Docent maritieme technieken Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Docent maritieme technieken? Lees de functieomschrijving.

De docent maritieme technieken geeft les in het vak maritieme technieken.

De docent maritieme technieken geeft les op een MBO of HBO opleiding in de richting van maritieme technieken waaronder bijvoorbeeld de opleiding ''Maritiem Officier'', ''Maritieme Techniek'' of een andere soortgelijke maritieme opleiding. De docent maritieme technieken geeft les in alle facetten rondom het vak maritieme technieken waaronder lessen over automatisering, scheepsexploitatie, speciale zeevaartuigen, scheepsconstructie, maritieme werktuigkunde, materiaalkunde en scheepseconomie. De voornaamste taak van de docent maritieme technieken is zijn leerlingen/studenten opleidingen naar en voorbereiden op een beroep in de sector maritieme technieken.

De docent maritieme technieken ontwikkelt over het algemeen zijn eigen lesmateriaal en geeft zijn leerlingen/studenten opdrachten, toetsen, tentamens, huiswerk en projecten, bekijkt deze, bespreekt deze met ze en beoordeelt deze (en geeft ze een cijfer). De docent maritieme technieken let naar aanleiding van deze resultaten op de studievoortgang en de ontwikkeling van zijn studenten/leerlingen en biedt waar nodig extra tips, adviezen of individuele begeleiding.

De docent maritieme technieken heeft verstand van het vak maritieme technieken en weet zijn kennis en visie op een interessante, leuke en educatieve manier op zijn leerlingen/studenten over te brengen. Daarnaast durft hij streng op te treden wanneer een leerling/student zich vervelend gedraagt om de orde in de klas te bewaken en/of herstellen en gaat hij eventueel ook op stagebezoek wanneer zijn leerlingen/studenten stage lopen.

Naast zijn werkzaamheden in de klas is de docent maritieme technieken ook aanwezig bij vergaderingen waar de leerlingen/studenten, de school en de opleidingen worden gesproken en waar wordt gekeken naar eventuele verbeterpunten binnen de opleidingen en de school en is hij aanwezig tijdens ouderavonden om met ouders van leerlingen/studenten te praten.

Wil je werken als Docent maritieme technieken?

Werk je al als Docent maritieme technieken en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Docent maritieme technieken worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Docent maritieme technieken, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Docent maritieme technieken in één oogopslag

Persoonstype:

Netwerk:

 • Leerlingen/studenten
 • Ouders
 • Directeur van de school
 • Collega's
 • Mensen uit het vak en stagebegeleiders

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €1500 tot €2200

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Docent maritieme technieken

Wat verdient een Docent maritieme technieken?

De docent maritieme technieken verdient tussen de €1500,- en €2200,- bruto per maand, afhankelijk van het aantal jaren werkervaring en de school waar hij werkzaam is.

Salarisschaal Docent maritieme technieken

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Docent maritieme technieken

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Docent maritieme technieken

Hoe goed is de toekomst voor de Docent maritieme technieken? 

Het arbeidsmarktperspectief is gemiddeld. Er is voldoende werkgelegenheid. Daarnaast kan de docent maritieme technieken zich ook in een andere maritiem vak specialiseren en in dat vak les gaan geven of nog een andere rol binnen het onderwijs (waaronder bijvoorbeeld een mentorrol) op zich nemen.

Baankans Docent maritieme technieken

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Docent maritieme technieken worden: Opleidingen tot Docent maritieme technieken

Hoe word je een Docent maritieme technieken? 

De docent maritieme technieken heeft een opleiding ''Maritiem Officier'' (HBO, vierjarig) of ''Marine Technology'' (WO, vierjarig) gevolgd en is na (enige) jaren werk en praktijkervaring les gaan geven om zijn kennis op leerlingen/studenten over te kunnen brengen.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Docent maritieme technieken

Meer opleidingen Docent maritieme technieken

Weet je nog niet of je Docent maritieme technieken wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Docent maritieme technieken of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Docent maritieme technieken

Met wie werkt een Docent maritieme technieken samen? 

Het netwerk van de docent maritieme technieken bestaat uit zijn leerlingen/studenten, hun ouders, de directeur van de school en zijn collega's. Daarnaast kan het netwerk ook bestaan uit mensen uit het vak die op school komen spreken of de stagebegeleiders van de stagebedrijven waar zijn leerlingen/studenten stage lopen.


 • Leerlingen/studenten
 • Ouders
 • Directeur van de school
 • Collega's
 • Mensen uit het vak en stagebegeleiders
Docent maritieme technieken


Organisaties waar een Docent maritieme technieken werkzaam is

Waar werkt een Docent maritieme technieken meestal? 

De docent maritieme technieken geeft les op een MBO of HBO opleiding op een school.

Meer weten over werken in de Onderwijs & Training?

Bekijk werken in Onderwijs & Training

Best beoordeelde werkgevers Docent maritieme technieken

Waar kun je het beste werken als Docent maritieme technieken? Hieronder vindt je de best door de Docent maritieme technieken beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Docent maritieme technieken.

Competenties, Skills en Vaardigheden Docent maritieme technieken:

Welke competenties heeft een een Docent maritieme technieken nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Docent maritieme technieken

Wat voor persoonlijkheid heb je als Docent maritieme technieken nodig? 

De docent maritieme technieken is een waarnemer. Hij let goed op de ontwikkelingen en studievoortgang van zijn leerlingen/studenten. Daarnaast is hij een gever; hij geeft zijn kennis en visie op het gebied van het vak maritieme technieken over op zijn leerlingen/studenten en biedt ze waar nodig individuele begeleiding.

Bekijk de persoonstypen voor Docent maritieme technieken


Gever


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Docent maritieme technieken

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Docent maritieme technieken

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Docent maritieme technieken

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Docent maritieme technieken

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Docent maritieme technieken dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Docent maritieme technieken belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Docent maritieme technieken. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Docent maritieme technieken iets voor je?

Zou je graag Docent maritieme technieken willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Docent maritieme technieken bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


Ga direct naar