Docent makelaardij Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Docent makelaardij? Lees de functieomschrijving.

De docent makelaardij geeft les in het vak makelaardij.

De docent makelaardij geeft les op een MBO of HBO opleiding in de richting van makelaardij en vastgoed of een andere soortgelijke opleiding. De voornaamste taak van de docent makelaardij is zijn leerlingen/studenten ontwikkelen tot en voorbereiden op een beroep binnen de makelaardij en vastgoed (waaronder makelaar, beleidsmedewerker of als medewerker bij een wooncorporatie). De docent makelaardij kan lesgeven in vakken als vastgoedeconomie, fiscaliteit, projectontwikkeling, beleggen in vastgoed, vastgoedmanagement taxaties, financiën en kan lesgeven in onderwerpen als de koop en verkoop van ontroerend goed en huizenbezichtiging.

De docent makelaardij ontwikkelt zijn eigen lesmateriaal of maakt gebruik van bestaand lesmateriaal en geeft zijn leerlingen/studenten opdrachten, toetsen, tentamens, huiswerk, werkstukopdrachten en projectopdrachten die hij vervolgens nakijkt, met ze bespreekt en waar nodig becijfert. Na aanleiding van de resultaten van al deze opdrachten houdt de docent makelaardij de studievoortgang en ontwikkeling van al zijn leerlingen/studenten nauwgezet bij. Zo kan hij goed in de gaten houden wie goed op schema loopt of wie harder moet werken om een opleidingsjaar te kunnen halen en wat er in dat laatste geval fout gaat. De docent makelaardij kan, wanneer een leerling/student er minder goed voorstaat, met deze leerling/student om de tafel gaan om de voortgang te bespreken en te kijken of hij de leerling/student eventueel extra begeleiding of tips en adviezen kan geven. Ook durft hij streng op te treden wanneer een leerling/student zijn werk niet goed doet of wanneer iemand de orde in de klas verstoord om de orde weer te herstellen en/of bewaren.

De docent makelaardij heeft verstand van makelaardij en vastgoed en weet zijn kennis op dit gebied op een interessante, educatieve en leuke manier op zijn leerlingen/studenten over te brengen. Hij weet zijn leerlingen/studenten tijdens projecten goed te begeleiden, interessante en educatieve lessen te geven en ze te helpen zichzelf te ontwikkelen en voorbereiden op hun laatste jaar en hun afstudeerproject. Ook zal de docent makelaardij op bezoek gaan bij de leerlingen/studenten die stage lopen om te kijken hoe het gaat op het stagebedrijf en om de stagetijd met de leerling/student in kwestie en de stagebegeleider te bespreken en te evalueren.

Naast zijn werkzaamheden in de klas zal de docent makelaardij ook aanwezig zijn bij ouderavonden (waar de leerling/student met hun ouders met de docent komt praten) en tijdens vergaderingen met collega's (waar hij de leerlingen/studenten bespreekt, de opleiding en de school bespreekt en kijkt naar verbeterpunten binnen de school en opleiding).

Wil je werken als Docent makelaardij?

Werk je al als Docent makelaardij en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Docent makelaardij worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Docent makelaardij, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Docent makelaardij in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

 • Leerlingen/studenten
 • Directeur van de school
 • Collega's
 • Stagebegeleiders en mensen uit het vak
 • Ouders van leerlingen/studenten

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €1600 tot €2200

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Docent makelaardij

Wat verdient een Docent makelaardij?

De docent makelaardij verdient tussen de €1600,- en €2200,- bruto per maand, afhankelijk van het aantal jaren werkervaring en de school waar hij werkzaam is.

Salarisschaal Docent makelaardij

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Docent makelaardij

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Docent makelaardij

Hoe goed is de toekomst voor de Docent makelaardij? 

Het arbeidsmarktperspectief voor de docent makelaardij is gemiddeld. Er is voldoende werkgelegenheid op de verschillende scholen. Mocht de docent makelaardij toch moeilijk aan een baan als docent makelaardij kunnen komen dan kan hij zich door zich ook in een ander vak te specialiseren ook in een ander vak in dezelfde richting les gaan geven.

Naast zijn werk als docent kan de docent makelaardij ook een andere rol binnen het onderwijs op zich nemen (waaronder bijvoorbeeld een mentorrol).

Baankans Docent makelaardij

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Docent makelaardij worden: Opleidingen tot Docent makelaardij

Hoe word je een Docent makelaardij? 

De docent makelaardij heeft een opleiding ''Business Economics'', ''Economics and Financial Research'', ''Economics and Business'', ''International Economics and Business'' of ''Vastgoedkunde'' gevolgd (WO, vierjarig), of heeft een HBO opleiding ''Makelaardij en Vastgoed'' gevolgd en is na het behalen van een onderwijsbevoegdheid les gaan geven als docent makelaardij.

De 1 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Docent makelaardij

Makelaar - gratis en vrijblijvende proefles makelaardij
Gratis en vrijblijvende proefles - MakelaardijMaak kennis met IPD en ontdek welke makelaarsopleiding bij u past! Als u (opnieuw) plaatsneemt in de schoolbanken is het belangrijk om een afgewogen …
Meer opleidingen Docent makelaardij

Weet je nog niet of je Docent makelaardij wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Docent makelaardij of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Docent makelaardij

Met wie werkt een Docent makelaardij samen? 

Het netwerk van de docent makelaardij bestaat uit zijn leerlingen/studenten, de directeur van de school, zijn collega's, de stagebegeleiders van leerlingen/studenten wanneer zij stage lopen, de ouders van leerlingen/studenten tijdens ouderavonden of projectavonden en mensen uit het vak die op school komen spreken.


 • Leerlingen/studenten
 • Directeur van de school
 • Collega's
 • Stagebegeleiders en mensen uit het vak
 • Ouders van leerlingen/studenten
Docent makelaardij


Organisaties waar een Docent makelaardij werkzaam is

Waar werkt een Docent makelaardij meestal? 

De docent makelaardij werkt op een MBO of HBO opleiding op een school.

Meer weten over werken in de Onderwijs & Training?

Bekijk werken in Onderwijs & Training

Best beoordeelde werkgevers Docent makelaardij

Waar kun je het beste werken als Docent makelaardij? Hieronder vindt je de best door de Docent makelaardij beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Docent makelaardij.

Competenties, Skills en Vaardigheden Docent makelaardij:

Welke competenties heeft een een Docent makelaardij nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Docent makelaardij

Wat voor persoonlijkheid heb je als Docent makelaardij nodig? 

De docent makelaardij is een waarnemer. Hij let goed op de actuele ontwikkelingen binnen de makelaardij en vastgoed om deze in zijn lesmateriaal te verwerken en met leerlingen/studenten te bespreken en let daarnaast ook goed op de ontwikkeling en studievoortgang van zijn leerlingen/studenten om alles goed in de gaten te houden en leerlingen/studenten te helpen wanneer ze er minder goed voorstaan. Dit maakt de docent makelaardij ook een gever. Hij biedt ten alle tijde zijn hulp aan en biedt individuele begeleiding en geeft daarnaast in de gewone lessen zijn kennis en visie op het gebied van het vak makelaardij en vastgoed over op zijn leerlingen/studenten.

Bekijk de persoonstypen voor Docent makelaardij


Gever


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Docent makelaardij

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Docent makelaardij

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Docent makelaardij

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Docent makelaardij

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Docent makelaardij dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Docent makelaardij belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Docent makelaardij. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Docent makelaardij iets voor je?

Zou je graag Docent makelaardij willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Docent makelaardij bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


Ga direct naar