Docent fysiotechniek Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Docent fysiotechniek? Lees de functieomschrijving.

De docent fysiotechniek geeft les in het vak fysiotechniek.

De docent fysiotechniek geeft les op een HBO opleiding in de richting fysiotechniek, fysiotherapie of een andere soortgelijke richting. De voornaamste taak van de docent fysiotechniek is zijn studenten opleiden tot en voorbereiden op een beroep als fysiotherapeut. De docent fysiotechniek geeft les in de verschillende facetten van het vak fysiotechniek en richt zich tijdens lessen onder andere op het bedienen van apparatuur die in de fysiotherapie gebruikt worden. Ook wordt er aandacht besteedt aan nieuwe ontwikkelingen op dit gebied.

De docent fysiotechniek ontwikkelt zijn eigen lesmateriaal of maakt gebruik van bestaand lesmateriaal en geeft zijn leerlingen/studenten toetsen, tentamens, praktijk en theorieopdrachten, huiswerk, werkstukopdrachten en projectopdrachten. Daarnaast begeleidt de docent fysiotechniek zijn studenten naar een stage toe en gaat hij wanneer zij stage lopen ook op stagebezoek om met de leerlingen/studenten en de stagebegeleider hun stageperiode te evalueren en te bespreken. Na aanleiding van al deze resultaten kijkt de docent fysiotechniek naar de studievoortgang van zijn studenten en spreekt ze waar nodig op hun ontwikkeling aan op te kijken wat er eventueel beter kan en of hij daarbij kan helpen.

De docent fysiotechniek heeft verstand van het vak fysiotechniek en weet zijn kennis op een leuke, educatieve, verantwoordelijke en interessante manier op zijn studenten over te brengen. Ook durft de docent fysiotechniek streng op te treden wanneer een student zich vervelend gedraagt om ten alle tijde de orde in de klas te bewaken en/of herstellen.

Naast zijn werkzaamheden in de klas en het stagebezoek zal de docent fysiotechniek ook aanwezig zijn tijdens vergaderingen met collega's (om de studenten te bespreken en te kijken naar verbeterpunten binnen de opleiding en school). 

Wil je werken als Docent fysiotechniek?

Werk je al als Docent fysiotechniek en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Docent fysiotechniek worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Docent fysiotechniek, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!

Bekijk de vacatures Bekijk de opleidingen Bekijk salarisinfo Vind de beste werkgevers

Alles over het beroep Docent fysiotechniek in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

 • Studenten
 • Collega's
 • Stagebegeleiders
 • Directeur van de school
 • Mensen uit het vak

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €1600 tot €2200

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Docent fysiotechniek

Wat verdient een Docent fysiotechniek?

De docent fysiotechniek verdient tussen de €1600,- en €2200,- bruto per maand, afhankelijk van de school waar hij werkzaam is en het aantal jaren werkervaring.

Salarisschaal Docent fysiotechniek

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Docent fysiotechniek

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Docent fysiotechniek

Hoe goed is de toekomst voor de Docent fysiotechniek? 

Het arbeidsmarktperspectief voor de docent fysiotechniek is gemiddeld. Er is voldoende werkgelegenheid op de verschillende opleidingen rondom fysiotherapie. Daarnaast kan de docent fysiotechniek zich ook in andere vakken specialiseren en daarin les gaan geven.

Naast zijn werkzaamheden in de klas kan de docent fysiotechniek ook een andere rol binnen het onderwijs op zich nemen (waaronder bijvoorbeeld een mentorrol).

Baankans Docent fysiotechniek

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Docent fysiotechniek worden: Opleidingen tot Docent fysiotechniek

Hoe word je een Docent fysiotechniek? 

De docent fysiotechniek heeft een opleiding ''Fysiotherapeut'', ''Fysiotherapie'', ''Manuele therapie'' (HBO, vierjarig) of ''Fysiotherapiewetenschap'' gevolgd en is (eventueel na het behalen van een onderwijsbevoegdheid) les gaan geven als docent fysiotechniek.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Docent fysiotechniek

Meer opleidingen Docent fysiotechniek

Weet je nog niet of je Docent fysiotechniek wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Docent fysiotechniek of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Docent fysiotechniek

Met wie werkt een Docent fysiotechniek samen? 

Het netwerk van de docent fysiotechniek bestaat uit zijn studenten, zijn collega's, stagebegeleiders van de stagebedrijven waar zijn studenten stage lopen, de directeur van de school en mensen uit het vak die op school komen spreken.


 • Studenten
 • Collega's
 • Stagebegeleiders
 • Directeur van de school
 • Mensen uit het vak
Docent fysiotechniek


Organisaties waar een Docent fysiotechniek werkzaam is

Waar werkt een Docent fysiotechniek meestal? 

De docent fysiotechniek werkt op een HBO opleiding op een school.

Meer weten over werken in de Onderwijs & Training?

Bekijk werken in Onderwijs & Training

Best beoordeelde werkgevers Docent fysiotechniek

Waar kun je het beste werken als Docent fysiotechniek? Hieronder vindt je de best door de Docent fysiotechniek beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Docent fysiotechniek.

Competenties, Skills en Vaardigheden Docent fysiotechniek:

Welke competenties heeft een een Docent fysiotechniek nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Docent fysiotechniek

Wat voor persoonlijkheid heb je als Docent fysiotechniek nodig? 

De docent fysiotechniek is een gever. Hij geeft zijn kennis en visie op het gebied van het vak fysiotechniek over op zijn studenten en geeft ze waar nodig individuele begeleiding.

Daarnaast is de docent fysiotechniek ook een waarnemer. Hij let erop dat zijn studenten verantwoordelijk werken en let op hun studievoortgang en studieontwikkeling.

Bekijk de persoonstypen voor Docent fysiotechniek


Gever


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Docent fysiotechniek

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Docent fysiotechniek

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Docent fysiotechniek

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Docent fysiotechniek

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Docent fysiotechniek dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Docent fysiotechniek belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Docent fysiotechniek. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Docent fysiotechniek iets voor je?

Zou je graag Docent fysiotechniek willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Docent fysiotechniek bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Docent fysiotechniek

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar