Docent Java Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Docent Java? Lees de functieomschrijving.

De docent Java geeft les in het vak Java.

De docent Java geeft les op MBO opleidingen of HBO opleidingen in de richting grafische vormgeving, informatica, communicatie en multimedia design en andere soortgelijke opleidingen. Daarnaast kan de docent Java freelance cursussen, trainingen en workshops geven. De docent Java geeft les in het vak Java en laat zijn leerlingen/studenten kennis maken met alle facetten van het programma Java (een platformonafhankelijke programmeertaal) zodat zij nadat ze alle lessen gevolgd hebben moeiteloos met het programma Java kunnen werken, weten wat het programma Java precies inhoudt en weten wat alle mogelijkheden van het programma Java zijn.

De docent Java ontwikkelt (met behulp van het programma Java) zijn eigen lesmateriaal of maakt gebruik van bestaand lesmateriaal en geeft zijn leerlingen opdrachten, huiswerk en toetsen die hij vervolgens nakijkt en eventueel becijfert. Naar aanleiding van het ingeleverde werk en de inzet tijdens de les houdt de docent Java de studieontwikkeling en studievoortgang van zijn leerlingen/studenten nauwgezet bij en biedt ze waar nodig individuele begeleiding.

De docent Java heeft kennis van het programma Java en weet zijn kennis op een leuke, educatieve en interessante manier op zijn leerlingen/studenten over te brengen. Daarnaast durft hij streng op te treden wanneer een leerling/student zich vervelend gedraagt om ten alle tijde de orde in de klas te bewaren en/of herstellen.

Naast zijn werkzaamheden in de klas is de docent Java ook aanwezig bij vergaderingen met collega's om de leerlingen/studenten te bespreken en te kijken naar verbeterpunten binnen de opleiding en de school.

Wil je werken als Docent Java?

Werk je al als Docent Java en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Docent Java worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Docent Java, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Docent Java in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

  • Leerlingen/studenten/cursisten
  • Collega's
  • Werkgever

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €1300 tot €1850

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Docent Java

Wat verdient een Docent Java?

De docent Java die op een vaste school voor een vaste werkgever werkzaam is verdiend tussen de €1300,- en €1850,- bruto per maand. De docent Java die freelance cursussen/workshops/trainen geeft mag zijn eigen prijs bepalen; voor hem valt dus geen specifieke salarisindicatie te geven.

Salarisschaal Docent Java

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Docent Java

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Docent Java

Hoe goed is de toekomst voor de Docent Java? 

Het arbeidsmarktperspectief en de werkgelegenheid voor de docent Java is gemiddeld.. De docent Java kan in vaste dienst worden genomen bij een school om aan meerdere opleidingen les te gaan geven of kan freelance cursussen/lessen/workshops geven. Daarnaast kan hij de werkgelegenheid voor zichzelf vergroten door ook in andere computerprogramma's les te gaan geven.

Baankans Docent Java

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Docent Java worden: Opleidingen tot Docent Java

Hoe word je een Docent Java? 

Voor het beroep van docent Java is geen specifieke opleiding. Wel kan de docent Java een opleiding ''ICT'' of een andere soortgelijke opleiding hebben gevolgd.

De 3 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Docent Java

JAVA Programmeren
De cursus JAVA programmeren duurt 3 dagen en kost € 1395,-. Java is een Operating System: een onafhankelijke, object-georiënteerde programmeertaal ontwikkeld door Sun Microsystems Inc. Tijdens deze training maakt u gebruik van …
Programmeren in GO
De programmeertaal is gebaseerd op de ervaringen die de laatste decennia zijn opgedaan met de talen C en C++ en met geïnterpreteerde talen zoals Java en Python. Deze talen zijn …
Java SE 8 Fundamentals (OCA Deel 2)
Tijdens dezetraining leert men als Java-programmeur zelfstandig werken met de elementen van de programmeertaal Java. Deze cursus behandelt de overgang van het procedureel programmeren naar het object programmeren. Tijdens de …
Meer opleidingen Docent Java

Weet je nog niet of je Docent Java wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Docent Java of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Docent Java

Met wie werkt een Docent Java samen? 

Het netwerk van de docent Java bestaat uit zijn leerlingen/studenten/mensen die de workshops/cursussen volgen, zijn collega's, en zijn werkgever.


  • Leerlingen/studenten/cursisten
  • Collega's
  • Werkgever
Docent Java


Organisaties waar een Docent Java werkzaam is

Waar werkt een Docent Java meestal? 

De docent Java werkt freelance of op een MBO of HBO opleiding op een school.

Meer weten over werken in de Onderwijs & Training?

Bekijk werken in Onderwijs & Training

Best beoordeelde werkgevers Docent Java

Waar kun je het beste werken als Docent Java? Hieronder vindt je de best door de Docent Java beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Docent Java.

Competenties, Skills en Vaardigheden Docent Java:

Welke competenties heeft een een Docent Java nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Docent Java

Wat voor persoonlijkheid heb je als Docent Java nodig? 

De docent Java is een gever. Hij geeft zijn kennis en visie op het gebied van het vak Java over op zijn leerlingen/studenten. Daarnaast is de docent Java een waarnemer. Hij let goed op de leerlingen/studenten, let op hun studieontwikkeling en studievoortgang, treedt waar nodig streng op en geeft ze waar nodig individuele begeleiding om ze te helpen het programma beter te leren kennen.

Bekijk de persoonstypen voor Docent Java


Gever


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Docent Java

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Docent Java

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Docent Java

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Docent Java

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Docent Java dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Docent Java belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Docent Java. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Docent Java iets voor je?

Zou je graag Docent Java willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Docent Java bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Docent Java

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar