Docent kunstfilosofie Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Docent kunstfilosofie? Lees de functieomschrijving.

De docent kunstfilosofie geeft les in het vak kunstfilosofie.

De docent kunstfilosofie geeft les op een HBO opleiding in de richting kunst, kunst en cultuur, scenografie of een andere soortgelijke opleiding. De voornaamste taak van de docent kunstfilosofie is zijn kennis en visie op het vak kunstfilosofie overbrengen op zijn studenten zodat zij deze kennis mee kunnen nemen binnen hun toekomstige beroep. De docent kunstfilosofie geeft les in alle facetten van het vak kunstfilosofie en geeft les in onderwerpen als de ideeën en filosofieën van bekende filosofen over kunst, de invloed die deze filosofen op de hedendaagse kunstwereld hebben gehad, benaderingswijzen vanuit de filosofie met betrekking tot de verschillende aspecten van kunst en esthetica.

De docent kunstfilosofie ontwikkelt zijn eigen lesmateriaal of maakt gebruik van bestaand lesmateriaal en geeft zijn studenten opdrachten, huiswerk, toetsen en tentamens die hij vervolgens nakijkt, met de studenten bespreekt en waar nodig becijfert. De docent kunstfilosofie kan na aanleiding van de resultaten van al het gemaakte werk en inzet in de les goed naar de studieontwikkeling en studievoortgang van zijn studenten kijken en waar nodig met ze om de tafel gaan om de studieontwikkeling te bespreken en te kijken wat er beter kan.

De docent kunstfilosofie heeft verstand van het vak kunstfilosofie en weet zijn kennis en visie op een interessante, educatieve en leuke manier op zijn studenten over te brengen. Daarnaast durft hij streng op te treden wanneer een student geen goede inzet heeft of wanneer hij de orde in de klas verstoord.

Naast zijn werkzaamheden in de klas is de docent kunstfilosofie ook aanwezig bij vergaderingen met collega's waar hij de opleiding, de school en de studenten bespreekt en kijkt naar verbeterpunten binnen de opleiding en de school.

Wil je werken als Docent kunstfilosofie?

Werk je al als Docent kunstfilosofie en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Docent kunstfilosofie worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Docent kunstfilosofie, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Docent kunstfilosofie in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

  • Studenten
  • Collega's
  • Directeur van de school

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €1500 tot €2200

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Docent kunstfilosofie

Wat verdient een Docent kunstfilosofie?

De docent kunstfilosofie verdient tussen de €1500,- en €2200,- bruto per maand, afhankelijk van de school waar hij werkzaam is en het aantal jaren werkervaring.

Salarisschaal Docent kunstfilosofie

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Docent kunstfilosofie

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Docent kunstfilosofie

Hoe goed is de toekomst voor de Docent kunstfilosofie? 

Het arbeidsmarktperspectief voor de docent kunstfilosofie is laag. Er is alleen werkgelegenheid op echt exacte opleidingen waardoor de werkgelegenheid vrij laag is. Wel kan de docent kunstfilosofie het arbeidsmarktperspectief voor zichzelf vergroten door ook les in andere kunstvakken te gaan geven.

Naast zijn werkzaamheden als docent kan de docent kunstfilosofie ook een andere rol binnen het onderwijs op zich nemen (waaronder bijvoorbeeld een mentorrol).

Baankans Docent kunstfilosofie

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Docent kunstfilosofie worden: Opleidingen tot Docent kunstfilosofie

Hoe word je een Docent kunstfilosofie? 

De docent kunstfilosofie heeft één van de docentenopleidingen tot docent kunst gevolgd (waaronder bijvoorbeeld ''Docent Culturele Kunstzinnige Vorming'' of ''Docent Kunst en Cultuur'', hbo, vierjarig) of heeft een opleiding ''Kunstgeschiedenis'' gevolgd (WO, vierjarig).

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Docent kunstfilosofie

Meer opleidingen Docent kunstfilosofie

Weet je nog niet of je Docent kunstfilosofie wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Docent kunstfilosofie of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Docent kunstfilosofie

Met wie werkt een Docent kunstfilosofie samen? 

Het netwerk van de docent kunstfilosofie bestaat uit zijn studenten, zijn collega's en de directeur van de school. 


  • Studenten
  • Collega's
  • Directeur van de school
Docent kunstfilosofie


Organisaties waar een Docent kunstfilosofie werkzaam is

Waar werkt een Docent kunstfilosofie meestal? 

De docent kunstfilosofie werkt op een HBO opleiding op een school.

Meer weten over werken in de Onderwijs & Training?

Bekijk werken in Onderwijs & Training

Best beoordeelde werkgevers Docent kunstfilosofie

Waar kun je het beste werken als Docent kunstfilosofie? Hieronder vindt je de best door de Docent kunstfilosofie beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Docent kunstfilosofie.

Competenties, Skills en Vaardigheden Docent kunstfilosofie:

Welke competenties heeft een een Docent kunstfilosofie nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Docent kunstfilosofie

Wat voor persoonlijkheid heb je als Docent kunstfilosofie nodig? 

De docent kunstfilosofie is een waarnemer. Hij let goed op de huidige ontwikkelingen binnen de kunstwereld (om dit mee te nemen in zijn lesmateriaal) en let goed op de studieontwikkeling of studievoortgang van zijn studenten om waar nodig met ze om de tafel te gaan en ze individuele begeleiding te bieden. Dit maakt de docent kunstfilosofie ook tot een gever. Hij geeft individuele begeleiding, extra tips en adviezen en brengt daarnaast zijn kennis en visie op het gebied van het vak kunstfilosofie over op zijn studenten.

Bekijk de persoonstypen voor Docent kunstfilosofie


Gever


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Docent kunstfilosofie

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Docent kunstfilosofie

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Docent kunstfilosofie

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Docent kunstfilosofie

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Docent kunstfilosofie dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Docent kunstfilosofie belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Docent kunstfilosofie. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Docent kunstfilosofie iets voor je?

Zou je graag Docent kunstfilosofie willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Docent kunstfilosofie bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


Ga direct naar