Docent management Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Docent management? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep docent management. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je docent management wordt.

 

Wat is een Docent management?

De docent management geeft les in het vak management.

De docent management geeft les op een MBO of HBO opleiding in de richting accountancy, bedrijfseconomie, marketing management of een andere soortgelijke (economische opleiding). De voornaamste taak van de docent management is zijn kennis en visie op het gebied van het vak management overbrengen op zijn leerlingen/studenten. Hij geeft onder andere les over de veranderingen in de maatschappij, hoe zijn leerlingen/studenten deze moeten en kunnen signaleren en hoe hij bij zijn werkzaamheden hierop kan inspringen. Hij geeft les over marktgericht ondernemen en onderwerpen als internationale invloedsfactoren van de externe omgeving, marktdefinitie en leert zijn leerlingen/studenten hoe ze een marketingstrategie, activiteitenportfolio en marketingplan kunnen ontwikkelen.

De docent management ontwikkelt zijn eigen lesmateriaal of maakt gebruik van bestaand lesmateriaal en geeft zijn leerlingen/studenten schriftelijke opdrachten, tentamens, huiswerk en andere opdrachten die hij vervolgens nakijkt, met de leerlingen/studenten bespreekt en waar nodig becijfert. Naar aanleiding van al dit gemaakte werk kan de docent management de studievoortgang en studieontwikkeling van zijn leerlingen/studenten nauwgezet bijhouden en waar nodig met ze om de tafel gaan om te kijken wat er niet goed gaat, wat er beter kan en hoe hij ze daar het beste bij kan helpen.

De docent management heeft verstand van het vak management en weet zijn kennis en visie op een interessante en educatieve manier op zijn leerlingen/studenten over te brengen. Daarnaast durft hij ook streng op te treden wanneer leerlingen/studenten zich vervelend gedragen of geen goede inzet tonen om ten alle tijde de leerlingen/studenten zo optimaal mogelijk te begeleiden en de orde in de klas te bewaren. Ook kan de docent management projecten begeleiden.

Naast zijn werkzaamheden in de klas is de docent management ook aanwezig tijdens vergaderingen met collega's om de leerlingen/studenten te bespreken en te kijken naar verbeterpunten binnen de school en opleiding.

Vind kansrijke banen die bij jouw persoonlijkheid en competenties passen

Wil je een baan vinden die echt bij jou past? Wil je omscholen maar weet je nog niet wat? Met baansuggestie krijg je actuele vacatures te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je kan ervoor kiezen om kansrijke banen en ook omschoolvacatures de voorrang te geven. Na 3 stappen krijg je gelijk jouw unieke baansuggesties te zien die horen bij jouw persoonlijke baanprofiel. Doe nu inspiratie op voor de ontwikkeling van jouw loopbaan!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties

Wil je werken als Docent management?

Werk je al als Docent management en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Docent management worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Docent management, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Docent management in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

 • Leerlingen/studenten
 • Collega's
 • Directeur van de school
 • Mensen uit het vak

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €1600 tot €2200

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Docent management

Wat verdient een Docent management?

Het salaris van de docent management die fulltime werkzaam is op een school verdient, afhankelijk van het aantal jaren werkervaring en de school waar hij werkzaam is, tussen de €1600,- en €2200,- bruto per maand.

Salarisschaal Docent management

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Wil je jouw salaris verhogen?

Bekijk dan welke banen echt bij jouw passen met onze tool BaansuggestieVacatures Docent management

Er zijn geen vacatures Docent management aanwezig. Je kan wel meer informatie vinden over de branche waar een Docent management in werkt.

Meer weten over de sector waar een Docent management in werkt

Bekijk werken in Onderwijs

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Docent management

Wat zijn de baankansen voor een Docent management?

Het arbeidsmarktperspectief voor de docent management is gemiddeld. Er is voldoende werkgelegenheid op de verschillende economische opleidingen. Daarnaast kan de docent management de werkgelegenheid voor zichzelf vergroten door ook in andere economische vakken les te gaan geven.

De actuele kans op werk voor een Docent management

De kans op werk voor het beroep Docent management is op dit moment onbekend.

Huidige aantal vacatures

0

Baankans Docent management

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Docent management worden: Opleidingen tot Docent management

Wil je Docent management worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Docent management.

Hoe word je een Docent management? 

De docent management heeft een WO opleiding ''Economics'', ''Finance'', ''Financial Management'', ''Fiscale Economie'', ''Leraar 1e graad Economie en Bedrijfswetenschappen'' of een andere soortgelijke WO opleiding gevolgd of heeft de opleiding ''Leraar Bedrijfseconomie'' of ''Marketing Management'' gevolgd (HBO, vierjarig).

De 5 best beoordeelde opleidingen tot Docent management

Inleiding Operational Risk management
Meer weten over het proces van risico management en de beginselen van operationeel risicomanagement? Schrijf je dan nu in voor de Masterclass Risico Management onder leiding van Rob van Erp
Inleiding Operational Risk management
Timemanagement (ook virtueel)
Resultaat Je gaat effectiever met de beschikbare tijd om Je ervaart minder stress en deelt je agenda beter in Je weet hoe je overzicht creëert en werkt met meer focus …
Timemanagement (ook virtueel)
Management van processen (ook virtueel) (Procesmanagement)
Resultaat Je kunt processen ontwerpen en implementeren Je richt processen goedkoper, sneller en efficiënter in Je lost problemen in processen op Je stemt processen doelmatiger op elkaar af Je bewaakt, …
Management van processen (ook virtueel) (Procesmanagement)
Persoonlijke uitstraling (ook virtueel)
Resultaat Je beïnvloedt en overtuigt anderen met jouw persoonlijke uitstraling Je profileert jezelf met een sterke, boeiende en authentieke presentatie Je weet wat kleding en stijl voor invloed hebben op …
Persoonlijke uitstraling (ook virtueel)
masterclass Kennismanagement en Innovatie (IoT)-*
De deelnemer zal bij deze masterclass een opdracht uitvoeren in een (fictieve) organisatie over kennismanagement en hoe innovaties daarbij kunnen worden toegepast en zo de theorie direct in praktijk uitvoeren. 
masterclass Kennismanagement en Innovatie (IoT)-*

Omscholen tot Docent management

Als je je wilt omscholen tot Docent management is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt het leertraject hiervoor door de werkgever georganiseerd. Als er op dit moment omschoolvacatures voor Docent management zijn vind je die hieronder.

Bepaal jouw omschoolkeuze met Baansuggestie

Met baansuggestie krijg je kansrijke banen te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je vindt ook direct omschoolvacatures als deze er zijn. Je kunt nu inspiratie op doen en jouw omschoolkeuze bepalen op basis van wat bij jou past! Bekijk jouw baansuggesties!

Vacatures met (Om)scholing

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, Opleidingsvacatures (BBL, Beroepsbegeleidende Leerweg), Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Docent management dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Docent management

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Docent management

Als je Docent management wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Docent management zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Docent management

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Docent management?

Competenties en Vaardigheden Docent management

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Docent management nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Docent management nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Docent management

Trainingen & cursussen Coachen
Coachen
Trainingen & cursussen Kritisch
Kritisch
Trainingen & cursussen Motiveren
Motiveren
Trainingen & cursussen Plannen en organiseren
Plannen en organiseren
Trainingen & cursussen Presenteren
Presenteren
Trainingen & cursussen Resultaatgerichtheid
Resultaatgerichtheid
Trainingen & cursussen Uitdrukkingsvaardigheid
Uitdrukkingsvaardigheid

Persoonlijkheid van een Docent management

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Docent management. Als Docent management wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Docent management:


zie volledige beschrijving persoonstype Docent management

Vakkennis voor een Docent management

Het is voor een Docent management ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Docent management zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Docent management

Opleiding Managementassistent
OPLEIDING MANAGEMENTASSISTENT Wil je een opleiding Managementassistent volgen om aan de slag te kunnen in deze functie? Bij De Kantooropleider kun je direct starten! De opleiding Managementassistent van De Kantooropleider …
Opleiding Managementassistent
Lean
Praktijkopdracht Lean Management | Lean Six Sigma – Lean Six Sigma Coaching Doelgroep – Deze LSSC-praktijkopdracht zorgt ervoor dat de opgedane kennis tijdens de training ook direct in de …
Lean
eLearning Zero Trust Network Access (ZTNA), CARTA en SDP
In deze training Zero Trust Network Access (ZTNA), CARTA en SDP worden de concepten van Zero Trust en Carta uitgelegd en de implementatie met een Software Defined Perimeter (SDP) en …
eLearning Zero Trust Network Access (ZTNA), CARTA en SDP
eLearning CASB, SD-WAN en SASE
Omdat steeds meer kritische data naar de Cloud verhuist, zijn er nieuwe methoden en tools nodig om te kunnen voldoen aan security, compliance en governance eisen. Deze training CASB, SD-WAN …
eLearning CASB, SD-WAN en SASE

Werkervaring Docent management

Het is voor een startend Docent management die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Docent management is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals Docent bedrijfseconomie, Docent accountancy, Docent management en organisatie .

Iets anders leren?

Is Docent management het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Docent management

Met wie werkt een Docent management samen? 

Het netwerk van de docent management bestaat uit zijn leerlingen/studenten, zijn collega's, de directeur van de school en mensen uit de economische sector die op school over hun vak komen spreken.


 • Leerlingen/studenten
 • Collega's
 • Directeur van de school
 • Mensen uit het vak
Docent management


Organisaties waar een Docent management werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Docent management meestal werkt.

Waar werkt een Docent management?

De docent management geeft les op een MBO of HBO opleiding op een school.

Meer weten over werken in de Onderwijs & Training?

Bekijk werken in Onderwijs & Training

Best beoordeelde werkgevers Docent management

Waar kun je het beste werken als Docent management? Hieronder vind je de best door de Docent management beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Docent management.

Competenties, Skills en Vaardigheden Docent management:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Docent management.

Welke competenties heeft een Docent management nodig?

Een Docent management heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Docent management

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Docent management passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Docent management nodig? 

De docent management is een waarnemer. Hij let goed op de studievoortgang en studieontwikkeling van zijn leerlingen/studenten zodat hij ze zo optimaal mogelijk les kan geven en kan begeleiden. Dit maakt de docent management ook tot een gever. Hij geeft zijn kennis en visie op het gebied van het vak management over op zijn leerlingen/studenten en biedt ze waar nodig individuele begeleiding of extra tips en adviezen.

Bekijk de persoonstypen voor Docent management


Gever


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Docent management

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Docent management

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Docent management

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Docent management

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Docent management dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Docent management belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Docent management. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Docent management iets voor je?

Zou je graag Docent management willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Docent management bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Docent management

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar