Docent musical Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Docent musical? Lees de functieomschrijving.

De docent musical geeft les in het vak musical.

De docent musical geeft les op een MBO of HBO opleiding in de richting van drama, artiest of musicalacteur, werkt op een centrum voor de kunsten, of geeft freelance cursussen/lessen/workshops musical. Daarnaast kan de docent musical ook ingehuurd worden om op verschillende scholen musicallessen te komen geven (bijvoorbeeld op een basisschool) en samen met de leerlingen/studenten een musical te maken.

De docent musical geeft les in zang, dans en laat zijn leerlingen/studenten zich door middel van verschillende praktijkopdrachten ontwikkelen als musicalacteur. Ook geeft de docent musical les in bijvoorbeeld intonatie, het ontwikkelen van een personage of het leren van tekst. Ook neemt de docent musical zijn leerlingen/studenten mee naar bestaande musicals waar zij van kunnen leren

De docent musical ontwikkelt zijn eigen lesmateriaal en geeft zijn leerlingen/studenten opdrachten, oefeningen, projecten en eindopdrachten die hij nakijkt, bespreekt en eventueel becijfert. De docent musical let op de individuele ontwikkeling per leerling en kijkt waar deze meer tijd aan moet besteden en wat er wel en niet goed gaat.

De docent musical heeft zelf veel verstand van het musicalvak en van zang en dans (en vaak ook ruime ervaring binnen de musicalwereld) en weet zijn kennis en visie op een leuke en interessante manier op zijn leerlingen/studenten over te brengen. Ook is de docent musical aanwezig bij vergaderingen om de opleiding en de leerlingen te bespreken. Daarnaast durft hij streng op te treden als leerlingen/studenten zich misdragen om de orde in de klas te bewaren.

Wil je werken als Docent musical?

Werk je al als Docent musical en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Docent musical worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Docent musical, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Docent musical in één oogopslag

Netwerk:

 • Mensen uit de musicalwereld
 • Leerlingen/studenten
 • Collega's
 • Directeur van de school
 • Ouders van leerlingen/studenten

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €1200 tot €1810

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Docent musical

Wat verdient een Docent musical?

De docent musical die fulltime of parttime op een school werkzaam is verdient tussen de €1200,- en €1810,- bruto per maand. Voor de docent musical die op verschillende scholen lesgeeft (en dus geen vast contract heeft) en de docent musical die freelance cursussen/workshops/lessen geeft valt geen specifieke salarisindicatie te geven.

Salarisschaal Docent musical

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Docent musical

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Docent musical

Hoe goed is de toekomst voor de Docent musical? 

Het arbeidsmarktperspectief voor de docent musical is gemiddeld. Het is afhankelijk van de docent musical in kwestie of hij van dit beroep zijn brood kan verdienen; hij moet zich, als hij geen vast contract heeft, goed in de markt spelen en netwerken om zo aan verschillende opdrachten of leerlingen voor zijn freelance cursussen/workshops/lessen te komen.

Daarnaast kan hij ook aan de slag als musicalacteur of als zang of dansleraar of als docent drama.

Baankans Docent musical

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Docent musical worden: Opleidingen tot Docent musical

Hoe word je een Docent musical? 

De docent musical heeft over het algemeen een HBO kunstopleiding, een HBO docentopleiding of een HBO drama opleiding gevolgd of heeft ruime praktijkervaring binnen de musicalwereld en wil deze graag gaan overbrengen op studenten/leerlingen en is daarom les gaan geven.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Docent musical

Meer opleidingen Docent musical

Weet je nog niet of je Docent musical wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Docent musical of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Docent musical

Met wie werkt een Docent musical samen? 

Het netwerk van de docent musical bestaat uit mensen uit de musicalwereld, zijn leerlingen/studenten, zijn collega's, de directeur van de school (als hij op een school werkzaam is) en eventueel de ouders van leerlingen/studenten op ouderavonden of bij uitvoeringen.


 • Mensen uit de musicalwereld
 • Leerlingen/studenten
 • Collega's
 • Directeur van de school
 • Ouders van leerlingen/studenten
Docent musical


Organisaties waar een Docent musical werkzaam is

Waar werkt een Docent musical meestal? 

De docent musical werkt op een MBO of HBO opleiding, geeft gastlessen op een basisschool of centrum voor de kunsten of geeft freelance cursussen/workshops/lessen.

Meer weten over werken in de Bijzonder / Humor?

Bekijk werken in Bijzonder / Humor

Best beoordeelde werkgevers Docent musical

Waar kun je het beste werken als Docent musical? Hieronder vindt je de best door de Docent musical beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Docent musical.

Competenties, Skills en Vaardigheden Docent musical:

Welke competenties heeft een een Docent musical nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Docent musical

Wat voor persoonlijkheid heb je als Docent musical nodig? 

De docent musical is een levensgenieter. Hij heeft van zijn hobby zijn beroep gemaakt en mag les geven in het vak wat hem lief is. Daarnaast is hij een gever en waarnemer; hij geeft zijn kennis op het gebied van het musicalvak over op zijn leerlingen/studenten en let goed op hun ontwikkeling en geeft ze waar nodig individuele begeleiding.

Bekijk de persoonstypen voor Docent musical


Gever


Lees meer

Levensgenieter


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Docent musical

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Docent musical

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Docent musical

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Docent musical

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Docent musical dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Docent musical belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Docent musical. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Docent musical iets voor je?

Zou je graag Docent musical willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Docent musical bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Docent musical

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar