt een Docent fysiopathologie samen? 

Het netwerk van de docent fysiopathologie bestaat uit zijn studenten, zijn collega's, stagebegeleiders van de stagebedrijven waar zijn studenten stage lopen, de directeur van de school en mensen uit het vak die op school komen spreken.


 • Studenten
 • Collega's
 • Stagebegeleiders
 • Directeur van de school
 • Mensen uit het vak
Docent fysiopathologie


Organisaties waar een Docent fysiopathologie werkzaam is

Waar werkt een Docent fysiopathologie meestal? 

De docent fysiopathologie werkt op een HBO opleiding op een school.

Meer weten over werken in de Onderwijs & Training?

Bekijk werken in Onderwijs & Training

Best beoordeelde werkgevers Docent fysiopathologie

Waar kun je het beste werken als Docent fysiopathologie? Hieronder vindt je de best door de Docent fysiopathologie beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Docent fysiopathologie.

Competenties, Skills en Vaardigheden Docent fysiopathologie:

Welke competenties heeft een een Docent fysiopathologie nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Docent fysiopathologie

Wat voor persoonlijkheid heb je als Docent fysiopathologie nodig? 

De docent fysiopathologie is een gever. Hij geeft zijn kennis en visie op het gebied van het vak fysiopathologie over op zijn studenten en geeft ze waar nodig individuele begeleiding.

Daarnaast is de docent fysiopathologie ook een waarnemer. Hij let erop dat zijn studenten verantwoordelijk werken en let op hun studievoortgang en studieontwikkeling om ze zo optimaal mogelijk te kunnen begeleiden en lesgeven.

Bekijk de persoonstypen voor Docent fysiopathologie


Gever


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Docent fysiopathologie

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Docent fysiopathologie

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Docent fysiopathologie

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Docent fysiopathologie

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Docent fysiopathologie dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Docent fysiopathologie belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Docent fysiopathologie. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Docent fysiopathologie iets voor je?

Zou je graag Docent fysiopathologie willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Docent fysiopathologie bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Docent fysiopathologie

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar