Docent management Worden Opleiding, Baankans, Omscholen en Training

Docent management worden: Opleidingen tot Docent management

Wil je Docent management worden? Op deze pagina vind je het ontwikkelingspad, de opleidingen Docent management, de omschool informatie, het online aanbod en ook de competentie trainingen en cursussen voor een Docent management.

Hoe word je een Docent management? 

De docent management heeft een WO opleiding ''Economics'', ''Finance'', ''Financial Management'', ''Fiscale Economie'', ''Leraar 1e graad Economie en Bedrijfswetenschappen'' of een andere soortgelijke WO opleiding gevolgd of heeft de opleiding ''Leraar Bedrijfseconomie'' of ''Marketing Management'' gevolgd (HBO, vierjarig).

De 5 best beoordeelde opleidingen Docent management

bijgewerkt op 02-12-2021

Inleiding Operational Risk management
Meer weten over het proces van risico management en de beginselen van operationeel risicomanagement? Schrijf je dan nu in voor de Masterclass Risico Management onder leiding van Rob van Erp
Inleiding Operational Risk management
masterclass Kennismanagement en Innovatie (IoT)-*
De deelnemer zal bij deze masterclass een opdracht uitvoeren in een (fictieve) organisatie over kennismanagement en hoe innovaties daarbij kunnen worden toegepast en zo de theorie direct in praktijk uitvoeren. 
masterclass Kennismanagement en Innovatie (IoT)-*
Masterclass Change Management
Onze bekende Masterclass Change Management, nu weer terug naar de roots: voor het senior management. Ben jij die senior manager die alles al heeft gezien? Die al diverse veranderingen heeft …
Masterclass Change Management
Finance voor non-financials
Je wilt je financiële kennis en vaardigheden naar een hoger niveau tillen? Het verhaal achter de financiële gegevens beter begrijpen? Je bent een  professional die geen financiële functie heeft binnen …
Finance voor non-financials
Masterclass Customer Relationship Management (CRM) - Virtual Classroom
Je bent werkzaam op HBO-niveau in een functie als bijvoorbeeld inbound marketeer, salesprofessional, brandmanager of (online) marketeer. Je hebt al enige kennis en ervaring met customer relationshi... In de Virtual …
Masterclass Customer Relationship Management (CRM) - Virtual Classroom

Is het verstandig om Docent management te worden?

Voordat je aan een opleiding Docent management begint is het een goed idee om eerst te bepalen of er goede baankansen zijn voor nu en in de toekomst. Je wilt namelijk misschien geen Docent management worden als de baankansen matig of slecht zijn.

Wat is de toekomst van Docent management?

Het arbeidsmarktperspectief voor de docent management is gemiddeld. Er is voldoende werkgelegenheid op de verschillende economische opleidingen. Daarnaast kan de docent management de werkgelegenheid voor zichzelf vergroten door ook in andere economische vakken les te gaan geven.

De actuele kans op werk voor een Docent management

De kans op werk voor het beroep Docent management is op dit moment onbekend.

Huidige aantal vacatures

2

Baankans Docent management

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Omscholen tot Docent management

Als je je wilt omscholen tot Docent management is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt jouw opleiding Docent management door de werkgever georganiseerd. Wanneer er omschoolvacatures Docent management zijn vind je die hier direct onder.

Vacatures met (Om)scholing tot Docent management

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, BBL (Beroepsbegeleidende Leerweg) opleidingsvacatures, Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Docent management dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Docent management

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Docent management

Als je Docent management wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Docent management zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Docent management

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Docent management?

Competenties en Vaardigheden Docent management

Naast de interesse en motivatie is het belangrijk dat je over de competenties beschikt die een Docent management nodig heeft om succesvol te werken. Sommige van deze competenties zal je van nature hebben, maar de meeste kan je gewoon aanleren. Hieronder vind je de opleidingen, cursussen en trainingen voor de competenties die een Docent management nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Docent management

Trainingen & cursussen Coachen
Coachen
Trainingen & cursussen Kritisch
Kritisch
Trainingen & cursussen Motiveren
Motiveren
Trainingen & cursussen Plannen en organiseren
Plannen en organiseren
Trainingen & cursussen Presenteren
Presenteren
Trainingen & cursussen Resultaatgerichtheid
Resultaatgerichtheid
Trainingen & cursussen Uitdrukkingsvaardigheid
Uitdrukkingsvaardigheid

Persoonlijkheid van een Docent management

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Docent management. Als Docent management wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Docent management:


zie volledige beschrijving persoonstype Docent management

Vakkennis voor een Docent management

Het is voor een Docent management ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen Docent management zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Training & Opleidingen Docent management

Opleiding Managementassistent
OPLEIDING MANAGEMENTASSISTENT Wil je een opleiding Managementassistent volgen om aan de slag te kunnen in deze functie? Bij De Kantooropleider kun je direct starten! De opleiding Managementassistent van De Kantooropleider …
Opleiding Managementassistent
eLearning Zero Trust Network Access (ZTNA), CARTA en SDP
In deze training Zero Trust Network Access (ZTNA), CARTA en SDP worden de concepten van Zero Trust en Carta uitgelegd en de implementatie met een Software Defined Perimeter (SDP) en …
eLearning Zero Trust Network Access (ZTNA), CARTA en SDP
eLearning CASB, SD-WAN en SASE
Omdat steeds meer kritische data naar de Cloud verhuist, zijn er nieuwe methoden en tools nodig om te kunnen voldoen aan security, compliance en governance eisen. Deze training CASB, SD-WAN …
eLearning CASB, SD-WAN en SASE

Werkervaring Docent management

Het is voor een startend Docent management die net de opleiding heeft afgerond minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Docent management is het een pluspunt wanneer er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoalsGeen opleiding Docent management, maar iets anders?

Is een opleiding Docent management het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.


Weten hoe het is om als Docent management te werken? Lees het interview

Wanneer je overweegt om een Docent management te worden is het een goed idee om te lezen hoe het is om als Docent management te werken. Bekijk hier het interview.
Er is helaas nog geen interview geplaatst. Wil je worden geïnterviewd of ken je iemand waarvan je het interview zou willen lezen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Ben jij geschikt om Docent management te worden?

Zou je graag Docent management willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, ga dan naar onze Baansuggestie tool en vind kansrijke vacatures die bij jouw baanprofiel passen. Zo kom je erachter of een opleiding Docent management voor jou een goede keuze is. Misschien zijn er zelfs omschoolvacatures... bekijk het nu!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties!

Alle opleidingen Docent management

Projectmanagement - Virtual Classroom

Projectmanagement - Virtual Classroom

De training is zeer geschikt voor projectmanagers die zelfstandig projectverantwoordelijkheid hebben of medewerkers die deeltaken op het gebied van projectmanagement vervullen. In de Virtual Classroom wordt de klasruimte digitaal nagebootst en volg je live les via de computer. De lessen …

 • Onderwerp opleiding Docent management
 • Lesmethode Klassikaal
 • Prijs € 1.710,00
Vaardigheden Officemanager

Vaardigheden Officemanager

Dagelijks starten  Deze training, onder begeleiding van een ervaren MS Office-trainer, start dagelijks in onze Trainspot Office Leercentra in Utrecht en Amsterdam. De data zijn in overleg te plannen, binnen onze openingstijden. Je kunt alle trainingen bij ons doorlopen zodat …

 • Onderwerp opleiding Docent management
 • Lesmethode Klassikaal
 • Prijs € 375,00
 • Duur 2 dagen
ESLog - Voorraad Management

ESLog - Voorraad Management

Klassikale training van in totaal 5 avonden (van 18u tot 21.30u) met online ondersteuning. Indien gewenst kan deze training ook volledig online worden gevolgd, met individuele begeleiding door de docent. Zowel de klassikale training als de online ondersteuning wordt verzorgd …

 • Onderwerp opleiding Docent management
 • Lesmethode Klassikaal
 • Prijs € 1.565,00
 • Duur 5 dagen
ESLog - Magazijn Management

ESLog - Magazijn Management

Klassikale training van in totaal 5 avonden (van 18u tot 21.30u) met online ondersteuning. Indien gewenst kan deze training ook volledig online worden gevolgd, met individuele begeleiding door de docent. Zowel de klassikale training als de online ondersteuning wordt verzorgd …

 • Onderwerp opleiding Docent management
 • Lesmethode Klassikaal
 • Prijs € 1.565,00
 • Duur 5 dagen
Beoordeling
ESLog - Transport Management

ESLog - Transport Management

Klassikale training van in totaal 5 avonden (van 18u tot 21.30u) met online ondersteuning. Indien gewenst kan deze training ook volledig online worden gevolgd, met individuele begeleiding door de docent. Zowel de klassikale training als de online ondersteuning wordt verzorgd …

 • Onderwerp opleiding Docent management
 • Lesmethode Klassikaal
 • Prijs € 1.565,00
 • Duur 5 dagen

Ga direct naar