Docent management Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Docent management? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep docent management. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je docent management wordt.

 

Wat is een Docent management?

De docent management geeft les in het vak management.

De docent management geeft les op een MBO of HBO opleiding in de richting accountancy, bedrijfseconomie, marketing management of een andere soortgelijke (economische opleiding). De voornaamste taak van de docent management is zijn kennis en visie op het gebied van het vak management overbrengen op zijn leerlingen/studenten. Hij geeft onder andere les over de veranderingen in de maatschappij, hoe zijn leerlingen/studenten deze moeten en kunnen signaleren en hoe hij bij zijn werkzaamheden hierop kan inspringen. Hij geeft les over marktgericht ondernemen en onderwerpen als internationale invloedsfactoren van de externe omgeving, marktdefinitie en leert zijn leerlingen/studenten hoe ze een marketingstrategie, activiteitenportfolio en marketingplan kunnen ontwikkelen.

De docent management ontwikkelt zijn eigen lesmateriaal of maakt gebruik van bestaand lesmateriaal en geeft zijn leerlingen/studenten schriftelijke opdrachten, tentamens, huiswerk en andere opdrachten die hij vervolgens nakijkt, met de leerlingen/studenten bespreekt en waar nodig becijfert. Naar aanleiding van al dit gemaakte werk kan de docent management de studievoortgang en studieontwikkeling van zijn leerlingen/studenten nauwgezet bijhouden en waar nodig met ze om de tafel gaan om te kijken wat er niet goed gaat, wat er beter kan en hoe hij ze daar het beste bij kan helpen.

De docent management heeft verstand van het vak management en weet zijn kennis en visie op een interessante en educatieve manier op zijn leerlingen/studenten over te brengen. Daarnaast durft hij ook streng op te treden wanneer leerlingen/studenten zich vervelend gedragen of geen goede inzet tonen om ten alle tijde de leerlingen/studenten zo optimaal mogelijk te begeleiden en de orde in de klas te bewaren. Ook kan de docent management projecten begeleiden.

Naast zijn werkzaamheden in de klas is de docent management ook aanwezig tijdens vergaderingen met collega's om de leerlingen/studenten te bespreken en te kijken naar verbeterpunten binnen de school en opleiding.Wil je werken als Docent management?

Werk je al als Docent management en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Docent management worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Docent management, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Docent management in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

 • Leerlingen/studenten
 • Collega's
 • Directeur van de school
 • Mensen uit het vak

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €1600 tot €2200

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Docent management

Wat verdient een Docent management?

Het salaris van de docent management die fulltime werkzaam is op een school verdient, afhankelijk van het aantal jaren werkervaring en de school waar hij werkzaam is, tussen de €1600,- en €2200,- bruto per maand.

Salarisschaal Docent management

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Docent management

Er zijn geen vacatures Docent management aanwezig. Je kan wel meer informatie vinden over de branche waar een Docent management in werkt.

Meer weten over de sector waar een Docent management in werkt

Bekijk werken in Onderwijs

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Docent management

Wat is de toekomst van Docent management?

Het arbeidsmarktperspectief voor de docent management is gemiddeld. Er is voldoende werkgelegenheid op de verschillende economische opleidingen. Daarnaast kan de docent management de werkgelegenheid voor zichzelf vergroten door ook in andere economische vakken les te gaan geven.

Baankans Docent management

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Docent management worden: Opleidingen tot Docent management

Wil je docent management worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Docent management? 

De docent management heeft een WO opleiding ''Economics'', ''Finance'', ''Financial Management'', ''Fiscale Economie'', ''Leraar 1e graad Economie en Bedrijfswetenschappen'' of een andere soortgelijke WO opleiding gevolgd of heeft de opleiding ''Leraar Bedrijfseconomie'' of ''Marketing Management'' gevolgd (HBO, vierjarig).

De 5 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Docent management

Vaardigheden Officemanager
Dagelijks starten Deze training, onder begeleiding van een ervaren MS Office-trainer, start dagelijks in onze Trainspot Office Leercentra in Utrecht en Amsterdam. De data zijn in overleg te plannen, binnen …
Masterclass Verandermanagement
Leer in 3 dagen te veranderen met impact De Masterclass Verandermanagement is speciaal ontwikkeld voor professionals die effectief veranderingen door willen voeren in hun organisatie. In 3 dagen leer je …
Data Management training
Vanwege COVID-19 bieden wij al onze trainingen online aan. Wil jij informatiegestuurd gaan werken? Is de kwaliteit van de data daarvoor goed genoeg? Is jouw organisatie klaar om daar mee …
Strategisch Management
Hoe onderscheid je jezelf als bedrijf van de concurrenten? Daar heb je een strategie voor nodig! Of je nu de focus legt op innovatie, een goede band met de klant …
Masterclass Change Management
Onze bekende Masterclass Change Management, nu weer terug naar de roots: voor het senior management. Ben jij die senior manager die alles al heeft gezien? Die al diverse veranderingen heeft …
Meer opleidingen Docent management

Weet je nog niet of je Docent management wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Docent management of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen
Netwerk Docent management

Met wie werkt een Docent management samen? 

Het netwerk van de docent management bestaat uit zijn leerlingen/studenten, zijn collega's, de directeur van de school en mensen uit de economische sector die op school over hun vak komen spreken.


 • Leerlingen/studenten
 • Collega's
 • Directeur van de school
 • Mensen uit het vak
Docent management


Organisaties waar een Docent management werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Docent management meestal werkt.

Waar werkt een Docent management?

De docent management geeft les op een MBO of HBO opleiding op een school.

Meer weten over werken in de Onderwijs & Training?

Bekijk werken in Onderwijs & Training

Best beoordeelde werkgevers Docent management

Waar kun je het beste werken als Docent management? Hieronder vind je de best door de Docent management beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Docent management.

Competenties, Skills en Vaardigheden Docent management:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Docent management.

Welke competenties heeft een Docent management nodig?

Een Docent management heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Docent management

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Docent management passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Docent management nodig? 

De docent management is een waarnemer. Hij let goed op de studievoortgang en studieontwikkeling van zijn leerlingen/studenten zodat hij ze zo optimaal mogelijk les kan geven en kan begeleiden. Dit maakt de docent management ook tot een gever. Hij geeft zijn kennis en visie op het gebied van het vak management over op zijn leerlingen/studenten en biedt ze waar nodig individuele begeleiding of extra tips en adviezen.

Bekijk de persoonstypen voor Docent management


Gever


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Docent management

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Docent management

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Docent management

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Docent management

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Docent management dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Docent management belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Docent management. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Docent management iets voor je?

Zou je graag Docent management willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Docent management bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Docent management

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar