Docent journalistiek Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Docent journalistiek? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep docent journalistiek. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je docent journalistiek wordt.

Wat is een Docent journalistiek?

De docent journalistiek geeft les in het vak journalistiek.

De docent journalistiek geeft les op een MBO of HBO opleiding die zich richt op de journalistiek. De docent journalistiek geeft les in het vak journalistiek en geeft zijn leerlingen/studenten zowel theorie als praktijklessen. Hij leert zijn leerlingen/studenten alles over de verschillende facetten binnen het vak journalistiek (van het schrijven van een goed objectief interview tot het schrijven van een nieuwsbericht waarin alle feiten kloppen) en kan daarnaast ook eventueel nog enkele Nederlands lessen geven (waarin hij de leerlingen bijvoorbeeld nog wijst op enkele van de grammaticale regels waardoor zij beter kloppende teksten kunnen schrijven).

De docent journalistiek ontwikkelt zijn eigen lesmateriaal. Hij geeft zijn leerlingen/studenten huiswerk, opdrachten, toetsen en tentamens, kijkt deze na, becijfert deze en bespreekt deze. Omdat voor het vak journalistiek veel geschreven moet worden zal het vaak voorkomen dat de docent journalistiek ook thuis nog huiswerk of geschreven stukken van zijn leerlingen/studenten moet nakijken. Hij let tijdens het lezen van de opdrachten en tijdens de les goed op zijn leerlingen/studenten en op hun ontwikkeling en geeft ze waar nog individuele begeleiding. Naast het lesgeven zal de docent journalistiek ook aanwezig zijn bij vergaderingen waarin hij de opleidingen met collega's bespreekt.

De docent journalistiek heeft zelf veel verstand van het vak journalistiek (onder andere door bijvoorbeeld veel werkervaring) en weet dit op een interessante, educatieve maar ook leuke manier op zijn leerlingen/studenten over te brengen. Daarnaast durft hij ook stre

Wil je werken als Docent journalistiek?

Werk je al als Docent journalistiek en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Docent journalistiek worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Docent journalistiek, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Docent journalistiek in één oogopslag

Persoonstype:

Netwerk:

 • Collega's
 • Leerlingen/studenten
 • Ouders van leerlingen/studenten
 • Directeur van de school

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €1500 tot €2200

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Docent journalistiek

Wat verdient een Docent journalistiek?

Het salaris van de docent journalistiek ligt tussen de €1500,- en €2200,-, afhankelijk van het aantal jaren werkervaring en de school waar hij werkt.

Salarisschaal Docent journalistiek

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Docent journalistiek

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Docent journalistiek

Wat is de toekomst van Docent journalistiek?

Het arbeidsmarktperspectief voor de docent journalistiek is gemiddeld. Er is voldoende werkgelegenheid binnen de scholen (mits hij de juiste kwalificaties of een goed aantal jaren werkervaring heeft). Daarnaast kan de docent journalistiek ook werkzaam zijn als journalist of kan hij een andere rol binnen de school op zich nemen.

Baankans Docent journalistiek

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Docent journalistiek worden: Opleidingen tot Docent journalistiek

Wil je docent journalistiek worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Docent journalistiek? 

De docent journalistiek heeft een opleiding ''Journalistiek'', ''Journalistiek en Media'' ''Media en Cultuur'' of ''Mediacultuur'' gevolgd (mbo, hbo of wo, vierjarig) en is na praktijk en werkervaring les gaan geven.

De 1 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Docent journalistiek

Freelance
Wil je al een tijdje de sprong wagen en freelance journalist of freelance redacteur worden? Ben je klaar voor een nieuwe stap in je carriere, maar weet je niet zo …
Meer opleidingen Docent journalistiek

Weet je nog niet of je Docent journalistiek wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Docent journalistiek of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Docent journalistiek

Met wie werkt een Docent journalistiek samen? 

Het netwerk van de docent journalistiek bestaat uit zijn collega's, zijn leerlingen/studenten, eventueel de ouders van de leerlingen/studenten op ouderavonden en daarnaast de directeur van de school.


 • Collega's
 • Leerlingen/studenten
 • Ouders van leerlingen/studenten
 • Directeur van de school
Docent journalistiek


Organisaties waar een Docent journalistiek werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Docent journalistiek meestal werkt.

Waar werkt een Docent journalistiek?

De docent journalistiek werkt op een MBO of HBO opleiding op een school.

Meer weten over werken in de Media, Redactie & Journalistiek?

Bekijk werken in Media, Redactie & Journalistiek

Best beoordeelde werkgevers Docent journalistiek

Waar kun je het beste werken als Docent journalistiek? Hieronder vind je de best door de Docent journalistiek beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Docent journalistiek.

Competenties, Skills en Vaardigheden Docent journalistiek:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Docent journalistiek.

Welke competenties heeft een Docent journalistiek nodig?

Een Docent journalistiek heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Docent journalistiek

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Docent journalistiek passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Docent journalistiek nodig? 

De docent journalistiek is een waarnemer. Om een goede journalist te zijn moet je goed kunnen waarnemen en op details kunnen letten en dit moet ook in de klas om zo goed op de ontwikkelingen van zijn leerlingen/studenten te letten.

Daarnaast is de docent journalistiek ook een gever. Hij geeft zijn kennis en visie op het gebied van het vak journalistiek over op zijn leerlingen en geeft ze waar nodig individuele begeleiding.

Bekijk de persoonstypen voor Docent journalistiek


Gever


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Docent journalistiek

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Docent journalistiek

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Docent journalistiek

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Docent journalistiek

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Docent journalistiek dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Docent journalistiek belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Docent journalistiek. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Docent journalistiek iets voor je?

Zou je graag Docent journalistiek willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Docent journalistiek bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Docent journalistiek

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar