Docent Italiaans Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Docent Italiaans? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep docent italiaans. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je docent italiaans wordt.

 

Wat is een Docent Italiaans?

De docent Italiaans geeft les in het vak Italiaans.

De docent Italiaans geeft les op een middelbare school op het gymnasium, op volwassenenonderwijs of op een MBO/HBO opleiding (bijvoorbeeld een opleiding tot tolk, een opleiding tot steward of een andere soortgelijke opleiding). De docent Italiaans geeft les in het vak Italiaans. Hij leert zijn leerlingen/studenten hoe ze in het Italiaans kunnen communiceren, leert ze in het Italiaans schrijven, leert ze Italiaans lezen en leert ze de verschillende taalvormen en taalregels die in het Italiaans van pas zijn. Zijn voornaamste taak is zijn kennis van het vak Italiaans overbrengen op zijn leerlingen/studenten zodat ze de taal leren spreken, lezen en schrijven. De docent Italiaans geeft zijn leerlingen/studenten opdrachten, huiswerk, toetsen en tentamens en kijkt deze na, bespreekt deze met de leerlingen/studenten en becijfert deze. Daarnaast legt de docent Italiaans mondelinge examens en tentamens over de Italiaanse literatuur af met zijn leerlingen/studenten. Naar aanleiding van al het ingeleverde werk en de inzet tijdens de les kan de docent Italiaans de studievoortgang en studieontwikkeling van zijn leerlingen/studenten nauwgezet bijhouden en waar nodig met ze om de tafel gaan om te kijken wat er beter kan en hoe hij ze daarbij het beste kan begeleiden. Indien nodig kan hij ze dan ook individuele begeleiding of extra tips, opdrachten en adviezen bieden.

De docent Italiaans heeft zelf veel verstand van de Italiaanse taal, kan vloeiend Italiaans spreken en kan de taal goed lezen en schrijven. Hij weet zijn kennis en visie op het gebied van het vak Italiaans op een rustige, interessante en educatieve manier te geven. Hij is goed verstaanbaar, heeft een rustig spreektempo en weet zijn leerlingen zowel individueel als groepsgericht goede begeleiding te geven. Ook ontwikkelt de docent Italiaans zijn eigen lesmateriaal, opdrachten, toetsen en tentamens. De docent Italiaans durft ook streng op te treden wanneer dit nodig is om ten alle tijde de orde in de klas te bewaren en/of herstellen en zijn leerlingen/studenten zo goed mogelijk te motiveren. Daarnaast vergadert de docent Italiaans met zijn collega's over leerlingen/studenten en kijkt hij met zijn collega's naar eventuele verbeterpunten binnen de opleidingen en de school.Wil je werken als Docent Italiaans?

Werk je al als Docent Italiaans en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Docent Italiaans worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Docent Italiaans, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Docent Italiaans in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

  • Leerlingen/studenten
  • Directeur van de school
  • Collega's

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €1500 tot €2200

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Docent Italiaans

Wat verdient een Docent Italiaans?

De docent Italiaans verdient tussen de €1500,- en €2200,- bruto per maand, afhankelijk van de school waar hij werkzaam is en het aantal jaren werkervaring. Voor de docent Italiaans die zijn alleen freelance cursussen/lessen/workshops Italiaans geeft valt geen specifieke salarisindicatie te geven omdat hij zijn eigen (uur)tarief mag bepalen.

Salarisschaal Docent Italiaans

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Docent Italiaans

Er zijn geen vacatures Docent Italiaans aanwezig. Je kan wel meer informatie vinden over de branche waar een Docent Italiaans in werkt.

Meer weten over de sector waar een Docent Italiaans in werkt

Bekijk werken in Onderwijs

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Docent Italiaans

Wat zijn de baankansen voor een Docent Italiaans?

Het arbeidsmarktperspectief voor de docent Italiaans is gemiddeld. Er is voldoende werkgelegenheid al moet de docent Italiaans wel op zoek gaan naar een school waar het vak wordt gegeven en een diploma op de opleiding ''leraar vho Italiaans'' hebben behaald.

De actuele kans op werk voor een Docent Italiaans

De kans op werk voor het beroep Docent Italiaans is op dit moment onbekend.

Huidige aantal vacatures

0

Baankans Docent Italiaans

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Docent Italiaans worden: Opleidingen tot Docent Italiaans

Wil je Docent Italiaans worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Docent Italiaans.

Hoe word je een Docent Italiaans? 

De docent Italiaans heeft de opleiding ''Leraar VHO in Italiaans'' gevolgd. Deze is WO en vierjarig.

De 5 best beoordeelde opleidingen tot Docent Italiaans

Taalcursus zakelijk Italiaans (maatwerk)
Taalcursus zakelijk Italiaans Heb jij voor jouw werk veel contact met Italiaanse zakenrelaties, collega's of klanten en moet je hiervoor de taal goed beheersen? Kies dan voor een taalcursus zakelijk Italiaans. …
Taalcursus zakelijk Italiaans (maatwerk)
Individuele Taaltraining Italiaans - Premium
Op maat gemaakte lessen die aansluiten op jouw leerbehoeften, gegeven door "native" sprekende taaltrainers: aandacht voor taal én cultuur! Taalcursussen gebaseerd op jouw persoonlijke leerdoelen De cursusinhoud en lesmaterialen zijn …
Individuele Taaltraining Italiaans - Premium
Individuele Taaltraining Italiaans - Compact
Op maat gemaakte lessen die aansluiten op jouw leerbehoeften, gegeven door "native" sprekende taaltrainers: aandacht voor taal én cultuur! Taalcursussen gebaseerd op jouw persoonlijke leerdoelen De cursusinhoud en lesmaterialen zijn …
Individuele Taaltraining Italiaans - Compact
Individuele Taaltraining Italiaans - Berlitz Live Online
BVC | Berlitz Virtual Classroom: overal in Nederland, én daarbuiten - altijd! Vanuit huis, kantoor of een hotelkamer in het buitenland: op elk gewenst tijdstip! Alles wat je nodig hebt …
Individuele Taaltraining Italiaans - Berlitz Live Online
Cursus Italiaans niveau 2 - Virtual classroom
Heb je de basiskennis van de Italiaans taal opgedaan en wil je je Italiaans verdr ontwikkelen? Dan is de cursus Italiaans niveau 2 jouw ideale match. De cursus Italiaans niveau …
Cursus Italiaans niveau 2 - Virtual classroom

Omscholen of doorgroeien tot Docent Italiaans

Als je Docent Italiaans wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Docent Italiaans zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Docent Italiaans

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Docent Italiaans?

Competenties en Vaardigheden Docent Italiaans

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Docent Italiaans nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Docent Italiaans nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Docent Italiaans

Trainingen & cursussen Coachen
Coachen
Trainingen & cursussen Initiatief ontplooien
Initiatief ontplooien
Trainingen & cursussen Kritisch
Kritisch
Trainingen & cursussen Luisteren
Luisteren
Trainingen & cursussen Motiveren
Motiveren
Trainingen & cursussen Omgaan met details
Omgaan met details
Trainingen & cursussen Plannen en organiseren
Plannen en organiseren
Trainingen & cursussen Presenteren
Presenteren
Trainingen & cursussen Uitdrukkingsvaardigheid
Uitdrukkingsvaardigheid
Trainingen & cursussen Visie
Visie

Persoonlijkheid van een Docent Italiaans

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Docent Italiaans. Als Docent Italiaans wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Docent Italiaans:


zie volledige beschrijving persoonstype Docent Italiaans

Vakkennis voor een Docent Italiaans

Het is voor een Docent Italiaans ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Docent Italiaans zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Docent Italiaans


Werkervaring Docent Italiaans

Het is voor een startend Docent Italiaans die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Docent Italiaans is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals Docent Deens, Docent Fins .

Iets anders leren?

Is Docent Italiaans het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Docent Italiaans

Met wie werkt een Docent Italiaans samen? 

Het netwerk van de docent Italiaans bestaat uit zijn leerlingen/studenten, de directeur van de school en zijn collega's.


  • Leerlingen/studenten
  • Directeur van de school
  • Collega's
Docent Italiaans


Organisaties waar een Docent Italiaans werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Docent Italiaans meestal werkt.

Waar werkt een Docent Italiaans?

De docent Italiaans werkt op een school en geeft les aan HAVO, VWO klassen, klassen op het gymnasium, klassen op het volwassenenonderwijs of aan MBO of HBO klassen. Ook kan de docent Italiaans freelance cursussen/workshops/lessen Italiaans geven.

Meer weten over werken in de Onderwijs & Training?

Bekijk werken in Onderwijs & Training

Best beoordeelde werkgevers Docent Italiaans

Waar kun je het beste werken als Docent Italiaans? Hieronder vind je de best door de Docent Italiaans beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Docent Italiaans.

Competenties, Skills en Vaardigheden Docent Italiaans:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Docent Italiaans.

Welke competenties heeft een Docent Italiaans nodig?

Een Docent Italiaans heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Docent Italiaans

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Docent Italiaans passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Docent Italiaans nodig? 

De docent Italiaans is een gever. Hij geeft zijn kennis en visie op het gebied van het vak Italiaans over op zijn leerlingen en geeft ze waar nodig individuele begeleiding. Ook is de docent Italiaans een waarnemer. Hij let goed op de studievoortgang en studieontwikkelingen van zijn leerlingen/studenten, spreekt hier met ze over en houdt hun tempo van werken en tempo van ontwikkeling nauwgezet bij.

Bekijk de persoonstypen voor Docent Italiaans


Gever


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Docent Italiaans

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Docent Italiaans

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Docent Italiaans

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Docent Italiaans

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Docent Italiaans dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Docent Italiaans belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Docent Italiaans. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Docent Italiaans iets voor je?

Zou je graag Docent Italiaans willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Docent Italiaans bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Docent Italiaans

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar