Musicalacteur Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Musicalacteur? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep musicalacteur. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je musicalacteur wordt.

 

Wat is een Musicalacteur?

De musicalacteur speelt in musicals.

De musicalacteur speelt een rol in verschillende musicals. Voorbeelden van musicals zijn de Lion King, The Little Mermaid, Soldaat van Oranje, Wicked en Nijntje. De musicalacteur doet eerst auditie voor een rol. In deze auditie speelt hij de rol om aan de jury en de regisseur te laten zien dat hij de rol goed kan spelen. Als hij wordt aangenomen voor de rol begint de musicalacteur met oefenen en repeteren. De musicalacteur richt zich tijdens deze oefeningen op zijn zang, dans, het ontwikkelen van zijn personage en het eigen maken van de tekst uit zijn script. Daarnaast leert de musicalacteur samen spelen met de andere acteurs in de musical.

Als de musicalacteur samen met zijn collega's na wekenlang geoefend en gerepeteerd te hebben het podium betreedt voor de première weet hij zijn rol perfect neer te zetten.

De musicalacteur is een goede zanger, danser en een goede acteur. Hij weet al deze talenten in zijn rol te benutten om zo zijn rol goed neer te zetten. De musicalacteur wordt tijdens de repetities begeleidt door de regisseur, choreografen en stemdocenten om zo voldoende voorbereid te worden op zijn rol in de musical.

Naast het daadwerkelijke spelen in de musical neemt de musicalacteur vaak ook samen met zijn collega's een studio cd op van de musical die na afloop wordt verkocht.

De musicalacteur is daarnaast representatief en niet bang om voor grote groepen op te treden.Wil je werken als Musicalacteur?

Werk je al als Musicalacteur en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Musicalacteur worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Musicalacteur, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Musicalacteur in één oogopslag

Beroepsgroep:

Netwerk:

 • Medespelers
 • Choreograaf
 • Zang/stemdocent
 • Regisseur/ regie assistent
 • Publiek

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €1500 tot €2000

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Musicalacteur

Wat verdient een Musicalacteur?

Het salaris van de musicalacteur zal gemiddeld tussen de €1500,- en €2000,- bruto per maand liggen en is afhankelijk van het type musical, de jaren werkervaring en de status van de musicalacteur. Zo zou een beginnende musicalacteur minder kunnen verdienen en een beroemde musicalacteur veel meer. Een acteur verdient gemiddeld tussen de €1500,- en €2000,- dus dat salaris is voor dit beroep ook als graadmeter genomen maar het is moeilijk om een specifieke salarisindicatie te geven voor dit beroep omdat de bedragen enorm per productie en musicalacteur kunnen verschillen.

Salarisschaal Musicalacteur

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Musicalacteur

Er zijn geen vacatures Musicalacteur aanwezig. Je kan wel meer informatie vinden over de branche waar een Musicalacteur in werkt.

Meer weten over de sector waar een Musicalacteur in werkt

Bekijk werken in Kunst & Cultuur & Entertainment

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Musicalacteur

Wat is de toekomst van Musicalacteur?

Het arbeidsmarktperspectief en de werkgelegenheid zijn gemiddeld. Het ligt aan de musicalacteur in kwestie of hij door kan groeien en zijn brood kan verdienen met het werk als musicalacteur. Om door te breken moet hij over veel doorzettingsvermogen, energie, passie en talent beschikken en dit vak is niet voor iedereen weggelegd. Wel kan de musicalacteur die niet (meer) in producties kan spelen ook les gaan geven als docent musical, als zangleraar of als choreograaf of docent dans.

Baankans Musicalacteur

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Musicalacteur worden: Opleidingen tot Musicalacteur

Wil je Musicalacteur worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Musicalacteur.

Hoe word je een Musicalacteur? 

De musicalacteur heeft een opleiding gevolgd aan een MBO of HBO musicalopleiding (bijvoorbeeld bij Frank Sanders) of heeft een andere relevante drama opleiding gevolgd. Daarnaast kan de musicalacteur ook gewoon zonder opleiding auditie doen bij een musical of ervaring op doen bij amateurmusicals of tijdens zang en dansperformances.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Musicalacteur

Er zijn geen opleidingen Musicalacteur aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Musicalacteur in werkt

Bekijk alle opleidingen Kunst & Cultuur & Entertainment

Omscholen of doorgroeien tot Musicalacteur

Als je Musicalacteur wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Musicalacteur zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Musicalacteur

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Musicalacteur?

Competenties en Vaardigheden Musicalacteur

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Musicalacteur nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Musicalacteur nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Musicalacteur

Trainingen & cursussen Accuratesse
Accuratesse
Trainingen & cursussen Ambitie
Ambitie
Trainingen & cursussen Creativiteit
Creativiteit
Trainingen & cursussen Discipline
Discipline
Trainingen & cursussen Energie
Energie
Trainingen & cursussen Innovatief
Innovatief
Trainingen & cursussen Kritisch
Kritisch
Trainingen & cursussen Luisteren
Luisteren
Trainingen & cursussen Presenteren
Presenteren
Trainingen & cursussen Resultaatgerichtheid
Resultaatgerichtheid
Trainingen & cursussen Samenwerken
Samenwerken
Trainingen & cursussen Sociabiliteit
Sociabiliteit
Trainingen & cursussen Stressbestendigheid
Stressbestendigheid
Trainingen & cursussen Uitdrukkingsvaardigheid
Uitdrukkingsvaardigheid

Persoonlijkheid van een Musicalacteur

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Musicalacteur. Als Musicalacteur wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Musicalacteur:


zie volledige beschrijving persoonstype Musicalacteur

Vakkennis voor een Musicalacteur

Het is voor een Musicalacteur ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Musicalacteur zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Musicalacteur


Werkervaring Musicalacteur

Het is voor een startend Musicalacteur die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Musicalacteur is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals Docent musical .

Iets anders leren?

Is Musicalacteur het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Musicalacteur

Met wie werkt een Musicalacteur samen? 

Het netwerk van de musicalacteur bestaat uit zijn medespelers, de choreograaf, de zang/stemdocent, de regisseur en regie assistent en het publiek. Daarnaast kan het netwerk ook bestaan uit mensen van de pers die de voorstelling recenseren en mensen uit de media als hij bijvoorbeeld wordt geïnterviewd.


 • Medespelers
 • Choreograaf
 • Zang/stemdocent
 • Regisseur/ regie assistent
 • Publiek
Musicalacteur


Organisaties waar een Musicalacteur werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Musicalacteur meestal werkt.

Waar werkt een Musicalacteur?

De musicalacteur werkt in een musicalproductie voor een musicalproducent of regisseur.

Meer weten over werken in de Creatief & Design?

Bekijk werken in Creatief & Design

Best beoordeelde werkgevers Musicalacteur

Waar kun je het beste werken als Musicalacteur? Hieronder vind je de best door de Musicalacteur beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Musicalacteur.

Competenties, Skills en Vaardigheden Musicalacteur:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Musicalacteur.

Welke competenties heeft een Musicalacteur nodig?

Een Musicalacteur heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Musicalacteur

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Musicalacteur passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Musicalacteur nodig? 

De musicalacteur is een levensgenieter. Hij heeft van zijn hobby zijn beroep gemaakt en mag voor zijn beroep nu zingen, dansen en acteren.

Daarnaast is de musicalacteur een perfectionist. Om in een musical te kunnen acteren moet er over veel doorzettingsvermogen en talent worden beschikt. Daarom is het belangrijk dat de musicalacteur naast de oefeningen ook bijvoorbeeld sport of stopt met roken om zijn rol optimaal tentoon te kunnen stellen.

 

Bekijk de persoonstypen voor Musicalacteur


Levensgenieter


Lees meer

Perfectionist


Lees meer

Interview met een Musicalacteur

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Musicalacteur

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Musicalacteur

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Musicalacteur

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Musicalacteur dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Musicalacteur belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Musicalacteur. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Musicalacteur iets voor je?

Zou je graag Musicalacteur willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Musicalacteur bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Musicalacteur

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar