Docent journalistiek Worden Opleiding, Baankans, Omscholen en Training

Docent journalistiek worden: Opleidingen tot Docent journalistiek

Wil je Docent journalistiek worden? Op deze pagina vind je het ontwikkelingspad, de opleidingen Docent journalistiek, de omschool informatie, het online aanbod en ook de competentie trainingen en cursussen voor een Docent journalistiek.

Hoe word je een Docent journalistiek? 

De docent journalistiek heeft een opleiding ''Journalistiek'', ''Journalistiek en Media'' ''Media en Cultuur'' of ''Mediacultuur'' gevolgd (mbo, hbo of wo, vierjarig) en is na praktijk en werkervaring les gaan geven.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Docent journalistiek

Er zijn geen opleidingen Docent journalistiek aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Docent journalistiek in werkt

Bekijk meer opleidingen Media & Journalistiek

Is het verstandig om Docent journalistiek te worden?

Voordat je aan een opleiding Docent journalistiek begint is het een goed idee om eerst te bepalen of er goede baankansen zijn voor nu en in de toekomst. Je wilt namelijk misschien geen Docent journalistiek worden als de baankansen matig of slecht zijn.

Wat is de toekomst van Docent journalistiek?

Het arbeidsmarktperspectief voor de docent journalistiek is gemiddeld. Er is voldoende werkgelegenheid binnen de scholen (mits hij de juiste kwalificaties of een goed aantal jaren werkervaring heeft). Daarnaast kan de docent journalistiek ook werkzaam zijn als journalist of kan hij een andere rol binnen de school op zich nemen.

De actuele kans op werk voor een Docent journalistiek

Het beroep Docent journalistiek is onderdeel van de beroepsfamilie Docenten hoger onderwijs taal en cultuur. De kans op werk voor de beroepsfamilie Docenten hoger onderwijs taal en cultuur is in de huidige periode goed

Huidige aantal vacatures

1

Baankans Docent journalistiek

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Omscholen tot Docent journalistiek

Als je je wilt omscholen tot Docent journalistiek is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt jouw opleiding Docent journalistiek door de werkgever georganiseerd. Wanneer er omschoolvacatures Docent journalistiek zijn vind je die hier direct onder.

Vacatures met (Om)scholing tot Docent journalistiek

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, BBL (Beroepsbegeleidende Leerweg) opleidingsvacatures, Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Docent journalistiek dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Docent journalistiek

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Docent journalistiek

Als je Docent journalistiek wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Docent journalistiek zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Docent journalistiek

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Docent journalistiek?

Competenties en Vaardigheden Docent journalistiek

Naast de interesse en motivatie is het belangrijk dat je over de competenties beschikt die een Docent journalistiek nodig heeft om succesvol te werken. Sommige van deze competenties zal je van nature hebben, maar de meeste kan je gewoon aanleren. Hieronder vind je de opleidingen, cursussen en trainingen voor de competenties die een Docent journalistiek nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Docent journalistiek

Trainingen & cursussen Kritisch
Kritisch
Trainingen & cursussen Motiveren
Motiveren
Trainingen & cursussen Omgaan met details
Omgaan met details
Trainingen & cursussen Presenteren
Presenteren
Trainingen & cursussen Resultaatgerichtheid
Resultaatgerichtheid
Trainingen & cursussen Uitdrukkingsvaardigheid
Uitdrukkingsvaardigheid

Persoonlijkheid van een Docent journalistiek

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Docent journalistiek. Als Docent journalistiek wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Docent journalistiek:


zie volledige beschrijving persoonstype Docent journalistiek

Vakkennis voor een Docent journalistiek

Het is voor een Docent journalistiek ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen Docent journalistiek zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Training & Opleidingen Docent journalistiek


Werkervaring Docent journalistiek

Het is voor een startend Docent journalistiek die net de opleiding heeft afgerond minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Docent journalistiek is het een pluspunt wanneer er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoalsGeen opleiding Docent journalistiek, maar iets anders?

Is een opleiding Docent journalistiek het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.


Opleidingen en Trainingen per vaardigheid Docent journalistiek

Als je Docent journalistiek wilt worden, of beter wilt worden in je vak, is het slim op opleidingen of trainingen volgt om je vaardigheden en eigenschappen te versterken. Hieronder vind je de vaardigheidstrainingen en opleidingen voor een Docent journalistiek


Weten hoe het is om als Docent journalistiek te werken? Lees het interview

Wanneer je overweegt om een Docent journalistiek te worden is het een goed idee om te lezen hoe het is om als Docent journalistiek te werken. Bekijk hier het interview.
Er is helaas nog geen interview geplaatst. Wil je worden geïnterviewd of ken je iemand waarvan je het interview zou willen lezen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Ben jij geschikt om Docent journalistiek te worden?

Zou je graag Docent journalistiek willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, ga dan naar onze Baansuggestie tool en vind kansrijke vacatures die bij jouw baanprofiel passen. Zo kom je erachter of een opleiding Docent journalistiek voor jou een goede keuze is. Misschien zijn er zelfs omschoolvacatures... bekijk het nu!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties!

Ga direct naar