Docent Java Worden Opleiding, Baankans, Omscholen en Training

Docent Java worden: Opleidingen tot Docent Java

Wil je Docent Java worden? Op deze pagina vind je het ontwikkelingspad, de opleidingen Docent Java, de omschool informatie, het online aanbod en ook de competentie trainingen en cursussen voor een Docent Java.

Hoe word je een Docent Java? 

Voor het beroep van docent Java is geen specifieke opleiding. Wel kan de docent Java een opleiding ''ICT'' of een andere soortgelijke opleiding hebben gevolgd.

De 5 best beoordeelde opleidingen Docent Java

bijgewerkt op 05-12-2021

Java Programmeren
Java is een programmeertaal en computerplatform. In 1995 werd Java door Sun Microsystems geïntroduceerd. De onderliggende technologie van Java stuurt de allernieuwste programma's aan, zoals hulpprogra Tijdens de cursus Java …
Java Programmeren
JAVA Programmeren
De cursus JAVA programmeren duurt 3 dagen. Java is een platformonafhankelijke, Objectgeoriënteerde programmeertaal ontwikkeld door Sun Microsystems Inc. Tijdens deze training maakt u gebruik van een Eclipse ontwikkelomgeving. U wordt …
JAVA Programmeren
Java Developer - Virtual Classroom
Je wilt je als starter graag ontwikkelen tot Java-developer. In de Virtual Classroom wordt de klasruimte digitaal nagebootst en volg je live les via de computer. De lessen zijn klassikaal …
Java Developer - Virtual Classroom
Java SE Fundamentals - Virtual Classroom
Deze training is bedoeld voor applicatieontwikkelaars die zich verder willen verdiepen in de Java Standard Edition versie 17 (Java SE). Deze training is tevens geschikt voor Java-ontwikkelaars die ... In …
Java SE Fundamentals - Virtual Classroom
Java Object Programming - Virtual Classroom
Je wilt je verder ontwikkelen als Java-ontwikkelaar door het objectgeoriënteerd ontwikkelen van applicaties. In de Virtual Classroom wordt de klasruimte digitaal nagebootst en volg je live les via de computer. …
Java Object Programming - Virtual Classroom

Is het verstandig om Docent Java te worden?

Voordat je aan een opleiding Docent Java begint is het een goed idee om eerst te bepalen of er goede baankansen zijn voor nu en in de toekomst. Je wilt namelijk misschien geen Docent Java worden als de baankansen matig of slecht zijn.

Wat is de toekomst van Docent Java?

Het arbeidsmarktperspectief en de werkgelegenheid voor de docent Java is gemiddeld.. De docent Java kan in vaste dienst worden genomen bij een school om aan meerdere opleidingen les te gaan geven of kan freelance cursussen/lessen/workshops geven. Daarnaast kan hij de werkgelegenheid voor zichzelf vergroten door ook in andere computerprogramma's les te gaan geven.

De actuele kans op werk voor een Docent Java

De kans op werk voor het beroep Docent Java is op dit moment onbekend.

Huidige aantal vacatures

0

Baankans Docent Java

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Omscholen tot Docent Java

Als je je wilt omscholen tot Docent Java is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt jouw opleiding Docent Java door de werkgever georganiseerd. Wanneer er omschoolvacatures Docent Java zijn vind je die hier direct onder.

Vacatures met (Om)scholing tot Docent Java

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, BBL (Beroepsbegeleidende Leerweg) opleidingsvacatures, Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Docent Java dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Docent Java

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Docent Java

Als je Docent Java wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Docent Java zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Docent Java

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Docent Java?

Competenties en Vaardigheden Docent Java

Naast de interesse en motivatie is het belangrijk dat je over de competenties beschikt die een Docent Java nodig heeft om succesvol te werken. Sommige van deze competenties zal je van nature hebben, maar de meeste kan je gewoon aanleren. Hieronder vind je de opleidingen, cursussen en trainingen voor de competenties die een Docent Java nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Docent Java

Trainingen & cursussen Accuratesse
Accuratesse
Trainingen & cursussen Analytisch
Analytisch
Trainingen & cursussen Coachen
Coachen
Trainingen & cursussen Conceptueel denken
Conceptueel denken
Trainingen & cursussen Kritisch
Kritisch
Trainingen & cursussen Luisteren
Luisteren
Trainingen & cursussen Resultaatgerichtheid
Resultaatgerichtheid

Persoonlijkheid van een Docent Java

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Docent Java. Als Docent Java wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Docent Java:


zie volledige beschrijving persoonstype Docent Java

Vakkennis voor een Docent Java

Het is voor een Docent Java ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen Docent Java zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Training & Opleidingen Docent Java


Werkervaring Docent Java

Het is voor een startend Docent Java die net de opleiding heeft afgerond minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Docent Java is het een pluspunt wanneer er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoalsGeen opleiding Docent Java, maar iets anders?

Is een opleiding Docent Java het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.


Weten hoe het is om als Docent Java te werken? Lees het interview

Wanneer je overweegt om een Docent Java te worden is het een goed idee om te lezen hoe het is om als Docent Java te werken. Bekijk hier het interview.
Er is helaas nog geen interview geplaatst. Wil je worden geïnterviewd of ken je iemand waarvan je het interview zou willen lezen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Ben jij geschikt om Docent Java te worden?

Zou je graag Docent Java willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, ga dan naar onze Baansuggestie tool en vind kansrijke vacatures die bij jouw baanprofiel passen. Zo kom je erachter of een opleiding Docent Java voor jou een goede keuze is. Misschien zijn er zelfs omschoolvacatures... bekijk het nu!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties!

Alle opleidingen Docent Java

Java Object Programming - Virtual Classroom

Java Object Programming - Virtual Classroom

Je wilt je verder ontwikkelen als Java-ontwikkelaar door het objectgeoriënteerd ontwikkelen van applicaties. In de Virtual Classroom wordt de klasruimte digitaal nagebootst en volg je live les via de computer. De lessen zijn klassikaal en interactief, waardoor de les niet …

 • Onderwerp opleiding Docent Java
 • Lesmethode Klassikaal
 • Prijs € 936,00
 • Duur 2 dagen
Java SE Programming - Virtual Classroom

Java SE Programming - Virtual Classroom

Deze training is bedoeld voor ervaren Java-ontwikkelaars die zich verder willen verdiepen in Java SE. In de Virtual Classroom wordt de klasruimte digitaal nagebootst en volg je live les via de computer. De lessen zijn klassikaal en interactief, waardoor de …

 • Onderwerp opleiding Docent Java
 • Lesmethode Klassikaal
 • Prijs € 2.322,50
 • Duur 5 dagen
Java voor Testers

Java voor Testers

Tijdens deze training leer je Java direct vanuit een testframework toe te passen! Gedurende twee dagen leren we -aan de hand van oefeningen- de basis van Java, principes van object oriëntatie en leren we testmethodes met de daarbij behorende checks …

 • Onderwerp opleiding Docent Java
 • Lesmethode Klassikaal
 • Prijs € 895,00
 • Duur 2 dagen
Java SE 8 Fundamentals (OCA Deel 2)

Java SE 8 Fundamentals (OCA Deel 2)

Tijdens deze training leert men als Java-programmeur zelfstandig werken met de elementen van de programmeertaal Java. Deze cursus behandelt de overgang van het procedureel programmeren naar het object programmeren. Tijdens de lessen worden de lastigste onderdelen van het zeer populaire …

 • Onderwerp opleiding Docent Java
 • Lesmethode Klassikaal
 • Prijs € 2.250,00
 • Duur 5 dagen

Ga direct naar